Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Ποιον προστατεύουν ΜΑΤ και ΔΙΑΣ; Όχι εσάς κι εμένα πάντως...Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση  χτυπήθηκε ο αστυνομικός συντάκτης Δημήτρης Πέρρος. Γωνία Πατησίων και Πανεπιστημίου  δέχθηκε χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού «από ομάδα που αποκόπηκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών» .
Διαβάζω ότι  
«την ώρα της επίθεσης, σε κοντινή απόσταση και σε απόλυτη οπτική επαφή με το συμβάν, στη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Θεμιστοκλέους, βρίσκονταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες -προφανώς- έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγος να παρέμβουν».

Δε με ξαφνιάζει. Αν παρακολουθείτε (όπως δεν παύω να συστήνω) τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα θυμάστε πώς απαντούν στο δικαστήριο οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας που όχι μόνο δεν κινήθηκαν για να βοηθήσουν τον Παύλο Φύσσα, θα θυμάστε τη βραβευμένη 'ωραία αστυνομικίνα' που «φοβήθηκε» ή τον εκπαιδευμένο αστυνομικό που ενώ εργάζεται ένοπλος και με αλεξίσφαιρο απαντά:  «Να ζητήσω το λόγο από 50 άτομα με καδρόνια; Δεν μπορούμε να επέμβουμε 8 άτομα σε 50» κι η δικαστής ευλόγως  απορεί
Για ποιό λόγο η αστυνομία έχει αλεξίσφαιρα γιλέκα; ‬


Έχω γράψει πολλές φορές γι αυτές τις διμοιρίες που δίνουν στην Αθήνα όψη πρωτεύουσας μπανανίας ενώ αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι δεν προστατεύουν τον πολίτη ακόμα κι αν είναι βουλευτής έξω από τη Βουλή  πόσω μάλλον  ένας απλός ρεπόρτερ ή περαστικός σαν εσάς ή εμένα.

Γι αυτό ρωτάω:

Τι ακριβώς μας χρειάζονται ΜΑΤ και ΔΙΑΣ και αλήθεια ποιον προστατεύουν;


______________________________


Είδηση

Δολοφονική επίθεση σε δημοσιογράφο – Χτυπήθηκε ο συμβασιούχος του «Αθήνα 9,84», Δημήτρης Πέρρος 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονική επίθεση από «άγνωστους», μέχρι στιγμής δράστες, που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο συνάδελφος Δημήτριος Πέρρος, συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ, συμβασιούχος του «Αθήνα 9,84», που κάλυπτε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι άγνωστοι που τον πλησίασαν στην οδό Πανεπιστημίου τον ρώτησαν πρώτα αν είναι δημοσιογράφος και μόλις εκείνος απάντησε καταφατικά άρχισαν να τον χτυπούν με καδρόνια, με θεατές αστυνομικές δυνάμεις.
Το χτύπημα που δέχθηκε από πίσω στο κεφάλι και στην πλάτη είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το πρόσωπο και να μεταφερθεί από άλλους συναδέλφους στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου και νοσηλεύεται.
Η κλιμάκωση αυτή των επιθέσεων, εκτός από την ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από την επιλογή στοχοποίησης των δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να καταδικάσουν αμέσως την άνανδρη και δολοφονική απόπειρα.
Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καταγγείλει ότι στις επιλογές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η υποταγή της ενημέρωσης.
Η επίθεση όμως την ώρα της παλλαϊκής διαμαρτυρίας και για αυτή την επιλογή δείχνει ότι κάποιοι ίσως θέλουν να τελειώνουν και με τους δημοσιογράφους.
Θα μας βρουν απέναντι σε όλα…
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Και για να γελάσουμε. Επειδή αχ αυτοί οι Αντιεξουσιαστές που καταστρέφουν τις περιουσίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου