Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Καλή κι η σπανακόπιτα αλλά ο Ικέτης είναι ιερός ‪#Chios ‪#Refugeesgr




Χίος κυλά στο Twitter
Σας δίνω τις εικόνες μαζί όπως ήρθαν.
Καλοκλαδεμένες πικροδάφνες, θάλασσα και το σλόγκαν 'Τόπος που αξίζει να εξερευνήσεις' και από κάτω ένα παιδάκι τόσο μικρό που ακόμα δεν καταλαβαίνει το μίσος, κάθεται ανάμεσα στις πέτρες που πέταξαν στη σκηνή του.


Τι ζητά ο άνθρωπος; Τι ζητά ο άνθρωπος από τη ζωή; Τι ζητά ο πρόσφυγας που τα έχασε όλα;
Έναν ύπνο, μια αγκαλιά στο παιδί του, μια 'στέγη' πάνω απ' το κεφάλι του, έστω πλαστική ή πάνινη, για να ξαποστάσει, να ξεχαστεί να δώσει στην ψυχή του ευκαιρία να γαληνέψει από τους κρότους του πολέμου.
Κι ο άλλος άνθρωπος τι ζητά;
Τι ζητά ο άλλος που σηκώνεται από το καθαρό απαλό κρεβάτι του και πάει να παίξει τον Αγανακτισμένο Πολίτη πετροβολώντας παιδάκια;

Ο Ξένος, ο ικέτης είναι ιερός.
Κι αυτό είναι αρχαία ελληνική παράδοση πιο πολύ από τα 'ώπα΄και τη σπανακόπιτα που ράγισε καρδιές όταν προχθές ο Πλανητάρχης εκθείασε Δημοκρατίες και Παρθενώνες και αρχαία κληρονομιά.
Ο ικέτης είναι ιερός.

Αυτό.


Το μωρό κοιμοταν στο σπιτακι μαζι με τους γονεις του οταν επεσε αυτη η πετρα. *H φωτο δημοσιευεται με αδεια των γονεων



 Nαυσικά

Ποια σημαία προσκυνούν αυτοί που πυρπόλησαν μια σκηνή την ώρα που κοιμούνται παιδιά μέσα;;

Ποιος άλλος πλην των ναζί στη Χίο θα έριχνε μολότοφ &ογκόλιθους πάνω σε σκηνές ενώ μέσα βρίσκονται άνθρωποι & τα παιδιά τους;

Επρεπε να ηταν τα δικα σας παιδια μεσα εκει να δω αν θα κανατε τα ιδια!!!Ακροδεξια φασιστομουτρα!!! Ξυλοδαρμός αλληλέγγυων  
 Αγαπάμε αλλήλους αρκεί να μην είναι ξένοι, φτωχοί και πλησίον μας.



Chris DemetisΠρέπει να 'σαι πολύ μάγκας γενικά για να πετάς από εδώ ψηλά μολότοφ σε γυναικόπαιδα που κοιμούνται στις σκηνές εκεί κάτω


Το Huff Post Καναδά γράφει για τους Νεοναζιστές  της Χίου κι ακολουθούν άλλα της παγκόσμιας ξεφτίλας





adiasistosΣτο κέντρο της Αθήνας κινδυνεύουν κάτι σημαίες κι έχει 2000 αστυνομικούς. Στη Χίο κινδυνεύουν ζωές προσφύγων και νταξ, δεν έγινε και κάτι..

Λέσβος μα για να ξέρουμε τι γίνεται



Χίος: δυο μέρες τώρα η αστυνομία καλύπτει φασίστες-δολοφόνους


Στη Χίο φασιστικές ομάδες έδρασαν επι διημέρου με την πλήρη κάλυψη και προστασία της ελληνικής ασυνομίας με στόχο δολοφονίες προσφύγων
Δυο μέρες τώρα φασίστες πετάνε πέτρες και μολότοφ πανω στις σκηνές των προσφύγων στη Σούδα Χίου, αλλά η αστυνομία αδυνατεί να τους εντοπίσει.
Η επίθεση ακολούθησε την προχτεσινή ομιλία Λαγού στους τοπικούς φασίστες. Εξάλλου από καιρό φτιαχνόταν κλίμα με στα μέσα δικτύωσης. Σήμερα ο φύρερ Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και για τις επιθέσεις στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα. 
Χθες οι φασίστες χτύπησαν δύο αλληλέγγυους (έναν άντρα και μια γυναίκα) στη είσοδο της Σούδας απο 30 ναζί ΜΠΡΟΣΤΑ στους μπάτσους.
Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ένας εκ των δύο αλληλέγγυων που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση χθες στη Χίο από από ομάδα 30 ακροδεξιών, παρουσία αστυνομικού. Ο Αλέξανδρος τόνισε ότι, «μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη και Λαγού στο νησί, μία μέρα πριν από τα επεισόδια, καθώς ακόμα και οι φιλήσυχοι άνθρωποι, αν βομβαρδίζονται από μηνύματα φόβου είναι εύκολο να γλιστρήσουν στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και στον φασισμό , αργότερα». Ο Αλέξανδρος χαρακτήρισε ακατάλληλο τον καταυλισμό στη Σούδα για να φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων και τόνισε ότι «η μόνη λύση για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων».
 Σήμερα Σύρος πρόσφυγας μεταφερθηκε στο νοσοκομείο σοβαρα τραυματισμένος: Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από πτώση πέτρας, όπως καταγγέλλουν διαμένοντες στον καταυλισμό της Σούδας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, μετά τις 12.30 το μεσημέρι πρόσφυγας.Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι η πέτρα έπεσε από την πλευρά των σπιτιών και χτύπησε  τον 27χρονο Σύρο πρόσφυγα στο κεφάλι. Στον τραυματία προσέτρεξαν οι Γιατροί του Κόσμου και όπως προαναφέρθηκε διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο «Σκυλίτσειο», στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.
Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που έχουν συμβεί τα τελευταία δύο 24ωρο δυναμιτίζοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Για δύο μέρες τα φασιστοειδή κάνουν δολοφονικές επιθέσεις πανω από ενα χαντάκι στο οποίο χώσαμε τον καταυλισμό προσφύγων, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να τους εντοπίσει και τα ΜΜΕ δεν είδαν και δεν ξέρουν.
πηγές και συνεχής ενημερωση:
Οι σκηνές που έμεναν οι πρόσφυγες έχουν καταστραφεί. Οι άνθρωποι μένουν έξω γιατι φοβούνται τη συνεχεια των επιθέσεων. http://tokaravani.gr/index.php/eidhseis/ellada/item/5565-chios




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.