Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνος Χαρίτος και το Lifestyle της συμφοράς #ERTdebate2015





Επικοινώνησε μαζί μου για κάτι που έγραψα κάποιος από μεγάλη ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα που μου ζήτησε συνεργασία. Στην τρίτη επαφή, ξέροντας ότι ζω στη Μύκονο, μου είπε «πώς είναι η ζωή στο βασίλειο του Ηλία Ψινάκη;».
Έκοψα κάθε επαφή.

Λάθος μου ίσως και καθόλου συμφέρον. Τέτοια κάνω μια ζωή. Αν το αναφέρω είναι επειδή μου το θύμισε το θράσος του εν λόγω να κατακρίνει με λαϊφσταϊλάδικα κριτήρια το συντονιστή του 'ντιμπέι' Πάνο Χαρίτο.
Είδα ελάχιστο και για τα δικά μου μέτρα ήταν το ίδιο βαρετό με το προηγούμενο. Αν καθόμουν να κρίνω θα έκρινα όσα είπαν κι όχι το ύψος, το ύφος, τις γραβάτες και τα μαντιλάκια.
Το Lifestyle στην Ελλάδα, μια χώρα που ό,τι κι αν νομίζουμε, δεν επηρεάζει σε τίποτε και καθόλου ούτε τις Ζωές άλλων χωρών ούτε το Style του πλανήτη, ήταν ένα ξεδιάντροπο εξάμβλωμα που έπαιξε πολύ συγκεκριμένο πολιτικό ρόλο, και γι αυτό, ενώ άφησε στρατιές ανέργων, οι πρωτεργάτες του ακόμα ανταμείβονται. Όχι μόνο φούσκωσε μυαλά και λογαριασμούς πιστωτικής, όχι μόνο έθρεψε τζάμπα ουκ ολίγες  μπουτικιέρισσες κυράδες των πολιτικών αλλά διέφθειρε και ένα λαό που όταν ακούει να του μιλάνε δεν προσέχει τι του λένε μα, σα πρωινατζού, χαχανίζει διακόπτοντας και σχολιάζοντας ντύσιμο και μαλλί.
Οι συνέπειες ολέθριες. Αντισταθείτε!


Ιδού ποιον κρίνει με στυλιστικά κριτήρια ο νυν Δήμαρχος Μαραθώνα:
Δεν είναι ντροπή ένα ατάλαντο βούρλο να διευθύνει ένα τόσο σοβαρό debate που θα κρίνει τις τόσο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μας; έγραψε ο δήμαρχος Μαραθώνα στο Instagram. Λίγο αργότερα διέγραψε το σχόλιο.
Φέρνω απόσπασμα Θάνου Παναγιωτίδη
από koutipandoras
.........Τα τελευταία 16 χρόνια, έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα, όπως εμφύλιες συγκρούσεις και πολιτικές κρίσεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, ολόκληρη την Αφρική, την Κίνα, την Κεντρική και Νότια Ασία. Πήγε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τον κάμεραμαν Βασίλη Μουρίκη, στον Καύκασο, όπου μαινόταν ο εμφύλιος στην Τσετσενία και στη Γεωργία με την Αμπχαζία (1994).
Τα θέματα που έκαναν τα πωλούσαν στο BBC και σ' άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και σταθμούς, όπως η Deuche Welle. Τον ίδιο χρόνο, ταξίδεψε στον Αζερμπαϊτζάν και στην Αρμενία με αφορμή τα επακόλουθα του σεισμού εκεί. Δύο χρόνια αργότερα (1996), πέρασε από την Τανζανία στο Ζαϊρ (σημερινή Δημοκρατία του Κονγκό) και κάλυψε τον εμφύλιο πόλεμο. Το 1997 έφυγε στην Αλβανία για την κρίση με τις Πυραμίδες, ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Έμεινε τρία χρόνια, καλύπτοντας τον πόλεμο και στο Κόσοβο. Ξαναγύρισε, έκανε μια εκπομπή στην ΕΡΤ, "αλλά είδε ότι αυτό το κουστούμι δε του πήγαινε". Έφυγε, λοιπόν, για τη Μέση Ανατολή, κάλυψε την Ιντιφάντα, την πρώτη κρίση στο Λίβανο, τον πόλεμο στο Λίβανο το 2006, τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, τα πολιτικά της Συρίας, "τις μεταρρυθμίσεις και τις κόντρες με τους Αμερικανούς" και τακτικά πηγαίνει για ρεπορτάζ στην Αίγυπτο. Εκτός των άλλων, Σιέρρα Λεόνε, Αφγανιστάν, ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου, η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης, η παλαιστινιακή διαμάχη μεταξύ Hamas-Fatah στη Γάζα (2007), ο πόλεμος στη Γάζα (το Γενάρη του 2007) είναι μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχει καλύψει για τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.
Έχει βραβευτεί με πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για τη δουλειά του. Το 2004 παρέλαβε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Έχει ζήσει με τη σύζυγο και τη κόρη τους στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ. Μιλάει αλβανικά, τουρκικά, αγγλικά και από λίγα αραβικά και εβραϊκά. 

2 σχόλια:

  1. Τα έχουμε όλα τ' άλλα και μας λείπει το lifestyle! 'Εχουμε ισχυρή παραγωγική υποδομή, παιδεία βαρβάτη (με σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς δασκάλους), πολιτικούς με κύρος εμπειρία και γνώση, αλλά είμαστε ελλειματικοί στο lifestyle! Πού θα πάει θα το διορθώσουμε κι αυτό, με τη βοήθεια πεφωτισμένων δημάρχων, δημοσιογράφων κοινωνικής κριτικής και (τέως) κοσμικογράφων τύπου Ζ. Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι.. Με τόση παραγωγή, με πρωτοποριακή Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση, με Βιομηχανία Μουσικής και Μόδας, με Σινεμά και Τηλεόραση κορυφές, με Σεφ διεθνείς.. κρίμα κι άδικο να μην έχουμε λαϊφσταϋλάδες να τα ενώσουν και να τα προμοτάρουν..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.