Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Νοσοκομείο Κορυδαλλού: video #kolastirio
Στον Κορυδαλλό καταδικασμένος για χρέη χάνει τα δυό του πόδια. Και δεν είναι η μόνη τραγική ιστορία.
Ούρα στο πάτωμα, ακρωτηριασμένοι, διαβητικοί, ασθενείς με AIDS, παραπληγικοί, καρδιακοί, έγκλειστοι με ψυχιατρικά προβλήματα όλοι μαζί σε λίγα τετραγωνικά.

Το video που δείχνει τις απάνθρωπες συνθήκες του Νοσοκομείου της Φυλακής Κορυδαλλού ταξιδεύει στα ξένα κανάλια. Εδώ τι κάνουν; Μηνύουν τον κρατούμενο που έφτιαξε το video.

Παρακαλώ κοινοποιείτε: #kolastirio
Ασταμάτητα, συνεχώς.

Το video ταξιδεύει. Ξεκίνησε 8 Μαρτίου όταν το έπαιξε στην εκπομπή της στο γαλλικό κανάλι france24 η ομάδα The Observers (site διεθνούς πολιτικού-ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος στο οποίο συμμετέχουν δημοσιογράφοι αλλά και 'φίλοι' που στέλνουν ειδήσεις). 
Δείτε: 
http://observers.france24.com/content/20140225-greek-inmates-photos-prison-


Ύστερα μαθαίνω την είδηση δημοσίευσε η σοβαρή αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post (ο σύνδεσμος όμως τώρα που γράφω μοιάζει να καταργήθηκε). 
Το καλύτερο δημοσίευμα είναι του denverpost.com που παραθέτει και ελληνικά Twits και εξηγεί ότι ο κρατούμενος έφτιαξε το video (και λογαριασμό Twitter και Facebook) για να γίνουν γνωστά τα αίτια που έχουν οδηγήσει τους κρατουμένους σε απεργία πείνας.Συνήγορος του πολίτη: Οι ασθενείς κρατούμενοι στον Κορυδαλλό χρειάζονται κανονικό νοσοκομείο, όχι «ειδική» φυλακήO Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Σπύρος Καρακίτσος δήλωσε ότι οι συνθήκες είναι όπως τις περιγράφουν οι κρατούμενοι. 
Ο Nils Muiznieks επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης τουΐταρε ότι είναι ανησυχητικές οι συνθήκες και είναι απαραίτητο να βρεθεί λύση γρήγορα.(Και τα δύο τα βρήκα ως ειδήσεις στα αγγλικά αλλά ερευνώντας στο google  στα ελληνικά δεν υπάρχουν).


Ύπνος στο βρώμικο και κρύο πάτωμα
 (με βάρδιες όπως σε πολλά κρατητήρια της χώρας που χρησιμοποιούνται ως φυλακές).


_______________________________________________________________


13 Μαρτίου 
Προσθέτω εξελίξεις:

Δημοσίευση by Κολαστήριο Κορυδαλλού


_______________________________________________
TwitterSTORM Αlert: #kolastirio
Έχετε Twitter;
Ας κινήσουμε το tag:
Για να γίνει γνωστό το αίσχος στο νοσοκομείο των φυλακών            Κορυδαλλού.
Αναπαράγουμε το hashtag #kolastirio όσο πιο πολύ μπορούμε.

Twitter: @kolastirio

8 σχόλια:

 1. το σύστημα βγάζει τον ομορφιά του στους τιμωρημένους...

  τι να πω τι να πω... θλήψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πριν από μερικές δεκαετίες ο Π. Κανελλόπουλος χαρακτήρισε το κολαστήριο που λειτουργούσε στη Μακρόνησο ως "νέο παρθενώνα"! Να δούμε θα βρεθεί κάποιος σύγχρονος πολιτικός να μας πει τι είδους πολιτιστικό μεγαλείο είναι ο Κορυδαλλός και το νοσοκομείο του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σκέπτομαι κάτι πρωτότυπο...

  όσοι είναι στην απέξω και δεν ενσωματώνονται έχουν αυτήν την λογική κατάληξη...

  όσοι είναι στα πράγματα έχουν μια ζωή καλύτερη έστω και του ΣΚΛΑΒΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απάνθρωπες συνθήκες που καταπατούν τ'ανθρώπινα δικαιώματα. Αίσχος!
  Είναι τρομακτικά τα όσα συμβαίνουν εκεί έξω, κι ακόμη πιο τρομαχτικό ότι ο μέσος πολίτης ενώ ζει τη δική του "φριχτή πραγματικότητα", λόγω των μήντια και της πολιτικής τους ατζέντας δεν έχει πρόσβαση στον πόνο του γείτονα. Μερικές σιδεριές μας χωρίζουν μοναχά...

  Πώς μπορούμε να κινητοποιηθούμε κι εμείς οι υπόλοιποι, Δάφνη; Καμία ιδέα; (Θέλω να γράψω ένα άρθρο στην πανεπιστημιακή εφημερίδα μας, κι άλλο ένα για την ελληνική εφημερίδα της Μελβούρνης, αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται με τη (ανα)δημοσίευση των φωτογραφιών που ήδη έχουν βγει στην δημοσιότητα...)

  Χαιρετισμούς από τη μακρινή Μελβούρνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία η ιδέα σου Αγριμιώ μου,
   και πολύ χρήσιμη πιστεύω διότι εδώ πια ο κόσμος συνταράσσεται μόνο όταν κάτι βγει εκτός συνόρων.
   Οι συγκεκριμένες εικόνες είναι από το video που φτιάχτηκε για τη δημοσιότητα οπότε δε νομίζω να έχει πρόβλημα ο δημιουργός, ίσα-ίσα.
   Αφότου πήρε διαστάσεις το θέμα (και αφού τους φοβέρισαν με το πειθαρχικό που εν τέλει λένε ήταν θέμα τύπων) άλλαξε λίγο προς το πιο άνετο η μεταχείρηση. Τους φόρεσαν 'βραχιολάκια' ώστε οι ασθενείς να μπορούν να κινούνται εντός φυλακής― όσοι μπορουν βεβαίως. Μεταφέρθηκαν και κάποιοι (άκουσα για 30).
   Συνέπεια αυτής της εύνοιας ήταν να ανασταλεί η απεργία πείνας και να κλείσουν προς το παρόν το Twitter τους.
   Λάθος πιστεύω που θα το βρουν μπροστα τους αλλά δεν είμαι και στη θεση τους να μπορώ να εκφέρω γνώμη για τη δύναμη αντίστασης σε πιέσεις..

   Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι για το άρθρο σου
   θα είναι χαρά μου!

   Διαγραφή