Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Αμυγδαλέζα: Αυτοκτονία και εξέγερση 13 Φεβρουαρίου '15 (+σχόλια)#Amygdaleza
Αυτό επείγει. Δε γίνεται να ασχολούμαστε με τα ενδυματολογικά της νέας κυβέρνησης όταν στον τόπο μας πεθαίνουν άνθρωποι σε στρατόπεδο.

Αυτοκτονία μετανάστη στην Αμυγδαλέζα και εξέγερση. Μετανάστες κατήγγειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ ότι πριν από λίγη ώρα, ο Ναντίμ, από το Πακιστάν, αυτοκτόνησε στο κελί Α1 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας.
Το τραγικό γεγονός , σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες οφείλεται στην παράταση της κράτησής του μετά το δεκαοκτάμηνο. Είναι άγνωστο πώς του ανακοινώθηκε η παράταση της φυλάκισης.


Μεταφέρω την ως τώρα είδηση από το Press Project το οποίο έχει αυτόματη ενημέρωση:
Το άρθρο ανανεώνεται αυτόματα
Τα νεότερα εμφανίζονται στην κορυφή


22:39
Εντολή να μην επέμβει έχει η αστυνομία
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία έχει λάβει εντολή να μην επέμβει. Γίνονται προσπάθειες συνεννόησης. Αύριο το πρωί θα μεταβεί κλιμάκιο της κυβέρνησης στο κέντρο κράτησης.
21:45
Δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου
Το ThePressProject επικοινώνησε με την αρμόδια υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η υπουργός μας είπε ότι είχε μόλις ενημερωθεί για το περιστατικό και δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα αλλά σημείωσε ότι «η νέα κυβέρνηση κληρονόμησε αυτό το απαράδεκτο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δυστυχώς γραφειοκρατικά δεν έχει περάσει ακόμα στην αρμοδιότητα του υπουργείου μου. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα και με απόλυτη προτεραιότητα προσπαθούμε αρχικώς να μεταφέρουμε από εκεί τα ασυνόδευτα ανήλικα και να τα μεταφέρουμε σε άλλες δομές. Στη συνέχεια θα φύγουν από εκεί οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ασθενείς που έτσι και αλλιώς απαγορεύεται να κρατούνται. Το στρατόπεδο αυτό πρέπει να κλείσει. Δεν μπορούμε να ζητάμε υπομονή από αυτούς του ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα εκεί μέσα. Θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες κατά το ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα, τα οποία είναι στη βάση τους θέματα πρωτίστως νομικά και δευτερευόντως ανθρώπινα, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι εδώ και χρόνια δεν τηρείται η νομιμότητα. Δεν υπάρχει συνθήκη που να προβλέπει κέντρα κράτησης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας».
21:44
Ενώθηκαν 2 πτέρυγες - η εξέγερση συνεχίζεται
Ωρα 21.28 O μετανάστης ονομάζεται Μοχάμεντ Ναντίμ του Μοχάμεντ Νασίρ. Μετανάστες αναφέρουν ότι συνελήφθη για τρίτη φορά και μεταφέρθηκε πριν από δύο μήνες από την Κρήτη. Εκατοντάδες εξεγερμένοι βρίσκονται ακόμη στη πτέρυγα του κελιού Α1 όπου αυτοκτόνησε ο Ναντίμ

Ωρα 21.00 Οι εξεγερμένοι έσπασαν δύο πτέρυγες και ενώθηκαν με αρκετούς αλλους στο κελί Α1. Μεγάλη παρουσία των ΜΑΤ

Αυτή τη στιγμή οι εξεγερμένοι μετανάστες κατευθύνονται στο κελί Α! , όπου ο Ναντίμ αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του. Δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στην Αστυνομία.Το τραγικό γεγονός έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο Αφγανού πρόσφυγα από φυματίωση. Τι περιμένει άραγε να συμβεί για να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση και το κλείσιμο αυτού του κολαστηρίου η νέα κυβέρνηση της αριστεράς;_____________________

Για συμμετοχή:
Τρίτη 17/2 στο 
Θεατρο Εμπρος
RIGA PALAMIDOU 3, 105 54 Athens, Greece

facebook:Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πολέμου, καλούν σε ανοιχτή συνέλευση πρωτοβουλίες, κοινωνικούς χώρους, στέκια, συλλογικότητες και οργανώσεις. 

Η ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30μ.μ. στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».

Σκοπός αυτού του καλέσματος είναι η συνδιαμόρφωση πεδίου δράσης, ώστε να διευρυνθεί και να γίνει κοινός τόπος στην κοινωνία το αίτημα για άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Τα τελευταία χρόνια ανά την Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς δίκες, κρατούνται παράνομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών & προσφύγων καθώς και σε υπόγεια κελιά αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών. Ενώ ταυτόχρονα πρόσφυγες πολέμου, παιδιά, ανάπηροι και τραυματισμένοι, χωρίς δικαιώματα και φροντίδα αφήνονται στους δρόμους, στις πλατείες και στα πάρκα, στο έλεος των διακινητών και της ρατσιστικής βίας. Η κατάσταση της εξαίρεσης υφαίνεται «υπόγεια» και με γοργούς ρυθμούς πάνω και πίσω από το πέπλο που ονομάζεται δημοκρατία. Δημοκρατία Δημίων του αναφαίρετου των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα που θα θέσει σε οριστική παύση την κανονικότητα της ασυνειδησίας.

Καμία δέσμευση και καμία υπόσχεση δεν είναι ικανή να μας αποτραβήξει από αυτόν το δρόμο παρά μόνο η οριστική δικαίωση.

- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

- ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

~ ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

~ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πολέμου


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛAΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 19 Φεβρουαρίου, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6ΜΜ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΝΤΙΜ ΜΟΧΑΜΕΝΤ!


http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/frontex/item/1170-antiratsistiko-syllalitirio-pempti-19-flevari-propylaia-6mm


Και τα σχόλια

Daphne Chronopoulou Πριν λίγες μέρες είχε κι άλλο νεκρό στην Αμυγδαλέζα. Από φυματίωση.
Και αναρωτιέμαι όλη η κυβέρνηση ασχολείται με τα οικονομικά και δε βρέθηκε ένας να πάει να ανοίξει την πόρτα;


'Εψαχνα για το blog μου και διαπιστώνω ότι
αυτό είναι το αποψινό αίτημα στο Twitter. Εμφανίστηκε πολύ δειλά μα όσο περνά η ώρα δυναμώνει: Ανοίξτε τις πόρτες.
Μόνο νέα πτώση τείχους ζητάμε τώρα.
Askimi Olsunoglu Η κυβέρνηση δεν είναι αναρμόδια να εφαρμόσει το σύνταγμα της χώρας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ., Αυτά που ξέρουν να τα ξεχάσουν: το κράτος; είναι κράτος κρατένιο λένε στη νομική, δηλ. αν έχεις μια θέση στο μηχανισμό του έχει υποχρέωση ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ, ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ κλπ να εφαρμόσεις άμεσα το Σύνταγμα, το οποίο ορκίστηκες στο κάτω κάτω να τηρείς. Μιλάμε για παραβάσεις καθηκόντων ήδη, μην αρχίσουμε να συζητάμε για τις παραβάσεις των αρθρων 5 και 7 του Συντάγματος, που μιλάνε για βασανιστήρια, κλπ.


Daphne Chronopoulou Προεδρικό διάταγμα; Θα μπορούσε να λυθεί έτσι.
Ας το έχουν στο νου τους όταν διαλέξουν Πρόεδρο. Μη δούμε πάλι κανένα Παπούλια.

Sofia Lampiki
Το ΚΚΕ έχει ξεσκιστεί στην κριτική στη νέα κυβέρνηση.
Στο μόνο που θα είχε απόλυτο δίκιο να την ξεσκίσει,την Αμυγδαλέζα,σιωπά.
Άντε παρατάτε μας κι εσείς.

Askimi Olsunoglu

Κάθε σωφρονιστικός ή αστυνομικός υπάλληλος και κάθε ενδιάμεσος προϊστάμενος μέχρι τον υπουργό και τον πρωθυπουργό έχουν ποινικές ευθύνες που δεν διατάσσουν την απόλυση των αθώων τώρα (από 26/1/15) από φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Πολύ εύκολα λέμε ναζί τους Γερμανούς, πολύ δύσκολα καταλαβαίνουμε ότι η Αμυγδαλέζα είναι ο φασισμός.


risinggalaxy ‏
ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟΤΕ @antistachef εύκολα λέμε ναζί τους Γερμανούς, πολύ δύσκολα καταλαβαίνουμε ότι η Αμυγδαλέζα είναι ο φασισμός.”

konel_vlachar ‏@konel_valar  
Δηλαδή 500 στελέχη του Σύριζα ασχολούνταν με το οικονομικό πρόγραμμα & δν υπάρχαν 10 άτομα να έχουν πλάνο άμεσο για Αμυγδαλέζα/Κορυδαλλό?

Πολιτισμός είναι να μην αφήνουν τα κόκκαλα τους οι άνθρωποι σε όχι να βρίσκουμε κόκκαλα σε τάφους της αμφίπολης.


KefiNikos Apofis
 Ακόμα και στον πόλεμο προηγείται ο ανθρωπισμός από τις "διαδικασίες". Και δεν έχουμε πόλεμο. ή έχουμε ;

Ακόμα ένα θύμα του Ναζιστικού παρακράτους – του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Ακόμη ένας δολοφονημένος στην Αμυγδαλέζα, μόλις 23 χρονών…

Ακόμα ένα θύμα της εγκληματικής, εσκεμμένης και συστηματικής εξόντωσης ανυπεράσπιστων, αυτή τη φορά μέσω της εσκεμμένης άρνησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τον ιό HIV: 

Ακόμα ένα θύμα του εξευγενισμένου Ναζισμού.

Ακόμα ένα θύμα της διαμεσολαβημένης και επικερδούς διαχείρισηςπαράπλευρων απωλειών πολέμων μιαρών και ανατεθειμένων.

Ακόμα μια ανθρωποθυσία στα καθαρά παγκάκια και στα εξωραϊστικά πογκρόμ.

Ακόμα λίγο αθώο αίμα στο αχόρταγο λαρύγγι της μισανθρωπίας.

Ακόμα μια μέρα καθηλωμένη στην απάθεια, στην αδράνεια, στο πυρωμένο μούδιασμα της σιωπηλής, ή και της λαλίστατης επίσης, συναίνεσης.

Ακόμα μια μέρα που περνάει κοιτώντας την πλάτη της ελπίδας καθώς χάνεται στον ορίζοντα της συνέργειας σου με το κακό.

Η ασυνειδησία δεν είναι σωσίβιο, η έλλειψη συμπόνιας δεν είναι άλλοθι, η ναρκισσιστική αυτοεπιβεβαίωση της ασημαντότητας δεν είναι αθώα ασχολία, το ξέπλυμα και το σιδέρωμα των κονδυλίων της βαναυσότητας δεν είναι υπεράνω της ζωής.

Σε χαστουκίζω στα μούτρα, εσένα, αδιάφορε μικροαστέ, ενώ δίνω κλοτσιές στην συνείδηση των παιδιών σου.

Σας μισώ και το μόνο που καθησυχάζει την οργή μου είναι ότι σε λίγο θα μαζεύετε τα πτώματα εκείνων που αγαπάτε αντί να έχετε την πολυτέλεια να αδιαφορείτε για τους ανυπεράσπιστους δολοφονημένους που περιφρονήσατε.

Σας καίω ζωντανούς, διαχειριστές του τρόμου και επιχειρηματίες του κακού, και στα παιδιά σας εύχομαι την σιδηρά παρθένο της αιώνιας χλεύης.

Τηλεψηφοφόρε και εκλογικευτή της φρίκης, στην αιωνιότητα της απαγορευμένης λήθης τα κόπρανα που μεταμφίεσες σε ύπαρξη θα δεσπόζουν για πάντα ως μολυσματικά μνημεία της απέχθειας που ενσάρκωσες.

23χρονε μου άγνωστε, θύμα ανόσιων δολοφόνων, σε θρηνώ, σε θρηνώ, σε θρηνώ, μα εσύ δεν θα επιστρέψεις να με παρηγορήσεις και αυτό είναι το μόνο που μου αξίζει ως άξια τιμωρία.

Στάθηκα άχρηστος, αφού δεν κατάφερα ούτε καν να αυτοκτονήσωκαθώς διάβαινα την είσοδο του Άουσβιτς, και τώρα είμαι εγκλωβισμένος εκεί όπου ακόμα παριστάνω πως είμαι ελεύθερος, εκεί που ουρλιάζω μάταια ότι δεν υπήρξα ποτέ συγκρατούμενος σου, εκεί που είμαι ένας ακόμα αποτρελαμένος από πόνο ανάμεσα στους καταδικασμένους.

Δικός σου, ένας τρελός συνένοχος των δολοφόνων σου, που ακόμα επιμένει να πιστεύει πως η διαμαρτυρία του ισχύει ως άλλοθι, καθώς ολοφύρεται απαρηγόρητος στα απαξιωτικά υπόγεια της ανύπαρκτης εξιλέωσης.
______________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου