Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στις τρεις πιο φτωχές χώρες της ΕΕ (με σχόλια και εικόνες)




«Η Ελλάδα στις 3 πιο φτωχές χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat ο αριθμός των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων αυξήθηκε την τελευταία 5ετία τουλάχιστον κατά 830.000 άτομα για την Ελλάδα και πάνω από 7 εκατομμύρια στις 28 χώρες μέλη της ΕΕ» διαβάζω.
Το νέο Μημόνιο, το ως το 2018, έχει νέο όνομα.
Οι ελληνικές τράπεζες απέτυχαν τα stress tests μα μην το πείτε στον Αντένα.
Ιδού γραφικά και σχόλια:






Το παιχνίδι σκληραίνει και τώρα παίζοντα τα βαρύτερα χαρτιά στην ενημέρωση. Την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι της ΕΒΑ και της ΕΚΤ παρουσίαζαν τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests, σύμφωνα με τα οποία τρεις ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφαλαιακές ενισχύσεις 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην εγχώρια «δημοσιογραφία» διαβάζουμε τίτλους όπως το «τρένο περνάνε οι τράπεζες στα stress tests».
Σύμφωνα με το σενάριο βάσης οι Eurobank, Πειραιώς και Εθνική θα χρειαστούν επιπλέον κεφαλαιακή ενίσχυση 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο δυσμενές σενάριο πουυπολογίζονται οι αυξήσεις κεφαλαίων καθώς και η αξιοποίηση της περιουσίας η Πειραιώς φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ και οι άλλες δύο τράπεζες εμφανίζουν πολύ μικρότερες απώλειες.
Τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η EBA και το ΕΚΤ βασίζονται στα οικονομικά στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου του 2013 και γίνονται για πρώτη φορά για όλες τις τράπεζες της Ευρώπης. Την προηγούμενη φορά η δοκιμασία είχε φτιαχτεί μόνο για την Ελλάδα που βρισκόταν σε πρόγραμμα σωτηρίας.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετάδοση της πληροφορίας του τραπεζικού ρεπορτάζ στη χώρα μας. Είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών είναι ενθαρρυντικά στο βαθμό που δείχνουν ότι το πρόγραμμα σωτηρίας, οι αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, οι παραχωρήσεις των καλών τμημάτων των εκκαθαρισμένων τραπεζών και ο αναβαλλόμενος φόρος σταθεροποίησαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο μεγαλύτερο βαθμό του.
Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε σήμερα πανηγυρικούς τίτλους μετά τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο κόσμος για να σωθούν οι τράπεζες. Όταν μόλις πριν από ένα μήνα το ελληνικό δημόσιο χάρισε φόρους 10 δις ευρώ (εγγυώμενο μάλιστα και τα κέρδη τους για 30 χρόνια) ιδίως αφού οι τράπεζες δεν πέρασαν με άνεση, όπως μας διαβεβαίωναν μέχρι πριν από δύο ημέρες.
Η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ παρουσιάζει μια ψεύτικη επιτυχία την ίδια ώρα που οι 8 από τους 12 δημοσιογράφους που πήραν το λόγο κατά την διάρκεια της παρουσίασης επέμειναν ότι τα σενάρια είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και ρώτησαν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, όπως για παράδειγμα «πως είναι δυνατόν το σενάριο βάσης να υπολογίζεται με ευρωπαϊκό δείκτη ανάπτυξης στο 1%, όταν μόνο 2 μήνες πριν το κλείσιμο του έτους η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι καταγεγραμμένη επίσημα κοντά στο μηδέν;» ή «πως είναι δυνατόν στο δυσμενές σενάριο να μην λαμβάνεται υπόψη η ενεργειακή κρίση που έχει ήδη ξεσπάσει στην Ευρώπη εδώ και μερικούς μήνες εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία;».
Εδώ όμως είναι Ελλάδα και οι τράπεζες χρηματοδοτούν το 98% των ΜΜΕ, οπότε το πρίσμα της ενημέρωσης είναι ελαφρώς… επηρεασμένο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι κατά την παρουσίαση των ευρωπαϊκών Stress Tests δεν υπήρξε καν διερμηνεία στα Ελληνικά στο κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EBS, κάτι που συνηθίζεται ακόμα και για ανούσιες ανακοινώσεις ευρωπαϊκών υποεπιτροπών.
Αλλά είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα… και στην Ελλάδα οι Τράπεζες γράφονται με το Τ κεφαλαίο.

Αποτυχία τριών ελληνικών τραπεζών, Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής,  στα stress tests με συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 8,7 δισ. ευρώ δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.
Το έλλειμα στον κεφαλαιακό δείκτη εμφανίζεται στο σενάριο βάσης ενώ οι τράπεζες περνάνε με μικρές απώλειες το δυσμενές σενάριο. Σε αυτό όμως υπολογίζεται και η χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των 11 δις, τα οποία μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα περισσέψουν και θα χρησιμοποιηθούν για την ελάφρυνση του χρέους.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ΕΚΤ μπορείτε να τα δείτε με κλικ εδώ 
Το παρακάτω μεταφρασμένο από την WSJ ζωντανό γράφημα παρουσιάζει όλα τα δεδομένα των ευρωπαϊκών Stress Tests για όλες τις τράπεζες της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Στο γράφημα παρουσιάζεται ο κεφαλαιακός δείκτης όπως καταγράφηκε την 31η Δεκεμβρίου του 2013 καθώς και τις προβλέψεις της ΕΚΤ για τη μετατροπή του δείκτη μέχρι την τελευταία ημέρα του 2016 σε δύο σενάρια: α) Στη περίπτωση που υπάρξουν φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες και β) στην περίπτωση του χειρότερου σεναρίου.
Στο γράφημα θα παρουσιαστούν επίσης (στα αγγλικά) τα σχόλια όλων των τραπεζών, καθώς και πληροφορίες για αναμενόμενα δικαστικά έξοδα στην περίπτωση που οι τράπεζες δεχτούν κυρώσεις από την ΕΚΤ για παράνομες τραπεζικές πρακτικές.



Οι τράπεζες έδωσαν δάνεια χωρίς εγγύηση.
Οι κυβερνήσεις δώσανε 140δις στις τράπεζες χωρίς έλεγχο.Πιο από τα δύο είναι εγκληματικότερο?




Κατώτερος μισθός ανά χώρα της Ευρώπης 


"Δώρο Χριστουγέννων" για τα κόμματα.
Παρά κάτι πήραν 7 εκατ. ευρώ.
Νέα χρηματοδότηση των κομμάτων αποφασίστηκε με υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο φύλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως παραμονή Χριστουγέννων και τα 6.013.500 ευρώ μοιράζονται στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, αλλά και στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι και Δημιουργία Ξανά.
Τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα χρηματοδοτούνται αν έχουν αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, ή αν έχουν λάβει πάνω από 1,55 στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Εκτός η Χρυσή αυγή μετά την πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου για διακοπή της χρηματοδότησης της.
Αναλυτικά: η Νέα Δημοκρατία θα εκταμιεύσει 1.890.579,93 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 1.727.661,28 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 868.497,47 ευρώ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 587.872,99 ευρώ, η Δημοκρατική Αριστερά 513.865,19 ευρώ, το ΚΚΕ: 410.882,74 ευρώ, το ΛΑΟΣ: 145.951,76 ευρώ, οι Οικολόγοι- Πράσινοι: 145.951,76 ευρώ και η Δημιουργία, Ξανά! 69.135 ευρώ.






Γι αυτό κι είναι εξωφρενική η προπαγάνδα που προβάλλει το ταβερνάκι που δεν έδωσε απόδειξη ενώ χαρίζονται εκατομμύρια στους καναλάρχες. Και ρίχνει σκόνη στα μάτια σκορπώντας ενοχές και ζητώντας απο τον πολίτη να γίνει ελεγκτής ζητώντας απόδειξη για πενταροδεκάρες.




@epan_e_kinisi
'ευτυχώς' που δεν γίναμε Αργεντινή. Το λένε άλλωστε κ οι ίδιοι οι τοκογλύφοι σε κάθε ευκαιρία, τα γίδια εδώ δεν το πιάνουν !

@anasakamou  
Οι εφοριακοί αν θέλουν να βρουν μαύρο χρήμα κρυμμένο σε σεντούκια και ντουλάπες καλά θα κάνουν να μπουν σε σπίτια συναδέλφων τους εφοριακών!

 @33_3_3
Αύξηση στα εισιτήρια ΟΑΣΘ
20-40% για να καλυφθεί η μείωση της κρατικής επιχορήγησης ώστε να δώσουν κρατική επιχορήγηση 30εκατστο Μπόμπολα


  



_____________________________________________________________
(και όπως πάντα ευχαριστώ την Κίρκη για τις συλλογές της)

7 σχόλια:

  1. Αυτό με τις αποδείξεις και τον πολίτη-ελεγκτή πόσο εξωφρενικό όντως... κι όταν το αναφέρω απο δώ κι από κει και παίρνω κάτι απαντήσεις του τύπου "ε, από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή", εκεί να δεις πόσο εξωφρενίζομαι!

    Για τα i-phone πόσο κρατιέμαι να μην πω κακίες, μα πόσο... θα πώ μόνο το εξής: εμφανίστηκαν οι πρώτοι ιοί και στα iOS (no pun intended). Το τίμημα του mainstream...

    Τέλος, η πρώτη εικόνα είναι της jodi graphics. Αυτοί δεν είναι oι γνωστοί pranksters που αναστατώνουν με τις φωτοσοπιές τους κόσμο, κοσμάκη, και κανάλια (βλ. Στέφανο Χίο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απόλυτα- εγώ να δεις πώς εξωφρενίζομαι (ωραία λέξη Πρεζιντέντε).

      Ο Jo Di είναι γραφίστας που μετά το τελευταίο του που αναφερόταν στην τηλεφωνική συνδιάλεξη Χατζηνικοάου-Μαρινάκη («Θα βγει ο Τσίπρας με τους μαλάκες») εξαφανίστηκε από Twitter/Fb και χάθηκε το blog του. Τυχαίο; Δεν ξέρω. Αν θέλεις να το δεις είναι ΑΥΤΟ.

      Σήμερα κάπου πήρε το μάτι μου κάτι καινούργιο του μα οι παλιοί λογαριασμοί του έκλεισαν. Ωραία Δημοκρατία, ε;

      Διαγραφή
    2. Ξαφνικά θυμήθηκα τον στίχο απ' το "Know Your Enemy" των Rage Against The Machine:
      "What? The land of the free? Whoever told you that is your enemy!"

      JoDi, θα μας λείψεις!

      Διαγραφή
    3. Εδώ είναι:

      Και τι δεν κάνατε να με ρίξετε, αλλά ξεχάσατε ότι οι σελίδες στο FB είναι τσάμπα.

      http://www.wonderjlawwall.blogspot.gr/

      Διαγραφή
  2. Ο κυνισμός του -κάθε- Βαρβιτσιώτη - συναγερμός για αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.