Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το lifestyle ως φερετζές της αληθινής βρωμιάς



Αμέσως μετά τις εκλογές κυκλοφόρησε η ψεύτικη είδηση ότι ο νέος Πρωθυπουργός ψάχνει για σπίτι στο Ψυχικό κι εγκαταλείπει το διαμέρισμά του της Κυψέλης. Παρά την επίσημη διάψευση η είδηση-λάσπη κυκλοφορεί στο Facebook ως πληρωμένη καταχώρηση λαϊφσταϊλάδικου ιστοτόπου γνωστού Πασοκτζή πτωχευμένου εκδότη και (από 2012 ως δεν ξέρω πότε) καλλιτεχνικού διευθυντή στον «επικοινωνιακό βραχίονα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ».

Το 2007 η Γαλλία συμφώνησε να ανακαλέσει περιορισμούς στη σήμανση ορισμένων μεταλλαγμένων προϊόντων, πράγμα που αποτελεί καταφανή εξαπάτηση του καταναλωτή. Η συμφωνία έγινε τον ένα μόνο μήνα που ήταν Υπουργός Γεωργίας και Αλιείας η γνωστή μας Κριστίν Λαγκάρντ (ειδικευμένη σε ζητήματα αντιμονοπωλιακού και εργατικού δικαίου) που, για πέντε χρόνια, ως το 2004 είχε διατελέσει Πρόεδρος του δικηγορικού γραφείου Baker & McKenzie. Στις ΗΠΑ πελάτης της εταιρίας Baker & McKenzie είναι και η διαβόητη Monsanto των μεταλλαγμένων. Η παρασημοφρεμένη κυρία Λαγκάρντ βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις λίστες με τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη κι έχει τεράστια γνώση και επιρροή στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.
Αντί  γι αυτά τα ενδιαφέροντα κι ενδεικτικά, όταν ανέλαβε το ΔΝΤ βομβαρδιστήκαμε με φωτογραφίες της και σχόλια για την κομψότητά της και ακούγαμε ξανά και ξανά ότι ανήκει στη λίστα των πιο καλοντυμένων γυναικών της γης.

Άσχετες μεταξύ τους  οι πληροφορίες που σας δίνω απόψε. Μα έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Το lifestyle ως φερετζέ της αληθινής βρωμιάς.
________________________________
ΕΙΚΟΝΕΣ
Πάνω: Τοίχος
Κάτω:
Για του λόγου το αληθές. 
1.Το άρθρο της 28ης Ιανουαρίου:
 koolnews.gr/560019-metakomizei-se-monokatoikia-sto-palaio-psyxiko-to-zeugos-tsipra/. Προσέξτε τον αριθμό κοινοποιήσεων στο Fb όπου, εκτός αυτών κυκλοφορεί και η πληρωμένη καταχώρηση. 
Την επίσημη διάψευση το άρθρο δεν την δημοιεύει (ως τώρα, ξημερώματα 6ης Φεβρουαρίου).



2.
Στις λέξεις 'λαγκάρντ/πιο καλοντυμένη'   (έτσι στα ελληνικά) το Google μου δίνει 15.000 αναφορές μετά από έρευνα δευτερολέπτων.

6 σχόλια:

  1. Εγώ μια φορά ό,τι γαμήσι έχω φάει στη ζωή μου, από καλοντυμένους το 'φαγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω με τη μεταφορική έννοια το εννοείς Πρεζιντέντε μου
      διότι στο άλλο το κυριολεκτικό, δεν υπάρχει καλύτερος από τα λαϊκά παιδιά.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Η γραβάτα είναι πάντα άθλια. Συμβολικά και αισθητικά :P

      Διαγραφή
    2. Φαλλικό σύμβολο αγαπητέ μου Πρόεδρε
      και ως τέτοιο ναι, άθλια.
      μα ως παραδοσιακή την έχω συνηθίσει. Όχι σε μέγεθος τυρόπιτας (βλέπε Άδωνις Γεωργιάδης) όμως και
      σπανίως στην Ελλάδα, διότι εδώ λίγοι φοράνε το κοστούμι με άνεση.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.