Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Βαρδής Βαρδινογιάννης vs JUNGLE-ReportΑναδημοσίευση 
(για λόγους αρχής)Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με αγωγή στη Google ζητά να αφαιρεθεί από το blog JUNGLE-Report -αλλά και από κάθε άλλο blog που το αναπαρήγαγε- το άρθρο «Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη». Επίσης ζητά να καταδικαστεί η google για κάθε μέρα μη συμμορφώσεώς της στη λογοκρισία το ποσό των 50.000 ευρώ και επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη κ.λ.π.
 γιατί θίχτηκε η τιμή της οικογένειάς του. 

Οι bloggers αντιστεκόμαστε αναδημοσιεύοντας το άρθρο
(παρακαλώ αν συμφωνείτε  ακολουθήστε αναδημοσιεύοντας έστω και για λίγα λεπτά).

Ιδού το επίμαχο που ήδη η Google αφαίρεσε (δείτε εδώ):

Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.


«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ρθει»
Πάμπλο Νερούντα
Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986, έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που κλείνουν τον δρόμο.
Ο οδηγός γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδάκια.
Ανυποψίαστος βγαίνει από το αυτοκίνητο για να δει τι συμβαίνει, όταν δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό.
Τραυματισμένος προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά ο δολοφόνος πλησιάζει και τον εκτελεί μπροστά στα έντρομα μάτια της οικογένειάς του.
Η δολοφονία του κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, άγνωστη δυστυχώς στους περισσότερους, έβαλε τίτλους τέλους σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση, και είναι χαρακτηριστική για το πώς λειτουργεί το παρακράτος στην χώρα μας.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Το μοναστήρι της Οδηγήτριας κατέχει μεγάλες εκτάσεις, τις οποίες νοικιάζει ή παραχωρεί σε βοσκούς της περιοχής.
Το 1961 ο Νίκος Βαρδινογιάννης, αξιωματικός τότε του πολεμικού ναυτικού, βρίσκεται ξαφνικά ιδιοκτήτης 4.400στρεμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο που δεν τα αγοράζει από τον νόμιμο ιδιοκτήτη (την μονή δηλαδή) αλλά από τους βοσκούς ενοικιαστές για ένα κομμάτι ψωμί.
Παρά τις διαμαρτυρίες που έφτασαν τότε μέχρι και το κοινοβούλιο, το σκάνδαλο κουκουλώνεται μια που η οικογένεια διαθέτει ισχυρή πολιτική κάλυψη.
Η κομπίνα ολοκληρώνεται με την μυστηριώδη…«εξαφάνιση» των τίτλων ιδιοκτησίας που είχε στην κατοχή της η μονή, έτσι ώστε να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η απάτη σε βάρος του δημοσίου.
Λίγο αργότερα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δημιουργεί την εταιρία ΣΕΚΑ και αγοράζει με αποικιοκρατικές διαδικασίες από το Ελληνικό δημόσιο το νησάκι «Άγιος Παύλος» στην είσοδο του όρμου των Καλών Λιμένων, έναντι 78.000 δραχμών.
Στην συνέχεια, με υποθήκη το νησί που αγόρασαν, παίρνουν δάνειο 36 εκατομμυρίων δρχ. (!) από Αμερικανική τράπεζα, και σε συνεργασία με την Mobil δημιουργούν στην περιοχή εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων και ανεφοδιασμού πλοίων (βλέπε αμερικανικός 6ος στόλος).
Μοναδικό αγκάθι στα μεγαλεπήβολα σχέδια της οικογένειας ήταν ο μικρός οικισμός των Καλών Λιμένων και οι λιγοστοί ψαράδες κάτοικοί του.
Οι κάτοικοι του οικισμού βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Πολλοί εγκαταλείπουν την περιοχή και μεταναστεύουν, ενώ οι εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν συνεχή και ψυχοφθόρο πόλεμο νεύρων από την εταιρία και τους τραμπούκους της.
Βροχή οι ξυλοδαρμοί και οι μηνύσεις για ανύπαρκτες πολεοδομικές παρατυπίες ακόμα και όταν κάποιος προσπαθούσε να επιδιορθώσει την τουαλέτα του, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία έχτισε παράνομα διάφορα κτίρια, ένα ξενοδοχείο, και μια βίλα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Η εκλογή του Γιάννη Κουτσάκη το 1978 δίνει ελπίδα στους κατοίκους.
Το πρώτο του μέλημα είναι να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος από τα Πηγαδάκια στους Καλούς Λιμένες.
Ο δρόμος είχε χαραχθεί το 1962, οι απαλλοτριώσεις είχαν τελειώσει το 1966, αλλά η εταιρία παρόλο που είχε πληρωθεί, δεν άφηνε τα συνεργεία της νομαρχίας να προχωρήσουν.
Το 1981 μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ ο Κουτσάκης πιστεύει πως θα μπορέσει επιτέλους να ξεπεράσει τα εμπόδια και την τρομοκρατία της ΣΕΚΑ, τελειώνει τον δρόμο και ξεκινά να φτιάχνει δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης στην περιοχή, δίνοντας καθημερινά μάχη με τους μπράβους της ΣΕΚΑ που τα βράδια καταστρέφουν ότι φτιάχνουν τα κρατικά συνεργεία την ημέρα.
Τα έργα του κοινοτάρχη έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κύμα επιστροφής των εκδιωγμένων κατοίκων, σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.
Η ΣΕΚΑ τους κάνει την ζωή δύσκολη, με ένα καταιγισμό μηνύσεων προσπαθώντας έτσι να κατεδαφίσει τα σπίτια των κατοίκων ως αυθαίρετα!
Οι Βαρδινογιάννηδες ασκούν αφόρητη πίεση στον νομάρχη να γκρεμίσει τα σπίτια των ανθρώπων, όμως όλα πέφτουν πάνω στην άρνηση του κοινοτάρχη ο οποίος απαντά ότι πρώτα θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα της εταιρίας, οι βίλες των Βαρδινογιάννηδων κλπ.
Τον χειμώνα του 1985 γίνεται απόπειρα δολοφονίας του κοινοτάρχη όταν ένα άγνωστο αυτοκίνητο προσπαθεί να ρίξει το αυτοκίνητο του Κουτσάκη σε γκρεμό, ενώ σε μια συνάντηση του με τους εκπροσώπους της εταιρίας, οι μπράβοι ξυλοκοπούν τον ανυπόταχτο κοινοτάρχη.
Ο Κουτσάκης σχεδιάζει να επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα εξαφανισμένα συμβόλαια της μονής Οδηγήτριας και να ξεσκεπάσει την απάτη των Βαρδινογιάννηδων, μόνο που τον πρόλαβαν οι πληρωμένοι δολοφόνοι.
Οι συγγενείς του δολοφονημένου κοινοτάρχη περιμένουν εδώ και δεκαετίες να πέσει φως στην υπόθεση, ενώ οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά τον θάνατο του Κουτσάκη.
Το κόλπο με την αρπαγή κρατικής περιουσίας με την βοήθεια μοναστηριών ήταν τόσο πετυχημένο που ο όμιλος Βαρδινογιάννη το επανέλαβε και στην Χαλκιδική.
Η περίπτωση της Σιθωνίας
Πρόκειται για τη μονή Ξενοφώντος και μια έκταση 57.000 στρεμμάτων στην Σιθωνία.
Το 1965 η μονή υποβάλλει αίτηση αναγνώρισης ιδιοκτησίας στο Ελληνικό δημόσιο, η οποία και φυσικά απορρίπτεται.
Επί χούντας όμως η μονή κάνει και δεύτερη προσπάθεια και με την βοήθεια … του θεού και της χούντας, ως εκ θαύματος δικαιώνεται.
Αμέσως μεταβιβάζει την έκταση για ένα συμβολικό ποσό -μαντέψτε που- στην …ΣΕΚΑ!
Με την μεταπολίτευση, και μετά από τις έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, το 1974 η πολιτεία ακυρώνει την χουντική απόφαση και ανακηρύσσει την έκταση δημόσια.
Από τότε η μονή σε συνεργασία με την ΣΕΚΑ έχουν ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα κατά του δημοσίου με τα γνωστά κόλπα, ψευδομάρτυρες, απειλές, δωροδοκίες, κλπ.
Οι απάτες με τις εκκλησιαστικές περιουσίες δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνονται μέχρι και τις μέρες μας, με διάφορες εκδοχές, όπως πχ με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τη μονή Τοπλού, και άλλες.
Έτσι λοιπόν δύο απόστρατοι του ναυτικού βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστιες περιουσίες με την βοήθεια των Αμερικανών που τόσο τους εξυπηρέτησαν στο εμπάργκο της Ροδεσίας. Ας θυμηθούμε και αυτό το ..κατόρθωμα.

«Ioanna V»: το πειρατικό του ομίλου Βαρδινογιάννη
Τα χρόνια της πειρατείας
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη …διαπρέπει στο σπάσιμο του αποκλεισμού του ρατσιστικού καθεστώτος της Ροδεσίας από τον ΟΗΕ που έγινε παγκόσμια γνωστός ως «Beira Patrol», προμηθεύοντας πετρέλαιο την κυβέρνηση του Ιαν Σμίθ με την υποστήριξη της CIA.
Οι Αμερικανοί θέλοντας να πάρουν κάτω από την σφαίρα επιρροής τους τις πρώην αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας αλλά αποφεύγοντας να συγκρουστούν μετωπικά με τους Βρετανούς συμμάχους, βοηθούν τους Βαρδινογιάννηδες να δράσουν ως πειρατές χωρίς αυτοί να χρειαστεί να λερώσουν τα χέρια τους.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις μαύρες σελίδες της ελληνικής ναυτιλίας: περιφρόνηση ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλαγή σημαίας από λιμάνι σε λιμάνι, αλλαγή ονόματος του καραβιού μεσοπέλαγα, κλπ.
Πηγή: http://kora.matrix.msu.edu/files/50/304/32-130-9D0-84-al.sff.document.nusa19660407.pdf
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.
Το 1972, επί χούντας δηλαδή, ιδρύουν την Μότορ Όιλ.
Το 1979 με υπουργό Συντονισμού τον …Μητσοτάκη τους δίνεται πεσκέσι ο Παναθηναϊκός.
Και αυτό το κόλπο ήταν τόσο πετυχημένο που το μιμήθηκε κάθε σωστός απατεώνας (Κοσκωτάς κλπ) που θέλησε να κάνει καριέρα στο ελληνικό Ελ Ντοράντο.

Κατά τραγική σύμπτωση, πάλι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, αποκτούν την τράπεζα Πειραιώς, καταπίνουν την Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ας μην ξεχνάμε πως μερικές μόνο μέρες μετά τον σχηματισμό της Οικουμενικής Kυβέρνησης του Ξενοφώντα Ζολώτα, το 1989, ξεκινά το MEGA Channel …

Το «τηλεοπτικό πλυντήριο» όχι μόνο βοηθά στις μπίζνες της οικογένειας προσφέροντας δωρεάν διαφήμιση με το γνωστό κόλπο των …αγαθοεργιών της φιλεύσπλαχνης οικογένειας ως υποκατάστατο της ανύπαρκτης δικαιοσύνης, αλλά και ελέγχοντας έτσι έμμεσα το πολιτικό σύστημα δίνοντας τηλεοπτικό χρόνο σε άτομα της αρεσκείας τους.
Και έτσι φτάσαμε σήμερα στα γελοία ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή μνημόνιο» και τα καταστροφολογικά σενάρια του παρακράτους και των παπαγάλων τους, που ευτυχώς αρχίζουν να ξεθωριάζουν στα μάτια της κοινής γνώμης.
Ο μόνος τρόπος πια για να κρατηθούν στην εξουσία είναι πουλώντας φόβο.
«Δεν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο, τρόφιμα, οδοντόβουρτσες, αν βγει η αριστερά» φωνάζουν χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο επί τόσες δεκαετίες.
Σε μία χώρα που έχει τόσο ανάγκη από ριζικές αλλαγές, προσπαθούν απελπισμένα να περάσουν το μήνυμα ότι «δεν είναι τώρα εποχή για αλλαγές, ας κάτσουμε στα αυγά μας»
Σταθεροί στις …αξίες τους ως γνήσια τέκνα ενός συστήματος Φρανκεστάιν, προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά.
Τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις μιας κομματοκρατίας που απέτυχε σε όλα πουλώντας ταυτόχρονα πατριωτική ηθική, ενώ ακόμα και τώρα που όλα έχουν καταρρεύσει γύρω τους, αδυνατούν να ψελλίσουν έστω και δυο κουβέντες ουσιαστικής αυτοκριτικής.
«Οι μεγαλύτερες καταστροφές δεν προήλθαν από την ανυπακοή, αλλά από την υπακοή», είχε πει κάποτε ο Χάουαρντ Ζιν, ενώ ο ίδιος υπερασπιζόμενος πριν αρκετά χρόνια μια ομάδα οικολόγων που είχε εισβάλει σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, είχε πει απευθυνόμενος προς τους δικαστές:
«Χωρίς την πολιτική ανυπακοή, εσείς σήμερα δεν θα ήσασταν εδώ»

_______________________________

Η αγωγή: 
Tο άρθρο:

Την  αντίστασή μας την  ξεκίνησε ο γνωστός πολιτκός blogger Πιτσιρίκος.

  27 σχόλια:

  1. Δεν το διάβασα ακόμα
   και φαίνεται ότι το έχεις ψάξει..
   Το αναδημοσιεύω όπως είναι (απ τη σελίδα σου)

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. ελίτσα
    ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.
    Δεν είναι δική μου γραφή και δε μπορώ να τσεκάρω τις πληροφορίες (που πιθανότατα να είναι σωστότατες) μα νομίζω πρέπει να υποστηρίξουμε, λόγω της απαγόρευσης.
    Ήδη κατάφεραν και το κατέβασαν, το άρθρο το έχω από τον Πιτσιρίκο.

    Διαγραφή
  2. δεν εχετε δει ομως το περιφημο βιντεο των ειδησεων του μεγκα την εποχη που ηταν αρρωστος στο Υγεια ο Αντρεας οπου καταφθεναι ο Βαρδης μετα συζηγου και στα σκαλια του νοσοκομειου τον υποδεχεται ο Λιβανης και του κανει χειροφιλημα τυπου Νονος !!!

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν καταλαβαίνουν ένα πράγμα μόνο (ευτυχώς για εμάς)... οτι με τις αγωγές, τα εξώδικα και τις απειλές, μόνο ένα πράγμα καταφέρνουν, να αναπαραχθεί σε όλο το ιντερνετ το επίμαχο άρθρο!

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. Αν ήταν καλλιτέχνης θα λέγαμε πως το έκανε επίτηδες.
    Λες να είναι σε κρίση αυτοκαταστροφής;
    (Ή μεγαλομανίας και νομίζει ότ θα τρομάξουμε;)

    Διαγραφή
  4. Ενα μπράβο για το θάρρος σου
   να κανεις την συγκεκριμένη αναδημοσίευση

   Καλημέρα Κυρία μου

   ........

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα Δάφνη

   έχω σαν ναυτικός παλαιός της εταιρίας του ζήσει αυτό το γεγονός...

   ξέρω πολλά

   και είναι όπως τα περιγράφει το κείμενο

   ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ......


   δεν αντέχετε αυτή η ιστορία πονάει

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. Πολύτιμο το σχόλιό σου akrat.
    Όπως και άλλο που πήρα (στο FB) για τους Καλούς Λιμένες
    μου επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες.

    Καλή μας μέρα!

    Διαγραφή
  6. Θα γίνω για άλλη μια φορά ο κακός, αλλά δεν πειράζει.


   Ας αρχίσω από τα προφανή...

   Ξεχνώντας τα «ονόματα και τα επίθετα» για να αποφύγουμε το «τυράκι» και την φάκα, ο νόμος και το κυριότερο η λογική λένε πως όταν προσάπτεις εγκληματικές πράξεις χωρίς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, βασιζόμενος σε φήμες, συρραφή γεγονότων, απόκρυψη άλλων, κάνοντας «άλματα» λογικής, ο θιγόμενος έχει το δικαίωμα να πάρει τα μέτρα που ορίζει ο νόμος.

   Τώρα αν κάποιοι επιμένουν να κολλάνε στα «ονόματα και τα επίθετα» και με φασιστικό στην ουσία τρόπο αγνοούν το παραπάνω και πιστεύουν πως όποιος έχει «επίθετο» αυτομάτως πρέπει να τα καταπίνει όλα επειδή έκανε το λάθος...να έχει λεφτά, πάω πάσο. Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με την σχιζοφρένεια.

   Επίσης ας κάνω την παρατήρηση πως μιλάμε στην ουσία για ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ιστότοπο, μιας και δεν αρνούνται την συμμετοχή τους την οποία και διαφημίζουν. Έτσι για να ξηγιώμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε.

   Πάμε λοιπόν να γίνω ο κακός της ιστορίας, ρόλος που μπορεί να μου αποδωθεί ελεύθερα, όπως και διάφοροι χαρακτηρισμοί τους οποίους γράφω προκαταβολικά στα αρχίδια μου, οπότε άδικος ο κόπος όποιου τον τρώει ο κώλος του.


   Oμολογώ πως το μπλέξιμο διάφορων θεωριών συνομωσίας, urban legends και διαστρεβλομένης παρουσίασης γεγονότων είναι εξαιρετικό προς την συρραφή του.

   Ειδικά δε όταν ο "ανώνυμος" συντάκτης επικαλείται "αξιόπιστες" πηγές όπως...ο Ριζοσπάστης, ο Κουφοντίνας και διάφορους "επαγγελματίες-οπαδούς" και ιστορίες για αγρίους για να φτιάξει ένα πολύ ωραίο παραμύθι.

   Πραγματικά από που να αρχίσεις και από που να τελειώσεις.

   Από τα «άλματα λογικής» στις χρονολογίες, παρά το γεγονός πως οι γαμημένοι οι αριθμοί δεν βγαίνουν, ώστε να βγουν δήθεν «συμπεράσματα-αλήθειες» που βολεύουν τη δομή του εν λόγω σεναρίου;

   Aπό την απόκρυψη αρκετών τεκμηριωμένων από κάθε μεριά γεγονότων όπως π.χ η συμμετοχή του Νίκου Β. αλλά και του μικρότερου αδερφού του στο κίνημα του Ναυτικού;

   Tην μη πειστική εξήγηση της σεναριακής τρύπας 20 και πλέον ετών για την συγκεκριμένη κατηγορία που προσάπτεται με βάση φήμες;

   Από την αναπαραγωγή μιας γελοίας παραλαγής ενός γελοίου παραμυθιού για το 1979; (Τι να κάνουμε η λευκή επιταγή ακόμα πονάει, όπως επίσης και το μη τάισμα ενός ολόκληρου συστήματος, τι να κάνουμε; Ξυδάκι...Ίσως και αυτό το γεγονός να είναι η σπίθα για όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου...λέω εγω τώρα...


   Από το γεγονός πως ουδέποτε κανείς συγγραφέας παρόμοιων σεναρίων δεν κατάφερε να εξηγήσει πειστικά και αληθοφανέστατα, όσο αυτό γίνεται σε έργα fiction, δίχως να αερολογεί και να λαϊκιζει τίγκα στα «κλισέ» ποιο είναι στην ουσία το κέρδος της και καλά «τρομοκρατίας» της συγκεκριμένης περιοχής; Χωροθετημένα είναι όλα, μην ξεχνάμε και αυτά που ξέραμε, εκτός αν δηλαδή έστησε ο άλλος ντόκο φόρτωσης στο σαλόνι κανενός...

   Το γεγονός πως το μεγάλο μπαμ, η «καλή» που λένε πιάστηκε στο 1966 και όχι την «περίοδο» που επικαλούνται με το ζόρι οι εμπνευστές;

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. Tι να πρωτοπεί και που να πρωτοξεκινήσει κανείς, πραγματικά. Μέχρι και ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ τσουβάλιασμα με το πάλαι ποτέ αγαπημένο πάρα πολλών, Γιώργο Κοσκωτά έχει το πρόγραμμα. Πραγματικά είναι να χτυπιέσαι στο πάτωμα από τα γέλια και να τραβάς τα βυζιά σου. Γιατι; Μα γιατί κατ’ εμέ αυτό το εκ του πονηρού τσουβάλιασμα δείχνει προέλευση προθέσεων...

    Επικαλούνται λέει και πηγές...Μάλιστα. Τον «έγκυρο» Ριζοσπάστη, αστικούς μύθους, φήμες καφενιακού επιπέδου, συνωμωσίες μέχρι και...κρατηθείτε...συζητήσεις nick-names που προέρχονται από τα κρυφά σχολειά, των επαγγελματιών οπαδών. (Μιλάμε τώρα αξιοπιστία όχι μαλακίες. Ογκόλιθοι αξιοπιστίας. Μενιρ ολάκερα, σμιλεμένα με το σφυρί της αξιοπιστίας)

    Φυσικά όλα αυτά τα δένει μια ατάκα του «έγκυρου» και πάνω από όλα «δημοκράτη» Κουφοντίνα. Μάλιστα...Είπε ένας από τους δολοφόνους του Αξαρλιάν μεταξύ άλλων, πως ο άλλος είναι να πούμε με το ζόρι συνάδελφος του (δηλαδή στυγνός δολοφόνος) και οι άλλοι το έδεσαν σχοινί κορδόνι και το παρουσιάζουν ως γεγονός που δεν τίθεται αμφισβήτησης!!!!

    Το υιοθετούν, το γράφουν καθαρά και ξάστερα (υπενθυμίζω μιλάμε για δημοσιογραφικό τόπο, άλλωστε το παραδέχονται και στη συμμετοχή τους σε γνωστό περιοδικό) και μετά το παίζουν ήρωες πετώντας το best-seller τσιτάτο της «λογοκρισίας»...Αναρωτιούνται μάλιστα γιατί τους ήρθε και εξώδικο. Όχι φυσικά σε αυτούς, αλλά στον θείο γούγλη μιας και ουδέποτε υπογράφουν. Σάμπως αυτοί θα πλερώσουν για όσα ισχυρίζονται; Όχι ο γούγλης θα πλερώνει...

    "Μαχητική δημοσιογραφία" σου λέει μετά. Μην διακινδυνέψουμε και τα μισθά μας... Κάτι σαν τη σχολή δημοσιογραφίας, ενός μουσάτου κάποτε τηλε-αστέρα, ένα πράμα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...


    Πραγματικά ξαναλέω, τι να πρωτοπείς και από που να πρωτοαρχίσεις...Μέχρι και τις κλασσικές θεωρίες συνωμωσίας, από αυτές που λατρεύουν τα «άκρα» για μπαμπούλες της CIA, των ΗΠΑ και άλλων ιστοριών για αγρίους έριξαν μέσα. Να «δέσει» ρε παιδί μου, να είναι πιο ελκυστικό στο μάτι...

    Διαγραφή
   2. Ασχολούνται τώρα οι άνθρωποι μέχρι με την πασίγνωστη ιστορία με το εμπάργκο στη Ροδεσία (Νυν Ζιμπάμπουε) για χατήρι του Ηνωμένου Βασιλείου που προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τον ενοχλητικό Ian Smith που έκανε κουμάντο. Ο οποίος ήθελε να κάνει ανεξαρτησία χωρίς majority rule και στην ουσία να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους έγχρωμους. Προφανώς το γεγονός πως οι ΗΠΑ πιέζανε τον Smith να αναγνωρίσει το majority rule των έγχρωμων, κοινώς μαύρων, στο δικό τους μυαλό είναι ψιλά γράμματα και είναι προιόν παραμυθιών των κακών ιμπεριαλιστών και δεν συμμαζεύεται...

    Επί της ταμπακιέρας τώρα, καλό το απόκομμα από τους Times, το οποίο όμως δυστυχώς για τους σεναριογράφους περιγράφει την γνωστή διαδικασία αλλαγής σημαίας κτλ. Κάτι που δυστυχώς ξανά για αυτούς είναι νόμιμο ακόμα και ακόμα και αν χαρακτηρίζεται ως «παραθυράκι» παραμένει νόμιμο. Τι να κάνουμε τώρα; Μάλιστα εκτός από τους Times, υπάρχει και το άρθρο Hot Cargoes του περιοδικού «Time» 22/04/1966 που αναφέρει ξεκάθαρα πως δυο καράβια με προορισμό την Μπέιρα (Μοζαμβίκη, τότε πορτογαλική αποικία) δεν έφτασαν ποτέ, χαμένα στη θάλασσα της διπλωματίας όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά. Το 3ο έφτασε και τα rest is history. Βέβαια τα δυο που δεν έφτασαν ποτέ οι σεναριογράφοι που ανακαλύπτουν «συνωμωσίες» δεν μπαίνουν ποτέ στο κόπο να μας πουν γιατί ρε παιδιά τελικά δεν έφτασαν αφού όλα ήταν υποτίθεται κανονισμένα; Eπίσης γιατί δεν λένε για το Ιράν, την Ιαπωνία και άλλες χώρες που έκαναν κανονικά τις μπίζνες τους και τις εξαγωγές-εισαγωγές με την Ροδεσία του Σμιθ; Εμ βέβαια λίγο δύσκολο να ισχυριστείς πως οι σείχηδες δεν είχαν πετρελαιοπηγές και τους της έδωσε το αόρατο «χέρι» της CIA…Θα σε πάρουν με τις πέτρες ακόμα και οι πιο ηλίθιοι...Τεσπα, μαγκιά τους που έκαναν πετυχημένη μπίζνα με τεράστια ρίσκα (χρεοκωπίας). Και στη τελική εδώ δεν κόπτονταν οι Άγγλοι που την έφαγαν, εσείς δηλαδή γιατί κόπτεστε;


    Anyway τόση ώρα μιλάμε δυστυχώς για «πηγές» και «σενάρια» που η μεγάλη πλάκα είναι πως όσες φορές έχουν εμφανιστεί με το ένα ή τον άλλο τρόπο, με παραλλαγές κτλ, ουδέποτε μα ουδέποτε είχαν μπει στο κόπο να εμφανιστούν και να «δράσουν» κατά διάφορων «οικονομικών κομήτες» (Ο Κοσκώτας έγινε μισητός αφού μπήκε στη ψειρού) που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο σε διάφορες περιόδους , έκαναν τη δουλειά τους και εξαφανίστηκαν ή αποτραβήχτηκαν λες και άνοιξε η γη να τους καταπιεί. Εκεί κάνει «τζιζ» και μάλιστα χοντρό...Που να ασχολείσαι τώρα με τους «οικονομικούς κομήτες» που εμφανίστηκαν ή εμφανίζονται αριστερά και δεξιά;

    Βέβαια τα παραπάνω έκαναν «τζιζ» μέχρι και για τον «αξιόπιστο μάρτυρα» Κουφοντίνα και την «οργάνωση» του...Που ουδέποτε ενοχλήθηκαν ούτε στα λόγια ούτε σε πράξεις από την δράση «οικονομικών κομητών»...Αντίθετα όμως την απόπειρα δολοφονίας του Βαρδή μια χαρά την επιχειρήσαν...Αγνά κίνητρα πάνω από ολα, μην ξεχνιώμαστε. Είναι και «αξιόπιστος μάρτυρας» ο Κουφοντίνας τώρα.

    Όσο για την Χαλκιδική τον λόγο έχουν τα δικαστήρια. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να τα καταργήσουν...

    Bottom line, όταν αποκαλείς κάποιον δολοφόνο βασιζόμενος στον Κουφοντίνα (!!!), σε φήμες, σε μύθους και παρουσιάζεις γεγονότα κάνοντας άλματα «λογικής» δεν σου φταίει κάποιος αν ο θιγόμενος πάρει μέτρα.


    Προσωπικά πάντως το εξώδικο θα το έστελνα κατευθείαν σε αυτούς που είναι πίσω από το συγκεκριμένο site και όχι στον γούγλη. Ο γούγλης δεν φταίει σε τίποτα.

    Διαγραφή
   3. Και κάτι τελευταίο...Επειδή σήκωσε το δήθεν λάβαρο η ιερή αγελάδα που ακούει στο όνομα "πιτσιρίκος" το πράγμα αποκτά ακόμα πιο εμετική μορφή.

    Πραγματικά πόσο εμετικός μπορεί να είναι κάποιος που χρησιμοποεί το ίδρυμα Ελπίδα αποκαλώντας το "κάρκινος για τα παιδιά χωρίς ελπιδα"; Μιλάμε για πραγματικό επίπεδο όχι αστεία. Μιλάμε τώρα για άποψη με βαρύτητα...τεμκμήριωση ανωτάτου επιπέδου.

    Λυπάμαι αλλά εγώ δεν είμαι στο επίπεδο του "ανδρός" για να του ευχηθώ καρκίνους...Αν και ομολογώ πως καρφώνεται με αυτή τη φρασεολογία η οποία χρησιμοποιείται σε γνωστά "ιντερνετικά" και μη στέκια. Κοίτα κάτι συμπτώσεις...

    Όσο για το περίφημο που γράφει πως θα "πάρουν πόδι", να μας πει από που ακριβώς θα πάρουν πόδι, ο μεγάλος "επαναστάτης" μη διαπλεκόμενος...

    Καλό θα ταν να μη ζορίζεται και ιδιαίτερα πάντως. Τον ενημερώνω πως 2012 έχουμε όχι 2008...Φύγανε από εκεί που εμπόδιζαν το δέσιμο σκυλιών με λουκάνικα. Ελεύθερο το πεδίο να ακολουθήσει και αυτός το σπορ...

    Διαγραφή
   4. Τι να πω Φίδι;
    Με αφήνεις άφωνη,
    μελετώ προσεκτικά το σχόλιό σου
    και σε ευχαριστώ πολύ!

    Διαγραφή
   5. Δάφνη, ελπιζω να σε αφήνω άφωνη μόνο για το μέγεθος του ποσταρίσματος και όχι με αρνητικό τρόπο. Πραγματικά δεν ήθελα να μου βγει τόσο μεγάλο. Αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αν και όλη η ουσία βρίσκεται στις πρώτες αράδες, τα προφανή που έγραψα...

    Απλά όταν θέλω να πω κάτι θέλω να το πω μέχρι τέλους. Το χω κουσούρι. Δεν φταίω εγώ που είναι ερασιτέχνες και πως το ψέμα εχει κοντά ποδάρια. Στην διάθεση σου πάντως για ερωτήσεις...

    * Εκεί που λέω για τις "πηγές" και αναφέρω το εξής: "συζητήσεις nick-names που προέρχονται από τα κρυφά σχολειά, των επαγγελματιών οπαδών" πρόκειται για το γνωστό αθλητικό site gazzeta.gr το οποίο κάποτε είχε μια "μορφή φορουμ". Ο ρόλος του εν λόγω σάιτ και ο "ανένδοτος" υπέρ των "επιχειρηματικών κομητών" για την τσαμπουκαλίδικη είσοδο τους σε γνωστή Α.Ε που όλως τυχαίως άνηκε στην οικογένεια του κατηγορούμενου, σε συνδυασμό με την αναπαραγωγή μιας εκδοχής του περίφημου παραμύθιου του 1979, δείχνει τελικά πως μερικά πράγματα αρέσκοναι να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Άλλωστε το θέμα πάντα ήταν πολιτικό στα της γνωστής Α.Ε και του "φαγοποτιού" που ποτέ δεν επέτρεπαν να γίνει μέχρι τελικά να πέσει το κάστρο...
    Διαγραφή
   6. Άφωνη για το μέγεθος των γνώσεων, άφωνη για το ενδιαφέρον.
    Άφωνη θετικότατα, σα να έλεγα εντυπωσιασμένη.
    Ειλικρινά σε ευχαριστώ.

    Να σου απαντήσω επί του θέματος αδυνατώ, δεν έχω γνώσεις αν και αναγνωρίζω πληροφορίες. Επανανάρτησα κυρίως για τη Λογοκρισία όπως λέω (πάνω-πάνω) στο σημείωμά μου (μόλις είχαν λάβει το εξώδικο) αλλά ως το δικό σου σχόλιο είχα πολλές επιβεβαιώσεις (π.χ. είχα γράμμα για το χωριό Καλοί Λιμένες που επιβεβαίωνε όσα γράφονται στο κείμενο).

    Κάθε σοβαρή γνώμη και πληροφορία είναι πολίτιμη για τους επισκέπτες και σε ευχαριστώ που νοιάστηκες κι έκανες τον κόπο. Ειλικρινά.

    Διαγραφή
   7. Κοιτά κατ'εμέ καλά έκανες στη τελική και το μοιράστηκες ως είδηση μιας διαμάχης ανάμεσα σε δυο μεριές στον τίτλο του post (έξοχη ντρίμπλα).

    Περί λογοκρισίας που είναι κατ΄ έσε το θέμα (προσωπική άποψη τα παρακάτω) θεωρώ πως κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσουμε για τι πράγμα μιλάμε στην ουσία και ειδικά ανάλογα με το τι συζητάμε. Ε τώρα στη προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια νομική αντίδραση σε κάτι που στην ουσία είναι η επιτομή της συκοφαντίας. Λυπάμαι αλλά δεν μπορείς να λες πως ο Χ δολοφόνησε τον Ψ και να το βασίζεις σε χαλασμένα τηλέφωνα, εικασίες-ιστορίες για αγρίους και στον Κουφοντίνα, δηλαδή ήμαρτον.

    Επόμενο ήταν μιας και μιλάμε για βαρύτατη κατηγορία να παρθούν νομικά μέτρα. Τώρα επειδή είναι ο γούγλης στη μέση και επειδή οι συγκεκριμένοι προφανώς δεν έχουν τα @@ να το δημοσιεύσουν στο περιοδικό με το οποίο λένε δημοσίως πως νταραβερίζονται, που έχει όνοματα και διεύθυνσεις, την πληρώνει ο γούγλης που τρώει το εξώδικο και θα πλερώνει αυτός. Και σαν άλλες όρνιθες λένε "μα οι πηγές απο δω και κει λένε" και η μόνες που λένε το ίδιο πράγμα με δαύτους είναι ένα nicκname "οπαδού" και ο Κουφοντίνας!

    Λογοκρισία π.χ ήταν ο Παστίτσιος και η παράσταση στο θέατρο που την σταμάτησαν με το έτσι θέλω, όχι οι αφανείς πένες κάποιου ενημερωτικού site που φιλοξενείται στον γούγλη που την είδανε κλουζώ και στήνουν "δικαστήρια" για ανθρωποκτονία λες και είναι πάγκοι σε λαϊκή αγορά...Και βγαίνουν και από "πάνω" παρομοιάζοντας κιόλας το περιεχόμενο του εξώδικου ως "αλα Τσοχατζόπουλος" προσπαθώντας να λαϊκίσουν...ακόμα περισσότερο.

    Και από δίπλα, όλως τυχαίως συνεργάτης του ΙΔΙΟΥ περιοδικού, η ιερή αγελάδα "πιτσιρίκος", να πιάνει στο στόμα του τα παιδάκια που πάσχουν από τον γαμημένο τον καρκίνο και φιλοξενούνται στην μονάδα του Ελπίδα στο Παίδων, για να δείξει πως και καλά είναι σκληρός "επαναστάτης" κάνοντας και καλά "ψαγμένα" λογοπαίχνια...Λίγη τσίπα δεν βλάπτει πραγματικά.

    Κλείνοντας, τονίζω πως κατ' εμέ, με βάση όλα τα παραπάνω δεν υφίσταται κάποια λογοκρισία, αλλά ένα κρυφτό πίσω από τον γούγλη, των κατήγορων και η ευκαιρία τους να αλληλοαπονείμουν "επαναστατόσημα" μεταξύ τους. Είπα και πριν πως αντί του γούγλη ας γινόταν διαδικασία μέσω της σχετικής υπηρεσίας να αποδωθεί το έγγραφο στους συγκεκριμένους με όνομα και διεύθυνση. Να κατεβάσουν το άρθρο και όταν λογοδοτήσει η δικαιοσύνη να φροντίσουν να γίνει το ίδιο κάλεσμα σε μπλογκ και μπλόγκερς να αναπαράγουν την δημόσια συγνώμη για τα ψεύδη και την δημοσίευση της απόφαση του δικαστηρίου, όπως προβλέπει ο νόμος.

    Υ.Γ Όσο για το γράμμα που λες δεν αμφισβητώ κάτι. Απλά θα πω πως στον κόσμο του ίντερνετ και των Μεσών η "επιστολογραφική" άποψη δεν είναι κάτι που δεν έχω ξανακούσει ή δεν έχω ξαναδεί.

    Διαγραφή
   8. Υ.Γ2 Αμα έρθω ποτέ από το νησί σου θα σε κεράσω ένα κρασί για να ξεχρεώσω την κατάχρηση χώρου στο ιστολόγιο σου.

    Υ.Γ3: Και το κορυφαίο μέσα σε όλα είναι πως ο "κατηγορούμενος" δεν έχει ουδεμία σχέση με την ΣΕΚΑ εδώ και κάτι αιώνες μιας και να το πω κομψά "χωρίσαν τα τσανάκια τους" με τα 4 παιδιά του Νίκου...Και ναι πολύ πριν απο την κατηγορία που του αποδίδουν. Πως σκατά μου διέφυγε...

    Διαγραφή
   9. Τι να πω τώρα;
    Ξέρεις πολύ πιο πολλά από εμένα κι αποδεικνύεις λογικά, απάντηση δεν έχω.

    Μόνο, ελπίζω πράγματι να έρθεις στο νησάκι να τα πούμε από κοντά
    αλλά μη λες πως κάνεις κατάχρηση, τα χαίρομαι τα σχόλιά σου και, όπως σου είπα, τα θεωρώ και πάρα πολύ χρήσιμα για όποιον τύχει να ψάξει την υπόθεση.

    Διαγραφή
  7. να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στην δολοφονία που δε την ήξερα ως τώρα και τα ιστορικά στις ροδεσίες κλπ τα οποία αγνοώ. ακουγόντουσαν πολλά μάλλον θαυμαστικά και όχι επιτιμιτικά....


   όταν κατέβηκα στο λιμάνι μου λέγαν οι συνάδελφοι μην πας στην ταβέρνα που είχε ένας παπούς και μια γιαγιά... αυτοί μάλλον δεν είχαν πληρώσει την ΔΕΗ................. και δεν είχαν φως....

   πάντως είχα φχαριστηθεί το μπάνιο.... χαχα

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάντως σήμερα πως σπάνε τα εμπάργκο πχ Κούβας..

   έχεις ένα πλοίο που έφαγε τα ψωμιά του... το βάζεις και κάνει δρομολόγια με καλά ναύλα και μετά το πας για παληοσίδερα γιατί μετά από μια επίσκεψη σε χώρα με εμπάργκο δεν μπορεί να πατήσει την καρίνα του σε ΅΅σοβαρές΅΅ χώρες...

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. Αν θέλετε να διαφημίσετε το ιστολόγιό σας εδώ
    δε θα το επιτρέψω με κολακίες και άσχετα.
    Ο μόνος τρόπος θα ήταν ένα έξυπνο και ΣΧΕΤΙΚΟ σχόλιο.

    Ανώνυμες διαφημίσεις
    και άσχετα κομπλιμέντα διαγράφονται.

    Διαγραφή
  10. 2 χρόνια μετά το άρθρο ακόμα ταξιδεύει.
   'Ελαβα:
   Σχόλια και ανα-δημοσιεύσεις:
   ΕΔΩ

   ΑπάντησηΔιαγραφή