Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Πείτε μου οι γονείς με το χέρι στην καρδιά ― δίχως προκαταλήψεις
Καλώς ή κακώς στην Κοινωνία μας είναι ταμπού να παίρνεις το παιδί απ' τη μάνα. Γι αυτό και βλέπουμε μωρά στις γυναικείες φυλακές. 
Κακώς κατ' εμέ δεν έχει ίδια δικαιώματα κι ο πατέρας. Που όμως κι αν δεν τα έχει εκτός φυλακής τα έχει στην κοινωνία. Δηλαδή ό,τι κι αν κάνει η μάνα αν υπάρχει πατέρας κανείς δε θα σκεφθεί να κλείσει το παιδί σε ίδρυμα ή να το δώσει στους παππούδες.

Κανείς;
Λάθος. Υπάρχει μια εξαίρεση. Όχι σπάνια αλλά σιωπηρή· δεν τα ακούτε, δεν τα μαθαίνετε κι ίσως όποτε αναφερθούν κλείνετε τα μάτια. Αιτία δεν είναι η παιδοφιλία ή η κακοποίηση για να ασχοληθεί ο πολύς κόσμος με μπανεράκια και υπογραφές κι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Αιτία είναι η προκατάληψη. Το στίγμα.

Μόλις προχθές διαβάσαμε για πατριό που χτύπησε κοριτσάκι επειδή δεν του άρεσε το ντύσιμό της και πολλά σχολιάστηκαν για τη μάνα που δε μηνύει τον άνδρα της μα κανείς σχεδόν δε σύστησε να της το πάρουν. Αν όμως αν μιλήσω για χρήστες δεν ξέρω κατά πόσο θα μείνετε να με ακούσετε.

Εγώ όμως θα τα πω:
Τα παιδιά των χρηστριών τα παίρνει η Πρόνοια και τα κλείνει στο άσυλο. Όχι των παιδόφιλων, όχι των κυνηγών που έχουν σπίτια γεμάτα όπλα, όχι των Χρυσαυγιτών που καλλιεργούν κουλτούρα μίσους, όχι των Χούλιγκανς που όλη μέρα μιλούν για ξύλο και βια, όχι των εγκληματιών κάθε είδους μα μόνο των χρηστριών.

Η τελευταία φορά που έγραφα για το θέμα ήταν η μητέρα που σκότωσαν στο ξύλο στα Εξάρχεια. Με συμβουλές γνωστού 'Στεγνού' η οικογένεια την πέταξε στο δρόμο και της πήρε το παιδί. Κοιμόταν σε παγκάκι. Παρακαλούσε να της δώσουν δυό καθαρά ρούχα να μη ξεφτιλίσει το παιδί όταν πήγαινε να το δει καθώς έφευγε από το σχολείο του μα ούτε αυτό της έδωσαν.

Στην Ελλάδα έχουμε το ΚΕΘΕΑ (Στεγνό, και για πολλούς Στυγνό, Πρόγραμμα μα πολύ αγαπητό στους άσχετους) και τον ΟΚΑΝΑ (που μονοπωλιακά μοιράζει το υποκατάστατο). ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ είναι νόμιμα και μοιράζονται κρατική επιχορήγηση εκατομμυρίων. Οι περισσότεροι θεραπευόμενοι του ΟΚΑΝΑ πριν καταλήξουν στο υποκατάστατο έχουν ήδη σπάσει τα μούτρα και το ηθικό τους προσπαθώντας στα Στεγνά.
Οι θεραπευόμενοι όμως του ενός έχουν δικαιώματα που δεν έχουν του άλλου. 
Το ζευγάρι της σημερινής περίπτωσης είναι θεραπευόμενοι του ΟΚΑΝΑ. Ο πατέρας είναι άψογος. Η μάνα υποτροπίασε τελευταία. Αντί να τη συμβουλέψουν, αντί έστω να αφήσουν το παιδί στον πατέρα της έθεσαν το παράνομο κι απίθανο δίλημμα: Ή πας στο ΚΕΘΕΑ ή χάνεις το παιδί σου. 

Βάλτε κυρίες μου το χέρι στην καρδιά και πείτε μου εσείς πόσο θα αντέχατε στο δρόμο, δίχως οικογένεια και στήριγμα, με το παιδί σας μακριά σας και μια ασθένεια (τον εθισμό) να σας τρώει σώμα και μυαλό;
Βάλτε το χέρι στην καρδιά και πείτε μου αν, σε περίπτωση που κάτι σας συνέβαινε, δε σας γαληνεύει που είστε σίγουρες πως το παιδί σας θα μείνει με τον πατέρα του και δε θα το ρίξουν σε ίδρυμα.

Σας καλώ να μην αδιαφορήσετε.
Η αυθαιρεσία της Πρόνοιας (και κάποιων δικαστηρίων) είναι μοναδική στην Ευρώπη.
Δε θα ισχυριστώ ότι όλες οι χρήστριες είναι τέλειες μάνες. Όπως δεν είναι όμως και οι μη χρήστριες. Αυτό που ζητώ είναι να τις δει η Κοινωνία πρώτα σα μάνες κι ύστερα ως χρήστριες.

Τι μπορεί να γίνει; Πολλά. Σκεφτείτε για παράδειγμα, τα χρήματα κι οι κόποι που ξοδεύονται για να ελέγχους και για να αρπάξουν ένα παιδί να το ρίξουν σε ίδρυμα, να ξοδεύονταν για συμβουλές στη μάνα ή τον πατέρα;

Σας φέρνω το περιστατικό από δικό μου άνθρωπο θεραπευόμενο, πατέρα και φίλο της οικογένειας:  

XS
Πριν μερικές μέρες χωρίς καμία προειδοποίηση, η Πρόνοια μπήκε σε ένα σχολείο, και πήρε άλλο ένα παιδί φίλου με εντελώς συνοπτικές διαδικασίες.
Βέβαια τον προηγούμενο μήνα είχαν περάσει από το σπίτι τους, μετά από καταγγελία του σχολείου ότι η μάνα δεν είναι καλά. Με λίγα λόγια είδανε την μάνα δυο τρεις φορές στο σχόλασμα "κάπως" και θεώρησαν σωστό να ξεκινήσουν διαδικασίες για να τους βγάλουν τα μάτια!
Η επίσκεψη της Πρόνοιας στο σπίτι του ζευγαριού δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελαν ....στα χαρτιά το μόνο που βρήκαν να γράψουν είναι ότι το σπίτι θέλει βάψιμο, και ότι κακώς έχει κλείσει τα καλοριφέρ για να μην πληρώνει πετρέλαιο, δεν βρήκαν κάτι άλλο να πουν!!!  
Ξαφνικά πριν μερικές μέρες πήγαν στο σχολείο και πήραν το παιδί για εξετάσεις στο Παίδων στην αρχή, και μετά παραπομπή σε ίδρυμα!
Σε τι σκατά Πρόγραμμα βρισκόμαστε που δεν μπορεί ούτε να μας προστατέψει να έχουμε τα παιδιά μας?
Πως θα συνέλθουν αυτοί οι άνθρωποι μετά από αυτό που πάθανε; Την προηγούμενη κοπέλα που ξέρω και έπαθε τα ίδια, παρατήθηκε εντελώς ώσπου την σκότωσαν στην Πλατεία....
Με ποιο δικαίωμα εκβιάζουν τους ανθρώπους να πάνε στο ΚΕΘΕΑ για να πάρουν πίσω τα παιδιά τους;
Πόση μιζέρια και δυστυχία σκορπίσανε απλόχερα οι σιχαμενοι ρουφιάνοι και οι "ειδικοί του κώλου";

Τους ανθρώπους τους ξέρω εγώ καλά το λάτρευαν το παιδί τους .....είναι απαρηγόρητοι και με λυγμούς όλη μέρα, και δεν ξέρω αν θα βρουν την ψυχική δύναμη να τα αντέξουν όλα αυτά 
Μέσα στα χιλιάδες ασυνόδευτα, τα τσιγγανακια που δεν πάνε ούτε καν σχολείο, τα παιδιά των φαναριών, της επαιτείας, τα πιτσιρίκια που ψωνίζονται στο κέντρο, αυτό βρήκαν γαμώτο να πάρουν;  Επειδή είναι στο ΟΚΑΝΑ και οχι στο ΚΕΘΕΑ; Τι σκατά μυαλά κουβαλάνε και πότε επιτελούς θα λογοδοτήσει κάποιος για αυτά?
Τι συνέδρια και ΑΡΧΙΔΙΑ κάνετε και τρέχετε για Μείωση Της Βλάβης, εδώ η βλάβη απλώνεται και επεκτείνεται στις επόμενες γενιές, θα αποφασίσει κανένας να κάνει κάτι? 
Τέλος υπάρχει κανένας επιτέλους να βοηθήσει να σταματήσει αυτή η σιχαμάρα;

__________________________________________________
Θυμίζω τι έγραφα για το προηγούμενο δράμα (για το οποίο δέχθηκα πάρα πολλές επιθέσεις από κυρίες του ΚΕΘΕΑ: Τη σκότωσαν στο ξύλο. Μα πάω στοίχημα: δε σας νοιάζει http://daphnechronopoulou.blogspot.gr/2014/11/blog-post_24.html
XS
 http://www.0-18.gr/gia-paidia/ta-dikaiomata-soy
Εδώ μέσα λέει τα δικαιώματα του παιδιού που παραβιάζονται ενα μετά το άλλο με την απαγωγή του από το σχολείο....
Επίσης γράφει και για την χρήση τα εξής  

Τα παιδιά που είτε τα ίδια είτε μέλη της οικογένειάς τους κάνουν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών που προκαλούν εξάρτηση έχουν δικαίωμα κατάλληλης υποστήριξης. 
ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ;

Από τον ΟΗΕ: 
"Οι άνθρωποι που παίρνουν ναρκωτιά δε χάνουν τα δικαιώματά τους."
Κι εδώ δηλαδή η Ελλάδα παρανομεί.
'Της παίρνουν τα παιδιά της..'
Ο Lou Reed τα έγραφε το 1973.
Στην Ελλάδα το Berlin του το ζούμε ως σήμερα.
Και δεν κουνιέται φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου