Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Επί #Μακρόν, ηλικιών και σεξισμού το ανάγνωσμα― με επενδύσεις (σχόλια-εικόνες)


Αν είστε από τους λίγους που νομίζουμε ότι θα εκραγούμε αν δούμε άλλο ένα σχολιάκι για τις γόβες και τα κιλά της κυρίας Μακρόν ή άλλο ένα σεξιστικό  ageist  αστειάκι για τα χρόνια της (και τι της βρίσκει το ζαβόν ενώ μπορούσε να  βρει μοντέλες ή τραγουδίστριες όπως οι αθλητές)
θα πάρετε , όπως εγώ, ανάσα με το  σχόλιο της  Μαρίας Χούκλη που ακολουθεί.

Για να μην ξεχνάμε ότι τραπεζίτης ο Μακρόν, στραβός κι ανάποδος για κάποιους ο Μακρόν (και ποια είμαι εγώ να διαφωνήσω) αλλά ανήκει στη μακριά παράδοση μορφωμένων Ευρωπαίων πολιτικών.

Για όσους δε γνωρίζουν μεταφέρω ολίγα βιογραφικά για τον 39χρόνο πολιτικό μελετητή του Μακιαβέλλι και του Χέγκελ
+ κατά την παράδοση του ιστολογίου: ολίγα σχόλια άλλης υφής με δείγματα χυδαιότητας 
+ για να πάρουμε μια ανάσα από τόσο δηλητήριο, λίγα αστεία για τις επενδύσεις.
Νε εικόνες. Πολλές εικόνες και φωτοσοπιές.


naftemporikι

Γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες για την ομιλία Μακρόν στην Πνύκα

Στον ιδιαίτερο συμβολισμό του λόφου της Πνύκας, πεδίο άσκησης της πρώτης δημοκρατίας στην Ιστορία του κόσμου, ως τόπου για την εκφώνηση της βαρυσήμαντης ομιλίας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το όραμά του για την Ευρώπη, αναφέρονται μεγάλες γαλλικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες. 
Με τίτλο «Στην Αθήνα ο Μακρόν καλεί να επανεφευρεθούν το "άλας" και το "νόημα" του ευρωπαϊκού δημοκρατικού ιδεώδους», η Le Monde τονίζει πως ο Γάλλος πρόεδρος στοχεύει να προωθήσει τον διάλογο για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μέσω μίας «νέας μεθόδου», οι γενικές γραμμές της οποίας θα παρουσιασθούν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.
«Τα τριζόνια έπαψαν το τραγούδι τους, όμως το άρωμα των πεύκων παρέμενε μεθυστικό. Η νύχτα πέφτει γλυκά, τυλίγοντας τον δασωμένο λόφο της Πνύκας, που δεσπόζει στην Αθήνα απέναντι στη φωτισμένη Ακρόπολη. Ένας ελαφρύς άνεμος κουνά αργά τα φύλλα των ελιών πίσω από το λευκό βήμα της ομιλίας. Η εικόνα είναι ωραία, θεαματική. Ο Μακρόν -που σε αυτόν τον τομέα δεν διστάζει ποτέ να υπερβάλει- το είχε ονειρευθεί αυτό, στα βήματα του Αντρέ Μαλρώ, ο οποίος είχε εκφωνήσει λόγο εκεί πριν 60 χρόνια» γράφει στο άρθρο της η εφημερίδα.
Οι ανταποκριτές της Le Monde προσθέτουν στο άρθρο τους: «Αυτοί οι τόποι μάς υποχρεώνουν», τόνισε ο Μακρόν στο ακροατήριό του, έπειτα από λίγες λέξεις στα ελληνικά που απηύθυνε στους προσκεκλημένους του, μεταξύ αυτών και μαθητές, και συνέχισε να ξεδιπλώνει το όραμά του για μία βαθιά αναδόμηση της ΕΕ. Στη μακρά ομιλία του, που έμοιαζε με κήρυγμα και αρτυμένη με πολλές αναφορές (Περικλής, Έγελος, Σεφέρης), ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους έκανε μία ανάλυση «χωρίς παραχωρήσεις» στις αποτυχίες της Ευρώπης, από το δημοψήφισμα του 2005 για την ΕΕ, που το τρανταχτό «όχι» παρέσυρε τη Γαλλία και την Ολλανδία και από το οποίο δεν εξήχθη κανένα συμπέρασμα. «Η Ευρώπη προχώρησε ως εάν ήταν αποκομμένη από τους λαούς της», τόνισε ο Μακρόν.
Από την πλευρά της η Le Figaro, στην ανταπόκριση με τίτλο «Στην Αθήνα ο Μακρόν θέλει να επαναθεμελιώσει την Ευρώπη», γράφει: «Στον χειρισμό των συμβόλων, ο Εμανουέλ Μακρόν δίνει κάποιες φορές την εντύπωση πως υπερβάλλει. Όμως την Πέμπτη στην Ελλάδα, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως αρχηγός κράτους μετά την εκλογή του, αφέθηκε πλήρως, ωσάν να ήθελε να δώσει σάρκα και οστά στη φιλοδοξία του "να επανακάμψουμε στον πολιτικό ηρωισμό" και την ευχή του "να ξαναβρούμε το νόημα της ιστορικής διήγησης". Δύο θέματα που είχε προτάξει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point».
Στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα αναφέρεται στους στόχους του για την Ευρώπη, που ο Μακρόν ακροθιγώς προέβαλε από την Ελλάδα, «στις "δημοκρατικές συμβάσεις" εκείνες, των οποίων ο στόχος θα ήταν να εμπλέξουν τους λαούς σε διάλογο όχι πάνω σε θέματα κλειστά, ή προδιαγεγραμμένα από τους τεχνοκράτες, αλλά πάνω στις κύριες ανησυχίες τους, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες "για την ερχόμενη πενταετία", τόνισε ο Μακρόν ενώ έδυε ο ήλιος πάνω από την Ακρόπολη, επικαλούμενος πλείστες φορές τον Περικλή».
«Για τις λεπτομέρειες σχετικά με την ανοικοδόμηση της ζώνης του Ευρώ, ο Μακρόν ωστόσο δεν ήταν αρκετά σαφής, αρκούμενος να καλέσει τους εταίρους του να τολμήσουν τη θέσπιση ενός κοινού προϋπολογισμού κι ενός κοινού υπουργού Οικονομικών των 27. Στα θέματα αυτά τα εμπόδια είναι πολλαπλά, όπως επίσης πολλοί είναι και οι αντίπαλοί του. Δεν είναι βέβαιο πως οι δυσκίνητες ευρωπαϊκές διαδικασίες θα υποχωρήσουν μπροστά στον "πολιτικό ηρωισμό". Ο Μακρόν περαίωσε την ομιλία του ωσάν να σκόρπιζε χρυσόσκονη: "αυτό που όλοι ελπίσουμε βρίσκεται στα χέρια μας. Ας το επιθυμήσουμε μαζί για εμάς και για τα παιδιά μας και θα το πετύχουμε"».
Η βρετανική The Guardian τιτλοφορεί το αντίστοιχο άρθρο της «Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητεί αλληλεγγύη, καθώς δεσμεύεται πως θα ηγηθεί στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης» και υπογραμμίζοντας για τους αναγνώστες της όλα τα βασικά σημεία της ομιλίας του, τονίζει πως «ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε να ηγηθεί στην "ανοικοδόμηση" της ΕΕ, προειδοποιώντας πως η "κυριαρχία, η δημοκρατία και η εμπιστοσύνη κινδυνεύουν" και πως οι πολίτες της Ένωσης δεν κατανοούν πλέον το σχέδιό της».
«Κατά την ομιλία του στην Αθήνα, ο Μακρόν απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη συνεργασία στην ΕΕ και αλληλεγγύη, επαναλαμβάνοντας τις διηνεκείς εκκλήσεις του για μία ολοκληρωμένη ευρωζώνη με τον δικό της υπουργό Οικονομικών, Κοινοβούλιο και αυτόνομο προϋπολογισμό ώστε να αντιμετωπίσει μελλοντικές κρίσεις» προσθέτει ο Guardian.
Αλλά και η μεγάλη ισπανική εφημερίδα El Pais στέκεται στη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Μακρόν στην Αθήνα. Με τίτλο «ο Μακρόν προτείνει από την Αθήνα μία νέα Ευρώπη πιο δημοκρατική και κυρίαρχη», το ισπανικό φύλλο τονίζει πως «ο Γάλλος πρόεδρος σκιαγραφεί σε έναν αυτοκριτικό και κριτικό, για τις ελίτ της ηπείρου μας λόγο, το όραμά του για την αναβίωση ενός κοινού σχεδίου».
«Ο περίγυρος της ομιλίας του ήταν κινηματογραφικός, θεατρικός, όπως ακριβώς αρέσει στον Γάλλο Pρόεδρο: ο λόφος της Πνύκας, όπου γεννήθηκε η ελληνική δημοκρατία, με την Ακρόπολη στο βάθος. Η φιλοδοξία του δεν ήταν κατώτερη του φόντου: να σπείρει τον σπόρο για τη νέα Ευρώπη, ακριβώς στον τόπου όπου η τελευταία χρηματοοικονομική κρίση έφθασε έως του σημείου να την διαλύσει. Κανένας άλλος Γάλλος Πρόεδρος είχε μιλήσει σε αυτό το σημείο. Ο μοναδικός προκάτοχος ήταν ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Αντρέ Μαλρώ το 1959, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού του στρατηγού Ντε Γκωλ. Ο Μακρόν επικαλέσθηκε τη φράση που είχε εκφωνήσει ο Μαλρώ στο ίδιο σημείο: "υπάρχει μία μυστική Ελλάδα, που αναπαύεται μέσα στην καρδιά κάθε δυτικού ανθρώπου"», επισημαίνει στην ανταπόκρισή της η εφημερίδα.
Le Soir: Ο χαρακτήρισε την ελληνική κρίση... αποτυχία για την Ευρώπη [cnn.gr]

Στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε αυτά που δήλωσε στον λόφο της Πνύκας αναφορικά με το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης, εστιάζει εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι αν και το timing δεν ήταν το ιδανικό, ο τόπος -η Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας -ήταν τέλειος για να ανακοινώσει ο κ. Μακρόν ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Γαλλία θα γνωστοποιήσει τα όσα σκέφτεται και επιθυμεί για την Ευρώπη». Αναφορά γίνεται ακόμη και σε αυτά που είπε ο κ. Μακρόν σε σχέση με την ελληνική κρίση, την οποία χαρακτήρισε «αποτυχία για την Ευρώπη».
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα συνδέει την ομιλία του Γάλλου Προέδρου με την πολυαναμενόμενη ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, κάνοντας γνωστό ότι, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή της εφημερίδας, αυτή θα είναι η πιο σημαντική της Προεδρίας Γιούνκερ και ότι το όραμα που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μελλοντική Ευρώπη δεν θα είναι ακαδημαϊκής φύσης, αλλά θα είναι συγκεκριμένο και πρακτικό.
Εξάλλου, στην ομιλία του κ. Μακρόν στην Πνύκα αναφέρεται και περιορισμένης έκτασης δημοσίευμα της L' Echo, υπό τον τίτλο «Στην Αθήνα, ο Μακρόν αποδοκιμάζει τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρώπη».
H καλλιέργεια του κ. Μακρόν είναι γνωστή. Μυημένος στη φιλοσοφία (ιδιαίτερα την ερμηνευτική-φαινομενολογική), γνώστης των οικονομικών, της διοίκησης, και των τεχνολογικών εξελίξεων, κοσμοπολίτης ως σύγχρονος Ευρωπαίος, εκφράζει αυτή τη διανοητική ευρυχωρία,  και οικουμενικότητα...






Η μετάδοση άφιξης Μακρον θυμίζει χωριατόπαιδα του '50 που με δέος παρακολουθούσαν τους πρωτευουσιάνους να μπαίνουν στο χωριό με αυτοκίνητο

Ένα πράγμα με ταλανίζει από χθές, τί θα φάνε στο προεδρικό, γιατί όλα τα άλλα τα λύσανε..



Το μόνο απόσπασμα του πλούσιου cv του που ενδιαφέρει τα ΜΜΕ και τους σχολιαστές:
Σπούδαζε στο Λύκειο των Ιησουϊτών της Αμιένης πριν οι γονείς του τον στείλουν στο Λύκειο Χένρυ IV στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις προπτυχιακές σπουδές. Οι γονείς του τον έστειλαν στο Παρίσι εξαιτίας του δεσμού που είχε συνάψει στο Λύκειο των Ιησουϊτών με την Μπριζίτ Οζιέρ, μια παντρεμένη καθηγήτρια με τρία παιδιά, η οποία αργότερα έγινε γυναίκα του. 




Εφυγε ο Μακρον; να αμολήσουμε τις μανάδες μας;

YPERION_IV
 
ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΘΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΠΛΕΟΝ, ΑΜΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ 412 Π.Χ? ΕΡΩΤΗΜΑ.




-->
Η χυδαιότητα ξεχείλισε.

Το θεμα δεν το χορταίνουν. Το κάτω ακολουθεί και διάλογος με ομοϊδεάτη πόσο θέλουν να «χαϊδέψουν τα.. πορτοφόλια τους» Χαχαχά. 


-->

Το χιουμοράκι σήμερα  ακούμπησε και άνδρες :
ο άλλος είναι 70 χρονού, τραβάει φωτο στη ζούλα απ την άλλη που είναι σταυροπόδι στο Προεδρικό κ την ανεβάζει στο τουίτερ #ti_travame

Το "καυτό σταυροπόδι της Γαλλίδας δημοσιογράφου στο προεδρικό Μέγαρο" το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι είμαστε λιγούρια.Οκ,είστε (κάποιοι)

Στο τσακ είμαι να πάω στον αγιασμό των σχολείων την Δευτέρα να πάρω έναν μαθητή να γίνω Μπριζίτ ε

Οταν παντρευτηκα με τη Φριντα Λιαππα ημουν μικροτερος της 14 χρονια. Οσοι σοκαρεστε με τη διαφορα ηλικιας του ζευγους Μακρον μπειτε στον κοπο να με διαγραψετε γιατι βαριεμαι αφορητα τα μυαλα που κουβαλατε.
RoulaΜεταξυ ενηλικων σε κανενα δεν πεφτει ο λογος και σωστα. Εγω ενα θεματακι το εχω οταν ο ενας ειναι ανηλικος..γιατι αν ειναι σωστη η απαρχη της ιστοριας των Μακρον..εκεινος ηταν 15 κι εκεινη 40 και απο θεση ισχυος (εκπαιδευτικος). Αν καποιου απο μας η κορουλα παυλα πριγκιπισσα στα 15 της ειχε μπλεξει με τον 40αρη καθηγητη μια φρικη θα τη τρωγαμε. Ε την ιδια φρικια θα φαγανε
Kiriakos Aggelakos η δουλεια των γονιων ειναι να φρικαρουν με τα περισσοτερα που κανουν τα παιδια τους. Η σχεση ισχυος δεν σημαινει απαραιτητως και ερωτικη ελξη. Μπορει να σημαινει και απωθηση. Αλλα για αλλο πραγμα μιλαω. Για την ηθικη απαξιωση της "τεκνατζους", ενω αν η σχεση ηταν αντιστροφη θα ηταν ο μαγκας περπατημενος 60αρης που εχει την πιτσιρικα. Κατα τα λοιπα, οπως εγραψα και παραπανω Ρουλα μου, στο φαϊ και στο γαμησι κι ο Θεος δεν κανει κριση.



Έχουν ένα επίπεδο τα πολιτικά ρεπορτάζ Σε 3 λεπτά έχω μάθει όλη την γκαρνταρόμπα της #Μακρόν και ούτε λέξη για το Ευρωπαϊκό του όραμα

Αντε να πάρει ο Μακρόν την ΕΥΔΑΠ να πούμε το νερό Εβιάν.

Vasiliki Siouti
Ο Μακρόν στην Πνύκα ξέχασε να ευχαριστήσει τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη διάσωση των γαλλικών τραπεζών.


 



Όχι κ. Άδωνι, δεν μπορείτε να κάνετε τον σερβιτόρο στο γεύμα που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο.........









Και το Βιογραφικό

Ο Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, (γεν. 21 Δεκεμβρίου 1977) είναι Γάλλος πολιτικός, πρόεδρος της Γαλλίας από τις 14 Μαΐου 2017.

Γεννήθηκε στην Αμιέν,  γιος της Φρανσουάζ (Νογκυές) φυσικού, και του Ζαν-Μισέλ Μακρόνκαθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πικαρδίας. Μεγαλωμένος σε μια μη-θρησκευτική οικογένεια, βαπτίστηκε καθολικός στην ηλικία των 12 ετών μετά από δική του απαίτηση.
Σπούδασε στο Λύκειο των Ιησουϊτών της Αμιένης πριν οι γονείς του τον στείλουν στο Λύκειο Χένρυ IV στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις προπτυχιακές σπουδές. 
Το 1999 εργάστηκε ως βοηθός σύνταξης για τον Πολ Ρικέρ, τον Γάλλο προτεστάντη φιλόσοφο ο οποίος τότε έγραφε το τελευταίο μεγάλο έργο του, Η μνήμη, η ιστορία, η λήθη. Ο Μακρόν επιμελήθηκε κυρίως τις σημειώσεις και την βιβλιογραφία.
Έλαβε ένα μεταπτυχιακό στις δημόσιες σχέσεις και επαιδεύτηκε για ανώτερη σταδιοδρομία δημοσίων υπηρεσιών στην Εθνική Σχολή Διοίκησης, από όπου αποφοίτησε το 2004. 

Πολιτικές τοποθετήσεις
Ο Μακρόν έχει χαρακτηριστεί από κάποιους παρατηρητές ως φιλελεύθερος και από άλλους ως δημοκρατικός. Κατά την παραμονή του στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, υποστήριξε την κεντρική πτέρυγα του κόμματος, της οποίας η πολιτική στάση είχε συνδεθεί με πολιτικές που προωθήθηκαν από τον Μπιλ Κλίντον, τον Τόνι Μπλαιρ και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, και της οποίας ο κύριος εκπρόσωπος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Γενικά ο Μακρόν θεωρείται σε μεγάλο βαθμό κεντρώος.

Οικονομία
Ο Μακρόν υποστήριξε ιδιαίτερα την ελεύθερη αγορά και την μείωση του ελλείμματος των δημοσίων οικονομικών. Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά δημόσια τον όρο "φιλελεύθερος" για να περιγράψει τον εαυτό του σε μια συνέντευξη του 2015 στην εφημερίδα Λε Μοντ. Πρόσθεσε ότι δεν είναι "ούτε δεξιός ούτε αριστερός" και ότι υποστηρίζει "μια συλλογική αλληλεγγύη". Κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στο Βεντέ τον Αύγουστο του 2016, ανέφερε "Η ειλικρίνεια με ωθεί να πω ότι δεν είμαι σοσιαλιστής". Εξήγησε ότι ήταν μέλος της "αριστερής κυβέρνησης" επειδή επιθυμούσε "να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον" όπως κάθε υπουργός θα έκανε. Στο βιβλίο του Επανάσταση, δημοσιευμένο τον Νοέμβριο του 2016, ο Μακρόν παρουσιάζεται ως ταυτόχρονα "αριστερός" και "φιλελεύθερος ... εάν από τον φιλελευθερισμό κάποιος εννοεί την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο". Με το κόμμα του Εμπρός!,ο στόχος του Μακρόν είναι να ξεπεράσει το χάσμα ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Φρανσουά Μπαϋρού ή του Ζακ Ντελμάς, επιβεβαιώνοντας ότι "το πραγματικό χάσμα στην χώρα μας ... βρίσκεται ανάμεσα στους προοδευτικούς και τους συντηρητικούς".
Με την έναρξη της υποψηφιότητάς του ως ανεξάρτητος και την χρήση της ρητορικής ως αντι-κατεστημένο, ο Μακρόν χαρακτηρίστηκε "λαϊκιστής" από ορισμένους παρατηρητές, κυρίως από τον Μανουέλ Βαλς, αλλά ο Μακρόν απορρίπτει αυτόν τον όρο.
Ο Μακρόν είναι υποστηρικτής του νόμου Ελ Κομρί. Έγινε ο πιο ομιλητικός υποστηρικτής της οικονομικής αναδιάρθρωσης της χώρας.
Έχει υποστηρίξει την Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) ανάμεσα στον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει επικρίνει την κυβέρνηση της Βαλλονίας επειδή προσπάθησε να την εμποδίσει. Πιστεύει ότι η CETA δεν πρέπει να απαιτεί την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων επειδή "υπονομεύει την ΕΕ". Όσον αφορά την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), ο Μακρόν δήλωσε τον Ιούνιο του 2016 ότι "δεν πληρούνται οι όροι για να υπογραφεί η συνθήκη", προσθέτοντας ότι "δεν πρέπει να κλείσουμε τελείως την πόρτα" και ότι "χρειαζόμαστε έναν ισχυρό δεσμό με τις ΗΠΑ".
Τον Απρίλιο του 2017 ο Μακρόν ζήτησε την "επανεξισορρόπηση" του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας, λέγοντας ότι "η Γερμανία επωφελείται από τις ανισορροπίες εντός της ευρωζώνης και επιτυγχάνει πολύ υψηλά εμπορικά πλεονάσματα".


Εξωτερική πολιτική
Ο Μακρόν περιέγραψε τον γαλλικό αποικισμό της Αλγερίας ως ένα "έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα". Είπε επίσης : "Είναι πράγματι βάρβαρο και αποτελεί μέρος ενός παρελθόντος το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε ζητώντας συγγνώμη σε εκείνους στους οποίους έχουμε διαπράξει αυτές τις πράξεις". Οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν τις παρατηρήσεις του αντικατόπτριζαν μια μείωση της υποστήριξής του.
Το 2012 ο Μακρόν ήταν ο Νέος Ηγέτης με το Γαλλο-Αμερικανικό Ίδρυμα, μια φιλο-αμερικανική οργάνωση που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1970 από δυο αμερικανικά μέλη του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.
Τον Ιανουάριο του 2017 δήλωσε ότι η Γαλλία χρειαζόταν μια πιο "ισορροπημένη" πολιτική απέναντι στην Συρία, συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών με τον Μπασάρ Άσαντ. Τον Απρίλιο του 2017, μετά την επίθεση με χημικά στον Καν Σαϋκούν, ο Μακρόν πρότεινε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσσαντ, κατά προτίμηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Υποστηρίζει την συνέχιση των πολιτικών του Ολάντ στο Ισραήλ, έχει αντιταχθεί στο κίνημα του BDS και έχει αρνηθεί να πάρει θέση στο ζήτημα της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης.

Μετανάστευση
Σε αντίθεση με πολλούς Γάλλους σοσιαλιστές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ο Μακρόν υποστηρίζει την πολιτικών των ανοιχτών θυρών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που επιδιώκει η Άνγκελα Μέρκελ στην Γερμανία και προωθεί την ανοχή απέναντι στους εσωτερικούς μετανάστες και τους μουσουλμάνους. Ο Μακρόν έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γαλλίας να απορροφήσει περισσότερους μετανάστες και καλοσωρίζει την είσοδό τους στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η εισροή θα έχει θετικές οικονομικές επιπτώσεις.

Ασφάλεια και τρομοκρατία
Ωστόσο πιστεύει ότι η Frontex "δεν είναι ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα" και έχει ζητήσει περισσότερες επενδύσεις για τους φύλακες της ακτοφυλακής και των συνόρων "επειδή όποιος εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω της Λαμπεντούζα ή από αλλού είναι κάτι που αποτελεί ζήτημα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες". Όσον αφορά την πολιτική ασύλου, ο ίδιος πιστεύει ότι "η περίοδος επανεξέτασης θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά" και ότι "όλοι αυτοί των οποίων οι ισχυρισμοί αποτυγχάνουν θα πρέπει να απελαθούν αμέσως".
Ο Μακρόν πιστεύει ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο μεταρρύθμισης για την στέρηση της ιθαγένειας στους γεννημένους στην Γαλλία και πολιτογραφημένους πολίτες που καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές κατηγορίες δεν ήταν μια "συγκεκριμένη λύση" και υποστηρίζει ότι "η ατελείωτη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εγείρει θεμιτά ερωτήματα". Είναι υπέρ της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης στις υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο Μακρόν ζητεί την αποκατάσταση της κοινοτικής αστυνόμευσης και θεωρεί ότι "η διαχείριση ορισμένων σημαντικών κινδύνων πρέπει να ανατεθεί στους οργανισμούς ή στον ιδιωτικό τομέα".
Θεωρεί ότι η πρότασή του να παρέχει σε κάθε νέο ενήλικα ένα επίδομα ύψους 500 ευρώ μπορεί να ενθαρρύνει τους νέους να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της Γαλλίας και να αποτρέψουν την τρομοκρατία.
Ο Μακρόν έχει εγκρίνει προτάσεις για να καταστεί υποχρεωτική στις εταιρείες του διαδικτύου η πρόσβαση από την κυβέρνηση σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες από τους πελάτες.

Περιβάλλον
Πριν από την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2015, ο Μακρόν ζήτησε την επιτάχυνση της οικολογικής μετάβασης και υποστήριξε μια "ισορροπία μεταξύ οικολογικών επιταγών και οικονομικών απαιτήσεων", στόχο που επιδιώκει να πετύχει η γαλλική κυβέρνηση καταπολεμώντας πέντε μέτωπα : καινοτομία, απλούστευση, ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, ανταγωνιστικότητα της ενέργειας, δράση στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, υπερασπίστηκε την χρήση του πετρελαίου ντίζελ για το οποίο πιστεύει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κυνήγι αφού "παραμένει στο επίκεντρο της γαλλικής βιομηχανικής πολιτικής". Ο Μακρόν εξέφρασε αυτήν την άποψη μετά το σκάνδαλο των εκπομπών της Βόλκσβάγκεν. Τότε ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Διακεκριμένα μέλη αυτού του κόμματος, μεταξύ τους η δήμαρχος του Παρισιού Ανν Χινταλγκό, επέκριναν αυτήν την θέση. Ο Μακρόν, επιπλέον, τάσσεται υπέρ της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας την οποία θεωρεί "μια γαλλική επιλογή και μια επιλογή για το μέλλον".
Το 2016 ο Μακρόν πρότεινε στην Γαλλία να "εξασφαλίσει τις προμήθειες στα πιο στρατηγικά υλικά χρησιμοποιώντας τρεις μοχλούς : την κυκλική οικονομία και την ανάκτηση υλικών που περιέχονται στο τέλος της ζωής των προϊόντων ; δεύτερον η διαφοροποίηση των υλικών να ξεπεράσουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους και να φέρουν μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα ; τρίτον η δημιουργία νέων ορυχείων στην Γαλλία εύλογου μεγέθους, που να ακολουθούν τα καλύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα".
Αν και είναι σκεπτικιστής όσον αφορά την κατασκευή του Αεροδρομίου στην Ανατολική Γαλλία, ο Μακρόν πιστεύει ότι η κατασκευή θα έπρεπε να ξεκινήσει από τη στιγμή που οι άνθρωποι υποστήριξαν το έργο στο τοπικό δημοψήφισμα το 2016.


Ο Μακρόν στηρίζει την αρχή της κοσμικότητας. Έχει επίσης αναφέρει ότι "έχουμε καθήκον να τους αφήσουμε όλους να εξασκήσουν την θρησκεία τους με αξιοπρέπεια". Τον Ιούλιο του 2016, στην πρώτη συνάντηση του Εμπρός!, ο Μακρόν εξέφρασε την αντίθεσή του στην απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας στα πανεπιστήμια δηλώνοντας : "Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να επινοούμε νέα κείμενα, νέους νόμους, νέα πρότυπα προκειμένου να κυνηγήσουμε τα πέπλα στα πανεπιστήμια και ανθρώπους που φορούν θρησκευτικά σύμβολα κατά τις εκδρομές στο χωριό".
Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό ειδήσεων Marianne, ο Μακρόν υποστήριξε ότι "ο κοσμικός χαρακτήρας δεν έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει μια δημοκρατική θρησκεία" και απάντησε στα σχόλια του Μανουέλ Βαλς σχετικά με την πρακτική του Ισλάμ στην γαλλική κοινωνία καταδικάζοντας την ιδέα ότι οι πολίτες πρέπει να είναι "διακριτικοί" στην θρησκευτική τους πράξη, δηλώνοντας ότι "τα προηγούμενα ιστορικά πρόσωπα, όταν ζητήσαμε την διακριτική ευχέρεια σε θρησκευτικά ζητήματα, δεν τίμησαν την δημοκρατία".
-->
Στην ίδια συνέντευξη ο Μακρόν είπε για τους Γάλλους Μουσουλμάνους : "Ζητώ ένα πράγμα: σεβαστείτε απόλυτα τους κανόνες όταν είστε σε δημόσιο χώρο. Οι θρησκευτικές σχέσεις είναι για την υπέρβαση και δεν ζητώ από τους ανθρώπους να είναι μετριοπαθείς - δεν το υποστηρίζω αυτό. Η δική μου βαθιά πεποίθηση είναι πως ένας καθολικός μπορεί να πιστεύει ότι οι νόμοι της θρησκείας του υπερβαίνουν τους νόμους της δημοκρατίας. Απλά πιστεύω πως όταν καποιος εισέρχεται σε δημόσιο χώρο, οι νόμοι της δημοκρατίας πρέπει να υπερισχύουν του θρησκευτικού νόμου". 
Καταδίκασε επίσης τις "θρησκευτικές σχολές που διδάσκουν το μίσος προς την δημοκρατία, με μια διδασκαλία κυρίως στα αραβικά ή, σε άλλες περιπτώσεις, που διδάσκουν περισσότερο την Τορά από βασικές θεμελιώδεις αρχές". Αυτή η δήλωση προκάλεσε μια έντονη αρνητική αντίδραση από το Ενιαίο Εβραϊκό Κοινωνικό Ταμείο, έναν οργανισμό που λειτουργεί ιουδαϊκές θρησκευτικές σχολές στην Γαλλία.



--> --> --> --> --> --> --> --> -->

2 σχόλια:

  1. Με στεναχωρεί αφάνταστα το πανηγύρι της καλύτερης ατάκας στο τούιτερ λες και κερδίζουν -αλήθεια τι; Τα διάβαζα από χτες και ήθελα να ξεράσω!
    Πρόκειται για ένα σεξιστικό παραλήρημα, για καθαρό ρατσισμό. Δεν βρήκα ούτε ένα τούιτ να με κάνει να γελάσω!
    Όταν πρωτοδιάβασα για τη ηλικιακή διαφορά του ζευγαριού ήμουν βέβαιη σχεδόν πως η κυρία Μακρόν θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, για να την προτιμήσει και να την διεκδικήσει ο Γάλλος πρόεδρος. Όσοι στέκονται σε εξωτερική εμφάνιση, ρυτίδες κι άλλα τινά το πρόβλημα είναι δικό τους.
    Προσωπικά θαυμάζω το ζευγάρι! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Twitter; Από Facebook δεν έφερα επειδή εκεί είναι χειρότεροι, έχουν και χώρο να το αναπτύξουν.

      Με την ηλικία η γυναίκα δεν έχει ελπίδα να μην ακούσει αίσχη. Στη Μπριζίτ μετράνε ρυτίδες, σε όποια δεν έχει μετράνε botox και πλαστικές και σε όλες μας μετράνε χρόνια λες και τους τα κλέβουμε.

      Σιχάθηκα. Κι αν ακούσω άλλο ένα χιουμοράκι για Σαπουντζάκη νομίζω το μπαμ μου θα το ακούσεις ως τα παράθυρά σου που θα τρίζουν. lol

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.