Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο Πρωθυπουργός, οι Ελληνίδες κι η πολιτική― BBC (σχόλια-videos)




Θα είναι νέα μα θα μοιάζει σαν παλιά. Η πενηνταεναμελής κυβέρνησή μας που έχει μόνο πέντε γυναίκες.
Κι είναι για γέλια ή για κλάματα, ένας Πρωθυπουργός που, απ' ό,τι λέει, αισθάνεται εκσυγχρονιστής να έχει την αφέλεια και το θράσος να μιλά σα βουλευτής του 1950 δηλώνοντας πως οι Ελληνίδες δεν ενδιαφερόμαστε για την Πολιτική. 
Πρότεινε σε γυναίκες, είπε στο BBC, να συμμετέχουν στην Κυβέρνηση αλλά αρνήθηκαν οπότε η δημοσιογράφος Ζεϊνέμπ Μπεντάουι του απάντησε «Σοβαρά;… να πάω εγώ να βρω αντί για εσάς».

Εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αν βλέπετε τους εαυτούς σας ως Ευρωπαίους κι όχι ως Χρυσαυγίτες, κοιτάξτε να κάνετε το άλμα προς τον 21ο αιώνα. 

Φέρνω το video και το διάλογο ελληνικά, 
ποσοστά άλλων κυβερνήσεων, σχόλια, σχόλιο και κυρίου που σοκάρεται αν και διαφωνεί με ποσόστωση που έχει κριτήριο το φύλλο [sic], φέρνω κι από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ το video δίχως το συγκεκριμένο σημείο που φαίνεται κρίθηκε ανάξιο προσοχής (για γυναίκες θα μιλάμε τώρα;).


efsyn
Ο Μητσοτάκης εξηγεί στο BBC τις… απόψεις του για την απουσία γυναικών από την κυβέρνηση
..η δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπεντάουι από το BBC όταν τον εγκάλεσε για το γεγονός πως στη νέα κυβέρνησή του η εκπροσώπηση των γυναικών είναι μηδαμινή.
Μιλώντας στην εκπομπή hardtalk του βρετανικού δικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να αισθάνθηκε ιδιαίτερα βολικά, ενώ και οι απαντήσεις του ήταν μάλλον άστοχες και μουδιασμένες.
Η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν στηρίζει την ισότητα των φύλων και όταν εκείνη του αντέτεινε πως η κυβέρνησή του έχει μόλις πέντε γυναίκες η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν «Δυστυχώς δεν έχουμε και τόσο πολλές γυναίκες που να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική».
«Σοβαρά μιλάτε σε όλη αυτή τη χώρα με τις υπέροχες γυναίκες;» είπε η Βρετανίδα δημοσιογράφος.
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογηθεί αναφέροντας «Το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες κάτι το οποίο είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά αν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου δεν έχουμε 40% γυναίκες».
Η δημοσιογράφος επέμεινε αναφέροντας «21 από τα 51 μέλη της κυβέρνησής σας δεν είναι μέλη του κοινοβουλίου. Θα μπορούσατε να πείτε “οκ θα βρω 21 γυναίκες”. Μπορώ να πάω εγώ να βρω αντί για εσάς».
«Ρώτησα πολλές και ήταν πιο διστακτικές να συμμετέχουν. Δεν είμαι χαρούμενος για αυτό. Πιστεύω ότι αυτές που έχουμε θα κάνουν φανταστική δουλειά και θα βοηθήσουμε και άλλες να μπουν στην πολιτική» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δημοσιογράφο να απαντά «αυτός είναι ένας τομέας που πρέπει να υπάρξει βελτίωση».


Για την συμμετοχή μόνο 5 γυναικών στην 51μελή(!) Κυβέρνηση του @kmitsotakis, ευθύνονται οι... γυναίκες που δεν ενδιαφέρονται! Ο Μητσοτάκηςδεν φταίει ποτέ! Η αντίδραση της δημοσιογράφου του BBCκαι με το δίκιο της, είναι: “Are you serious?”. Φεμινιστής ο Πρωθυπουργός! #ΝΔ_θέλατε

Παπανδρέου 36 μέλη - 9 γυναίκες 25% 
Τσίπρας Ιανουάριος 2015 40 μέλη - 6 γυναίκες 15% 
Τσίπρας Σεπτέμβριος 2015 46 μέλη - 7 γυναίκες 15% 
Μητσοτάκης 51μέλη - 5γυναίκες 10%

Κουλης: «δεν εβρισκα γυναικες βουλευτες για το υπουργικό συμβουλιο» Δημ/φος BBC: 
21 εξωκοινοβουλευτικους ομως τους κανατε υπουργους» 
Ετσι είναι Κουλη μου. Οταν απο τον Πορτοσαλτε και την Τσιμτσιλη μιλας με νορμαλ δημοσιογραφους...

Ολόκληρη συνέντευξη έδωσε ρέστα, στην πιο δύσκολη εκπομπή παγκοσμίως, μείνατε σε μια στιγμή που είναι άβολη οχι για τπν Κυριάκο, αλλά για τη γυναικεία χειραφέτηση στην Ελλάδα. Ο Τσιπρακος σου βέβαια θα ειχε διερμηνέα, θα ειχε κερδίσει χρόνο στις απαντησεις.







Διεθνώς ρόμπα σε μεγάλα ΜΜΕ,κάποια από τα οποία, liberation και BBC,για τον Μπολσοναρο της Ελλάδας,τον Μητσοτάκη. Οικογενειοκρατία,κυβέρνηση χώρις γυναίκες,αντισημίτες κ ρατσιστές υπουργοί,πρόγραμμα που ακυρώνουν οι δανειστές,κ τήρηση με το καλημέρα της συμφωνίας των Πρεσπων. #ΝΔ









Οι δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά


_______
video https://youtu.be/ppp6fd30hEs
https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/203345_o-mitsotakis-exigei-sto-bbc-tis-apopseis-toy-gia-tin-apoysia-gynaikon-apo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.