Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Εταιρίες που στηρίζουν το Ισραήλ,επιστολή του Brian Eno (videos, εικόνες-σχόλια)
Δεν είναι ότι έχω αυταπάτες πως πετυχαίνουν τα μποϋκοταρίσματά μας. Ωστόσο πιστεύω ότι με επιμονή κάποια πράγματα εντυπώνονται στο σύνολο.
Όπως εντυπώθηκε σ' εμένα πριν χρόνια η εικόνα που είδα σε ένα ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη. Από τη μια γυναίκες ταλαίπωρες κουβαλούσαν το νερό* για το σπίτι τους σε κουβάδες και πάλευαν να ποτίσουν τη λεμονιά τους από στεγνές βρύσες ενώ από την άλλη πισίνες και θερμοκήπια συντηρούσαν με αλόγιστη σπατάλη εν τη ερήμω το 'δυτικό' τρόπο ζωής.
Από τότε επιμένω ποτέ―αλλά ποτέ-ποτέ―να μην αγοράζουμε στο σπίτι φρούτα Ισραήλ κι ας έχει ο κύριος Καστέλ μια αγάπη για εκείνα τα διακοσμητικά εκτός τα εποχής που παλιότερα μού έφερνε λόγω της ομορφιάς τους όπως κάθε χρόνο μού έφερνε την Άνοιξη με τις πρώτες φράουλες (απαγορευμένες κι αυτές τώρα, λόγω Μανωλάδας).
Το τελευταίο σοκαριστικό ήταν οι ευγνωμονούσες Ισραηλινές φανταρίνες χαμογελαστές με τα προϊόντα ομορφιάς που τους προσφέρει η εταιρία Garnier σε ένα κόσμο με ανεστραμμένες αξίες στον οποίο φορτηγά με καλλυντικά περνούν ενώ τα άλλα με γιατρούς, γάζες και παυσίπονα δεν περνούν.


Απόψε που ούτε μια ρουκέτα δεν έχει πέσει καθώς κρατά η κατάπαυση πυρός σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, σκέπτομαι πόσο δυνατόν είναι αυτό για ανθρώπους που κουβάλησαν το παιδί τους μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, κομματιασμένο, και σήμερα (είδα στο CNN) επέστρεφαν διστακτικά  εκεί που ήταν στα σπίτια τους και βρίσκουν σωρούς ερειπίων πάνω από νεκρούς που τους ανακαλύπτουν από τη μυρωδιά καθώς και σκόρπια μέλη ή ρούχα ανάμεσα στα μπάζα.

Ο John Kerry με θράσος μίλησε το πρωί για 'όλες τις πλευρές' σα να αντιστοιχεί ίδιο ποσοστό ευθύνης σ' εκείνον που αναγκάζεται να πολεμά με ρουκέτες και αρχαία όπλα για να σώσει το σπίτι του από εκείνον που πολεμά με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και με δημόσιες σχέσεις που έχουν επιβάλλει αυστηρή λογοκρισία  όχι μόνο στον τόπο του μα και σε δυνατούς συμμάχους.
Έχετε προσπαθήσει να μιλήσετε με Αμερικανούς για την Παλαιστίνη; Δε γίνεται, ακόμα και μορφωμένοι άνθρωποι είναι σίγουροι ότι το Ισραήλ τελεί εν αμύνη. Κι αυτό δεν είναι μόνο προσωπική μου εκτίμηση. Η συγγραφέας Ναόμι Γουλφ με θάρρος κατήγγειλε στη σελίδα της στο Facebook ότι προειδοποιήθηκε πως στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να δημοσιευθεί άρθρο της αν χρησιμοποιήσει τη λέξη 'γενοκτονία' ακόμα κι αν τη στηρίξει με νομικό ορισμό και σοβαρά επιχειρήματα. Άλλοι δυο διάσημοι Αμερικανοί, μαζί με έναν πασίγνωστο Βρετανό, δε με απογοήτευσαν: Ο Brian Eno επίσης έστειλε επιστολή στο φίλο του David Byrne κι εκείνος τη δημοσίευσε με μια απάντηση του Peter Schwartz  η οποία συμπίπτει με όσα προφήτευε ο αγαπημένος μου Βασίλης Ραφαηλίδης.

Τα παραθέτω όλα πιο κάτω μα πριν, σας δίνω την εικόνα των γυναικών του στρατού με τα Garnier, μια ωραία ιδέα δυσφήμισης της Coca-Cola ["H Coca-Cola με νέα γεύση: αίματος" και στολισμένη με τα πρόσωπα των νεκρών και τραυματισμένων παιδιών. Μια πολύ καλή ιδέα που κινείται στα κοινωνικά δίκτυακαι λίστα με κάποιες από τις εταιρίες που εμφανώς στηρίζουν οικονομικά το Ισραήλ (Αναλυτικού καταλόγου επίσης σας δίνω σύνδεσμο-μα είναι του 2009). 
Παραθετω επίσης συνδέσμους για άρθρα, σχόλια από τα κοινωνικά δίκτυα, δηλώσεις, videos και πάρα πολλές εικόνες.
Ιδού:

AOL

APAX partners + Co.ARSENAL FOOTBALL CLUB
COCA COLA
DANONE
DELTA GALIL
DISNEY
ESTEE' LAUDER
HOME DEPOT
IBM
INTEL

JOHNSON + JOHNSON
KIMBERLY-CLARK
LEWIS TRUST GROUP LTD
L'OREAL
MARKS and SPENCERS
McDONALD'S
NESTLE*
NEWS CORPORATION
NOKIA

REVLON
SARA LEE
SELFRIDGES
STARBUCKS
THE LIMITED INC.
TIMBERLΑNDΜόλις διαμέλισαν παιδιά και γελάνε ευγνωμονούσες που η Garnier τους έστειλε μάσκες και λοσιόν ομορφιάς. (Την είχα κοινοποιήσει και στο Facebook).

Η Ναόμι Γουλφ αναφέρεται στην καταγγελία της (για την οποία γράφω πιο πάνω) κάνοντας πικρό αστειάκι με το σύνδεσμο που μας δίνει διότι το Al Jazeera τη χρησιμοποιεί την, απαγορευμένη στις ΗΠΑ, λέξη 'γενοκτονία'. "Εξαρτάται πού εκδίδεις, υποθέτω..." λέει, μα η εκ των προτέρων αυτολογοκρισία "δεν είναι καλή για τη δημοσιογραφία" ή την παγκόσμια επικοινωνία.

‪ 
@blacktom1961
  ‪Δεν έχει ηττηθεί μόνο το Ισραήλ στο επίπεδο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αλλά και τα τοπικά κ διεθνή ΜΜΕ επίσης.
Ο Chris Gunness, εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, ξέσπασε σε κλάματα όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Al Jazeera  περιέγραφε τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας.

Το σχολίασαν άνθρωποι κατά τα άλλα σώφρονες ότι οι Άραβες 'βάζουν μπροστά' ως ανθρώπινες ασπίδες τα παιδιά και τις γυναίκες τους. Μου θυμίζουν την πρώτη εκείνη ανακοίνωση πως τάχα ο Μπιν Λάντεν τράβηξε μπροστά του για ασπίδα τη νεαρή γυναίκα του την οποία πυροβόλησαν οι υπερεκπαιδευμένοι πεζοναύτες πριν τον δολοφονήσουν. Εντός ολίγου η δήλωση αποσύρθηκε. Το μύθευμα τη ζημιά την είχε κάνει όμως, επιβεβαιώνοντας στους ήδη πεπεισμένους που, βλακωδώς, εξισώνουν τα μη συγκρίσιμα και συμπεραίνουν ότι το γεγονός πως είμαι κατά της βαρβαρότητας σημαίνει πως έχω την αφέλεια να είμαι υπέρ των φονταμενταλιστών. Επέζησε η χήρα που είχαν πυροβολήσει στο πόδι όταν με αυτοθυσία και πολύ κουράγιο ρίχτηκε ανάμεσα στους εισβολείς και τον άνδρα της, όπως επέζησαν και τα παιδιά που ήταν παρόντα εκείνο το βράδυ.  
Εδώ μια ακόμα απόδειξη του πώς προπαγανδίζουν στους αφελείς:
Η ίδια εικόνα που δημοσιεύθηκε Δεκέμβριο του 2013 αναδημοσιεύεται 30 Ιουλίου '14 με λεζάντα: 
«Ο πατέρας κρεμά και τοποθετεί τα παιδιά για να μη χτυπηθεί το σπίτι από την Αεροπορία. Πού είναι το CNN, το BBC και τα υπόλοιπα fucking media?» ρωτά.
―Εκεί είναι, μαζί σου μην ανησυχείς (θα απαντούσα) μόνο που έχουν εσάς τα πολιτικά τρολάκια για τη βρομοδουλειά κι εκείνοι παίζουν τους αμερόληπτους.


Ανταλλαγές Παράλληλα νομίσματα
Όσο για την Χαμάς και τις ανθρώπινες ασπίδες της υπάρχει πολύ υλικό που λέει ότι.... αααα δεν το κάνει η Χαμάς αλλά ο ισραηλινός στρατός. Από δυτικές πηγές οπότε δεν τα λένε τίποτε μουσουλμάνοι ισλαμοφασίστες, εντάξει; ‪http://www.cjpmo.org/DisplayDocument.aspx?DocumentID=574


Και μιά και μιλάμε για παιδιά, δεν ξεχνάμε και την εικόνα των τέκνων του Ισραήλ σε έξοδο σχολική, εν είδει εκπαιδευτικής εκδρομής (την είχα δημοσιεύσει κι εγώ ΕΔΩ: Παιδιά εύχονται να πεθάνουν άλλα παιδιά)


ψάχνετε τις φωτογραφίες με τα παιδιά να υπογράφουν βόμβες και δεν τις βρίσκετε; είμαι σίγουρη ότι τις αναζητάτε με λάθος λέξεις κλειδιά π.χ. "υπογραφουν βόμβες παλαιστινια παιδιά". Γιατί τα παιδάκια είναι ισραηλιτες και ισραηλίτισσες στις φωτογραφίες που επικαλείστε. Αν πληρώνεστε για αυτό που κάνετε πραγματικά το κάνετε λάθος και κάποιοι πληρώνουν τζάμπα, δεν έπρεπε να αναφέρετε αυτό το περιστατικό, επιβαρύνετε πάρα πολύ την εικόνα ενός κράτους που έχει ήδη αρκετά εγκλήματα πολέμου. Δείτε το ρεπορτάζ γιατί τεχνικά είναι κακοποίηση παιδιών αυτό εδώ, τα οποία αμφιβάλλω αν καταλαβαίνουν τι κάνουν ‪http://sabbah.biz/.../photo-of-the-day-israeli-kids.../


Τι θέλει η Ισραηλινή προπαγάνδα να πιστεύετε.
Πάνω: Θύμα. Κάτω: Τρομοκράτης.

 
Υπάρχουν ακόμα αρνητές;
Δημοσιεύω δείγμα και προειδοποιώ τους ευαίσθητους ότι οι επόμενες τρεις εικόνες είναι άκρως τρομακτικές. (Γνωρίζω πως κάποιοι θεωρούν τρομολαγνική πορνογραφία την αναπαραγωγή τέτοιων εικόνων ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι τάχα έτσι συνηθίζουμε τη βια. Διαφωνώ.  Την εικόνα της βίας και το πώς να μένουμε αμέτοχοι μπροστά της τη συνηθίζουμε από τις παράλογα βίαιες ταινίες στις οποίες  γκλαμουρίζεται (αν υπάρχει τέτοια λέξη) μετά μουσικής και make up. 
  Η κουβέντα αυτή δεν είναι του παρόντος μα το έθεσε ωραία η Naomi Wolf και σας το μεταφέρω: «Εχω δει αμέτρητες φρικιαστικές φωτογραφίες από το Ολοκαύτωμα, σκελετούς στοιβαγμένους σε κάρα, σκελετωμένους ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα. Κανείς δε διαμαρτύρεται. Όταν όμως ανεβάσουμε τα κατακρεουργημένα παιδιά της Γάζαςκάποιοι ενοχλούνται.». Συμφωνώ μαζί της γι αυτό σας εφιστώ την ΠΡΟΣΟΧΗ
Ακολουθούν τρεις Σκληρές εικόνες (που, σκοπίμως, τις μικραίνω ώστε να τις αποφύγετε αν δεν αντέχετε).
Rafah 1η Αυγούστου 2014
     Υπάρχουν ακόμα αρνητές;
   Κομπάζει επωνύμως ο δολοφόνος (σε μετριότατα ασύντακτα αγγλικά διανθισμένα με τις απαραίτητες βρισιές που φαίνεται τον κανουν να νιώθει μοντέρνος): «σκότωσα 13 παιδιά σήμερα και είστε οι επόμενοι fucking Μουσουλμάνοι να πάτε στο διάβολο bitches)».

 Όμως:

@ZeroCoolGR 
1139 Palestinians killed in #Gaza they didn't have any choice.
45 #Israeli Soldiers died in #Gaza because they chose to kill and got killed...
[μεταφράζω: 
Οι 1139 Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στη #Gaza δεν είχαν επιλογή.
Οι 45 Ισραηλινοί Στρατιώτες σκοτώθηκαν στη #Gaza επειδή επέλεξαν να σκοτώσουν και σκοτώθηκαν]

Η άλλη πλευρά:
Οι Αντάρτες της Γάζας θα κάνουν τα πάντα για να ζήσουν τα παιδιά της Παλαιστίνης σε μια ελεύθερη πατρίδα ..Και αυτό το γνωρίζουν τα παιδιά γιατί γνωρίζουν ότι πίσω από τις μάσκες και τα μαντίλια κρύβονται τα αδέλφια τους, τα ξαδέλφια τους, τα παιδιά των γειτόνων τους και των φίλων τους ...Η άλλη πλευρά; Ο λατρευτός μου Βασίλης Ραφαηλίδης προφήτευσε και συμπίπτει με την (κάτωθι) απάντηση του Peter Schwartz

Η Γάζα και η απώλεια του πολιτισμού 
Το γράμμα του Brian Eno στον David Byrne για το Ισραήλ και τη Γάζα 

Ο Brian Eno έστειλε ένα γράμμα στον David Byrne σχετικά με τη Γάζα και το Ισραήλ.
 Ο Byrne το μοιράζεται στην ιστοσελίδα του. 
Στις απορίες που εκφράζει ο Brian απαντά ο Εβραιοαμερικανός δημοσιογράφος Peter Schwartz. 
O David Byrne σημειώνει: «Έλαβα αυτό το email την περασμένη Παρασκευή από τον φίλο μου, τον Brian Eno. Το μοιράστηκα με το γραφείο μου και όλοι αισθανθήκαμε μεγάλη ευθύνη να δημοσιεύσουμε το βαρύ, άξιο σημείωμα του Brian. Σε απάντηση, ο φίλος του Brian, Peter Schwartz, έδωσε μια ιστορική εξήγηση για το πώς φτάσαμε εδώ. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι κανείς δεν έχει το ηθικό έρεισμα».
 Ο Brian Eno γράφει: 
«Έχω την αίσθηση ότι σπάω έναν άγραφο κανόνα με αυτή την επιστολή, αλλά δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο. Σήμερα είδα έναν Παλαιστίνιο άνδρα να κλαίει κρατώντας μια πλαστική τσάντα μεταφοράς του κρέατος. Ήταν ο γιος του. Είχε τεμαχιστεί (λέξη του νοσοκομείου) από μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση - προφανώς χρησιμοποιώντας το νέο τους όπλο, βόμβες flechette. Ίσως γνωρίζετε τι είναι αυτά - εκατοντάδες μικρά βελάκια χάλυβα συσκευάζονται γύρω από εκρηκτικό και σκίζουν τη σάρκα. Το αγόρι ήταν ο Mohammed al-Khalaf Nawasra. Ήταν 4 ετών. Ξαφνικά σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ήταν ένα από τα παιδιά μου στην τσάντα, και αυτή η σκέψη με αναστάτωσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τότε διάβασα ότι ο ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ένοχο για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, και θέλησε να ξεκινήσει μια επιτροπή γι' αυτό. Η Αμερική δεν θα υπογράψει για τη σύστασή της». 
«Τι συμβαίνει στην Αμερική; Ξέρω από την εμπειρία μου πόσο λοξές είναι οι ειδήσεις σας και πόσο λίγα θα έχετε ακούσει για την άλλη πλευρά αυτής της ιστορίας. Αλλά -για όνομα του Θεού!- δεν είναι δύσκολο να μάθετε. Γιατί η Αμερική συνεχίζει την τυφλή υποστήριξη της μονόπλευρης άσκησης εθνοκάθαρσης; ΓΙΑΤΙ; Απλώς δεν το καταλαβαίνω. Η Αμερική που ξέρω είναι συμπονετική, ανεκτική, δημιουργική, εκλεκτική και γενναιόδωρη. Οι Αμερικανοί φίλοι μου συμβολίζουν αυτά τα πράγματα για μένα. Αλλά ποια Αμερική στηρίζει αυτό τον φρικτό μονόπλευρο αποικιοκρατικό πόλεμο;» 
«Ήμουν στο Ισραήλ τον περασμένο χρόνο με τη Μαίρη. Η αδελφή της εργάζεται για το UNWRA στην Ιερουσαλήμ. Ο Shadi, ο οποίος είναι σύζυγος της αδελφής της και παράλληλα επαγγελματίας ξεναγός, και ο Oren Jacobovitch, ένας Ισραηλινός Εβραίος που αποχώρησε από την υπηρεσία IDF διότι αρνήθηκε να χτυπήσει τους Παλαιστίνιους, μας ξενάγησαν και είδαμε σπαρακτικά πράγματα. Σπίτια Παλαιστινίων να περικλείονται από συρματόπλεγμα για να προλάβουν τους έποικους από το να ρίχνουν σκατά και κάτουρα και χρησιμοποιημένες σερβιέτες στους κατοίκους. Παιδιά Παλαιστινίων στον δρόμο τους προς το σχολείο να ξυλοκοπούνται από ισραηλινά παιδιά υπό τις επιδοκιμασίες και το χειροκρότημα των γονιών τους. Ένα ολόκληρο χωριό υπό έξωση και παραμονή σε σπηλιές. Τα σημεία ελέγχου και όλες οι ατελείωτες καθημερινές ταπεινώσεις. Σκεφτόμουν, "οι Αμερικανοί το ανέχονται πραγματικά αυτό; Νομίζουν πως είναι εντάξει;  Ή μήπως απλά δεν γνωρίζουν τι γίνεται;”».
 «Είτε μας αρέσει είτε όχι, στα μάτια της πλειονότητας του κόσμου, η Αμερική αντιπροσωπεύει τη Δύση. Φοβούμαι ότι όλα τα πολιτισμικά επιτεύγματα του Διαφωτισμού και του δυτικού πολιτισμού έχουν απαξιωθεί από αυτή την κατάφωρη υποκρισία. Ο πόλεμος δεν έχει καμία ηθική δικαιολογία που να μπορώ να δω - ούτε καν μια πραγματιστική αξία».
 «Λυπάμαι που σας επιβαρύνω με όλο αυτό. Ξέρω ότι είστε απασχολημένοι και σε διαφορετικό βαθμό αλλεργικοί στην πολιτική, αλλά αυτό είναι πέρα από την πολιτική. Είναι η σπατάλη του πολιτισμικού κεφαλαίου που έχουμε δημιουργήσει από γενιά σε γενιά. Καμία από τις ερωτήσεις σε αυτό το e-mail είναι ρητορική: Πραγματικά δεν καταλαβαίνω και εύχομαι να μπορούσα». 

Σε απάντηση του Brian Eno, ο Peter Schwartz 
εξηγεί την ιστορία του Ισραήλ ώστε να δείξει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά από τη μεριά τόσο των Εβραίων όσο και των εθνών. Ανάμεσα σε άλλα, γράφει: 
«Αγαπητοί Brian και φίλοι. Σας γράφω για να ανταποκριθώ στο γράμμα σας σχετικά με τη Γάζα και το πώς η Αμερική ανταποκρίνεται. Αξίζει μια απάντηση. Τα συναισθήματά μου και η πραγματικότητα είναι πολύπλοκα σε πολλά επίπεδα: οι πραγματικότητες της αραβο-ισραηλινής ιστορίας και των συγκρούσεων, η παγκόσμια πολιτική και η σύγχρονη αμερικανική ιστορία / δημογραφικά στοιχεία. Και τα τρία επίπεδα αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν τη σημερινή κατάσταση. Και για να καταλάβετε τη στάση των ΗΠΑ, θα πρέπει να εξετάσετε την ιστορία.
 Επιτρέψτε μου να πω ότι, όπως γνωρίζετε, είμαι μετανάστης και παιδί επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Είμαι πολιτισμικά Εβραίος, αλλά χωρίς θρησκευτικές ή πνευματικές κλίσεις, είμαι άθεος. Και πιστεύω ότι η δημιουργία του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ ήταν ένα ιστορικό λάθος που είναι πιθανό να καταστρέψει τη θρησκεία πίσω από αυτό. Οι δράσεις των εθνικών κρατών να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους έρχονται συνήθως σε αντίθεση με τις ηθικές αξίες που μπορεί να ασπάζεται μια θρησκεία. Και η αντίφαση είναι πλέον πολύ εμφανής στη συμπεριφορά του Ισραήλ. Το Ισραήλ θα καταστρέψει τον ιουδαϊσμό». 
«Η γενιά μου και το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής αμερικανικής ηγεσίας μεγάλωσε με τους Ισραηλίτες ως καλούς και τους Άραβες/Πέρσες ως κακούς και άπληστους. Η νεότερη γενιά, στην ηλικία του γιου μου του Ben (24 ετών), έχει μια πολύ πιο ισορροπημένη εικόνα. Η συμπεριφορά του Ισραήλ τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει καταστρέψει ό,τι ηθικό είχαν οι Ισραηλινοί. Επιπλέον, το ισραηλινό λόμπι στην Αμερική ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πολιτική αρένα και οι Άραβες ομόλογοι ήταν αντιπαραγωγικοί.
 Έτσι, οι ηγέτες μας, οι οποίοι δημιούργησαν ομάδα με το ευγενές Ισραήλ και τους κακούς  Άραβες και υποστηρίζονται από τις εβραϊκές πολιτικές συνεισφορές, είναι κατηγορηματικά υπέρ του Ισραήλ ενώ οι νέοι της εβραϊκής κοινότητας είναι τουλάχιστον πιο διχασμένοι.
 Τελικά η δημογραφία θα κερδίσει καθώς μια νέα, πιο σκεπτόμενη γενιά έρχεται στην εξουσία, μια γενιά για την οποία το Ισραήλ δεν θα φέρει το ίδιο ηθικό βάρος όπως έκανε για τους γονείς τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιαδήποτε τιμή γύρω από αυτό που συμβαίνει. Το Ισραήλ έχει χάσει τον δρόμο του και διαπράττει φρικαλεότητες προς το συμφέρον της δικής του επιβίωσης». «Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό αδιέξοδο. Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσει. Δεν θα φύγουν. Και η αραβική ταυτότητα έχει γίνει η αντιπολίτευση του Ισραήλ. Θα περάσουν αιώνες, αν όχι ποτέ, πριν αποδεχθούν την ύπαρξη του Ισραήλ. Έτσι, οι δύο πλευρές δικαίως θα αισθάνονται πάντα ότι απειλούνται. Δεν θα υπάρξει άλλη κατάσταση εκεί, παρά μόνο διαρκής πόλεμος φυλών με περιστασιακή ανακωχή. Και σε αυτή την αέναη κατάσταση πολέμου, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για φρίκη και από τις δύο πλευρές. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα μειωθεί το επίπεδο της βίας, αλλά η αληθινή ειρήνη θα παραμείνει απατηλή». 
Η Επιστολή στα αγγλικά στο site του  David Byrne,
η ελληνική μετάφραση από τοwww.doctv.gr](η 'υπογράμμιση' με bold letters δική μου).
[Την έχω δημοσιεύσει και στο facebook]
____________________________

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη γη κατά της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα.

Eλλάδα

Nasim Alatras B

26 Ιουλίου

Οι κοινότητες των Χριστιανών Ορθόδοξων και Καθολικών της Γάζας, άνοιξαν τα σπίτια τους και τις εκκλησίες τους στις οικογένειες των μουσουλμάνων που έχουν ισοπεδωθεί τα σπίτια από τους βομβαρδισμούς που συνεχίζει να πραγματοποιεί ο στρατός του σιωνιστικού κράτους....


 Eβραίοι πιστοί της Μεγάλης Βρετανίας διαδηλώνουν με το αίτημα: Μποϋκοτάρουμε το Ισραήλ

  Εξ αρχής  δήλωσα και εξακολουθώ να το δηλώνω στα συχνά ποσταρίσματά μου για την Παλαιστίνη ότι δε θα δεχθώ αντιεβραϊκά (αντισημητικά) σχόλια. 
  Για άπιστους Θωμάδες και ρατσιστές που βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν τους Εβραίους γενικώς ιδού υπάρχει και Σελίδα στο Facebook: Εβραϊκή Φωνή Για την Ειρήνη. Από νομπελίστες μέχρι νοικοκυρές φωτογραφίζονται με ονόματα νεκρών παιδιών της Γάζας. Γιατί οι νεκροί έχουν όνομα, ηλικία, οικογένεια―δεν είναι ανώνυμοι αριθμοί.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στην πλατεία Ράμπιν του Τελ Αβίβ για να ζητήσουν την άμεση λέξη των εχθροπραξιών στη Γάζα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από το αριστερό κόμμα HADASH (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα) και τις οργανώσεις Πολεμιστές για την Ειρήνη και Κύκλος Γονέων – Φόρουμ Οικογενειών . Η χτεσινή ήταν η μεγαλύτερη αντιπολεμική κινητοποίηση στο Ισραήλ μετά την έναρξη της επίθεσης στη Γάζα. Η αστυνομία προσπάθησε να την ακυρώσει για «λόγους ασφαλείας», αλλά οι διοργανωτές εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόωρη κατάπαυση του πυρός.
Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Μπεν Κφιρ από το Ασκελόν, του οποίου την κόρη είχε σκοτώσει η Χαμάς το 2003. Μεταξύ άλλων είπε: «Στη Γάζα χτίζουν τσιμεντένια τούνελ και εμείς υψώνουμε διαχωριστικό φράχτη. Πόσο λυπηρό είναι να μη διοχετεύομε αυτές τις προσπάθειες στην ειρήνη; Η υποδομή της τρομοκρατία είναι η άγνοια, η φτώχεια και η απόγνωση. Αυτές πρέπει να αντιμετωπίσουμε.»
Λίγες δεκάδες ακροδεξιοί έκαναν αντισυγκέντρωση φωνάζοντας «Θάνατος στους αριστερούς» και τραγουδώντας «Γιατί δεν υπάρχουν σχολεία στη Γάζα; Γιατί δεν έχουν απομείνει παιδιά»…

Σταματήστε να κάνετε αυτό που σάς έκανε ο ΧίτλερΣτα αγγλικά, τα αραβικά, τα εβραϊκά: 
Όχι στο Όνομά μου


Έγραψα για το νερό και εντελώς συμπωματικά η φίλη blogger Κίρκη  ανακάλυψε ένα video με Ισραηλινούς στρατιώτες να το σπαταλούν σκοπίμως για να διασκεδάσουν. Κι από την άλλη πλευρά είπαμε― με μπιτονάκια σταγόνα σταγόνα να σωθεί η λεμονιά...
Ιδού τεκμηρίωσις σε video:

Ισραηλινοί στρατιώτες σπαταλούν νερό της Γάζας και γελούν

Και ας μην ξεχνάμε το δράμα αυτών των ανθρώπων. Ξεσπιτωμένοι, τραυματισμένοι ψυχικά και σωματικά από τα παιδικά τους χρόνια ζουν μια τραγωδία παγιδευμένοι σε ένα μη-κράτος, δίχως διαβατήρια, υπό καθημερινούς εξευτελισμούς με μόνη ελπίδα σωτηρίας τι; Την προσφυγιά;


Diogenis OSkilos
 από Twitter


Φεύγεις από τη Γάζα πρόσφυγας και φτάνεις στην Ελλάδα λαθρομετανάστης

Κι ακόμα, καθώς παρακολουθούμε αυτή την τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται και η άλλη της Συρία όπου τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι  από΄το 2011 έχουν σκοτωθεί «πάνω από 10.000 παιδιά».

___________________________________________________________________________
Credits 
και 
διάφορα πρόσθετα που θεωρώ ενδιαφέροντα

Αναλυτικός κατάλογος εταιριών που χρηματοδοτούν το Ισραήλ: http://www.interfaithpeaceinitiative.com/profiting.pdf 

Jewish Voice for Peace στο Facebook


Πέντε Ισραηλινά επιχειρήματα για τη Γάζα καταρρίπτονται

Της Noura Erakat, δημοσιευμένο στο ΤheΝationDarkness Falls on Gaza, Gaza Under Israel’s Onslaught

By MOHAMMED OMER: The New York Times


Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας― (για την οποία ευχαριστώ το φεΐσμπουκικό 'ακάου' Ανταλλαγές Παράλληλα Νομίσματα)
Factsheet: Amnesty International report on the Israeli operation “Cast Lead” που στην πληροφορία προσθέτει επίσης:


‪Ανταλλαγές Παράλληλα νομίσματα
επειδή μπορεί να μην το πάρει είδηση κανείς αν δει το ρεπορτάζ παραπάνω, όλη η έκθεση για τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού στρατού όπως ετοιμάστηκε από τους βετεράνους και τον δικηγόρο τους, ισραηλινοί όλοι, στα αγγλικά: ‪http://news.bbc.co.uk/.../14_07_09_breaking_the_silence.pdfΑς βοηθήσουμε. Έστω και με κοινοποιήσεις.

Αστερίσκοι

*Ισραηλινοί στρατιώτες σπαταλούν νερό της Γάζας και γελούν
(παρέθεσα πιο πάνω το video)

Israeli soldiers waste the water of Gaza and laugh about it **NESTLE: Λίγοι 

περιδιαβαίνουν το πλαϊνό και κάτω μενού μα έχω μόνιμο μπανεράκι και στα δύο ελληνικά μου blogs με το οποίο πληροφορώ ότι  εισήλθατε σε Περιοχή Δίχως
Nestlé και συστήνω Boycott. Για αμέτρητους λόγους (ξεκινώντας από θανάτους βρεφών του Τρίτου Κόσμου μέσω της διαφημιστικής επιβολής σε αγράμματες γυναίκες να αντικαταστήσουν το θηλασμό με γάλα σε κουτί με συνέπεια μολύνσεις αλλά και περισσότερη φτώχεια αφού το φυσικό γάλα μετατράπηκε σε είδος πρώτης ανάγης μεν αλλά καταναλωτικό προϊόν δε).

________________________________________________

6 σχόλια:

 1. Στο τέλος του πολέμου θα μας βγάλουν και καλούς τους Ισραηλινούς "που προσπαθούν να πάρουν πίσω τη γη τους" όπως άκουσα από ένα παπαραμερικάνο τις προάλλες (δε θυμάμαι το όνομά του).

  Πρόεδρας ΑΠΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπε τέτοια μπαρούφα Αμερικάνος Πρόεδρε;

   Ήταν που ήταν.. τώρα με τη λειψή πληροφόρηση γίνεται αδύνατον να συζητήσει κανείς μαζί τους.

   Διαγραφή
 2. http://zcomm.org/znetarticle/outrage/
  και γιά ελληνικά
  http://www.thepressproject.gr/article/66327/I-orgi-tou-Noam-Chomsky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η φωτογραφία του διαμελισμένου άντρα ...
  Τέτοιες εικόνες προκαλούν ναυτία και εφιάλτες. Θέλω, όμως, να τις βλέπω (και να τις αναπαράγω), επειδή το να γυρίσω απλά το κεφάλι αλλού σημαίνει ότι θα επιτρέψω σε αυτά τα πράγματα να εξακολουθούν να συμβαίνουν, ασχολούμενη αποκλειστικά με το δικό μου μικρόκοσμο. Μερικές φορές, το να βλέπεις τέτοιες φωτογραφίες είναι άσκηση και καθήκον, για να μην ξεχνιέσαι. Και μετά να σκέφτεσαι και παραπέρα, τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να βοηθήσεις να σταματήσει το αίσχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνούμε απόλυτα.
   Ξέρεις τα ίδια υποστηρ'ιζουν κάποιοι και για τα πληγωμένα ζώα που τάχα τους ανασατώνουν. Και απαντώ: αν σε ενοχλεί κάνε κάτι για να μη συμβαίνει, όχι για να μην το βλέπεις...

   Καλό μας απόγευμα!

   Διαγραφή