Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Επειδή το παράκαναν: «ΣΚΑΪ «εξασφάλιση» Πανούση» από omniatv




      Είχα αποφασίσει να αγνοήσω εντελώς τις ανοησίες του ΣΚΑΙ για τάχα μυστήριες επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους.
Μα το τραβήξανε. Πολύ.
Κι επειδή το παράκαναν και σήμερα στην ακατάσχετη φλυαρία των 6.00μμ και γνωρίζω από -σχεδόν- πρώτο χέρι μια και έχω ασχοληθεί και γράψει για τις συνθήκες στις φυλακές (και τις καταδίκες της χώρας μας) αλλά και συγκεκριμένα για το Κολαστήριο που ονομάζεται Νοσοκομείο Κρατουμένων,
αποφάσισα, για να μην παραπλανιέται όποιος τα ξέχασε, να δημοσιεύσω.
Την ανακοίνωση του  omniatv υπογράφουν συνεργάτες του που τα ξέρουν. Προσυπέγραψα κι εγώ και, αν θυμηθήκατε μπορείτε κι εσείς αφήνοντας σχόλιο.

Διότι το παράκαναν μερικοί με τις ψεύτικες ειδήσεις.

Μια ανακοίνωση χρηστών του διαδικτύου, μελών και παραγωγών του OmniaTV σχετικά με κατάχρηση υλικού της εκπομπής «Ημερολόγια Κρατουμένων» με καλεσμένο τον Πάνο Λάμπρου, από την τηλεόραση και τον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με την δημοσιογραφία του ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές χάνουν αυτόματα κάθε δικαίωμα σε διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών κράτησης. Έτσι, «αποκαλύπτει» την... καταπληκτική - και δημόσια - πληροφορία ότι κάποιος γίνεται αποδέκτης των αιτημάτων των κρατουμένων εκ μέρους του θεσμού στον οποίον απευθύνονται αυτά τα αιτήματα.
Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές της. Πρόσφατη – και ακόμα και σήμερα ανεπίλυτη – είναι η περίπτωση του «Κολαστηρίου», του λεγόμενου «νοσοκομείου κρατουμένων» των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία έγινε γνωστή όταν οι ίδιοι οι κρατούμενοι – νοσηλευόμενοι δημοσίευσαν φωτογραφίες από τις αποτρόπαιες συνθήκες στις οποίες «νοσηλεύονται».
Σε αυτήν την περίπτωση αναφερόταν ο Π. Λάμπρου. Και ο ΣΚΑΪ θα το είχε ίσως ανακαλύψει, αν παρακολουθούσε όλο «το βίντεο που εξασφάλισε» και το οποίο είναι δημοσιευμένο από τις 25 Μαρτίου 2015, κατά την διάρκεια απεργίας πείνας κρατουμένων που είχε μια σειρά από εύλογα και δίκαια αιτήματα, τα οποία δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Ο ΣΚΑΪ, βέβαια, και τότε έπαιζε το χαρτί της τρομολαγνείας, σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Πανούση, εναντίον κάθε αιτήματος για βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών στις ελληνικές φυλακές.
Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ δεν παραλείπει και μια από τις συνηθισμένες του λαθροχειρίες όσον αφορά στην κατάχρηση, εκτός από την σκόπιμη διαστρέβλωση, του υλικού. Το βίντεο, όπως και κάθε πρωτότυπο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο OmniaTV, τελεί υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές . Πέρα από την κατάχρηση-παραποίηση που γίνεται μέσα στο «ρεπορτάζ» και που μπορεί να καλύπτεται από το λεγόμενο “Fair Use” (δικαίωμα χρήσης αποσπασμάτων για σκοπούς ενημέρωσης), ανήρτησε ολόκληρη την εκπομπή στην δική του ιστοσελίδα η οποία όμως είναι εμπορικό μέσον, έχοντας έσοδα από διαφημίσεις. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, παραβιάζοντας την άδεια χρήσης, υλικό άλλων για να τσεπώσει χρήμα, όπως έχει κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα στα δελτία ειδήσεών του και τις «ενημερωτικές» εκπομπές του.
Εάν τα ως άνω φαίνονται ακατάληπτα, θα φροντίσουμε άμεσα να τους γίνουν πιό κατανοητά με τις κατάλληλες κατά νόμον ενέργειες.
Χρήστες του διαδικτύου, μέλη και παραγωγοί του OmniaTV:

________________
Τα δικά μου:

4 σχόλια:

  1. Καλησπερα,
    Δαφνη, δεν ξερω τι παει στραβα με μενα...θελω να πω
    οτι εμεις φταιμε, με τα μικρα μυαλα μας, που τους
    παρακολουθουμε και τους δινουμε λογο υπαρξης και
    αξια.
    Ολοι, οπως ακουω και παρατηρω, γνωριζουν ποιο
    ακριβως παιχνιδι παιζουν τα καναλια και το γιατι.
    Ολοι ομως τα παρακολουθουν, λες και δεν υπαρχει
    κατι εναλλακτικο να κανουν.Μια ταινια η ντοκιμαντερ..
    ενα βιβλιο ισως..ενα σερφαρισμα στο ιντερνετ..μουσικη
    και τοσα αλλα.Ομως οχι..εκει στη τηλεοραση μεχρι να
    καει ο εγκεφαλος.
    Λογικο ειναι να εκμεταλλευονται αυτον τον εθισμο τα ΜΜΕ.
    Αν καταλαβαιναμε ολοι οτι η δυναμη μας ειναι στο κοκκινο
    κουμπακι του τηλεκοντρολ, ισως να ηταν αλλιως τα πραγματα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό τα γράφουμε ξανά και ξανά.
      Εξ άλλου αν αρχίσεις να ενημερώνεσαι από το διαδίκτυο (επιλεγμένα και έχει πολλά καλά όπως το oniatv) δε θα προλαβαίνεις.

      Εγώ δεν τα βλέπω, δεν έχω χρόνο. Μαθαίνω τι γίνεται από τα hashtags όμως επειδή ξέρω πως η 'Κοινή Γνώμη' θα παίξει ρόλο.

      Μπογδάνο μια φορά είδα. Πέραν τον άλλων με σύγχισε τόσο η αγένεια των συνεχών διακοπών, του ότι ρωτάει μα δεν ακούει και πετάει κοτσάνες (αληθινές: το Σοστακόβιτς τον λέει Καραϊνδρου, αγγλικές παροιμίες λέει ότι τις έγραψε ο Oscar Wilde)..νευρίασα και δεν άντεξα να ξαναδώ. Αν αναφέρομαι εδώ στα ΜΜΕ είναι επειδή η τηλεόραση επηρεάζει συμπεριφορές: Στο κομμωτήριο π.χ. (σόρυ για το κατινέ παράδειγμα μα εκεί τα ζω) περνάω ένα δίωρο πρωινατζίδικων συμπεριφορών: γυναίκες χαριεντίζονται σα πορνίδια, διακόπτουν, χαχανίζουν, συνεχώς ρωτάνε κάνοντας τις χαζούλες δίχως να ακούν απάντηση..

      Διαγραφή
  2. Ομολογω οτι το oniatv δεν το ξερω αλλα θα μπω να το
    ψαξω τωρα.
    Η σχεση μου με την τηλεοραση τα τελευταια 5χρονια εχει
    περιοριστει μονο στο ξεσκονισμα..ησυχασε το μυαλο και
    η ψυχη μου..το συνιστω σε ολους ανεπιφυλακτα.!
    Αααχ...Μπογδανος..ποιητης.Εισαι τυχερη που τον εχεις δει
    μονο μια φορα..εγω δυο μηπως και καταλαβω το μεγεθος του
    ταλεντου, αλλα φαινεται ειναι μικρο το μυαλο μου..:)
    Δουλευω σε χωρο με πολλες γυναικες...η πηγη της χαζομαρας.
    Φωναζε τα Δαφνη, οσο μπορεις, ξανα και ξανα και ξανα..και
    με τον "καλο" και με τον "κακο" τροπο.Μπορει καποιοι να
    ξυπνησουν....το ευχομαι.!
    Σ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Medoussa μην το χάσεις το omniatv.
      Εκτός των άλλων έχει καταπληκτικές συνεντεύξεις δικηγόρων κ.λ. από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δες εκεί ταv ideos του Ypopto Mousi και θα με θυμηθείς.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.