Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Γαρύφαλλα στους τάφους πάλι ‪#‎TurkeyAttack‬ ‪#‎AnkaraBombing‬ ‪#‎Erdogan‬

 Προσθέτω 14 Οκτ.: Αναγνωρίστηκαν οι βομβιστές

‪#‎TurkeyAttack‬
#ankaradakatliamvar



'Ερχόμαστε στην Άγκυρα να φέρουμε Ειρήνη' έγραφαν ποστάροντας  selfies από τα λεωφορεία. 
Δεν το  φανταζόταν ότι πήγαιναν στο Θάνατο.

Θα ήταν μια τεράστια ειρηνική διαδήλωση για την Ειρήνη στην οποία συμμετείχαν πολλές οργανώσεις, φοιτητές και το κόμμα της αντιπολίτευσης.
Όταν έσκασαν συγχρόνως δυο βόμβες (ευθύνονται τρομοκράτες' ζωσμένοι εκρηκτικά μα βρέθηκε και χειροβομβίδα που δεν έσκασε) η αστυνομία αντέδρασε με τον παραδοσιακό τρόπο, ρίχνοντας χημικά στους αθώους και εμποδίζοντας ασθενοφόρα και γιατρούς να πλησιάσουν.
Αποτέλεσμα 98 νεκροί, διαμελισμένοι, 186 τραυματίες και κάποιοι εξαφανισμένοι μετά την αστυνομική επίθεση.

Η συνομωσιολογία οργιάζει μα τα ψέματα της κυβέρνησης είναι αποκαλυπτικά. Αποκαλυπτικός κι ο φόβος. Ρώτησα Τούρκο Κωνσταντινουπολίτη που ιντερνετικά είχε εκφραστεί ανοιχτά την εποχή του #geziparki και αυτή τη φορά μου απάντησε 'Τρομοκράτες ήταν' κι άλλαξε κουβέντα.
Παλιά τουρκική παράδοση τα ψέματα. Ο Σελαχατίν Ντεμίτρας, αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος της αντιπολίτευσης, μιλά καθαρά για τα ψέματα του Νταβούτογλου που ποτέ δεν έχει συλλάβει ενόχους για τέτοιες επιθέσεις αλλά τόλμησε να πει ότι συνελήφθη και παραδόθηκε στη δικαιοσύνη ο βομβιστής. Ο νεκρός και διαμελισμένος. 
Tόσο δε νοιάζεται ο Ερτογάν να εξηγηθεί, τόσο το ψέμα με το φόβο συμπορεύονται για σκοτεινούς σκοπούς καθώς πλησιάζουμε τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου (και το G20 που θα διεξαχθεί κανονικά). Και, για να μην υπάρξει αμφιβολία, κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέστη στις κηδείες. Στέλνει έτσι μήνυμα προφανώς σε όλους τους φιλήσυχους απολιτίκ, όμως, σε όποιον έχει μνήμη, θυμίζει το Χίτλερ που, σε ένα άλλο καθεστώς που σκότωνε εύκολα τους πολίτες που είχε χρέος να προστατέψει, ουδέποτε παρέστη σε κηδεία πεσόντος ή σε νοσοκομείο με τραυματίες πολέμου.








Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι από πυρά σε διαδήλωση στην Τουρκία http://bit.ly/1G91VdQ 





Σε μια ιντερνετική έρευνα με πολλές ερωτήσεις  το 76% πιστεύει πως επρόκειτο για αμέλεια των κρατικών θεσμών και 82% πως πρέπει να παραιτηθεί ο Selami Altinok, Υπουργός Εσωτερικών.





 Την επομένη διαδηλώσεις με το σύνθημα 'Δολοφόνε Ερτογάν' και 'Ξέρουμε τους δολοφόνους'







Çapulcu Sultan
Να σας θυμίσω ότι η Τουρκία έχει "παράδοση" στο να πνίγει στο αίμα εκδηλώσεις/διαδηλώσεις

Νέα τραγωδία στην Τουρκία: 3χρονο κοριτσάκι νεκρό από πυρά σε διαδήλωση ‪http://dlvr.it/CQXYK7 




Βλαχοεστέτ  Τουλάχιστον 30 νεκροί & 126 τραυματίες από τη διπλή έκρηξη στην Άγκυρα.
Η Τουρκία του Ερντογάν που προοδεύει...

άτακτος ‏@33_3_3  
κανονικά οι εκλογές στην Τουρκία 1 Νοέμβρη εγώ λέω να κάνουν αποχή να πάνε να ψηφίσουν μόνο οι ακροδεξιοι να φορτώθουν πάλι τον Ερντογάν

Çapulcu Sultan
Και μιας και μιλάμε για την "παράδοση" του Τουρκικού Κράτους---> Τουρκία: Η "Mατωμένη Πρωτομαγιά" του 1977 ‪http://www.provo.gr/tourkia-prwtomagia-1977/ 

 άτακτος @33_3_3  
Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι πίσω απ την επίθεση είναι το ISIS μου θυμίζει Τζήμερο που έλεγε ότι έφταιγε το μαγκάλι




Maria Aggelopoulou

Ελληνική δημοσιογραφία Νο 2: αριστερό μέσο-περιοδικό, έντυπο και διαδικτυακό, κάνει ανάλυση του κάτωπαναγιάπέραπαναγιά για την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν φτάνει που δεν καταλαβαίνει χριστό τί συμβαίνει εκεί (οπότε νομίζει ότι όλοι είναι εναντίον όλων, τύφλα να έχει ο Κονδύλης λέμε), προβλέπει προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα και τρομοκρατεί με αυτό !!! αναρωτόμενο αν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να υποδεχτεί τούρκους πρόσφυγες.
Θα είχα πολλά να σχολιάσω αλλά θα προτιμούσα να χαστουκίσω τον συντάκτη. Και τον διευθυντή σύνταξης.

Gerogriniaris Όποτε συμβαίνει κάτι που αφορά Τουρκία/Κούρδους μπαίνω στο ‪@failosk που έκανε "καριέρα" στην πλάτη τους να δω τι θα γράψει.
Τίποτα, ποτέ.


Επειδή υπήρξαν διαφωνίες
(και μια δική μου παρανόηση για τα ξένα κινητά)
η φίλη μου από την Πόλη μου γράφει και σας μεταφέρω:
καλημερα, τα διαβασα αυτα που εγραψες και ειναι ακριβως ετσι, το οτι δε δουλευει το ελληνικο μου κινητο δε νομιζω να οφειλεται στα γεγονοτα, απο την πρωτη στιγμη που ηρθα εδω δεν δουλευε, μονο μηνυματα δεχεται, τιποτα αλλο, το τουτκικο το εχω παντα οταν ειμαι εδω για πρακτικους λογους.
Αυτος η αυτη, δεν καταλαβα, που γραφει οτι δεν ισχυει κατι τετοιο, μαλλον δεν εχει καταλαβει ....
το ιντερνετ απο χθες το απογευμα γυρω στις 6 μεχρι και την ωρα που μιλησαμε σε δουλευε η ανοιγε 2-3 λεπτα και μετα εκλεινε, τουλαχιστον στη περιοχη που μενω εγω, στο Γαλατα, ενα στενο κατω απο την Istiklal, αλλα ουτε στο Pera δουλευε,
ακριβως απεναντι, γιατι ημουν σε μια φιλη και ειχε και εκεινη προβλημα, τα πραγματα ειναι εξαιρετικα σοβαρα και οποιος ισχυριζεται το αντιθετο ....
Δε θα σχολιασω τιποτα απο κατω απο αυτο που εγραψες γιατι δε μ'αρεσουν καθολου αυτου του ειδους οι αντιπαραθεσεις, σου τα γραφω ολα αυτα για να ξερεις πως ειναι πραγματικα τα πραγματα, ειμαι ενα μηνα εδω, μεχρι προχθες ηταν ησυχα με μικροφασαριες πανω στην Istiklal τα σαββατοκυριακα κυριως, αλλα αυτο συμβαινει πολυ καιρο τωρα, απο τις μερες του Gezi, μαζευεται η αστυνομια προκλητικοτατα, πανοπλη λες και εχουμε πολεμο, και κατι νεαροι που τρεχουν γυρω γυρω και προκαλουν και εκεινοι.
Απο ο Σαββατο το πρωι και μετα τα πραγματα αγριεψαν πολυ και ειναι ετσι ακριβως οπως σου τα περιγραφω, το Σαββατο ημουν στην Istiklal γυρω στις 9.30' το πρωι, ηταν ολοι οι αστυνομικοι και τα περιφημα τυπου τανξ οχηματα, που βαζουνε μεσα στην Istiklal, ενω ολοι ξερουμε οτι ειναι πεζοδρομος και τη διασχιζει μονο το μικρο τραμ, ειχαν κλεισει τους δρομους γυρω γυρω, γινοταν χαμος στους γυρω δρομους με μπλοκαρισμενα αυτοκινητα που δεν ηξεραν που να πανε, ειχαν τοποθετησει πανω στον πεζοδρομο 5 η 6 τετοια θηρια οχηματα και εκαναν τους νταηδες σε μια ομαδα ανθρωπων που καθοταν κατω στον πεζοδρομο και τραγουδουσαν, δε καταλαβαινα τι λεγανε, μπορει να ηταν επαναστατικα τραγουδια, μπορει συνθηματα, αλλα οτι και να λεγανε ηταν μια ειρηνικη ομαδα ανθρωπων σουπερ κουλ, που ουτε εδινε σημασια στη αστυνομια, λιγοι ηταν, και ακουσα πολυ καλα αυτους τους τρομακτικους ηχους απο τα μεγαφωνα που ηταν τοποθετημενα πανω στα τερατα οχηματα, ξερεις αυτα που πετανε νερο και εχουν 100 κεραιες το καθενα πανω.
Αυτα εγω ειδα, εζησα απο κοντα και εχω να πω….χωρις καμμια απολυτως υπερβολη…και λιγα λεω.
Το Σαββατο μετα τις 4 το απογευμα ηταν ασφυκτικα γεματη απο κοσμο η Istiklal λογω της διαμαρτυριας για την Αγκυρα και ολοι οι γυρω δρομοι και τα εστιατορια, μπαρ κτλ ηταν εντελως αδεια, μενω ακριβως μπροστα στον πυργο του Γαλατα, γυριζαμε στο σπιτι γυρω στις 6.30' και για να αποφυγω να περασω μεσα απο την Istiklal εκανα μια πολυ μεγαλη βολτα και ειδα αυτα που σου περιγραφω.
Τωρα το ιντερνετ δουλευει κανονικα!
Σε φιλω
.....
α, και ξεχασα να πω, το θυμηθηκα τωρα που το ακουω πανω απο το κεφαλι μου, οτι καθε μερα, ολη μερα, ολο αυτο τον καιρο που βρισκομαι εδω, πετανε ελικοπτερα πανω απο το κεφαλι μας και κοβουνε κινηση, μα ολη μερα ομως, πρωι και βραδυ, δυστυχως υπαρχει φασισμος εδω σε μια απο τις χειροτερες μορφες του, μπροστα σ'αυτους εδω, οι δικοι μας ειναι αγγελουδια...
Το αρχικό μου:
____3.00π.μ
Έκτακτο,
μόλις τα έμαθα (πρώτο χέρι) από την Πόλη:
Δεν έχουν ιντερνετ, ανοίγει δυό λεπτά και ξανακλείνει,
(αδύνατον να δεις video ή να συζητήσεις δηλαδή)
δε δουλεύουν τα ξένα κινητά
κι οι δρόμοι είναι ολόαδειοι,
δίχως τουρίστες κ.λ. στην Ιστικλάλ.
Από χθες, πριν τα γεγονότα της Άγκυρας, ήταν κλειστοί οι δρόμοι
και στις γνωστές αύρες και τις κλούβες
έχουν ένα μεγάφωνο που παίζει ένα τρομαχτικό ήχο σα μυδραλιοβόλου
για να σκορπά πανικό.
Ο ήχος ακούγεται και στα σπίτια στο Taksim.

  'Ερχόμαστε στην Άγκυρα να φέρουμε Ειρήνη' έγραψε η Σεχίντ Νεμιρέν ποστάροντας selfie. 
Δε φανταζόταν ότι πήγαινε στο Θάνατο.

Spiros Dapergolas 
Οπως και με τους δίδυμους πύργους ετσι και εχθες στην Τουρκια να σκεφτουμε μήπως οι ιδιοι οι πεθαμένοι οργανωσαν την επίθεση.

άτακτος
Αστυνομικοί στην Τουρκία
εμπόδιζαν ασθενοφόρα
να φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας 
γιατί ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών 
τι να πω..





10 Οκτ. ο Σελαχατίν Ντεμίτρας, αρχηγός του κόμματος HDP απαντά στον Νταβούτογλου (μόνο αγγλικοί υπότιτλοι δυστυχώς)



Ο Ντεμίτρας το είχε προβλέψει από τον περασμένο Ιούνιο:
ImageΣχέδιο ανωμαλίας δυνάμεων με υποστήριξη μέσα στο τουρκικό κράτος και τους τζιχαντιστές αλλά και  ''διεθνών οργανώσεων πληροφοριών'' για να χτυπήσουν το προοδευτικό , φιλοκουρδικό κόμμα HDP που πέρασε το όριο και μπήκε δυναμικά στην Βουλή με 12% καταγγέλλει ο συμπρόεδρος του κόμματος αυτού κ. Ντεμιτρας, που αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι θέλουν πόλεμο Κούρδων-Μουσουλμάνων, ενώ προειδοποιεί: ''Εδώ εμείς δεν είμαστε τελείως ανήμποροι''.

Η δήλωση του κ. Ντεμιτρας που ακολουθεί - μεταδόθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, με τον τίτλο «Ο Ντεμίρτας είπε : “Έχει οριστεί ακόμα και το ποιος ποιον θα χτυπήσει”»- αποκαλύπτει πολλές πτυχές όσων φανερά αλλά και πίσω από σκοτεινά πέπλα γινονται στην Τουρκία και γύρω από αυτή με αιχμή τους τζιχαντιστές του ISIL-ISIS και άλλους.Η δήλωση που έγινε με αφορμή την αιματηρή επίθεση με 2 βομβες στο Ντιαρμαπακιρ παραμονή των εκλογών , με τρεις νεκρούς, αξίζει να διαβαστεί διότι ξεδιπλώνει, όπως είπαμε , άγνωστες πτυχές του θέματος με γεωπολιτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά ο κ Ντεμίρτας, αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση στην εκδήλωση στο Ντιγιάρμπακιρ, είπε : «Ανησυχώ ότι σε εκατοντάδες σημεία της Τουρκίας δυνάμεις που διασυνδέονται με την ISIL-ISID και υποστηρικτές αυτής περιμένουν οδηγία δράσης. 

Δεν έχουμε πάρει καμία πληροφορία. Εκείνο που θα αναζητηθεί είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο χάος. Θα επιδιωχθεί να δημιουργηθεί μία εικόνα εμφυλίου. Η Τουρκία θα έμπαινε στη διαδικασία μετατροπής σε Συρία. Βέβαια, μετά το συμβάν έχει περάσει μία εβδομάδα. Υπάρχει και κάποιος δράστης που συνελήφθη. Ο φάκελος είναι μυστικός. Ο Υπουργός Εσωτερικών και η Νομαρχία δεν έδωσαν καμία πληροφορία σε μένα, ή στους συνεργάτες μου. Εκείνοι που είχαν υποστεί την επίθεση στην εκδήλωση ήμασταν εμείς, δικοί μας πέθαναν, βιώνεται μία μεγάλη σφαγή, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε την παραμικρή πληροφορία. Ποιοι υπάρχουν πίσω από αυτά; Ασφαλώς, η επίθεση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε από έναν νεαρό μόνο. Έχει διασυνδέσεις και συνεργούς. Έχουν υποστήριξη από το Γκαζίαντεπ, από τη Συρία, από την Ούρφα. 


Κηδείες



Θα κάψουμε το παλάτι αυτών που έκαψαν τις καρδιές του λαού

Maria Aggelopoulou
Δηλαδή αν μια μέρα δεν σκοτώσουν κάποιον τί θα γίνει; 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Ντιαρμπακίρ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, 1 διαδηλωτής χτες, και σήμερα ένα παιδάκι 3 χρονών που το πυροβόλησαν οι αστυνομικοί εν ψυχρώ στην αγκαλιά της μάνας του γιατί για κακή της τύχη το σπίτι ήταν κοντά στο σημείο όπου γινόταν η διαδήλωση.



Ο πρώτος ισλαμιστής βομβιστής ονομάζεται Yunus Emre Alagoz και είναι αδερφός του Abdurrahman, ο οποίος τον Ιούλιο σκότωσε 33 ανθρώπους σε παρόμοια επίθεση στη πόλη Suruç και ο δεύτερος ισλαμιστής βομβιστής ονομάζεται Omer Deniz Dundar.
Η αναγνώριση έγινε από ταυτοποίηση DNA που συλλέχθηκε από τον τόπο της επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες αναρχικοί, κομμουνιστές και αριστεροί άνθρωποι που διαδήλωναν υπέρ της Ειρήνης. Το νεαρότερο θύμα ήταν ένα παιδί μόλις 8 ετών.
Το τουρκικό κράτος είχε εντάξει σε λίστα υπόπτων και τους 2 βομβιστές ως πιθανούς βομβιστές αυτοκτονίας.
141015140245_5299
Όπως και τον Ιούλιο, έτσι και τώρα, οι επίθεση των τζιχαντιστών του ISIS στόχευε στο να προκαλέσει πλήγμα, όχι στο τουρκικό κράτος, αλλά σε Κούρδους και Τούρκους που αντιμάχονται τόσο τον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους όσο και τον φασισμό που εκφράζει το ISIS.
 Οι τουρκικές αρχές αναζητούσαν τον Alagoz αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ποτέ αν και γνώρισαν πως ήταν μέλος ενός ισλαμιστικού πυρήνα στη πόλη Adıyaman ενώ ο πατέρας του Dundar γνώριζε τη δράση του γιου και πήγε ο ίδιος να πει στην αστυνομία να τον συλλάβει αλλά η αστυνομία αρνήθηκε.


Ο Νταβούτογλου μάλιστα δήλωσε πως «η Τουρκία είναι κράτος δικαίου, δεν μπορεί να συλλάβει κάποιον πριν διαπράξει μια τέτοια επίθεση».
Και αυτή η δήλωση του Νταβότουγλου είναι ίσως η δήλωση στην οποία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το κράτος της Τουρκίας γνώριζε αλλά δεν έκανε τίποτα να σταματήσει την επίθεση γιατί οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες για τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές και τους αριστερούς που βάζουν εμπόδια στην διαιώνιση της εξουσίας του αυταρχικού κόμματος AKP.

@_yurumek  
Τουρκία. Με απόφαση εισαγγελίας, απαγόρευση δημοσίευσης ειδήσεων σχετικά με την έρευνα για την πολύνεκρη επίθεση σε πορεία ειρήνης.

Moraitopoulos Apost. 
Τουρκία, Συγκλονιστική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων ενάντια του δίδυμου Ερντογάν - Νταβούτογλου!

M@rios 
Τουρκία, Καντίκιοϊ: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν με συγκλονιστικό τρόπο ενάντια στο φασισμό. ‪#Turkey ‪#kadikoy

‪#Turkey‪: Boycott & απεργία για αλληλεγγύη και μνήμη των θυμάτω του #AnkaraBombing







2 σχόλια:

  1. Τι εχουμε παθει ολοι οι λαοι του πλανητη και επιτρεπουμε
    να μας κυβερνουν ολοι αυτοι..ψηφιζοντας τους..ξανα και ξανα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.