Λέω και ξαναλέω για την άλλη Μύκονο που δε θα δείτε στις λαϊκές εκπομπές και στα λίγα κοσμικά περιοδικά που έχουν απομείνει.
Το Αγράρι είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Νότια, με κρυστάλλινα νερά και γκριζόλευκη άμμο είναι από τις λίγες όπου αντί να σε κουφαίνουν τα ντεσιμπέλ χαίρεσαι την ησυχία πλάι σε ανθρώπους που διαβάζουν τα βιβλία τους. Gay ζευγάρια, κι όχι μόνο, δίχως οργανωμένα σπορ, ξαπλώστρες, service, αλλά με μόνο μια καλή ήσυχη ταβέρνα και δωμάτια για ρομαντικούς παραθεριστές.
Σε λίγο παντού θα ξεφυτρώσει το σπάνιο πλέον κρινάκι της άμμου που μοσχοβολά σα γιασεμί κι αγiόκλημα. Δε θα το δείτε, δε θα σας το δείξουν οι ειδήσεις που επιλέγουν τι σας ενδιαφέρει κι έχουν αποφασίσει για σάς ότι προτεραιότητα δίνετε σε οπίσθια διασήμων αοιδών με αηδή συνολάκια. Δικαίωμά σας κι αυτό, καθένας το μυαλό του το γεμίζει με ό,τι θέλει.
Αν θέλετε λοιπόν,
από τη Μύκονο για σας σήμερα έχουμε νεογέννητα χελωνάκια.
Φέρω τα videos
Κι ευχαριστώ θερμά την Eleanna Daktilidi.
Συστάσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ προς τους λουόμενους σχετικά με την παρουσία θαλασσίων χελωνών στις ακτές - 08/08/2018 |
8 Αυγούστου 2018
Με αφορμή την παρουσία θαλασσίων χελωνών σε παραλίες της Αττικής και πιο συγκεκριμένα τα περιστατικά ελαφρού τραυματισμού λουόμενων στις περιοχές του Πόρτο Ράφτη και της Παλαιάς Φώκαιας, ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ θα ήθελε να παραθέσει κάποιες σημαντικές και απαραίτητες πληροφορίες με στόχο τη σωστή ενημέρωση του κοινού και την αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων.Οι θαλάσσιες χελώνες απαντώνται σε ολόκληρο το θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας όπου ζευγαρώνουν, τρέφονται και μεταναστεύουν. Βρίσκονται υπό προστασία καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που απειλούν την επιβίωσή τους. Οι σοβαρότερες απειλές για τις θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο είναι η τουριστική ανάπτυξη των παραλιών ωοτοκίας και η τυχαία σύλληψη σε αλιευτικά εργαλεία. Είναι κατεξοχήν ήρεμα ζώα και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες από πολίτες, στις παραλίες της Αττικής, όπου σημειώθηκαν περιστατικά δαγκώματος των λουόμενων, φαίνεται να έχει παρατηρηθεί τάισμα των θαλασσίων χελωνών. Η παροχή τροφής σε άγρια ζώα επηρεάζει τόσο την υγεία τους όσο και τη συμπεριφορά τους και αποτελεί σημαντική όχληση και απειλή για τα προστατευόμενα ζώα. Με τέτοιου είδους πρακτικές, οι θαλάσσιες χελώνες συσχετίζουν την ανθρώπινη παρουσία με τροφή. Αυτό το γεγονός τις οδηγεί στο να εξοικειώνονται και να πλησιάζουν τους ανθρώπους με σκοπό την αναζήτηση τροφής, εκδηλώνοντας έτσι την αντίστοιχη συμπεριφορά που έχουν κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής τους τροφοληψίας στη φύση. Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ θα ήθελε να τονίσει ότι η πρακτική ταΐσματος των θαλασσίων χελωνών πρέπει άμεσα να σταματήσει διότι:
Πληροφορίες: Ειρήνη Κασιμάτη, Υπεύθυνη Δικτύου Διάσωσης & Περίθαλψης, Τηλ./Fax: 210 8944 444, 6941 511 511, e-mail: rescue@archelon.gr |
_________________________________
Κι ένα σχόλιο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΡΧΕΛΩΝ , και την βιβλιογραφία,η caretta-caretta γυρίζει να εναποθέσει τα αυγά της στον τόπο που γεννήθηκε.Αυτο σημαίνει ,ότι το φαινόμενο στο Αγραρι Μυκόνου θα επαναληφθεί. Σε 20 χρόνια που θα έχουν ενηλικιωθεί τα μωρά μαςAgrari Beach Mykonos
Σολωμού 57
Αθήνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .
Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.