Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Βασανιστήρια μετά τη σύλληψη, χθες, σε ανηλίκους, στην Αθήνα


Μεθοδικά βασανιστήρια/ μετά τη σύλληψη/ σε ανηλίκους/ χθες/ στην Αθήνα.

Χωρίς δικά μου σχόλια. Δε χρειάζονται:

Σπασμένα χέρια από γκλομπ, σπασμένα δάχτυλα ποδιών από μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ που περνούσε σαδιστικά ξανά και ξανά από πάνω τους, σπασμένα δόντια από μπουνιές. Αυτές τις εικόνες μεταφέρουν οι τρεις δικηγόροι Αντωνία Λεγάκη, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη που βρίσκονται αυτή την ώρα στο πλευρό των εννέα συλληφθέντων που κατηγορούνται για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Πλην δύο γυναικών και ενός 19χρονου, οι υπόλοιποι είναι όλοι ανήλικοι.
«Έχουν βασανιστεί μετά τη σύλληψη. Έχουν βασανιστεί μεθοδικά. Έχουν βασανιστεί με τρόπους που πληρούν απολύτως την έννοια των κακουργηματικών βασανιστηρίων κατά το νόμο. Πρόκειται για μεθοδευμένα χτυπήματα στο ίδιο σημείο προκειμένου να προκαλέσουν βλάβη» καταγγέλλει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη έχοντας δίπλα της την ώρα που μιλάμε έναν 19χρονο συλληφθέντα ο οποίος της μεταφέρει: «με πλησίασε μια ομάδα ΔΕΛΤΑ σε ένα στενό των Εξαρχείων, έπεσαν πάνω μου για να με συλλάβουν, με πέταξαν στην άσφαλτο και άρχισαν να με χτυπούν με γκλοπ στο κεφάλι. Στον δρόμο για το τμήμα, ένας μου έκανε λαβή στον λαιμό και με κρατούσε όσο περπατούσα και ένας άλλος άρχισε να περνάει από πάνω μου με το μηχανάκι πατώντας μου τα πόδια. Έπεφτα και αυτός που με κρατούσε με σήκωνε και με χτυπούσε επειδή δεν άντεχα τον πόνο στα δάχτυλα των ποδιών μου, τα οποία τελικά έσπασαν».
Δεν είναι ο μόνος που βασανίστηκε άγρια χθες το βράδυ. «Έχω μπροστά μου 14χρονο παιδί το οποίο αφού το συνέλαβαν, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ το είχαν πεταμένο και ακινητοποιημένο στην άσφαλτο και το χτυπούσαν ξανά και ξανά με τα γκλοπ στα χέρια μέχρι που του τα έσπασαν» μας μεταφέρει η κ. Λεγάκη. Πιο δίπλα 17χρονος με σπασμένα δόντια. Παραδίπλα επίσης 17χρονος που από τις μπουνιές που έχει φάει στο πρόσωπο έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του.
Κάποιοι θα πουν ότι η ουσία της υπόθεσης είναι η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα. Δεν είναι. Η ουσία της υπόθεσης είναι η εξής: ακόμα κι αν όλοι οι συλληφθέντες είναι ένοχοι για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ και δεν πρόκειται για συλλήψεις στο σωρό, όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι συνηθίζει να κάνει η αστυνομία στα Εξάρχεια μετά από μια επίθεση, αυτά που καταγγέλλουν οι δικηγόροι ότι συνέβησαν μετά τις συλλήψεις τους και αφού δεν μπορούσαν πια ούτε να αντιδράσουν ούτε ασφαλώς να διαφύγουν, είναι για ακόμα μια φορά ανατριχιαστικά. Η ουσία της υπόθεσης είναι μια αστυνομία που βασανίζει. Και μια πολιτική εξουσία που την αφήνει ανενόχλητη να βασανίζει.
από unfollow

Και, μια κι είμαστε στο θέμα, απόψε:
Ένστολοι με κράνη και γκλομπς. Σύλληψη σε μπαλκόνι στο Κερατσίνι.
Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

22 Σεπτ. Επειδή από τα σχόλια φαίνεται ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι το ζήτημα δεν είναι τι έκαναν οι προσαχθέντες/συλληφθέντες αλλά τα βασανιστήρια, προσθέτω εξελίξεις: 
ΕΔΕ διατάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, για τον ξυλοδαρμό νεαρών στα Εξάρχεια από αστυνομικούς την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα, μετά από επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων.
Η ΕΔΕ διατάχθηκε και μετά από ρεπορτάζ και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και σε ιστοσελίδες ενημέρωσης, αλλά και τις καταγγελίες των δικηγόρων των θυμάτων.
-
Και τα δυο χέρια ενός δεκατριάχρονου παιδιού, έσπασαν με κλομπ την προηγούμενη εβδομάδα στα Εξάρχεια, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα. Αλλά, και τα δόντια ενός δεκαεπτάχρονου, που κτυπούσαν επανειλημμένα στο στόμα.
Καλά κατάλαβες: Θα γίνει ΕΔΕ.

Katzenmutter ‏
έχεις γιο 13 ετών και του σπάνε τα δόντια και τα 2 χέρια οι ματατζήδες. Έχεις ψυχραιμία να αντιμετωπίσεις πολιτισμένα το συμβάν ας πούμε;
__________________________________________________________

24 σχόλια:

  1. Αν μου επιτρέπετε (εσείς)/επιτρέπεται (γενικώς) να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου...τι θα πει "δεν είναι η ουσία η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα με μολότοφ"; Είναι ή δεν είναι εν δυνάμει φονική επίθεση; Θα μπορούσαν ή όχι να έχουν σκοτωθεί άνθρωποι; (παρά τη συνθηματολογία, κι αυτοί άνθρωποι τυγχάνουν, κι ας μη μας αρέσει αυτό που κάνουν). Ή η βαναυσότητα των αστυνομικών ακυρώνει τη βαναυσότητα αυτών που πραγματοποίησαν την επίθεση; Σε κάθε περίπτωση, αν οι καταγγελίες για βασανιστήρια ευσταθούν, τότε οι αστυνομικοί πρέπει αναμφισβήτητα να μπουν στη φυλακή για σωματικές βλάβες και με αυστηρότατες ποινές. Το ίδιο όμως να ισχύσει και γι'αυτούς που πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς. Αλλιώς μιλάμε για επιλεκτική ευαισθησία και επιλεκτική εφαρμογή των νόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη η τοποθετηση σου,ομως τοσα χρονια το συστημα χρησιμοποιει την
      αστυνομια για καταστολη και την αφηνει ανεξελεγκτη και ατιμωρητη στη βια
      και την βαρβαροτητα.Αυτο δημιουργει την αντιπαραθεση των πολιτων,
      επαναστατων και μη, εναντιον τους.Τα αποτελεσματα ειναι αυτα που βλεπουμε,
      ενας κυκλος πραξεων που δεν θα σταματησει ποτε οσο η εξουσια κλεινει τα
      ματια..και οσο θρεφει το μισος με μισος, μεταξυ πολιτη-αστυνομιας.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Θωμά
      ναι, «η βαναυσότητα των αστυνομικών ακυρώνει τη βαναυσότητα» αυτών που επιτίθενται. Αλλιώς δεν έχουμε πολιτισμό, δεν προτείνουμε εναλλακτική.

      Εκτός των σύγχρονών μας επιθέσεων αμερικάνων αστυνομικών σε μαυρους νέους στις ΗΠΑ, δεν νοείται κράτος ως «δυτικό»= πολιτισμένο αν βασανίζει τους κατοίκους του, ό,τι κι αν κάνουν.
      Οι αστυνομικοί οφείλουν να γνωρίζουν να ακινητοποιούν ενόχους, όχι να τους τιμωρούν. Διότι η αστυνομία δε δικάζει, είναι εκτελεστικό όργανο και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να της επιτρέπεται να εκδικείται, δηλαδή να δρα σα νόμιμη μαφία.

      Τα βασανιστήρια «αιχμαλώτου» απαγορεύονται ακόμα και σε πόλεμο, πόσω μάλλον λοιπόν σε καιρό ειρήνης, στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε ανηλίκους.

      Όσο για την επιλεκτική εφαρμογή νόμων μάλλον ανάποδα θα γίνει: Οι αστυνομικοί, αν βρεθούν, θα περάσουν ΕΔΕ και θα ξεχαστεί το θέμα. Αντίθετα αυτά τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή θα έχουν σημαδευτεί ψυχικά αλλά και θα αποτελούν εύκολο στόχο της Αντιτρομοκρατκής που θα τους ενοχλεί όποτε θέλει προσαγωγές Υπόπτων.

      Ακόμα θέλω να σου θυμίσω πως δεν ανήκω σε εκείνους που αναφέρονται στους αστυνομικούς σα γουρούνια κ.λ.
      Αυτές οι συμπεριφορές θεωρώ ότι μας βλάπτουν όλους όπως βλάπτουν και το Σώμα τους που θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο αντί να γίνεται μισητό.

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν, εγώ αυτούς τους συμψηφισμούς βαναυσότητας δεν τους δέχομαι. Δεν μπορεί να υπάρχει "απανθρωπόμετρο", κι ακόμα κι αν υπάρχει δεν μπορεί να βάζουμε μεγαλύτερο συντελεστή στην απανθρωπιά των μπάτσων από την απανθρωπιά όλων των άλλων.
      Οι συλληφθέντες αυτοί δε συνελήφθησαν εκεί που κάθονταν, ούτε κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας. Η επίθεση με μολότοφ δεν είναι ούτε ιδεολογική θέση, ούτε πολιτική ενέργεια. Είναι πράξη με ξεκάθαρη πρόθεση σωματικής βλάβης, αν όχι και κατευθείαν δολοφονίας. Τις αιτιολογήσεις τύπου "η βία φέρνει βία" τις αφήνω για τον Λαζόπουλο και τους ομοίους του. Δε σας τιμούν τέτοιες απόψεις.
      Μιλάτε επίσης για την ατιμωρησία της οποίας θα τύχουν οι αστυνομικοί, θα περάσουν μια ΕΔΕ και τέλος. Το οποίο είναι και πιθανότατο ενδεχόμενο. Και λέτε ότι τα "παιδιά" αυτά θα αποτελούν μελλοντικό στόχο της Αντιτρομοκρατικής. Δηλαδή άτομα που βαρύνονται με το ποινικό αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως θα κυκλοφορούν ελεύθερα; Αυτό δεν είναι ατιμωρησία; Χωρίς να το καταλαβαίνετε, ίσως, πάλι σε δυο μέτρα-δυο σταθμά καταλήγετε.
      Κι αν αυτά τα "παιδιά" επιλέγουν να εκφράζουν τις απόψεις τους θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες, τότε την ψυχική βλάβη την έχουν ήδη υποστεί, και ούτε κι η Αντιτρομοκρατική θα δυσκολευτεί να βρει κάτι να τους προσάψει, αφού στο μέλλον θα επαναλάβουν τις ίδιες ενέργειες.
      Ναι, ψυχική βλάβη. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς το να επιτίθενται με μολότοφ-πόσω μάλλον απρόκλητα, καθώς δε διευκρινίζεται αν υπήρξε πρότερη πρόκληση από τους αστυνομικούς.
      Αλλά και να υπήρξε- τι μπορεί να έκαναν οι μπάτσοι στους αντιεξουσιαστές, ώστε η μοίρα που τους αξίζει να είναι θάνατος; Κάποιος μπορεί να απαντήσει "ό,τι έκανε κι ο Γρηγορόπουλος στον Κορκονέα". Αυτές είναι λογικές ρεβανσισμού, κι αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε πολιτισμό τέτοιες λογικές πρέπει να τις αποφεύγουμε. Υποδαυλίζοντας τη βία της μιας πλευράς δεν πατάσσεται η βία της άλλης.
      Φυσικά όλα αυτά τα λέω στη βάση που οι συλληφθέντες ήταν όντως υπεύθυνοι για την επίθεση. Στην περίπτωση τυφλών συλλήψεων και βασανισμών τότε η ευθύνη τους βαραίνει κατ'αποκλειστικότητα.
      Και βεβαίως σε κάθε περίπτωση, αν έχουν διαπραχθεί όντως τα όσα καταγγέλλονται, οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάνε σε ποινικό δικαστήριο, ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν δεν τελεσφορήσει η υπόθεση εντός των συνόρων, αφού αυτά που καταγγέλονται είναι σαφώς παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
      Αλλά τονίζω το αν: γιατί είναι περίεργοι οι καιροί που ζούμε. Ειδικά καταμεσής της προεκλογικής περιόδου, όπου όλοι ψάχνονται να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δε λέω ότι είναι ψευδείς οι καταγγελίες, αλλά ότι δε θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν.

      Διαγραφή
    4. Μα ακριβώς αυτό το ερώτημα «αν έχουν διαπραχθεί όντως τα όσα καταγγέλλονται» είναι που δεν επιτρέπεται να το απαντήσει το όργανο. Ο αστυνομικός δε δικάζει. Όπως κι ο πολίτης δε δικάζει γι αυτό και απαγορεύεται η χειροδικία.
      Άρα όταν οι αστυνομκοί βασανίζουν (και μάλιστα μετά τη σύλληψη, όταν δεν τίθεται θέμα ατίστασης κατά της αρχής) τότε είναι που έχουμε ρεβανσισμό. Εκε΄νοι είναι που συνήθως σκέπτονται τον Κορκονέα κι όχι εγώ που ποτέ δεχρησιμοπίησα το Γρηγορόπουλο ως δικαιολογία (ούτε για το Ν. Ρωμανό).

      Σ΄αυτό που σίγουρα συμφωνούμε είναι στο ότι είναι πολύ περίεργοι οι καιροί που ζούμε. Κι είναι περιεργο πώς αυτή η τόσο άνοστη μουντή εκλογική περίοδος ξαφνικά τώρα ζωντάνεψε με βια, με Μιχαλολιάκο και με εισβολές σε σπίτια.

      Κι είμαι περίεργη αν όντως αυτά θα επηρεάσουν το αθριανό αποτέλεσμα..

      Διαγραφή
    5. Το "αν έχουν διαπραχθεί τα όσα καταγγέλλονται" αναφερόταν στα βασανιστήρια, όχι στην επίθεση με τις μολότοφ. Νόμιζα ότι ήταν αρκετά σαφές, αφού στη συνέχεια έγραψα ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να παραπεμφθούν στο ποινικό δικαστήριο.
      (Δε νομίζω ότι θα έστεκε να έγραφα "αν όντως έχει γίνει η επίθεση των αναρχικών με τις μολότοφ, θα πρέπει οι αστυνομικοί να πάνε σε ποινικό δικαστήριο"-αυτό στο χωριό μου το λένε "εμ κερατάς εμ δαρμένος").

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν, ο Θεός να δώσει να μη χρειαστεί κανείς από εμάς αστυνομική βοήθεια καθ' οιονδήποτε τρόπο...
    (προβοκάτορας εις το τετράγωνο σήμερα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ΄αρέσει συνήθως η προβοκάτσια σου επειδή φέρνεις και πολλά στοιχεία (σε κάποια θέματα γράφοντας στηρίζομαι στην ελπίδα να σχολιάσεις) μα εδώ διαφωνώ.

      Δεν είπα μην τους χρειαστούμε. Προσωπικά είχα στη ζωή μου την τύχη να βρω την καλύτερη μεταχείρηση πάντοτε όποτε χρειάστηκα αστυνομία. Μα το ζήτημα δεν είναι προσωπικό.
      Και να σου πω τι με ενοχλεί περισσότερο; Που εκείνοι που ενοχλούνται με τέτοιες δημοσιεύσεις (δε λέω για σένα) είναι συνήθως οι ΝΑΙ-ευρωπαίοι, λες και δεν ξέρουν ότι τέτοια αστυνομία μόνο ευρωπαϊκή δεν είναι.
      Μας αξίζουν καλύτερα Γιάννη μου.

      Διαγραφή
  3. @Thomas the Barbarian: κατ'αρχάς, το κοκτέιλ μολότοφ είναι εμπρηστικός, όχι εκρηκτικός μηχανισμός - άρα μη γράφουμε υπερβολές περί απόπειρας ανθρωποκτονίας (δημιουργείτε εντυπώσεις, καταλαβαίνετε). Δεύτερον, με τι στοιχεία καταλήγετε στο συμπέρασμα της ψυχικής βλάβης των επιτιθέμενων και, επιπλέον, προδιαγράφετε και τη μελλοντική τους πορεία; Εγώ θα τα ονόμαζα αυτά αυθαίρετες γενικεύσεις, δεν ξέρω πώς τα λέτε εσείς. Τρίτον, η απανθρωπιά και βαναυσότητα των οργάνων της τάξης είναι ανεπίτρεπτη. Διότι οι φίλοι μας οι αστυνομικοί οπλοφορούν νόμιμα για να προστατεύουν τους πολίτες, όχι για να συμπεριφέρονται σαν υπάνθρωποι. Είναι η ενσάρκωση της κρατικής εξουσίας - που δε μπορεί να είναι κτηνώδης. Αλλά θα μου πείτε, μήπως είναι κανείς ειδικός επιφορτισμένος με το καθήκον να εξετάζει συστηματικά την ψυχική τους ισορροπία και να πιστοποιεί τη συναισθηματική τους καταλληλότητα για την εργασία που κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι είναι εμπρηστικός κι όχι εκρηκτικός τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο, ή εν πάση περιπτώσει ακίνδυνο; Αλλά ακόμα κι αν μιλάμε απλά για βανδαλισμό, χωρίς να κινδυνεύσουν ζωές, είναι αξιόποινη πράξη.
      Επαναλαμβάνω πως φυσικά τίποτα δε δικαιολογεί βασανιστήρια, αλλά όχι και με το ζόρι τα "παιδιά" να βγουν λάδι.
      Τη μελλοντική τους πορεία την προδιαγράφω ακριβώς από το μίσος που καλλιεργείται, ένθεν κι ένθεν, μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.
      Συμφωνώ πάντως απόλυτα στην τελική σου πρόταση. Αν δεν υπάρχει τέτοιος ειδικός, θα έπρεπε να υπάρξει από χθες κιόλας.

      Διαγραφή
  4. "Αγαπητέ Θωμά
    ναι, «η βαναυσότητα των αστυνομικών ακυρώνει τη βαναυσότητα» αυτών που επιτίθενται. Αλλιώς δεν έχουμε πολιτισμό, δεν προτείνουμε εναλλακτική."

    Αθώοι δηλαδή;
    Και οι δύο πλευρές ένοχες. Αλλά σύμφωνα με την λογική σας... Τα παιδιά αγανακτισμένα και πέταξαν μολότοφ τα δικαιολογείτε. Τους μπάτσους που αγανάκτισαν από τις μολότοφ που έφαγαν δεν δικαιολογούνται; Και αυτοί άνθρωποι είναι...

    Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο γεγονός ότι απενοχοποιείται την βία που προέρχεται από την αριστερά και όχι μόνο κλπ με μεγάλη ευκολία, και ορισμένοι υπερβολικά ύποπτα. Και αυτό δεν λέγεται πολιτισμός.
    Άποψη μου. Κανένας δεν είναι αθώος. Ούτε εσύ Δάφνη γιατί καλλιεργείς αυτή την απενοχοποίηση.
    Και πάλι άποψή μου και δεκτός ο κάθε αντίλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως αγαπητέ Χρήστο σου διέφυγε ότι είναι ανήλικοι;
      15 ετών είναι το παιδί της φωτογραφίας.

      Θα έκανες βασανιστήρια στο γιό σου αν ξαφνικά φερόταν βίαια;
      Οι αστυνομικοί πρέπει να ξέρουν τη θέση τους διότι είναι ενήλικοι πολίτες εν ώρα εργασίας. Καμιά σχέση με αριστερά και δεξιά.

      Διαγραφή
  5. Διαβάζω στα προηγούμενα σχόλια για την "αριστερή" βία που αντιμετωπίζεται λιγάκι σαν "ηθική" βία και γι'αυτό νομιμοποιείται, στις συνειδήσεις ορισμένων. Διευκρινίζω, λοιπόν, πως δεν είναι ανάγκη να αποδέχομαι τη βία αναρχικών και ατόμων με αριστερές πεποιθήσεις, για να καταδικάζω μετά βδελυγμίας την αστυνομική καφρίλα - το να αναφέρεται επανειλημμένα πως καμία βία δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή, δε σημαίνει ότι θα αποπροσανατολιστούμε από το θέμα της ανάρτησης, που είναι τα βασανιστήρια από αστυνομικούς (αν τα πράγματα έγιναν, ασφαλώς, όπως περιγράφονται). Κι εγώ θεωρώ απαράδεκτο να νομίζουν κάποιοι ότι είναι τα Εξάρχεια το άβατό τους και να συμπεριφέρονται ανάλογα. Σε περιπτώσεις αστυνομικών βασανισμών, ωστόσο, το ζήτημα εκ των πραγμάτων είναι, πως δε λήφθηκε από την πλευρά τους η απαιτούμενη μέριμνα, ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα. Γιατί αστυνομικός που δε μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και παρασύρεται από οργή και αγανάκτηση που δε φρόντισε να εκτονώσει αλλιώς, εκτός του ότι χάνει όσο δίκιο μπορεί να έχει, καταλήγει να μην κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. Οπότε, μιλάμε τότε για αστυνομική βία ή κοινή ποινική βία; Εγκληματική στην προκειμένη περίπτωση, θα πρόσθετα, γιατί είναι δυσανάλογη της επικινδυνότητας του συμβάντος και υπερβολική και στρέφεται κατά ανηλίκων που ενδεχομένως έχουν και λευκό ποινικό μητρώο, αντί για σεσημασμένους κακοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός ότι οι νεαροί συλληφθέντες τη γλύτωσαν μόνο με ξυλοδαρμό αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι αστυνομικοί μας έχουν και αρτιότατη κατάρτιση περί του σκοπού τους και των αρμοδιοτήτων τους αλλά και οι ίδιοι διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος και ανθρωπιά.
    Και όποιος διαφωνεί με τους ισχυρισμούς μου, ας σκεφτεί μόνο τι θα έκανε ο ίδιος σε κάποιον ο οποίος είχε επιχειρήσει να τον κάψει ζωντανό και ο οποίος κατόπιν έπεσε στα χέρια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηθος και ανθρωπιά έχει κάποιος που δεν κτυπάει άνθρωπο ,όταν αυτός έχει το πάνω χέρι .Μπορώ να σου εγγυηθώ πως δεν θα χτύπαγα άνθρωπο ,όπως και ότι δεν θα γινόμουν ποτέ αστυνομικός
    .Αν πάλι δουλεύουν στο τμήμα των Εξαρχείων και δεν ξέρουν πόσο εύκολα πείθεις πιτσιρικάδες να πετάξουν μολότοφ κάτι λάθος υπάρχει.
    Ότι υπάρχουν υπηρεσίες να ασχοληθούν με τις ποινικές ευθύνες των συλληφθέντων και αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν .Είναι η μόνιμη δικαιολόγια ,των αστυνομικών ,για τους φραγκάτους παραβάτες που δρουν έξω .Εμείς τους πιάνουμε ,αλλά οι υπόλοιποι τους αφήνουν .
    Το ότι όπου ψήφησαν αστυνομικοί είχε μεγάλα ποσοστά η ΧΑ είναι μύθος σίγουρα φαντάζομαι .
    Το ότι πάντα ότι και να κάνουν πέφτουν στα μαλακά πάλι μύθος .Πριν από λίγο καιρό πέρασε από όλους στο ντούκου η είδηση για τον αστυνομικό που σκότωσε το παιδάκι του ,δεν το έκλαψε κανείς πολίτης ,αντίθετα με το παιδάκι που σκότωσε μετανάστης .
    Ότι θέλουν να εξεικοιωνόμαστε με εικόνες βίας πάλι μύθος .
    Αν υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι χτυπώντας αυτούς έτσι δεν θα τους στρέψουν σε πολύ χειρότερα πράγματα ,αλλά κατάφεραν κάτι ,τότε μάλλον ζω σε άλλο πλανήτη.
    Επίσης αρνούμαι να υπάρχουν περιοχές μέσα στην Αθήνα που να μην μπορώ να κινηθώ ,γιατί έτσι εξυπηρετεί .Να υπάρχει ένας μπαμπούλας βρε αδερφέ .
    Τέλος δεν θεωρώ αριστερούς, επαναστάτες, κλπ όσους πετάνε μολότοφ .Το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να παίζουν το παιχνίδι της εκάστοτε εξουσίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου πόσες φορές σου πέταξαν μολότωφ κι εσύ συγκρατήθηκες για να μη στρέψεις τους δράστες στα χειρότερα με την αντίδραση σου και τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή
    2. Μολότωφ όχι Γιάννη μου αλλά να σου θυμίσω ότι μιλάς σε γυναίκες.
      ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές έχουμε υποστεί απρόκλητες επιθέσεις. Αμέτρητες, σε βεβαιώνω. Και, εγώ τουλάχιστον, είτε λόγω του γλυκού μου χαρακτήρα (lol), είτε των κιλών μου, είτε της συμπεριφοράς που μου επιβλήθηκε μαζί με το "κοινωνικό" φύλο μου, ποτέ δε χτύπησα κανένα.

      Μα μην αρχίσω με τα φεμινιστικά πάλι.....

      Διαγραφή
    3. Μολότοφ δεν μου πέταξαν και φαντάζομαι καταλαβαίνεις το γιατί .Στο φυσικό μου είμαι, χωρίς την γοητεία και την χάρη ,σαν τη Δάφνη .Οι περισσότεροι λοιπόν έστω και λεκτικά ασκούν βία λόγω εμφάνισης .Και κυρίως ανταπαντούν άσχημα επειδή δεν περιμένουν αντίδραση .Καταλήγουν κιόλας, μια παρατήρηση σου έκανα δεν σε έδειρα κιόλας .
      Συνήθως χτυπάνε τον πιο αδύναμο και ποτέ αυτόν που πραγματικά τους φταίει.
      Φωνάζουν ,βρίζουν , βιάζουν βάλε όποιο ρήμα θέλεις πάντα στο πιο αδύναμο ποτέ στον όμοιο ποτέ στο δυνατότερο ποτέ στο φραγκάτο

      Διαγραφή
    4. Πιστέψτε με καλές μου κυρίες, καμία μα καμία λεκτική επίθεση δε συγκρίνεται με ρίψη μολότοφ. Οι νεκροί της Marfin είναι η απόλυτη επιβεβαίωση γι αυτό που σας λέω. Η στιγμή όπου κάποιος βρίσκεται 1-2 μέτρα από εσένα και προσπαθεί να σε κάψει ζωντανό δε μπορεί να συγκριθεί με την οποιαδήποτε ανόητη λεκτική επίθεση...
      Και Δάφνη μου, επειδή έχουμε μία άρκετά έντονη επαφή έστω και μόνο διαδικτυακή, έχω γίνει δυστυχώς αρκετές φορές μάρτυρας των άδικων όσο και χυδαίων επιθέσεων που έχεις δεχτεί... Τις πλέον (νομίζω) αισχρές και απαράδεκτες από αυτές τις έχεις δεχτεί από γυναίκες...

      Διαγραφή
    5. Όπως αγαπητέ μου Γιάννη δε συγκρίνεται το να είσαι εκπαιδευμένος άνδρας στη δουλειά του με το να είσαι ένα κοριτσάκι στο ποδήλατό του που βλέπει το πρώτο πέος της ζωής της σε επιδειξία, που ακούει σεξουαλικά που δε φανταζόταν στο δρόμο κι αν αντιδράσει τρώει άγριο δημόσιο κράξιμο, που αν υποστεί βία η πρώτη ερώτηση μετά είναι 'τι φορούσες' και 'εσύ τι ήθελες εκεί'.

      Δεν αναφερόμουν σε ιντερνετικές επιθέσεις τόσο (που αν έβλεπες inbox θα ήξερες πως οι άνδρες ίσως δεν εκτίθενται με κατεβατά αλλά δεν υστερούν σε χυδαιότητα) αλλά σε κινδύνους της καθημερινής ζωής. Κι αν το έκανα (να εκθέσω πάλι τη φεμινιστική εμμενή μου) είναι για να απαντήσω με ειλικρίνια ότι εμείς οι γυναίκες ―δυστυχώς― στις σωματικές επιθέσεις έχουμε μάθει να μη σκεπτόμαστε τι θα κάναμε αν έπεφτε στα χέρια μας ο εχθρός αλλά πώς να φύγουμε.

      Επίσης θέλω να προσθέσω ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξαρχείων το οποίο γνωρίζω καλά αφού είνια λίγα μέτρα από το σπίτι των παππούδων μου, προστατεύονται πολύ καλά με κουβούκλιο (αν λέγεται έτσι..) απ' έξω στην Καλλιδρομίου, συναδέλφους με αυτόματα στη Ιπποκράτους και άλλους από την άλλη πλευρά ως τη Μαυρομιχάλη. Απίθανο σ΄αυτό το αστ τμήμα να τραυματιστεί αστυνομικός από μολότωφ.

      Διαγραφή
    6. Με βασάνιζε η σκέψη και θέλω να προσθέσω κι αυτό:
      Χρυσάνθη, μια κι έχουμε γνωριστεί από κοντά σε παρακαλώ το «χωρίς την γοητεία και την χάρη» άσε να το πουμε εμείς. Διότι σου περισσεύουν και οι δυό.

      Για τα άλλα τα σοβαρότερα, πρόσθεσα τα νέα: θα γίνει ΕΔΕ (όπως προέβλεψα) και αυτό βεβαίως δε με καθησυχάζει μα το ότι συντελέσαμε κι εμείς οι πτωχοί boggers με τις διαμαρτυρίες μας ομολογώ ότι μου έδωσε μια μια μικρή χαρά.

      Διαγραφή
  8. Διαβαζοντας τα σχολια θα ηθελα να επαναλαβω, το προβλημα θα λυθει οταν
    κατανοησουμε ολοι ποιος ειναι ο πραγματικος υπαιτιος για οσα συνεβαιναν,
    συμβαινουν και θα συμβαινουν..οι εκαστοτε κυβερνησεις.Δεν υπαρχει αλλος
    τροπος για να εξουσιασει τον λαο παρα μονο με την καταστολη.
    Οσο θα επιβαλονται αντιλαικα μετρα τοσο θα αντιδρα ο κοσμος,τοσο
    περισσοτερη καταστολη.
    Και οσο εμεις θα προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τον ενα η τον αλλο τοσο θα
    μας διχαζουν και θα μας αποπροσανατολιζουν απο το προβλημα,την εξουσια.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.