Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Να τη κι η κανονικότητα: Λευκός και άνδρας κι Έλλην ο βιαστής δολοφόνος



Να τη κι η κανονικότητα που λέγαμε.

Ούτε «ανθρωπόμορφο κτήνος», ούτε «κρέμασμα στο Σύνταγμα», ούτε απειλές σε δικηγόρους που θα τον υπερασπιστούν, ενώ το χωριό κλασικά πέφτει σύσσωμο από τα σύννεφα αφού «η οικογένεια δεν είχε δώσει δικαιώματα» κι «η συμπεριφορά του ήταν κανονική».

Λευκός, άνδρας, Έλλην, ο βιαστής δολοφόνος ο κανονικός που χτυπά με το αυτοκίνητο τη Suzanne Eaton, την πετά αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ , την πάει σε σπηλιά να τη βιάσει με τη ησυχία του κιαι μετά, νεκρή ή ζωντανή, την πετά σε ένα φρεάτιο και επιστρέφει στην κανονική ζωή του με τα κανονικά παιδάκια του κι ύστερα ποστάρει στο FB το αμάξι που πολύ καμάρωνε και ομολογεί οπότε συλλαμβάνεται. 

«Ο δράστης ομολόγησε και ασκήθηκαν εις βάρος του ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία», διαβάζω. Έτσι «από πρόθεση» σκέτο δίχως κάτι «ιδιαζόντως απεχθή» που φαίνεται τα φυλάμε για κάτι φουκαράδες, κάτι ρεμάλια αντικανονικούς.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα για το θέμα, άκρως φεμινιστικά και αναγκαία,
μα τόση κανονικότητα ένιωσα που το ζητά από μόνη της  να ξεχωρίσει και σας τη φέρνω σαν ορεκτικό, μια amuse bouche των αηδιαστικών που έρχονται προσεχώς.


Ιωάννης Παρασκάκης του Αποστόλου και της Μαρίας, 
γεννηθείς το 1992 στα Χανιά Κρήτης.
_______________________________
Περί  κανονικών για τα χρυσόψαρα από τους ελέφαντες:
Πολλά ειπώθηκαν όταν η Athens Voice ανέφερε τους «κανονικούς ανθρώπους» στη χλιαρή συγγνώμη που δημοσίευσε για την απόπειρα χιούμορ και κομματικής εκμετάλλευσης της αυτοκτονίας μια μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας. Εκτός του ότι το χιουμοράκι για γυναίκα που κυνηγημένη σα θήραμα  πηδάει από παράθυρο απελπισμένη και φοβισμένη μετά από μια ζωή «λαθραία», ταιριάζει στο ήθος της συγγνώμης  που δεν είναι συγγνώμη γενναία αλλά της κατηγορίας του δε φταίω εγώ-εσύ δεν κατάλαβες, είχαμε και την αναφορά στους μη κανονικούς ανθρώπους που δολίως παρερμηνεύουν:
«.. παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας»...»


Μεταφράζω τουϊτάρισμα:
Η Κρήτη μάλλον είναι τόπος επικίνδυνος για γυναίκες τουρίστριες. Η τοπική μάτσο σεξιστική κουλτούρα καταλήγει σε βιασμό ή/και φόνους  για ντόπιες ή επισκέπτριες. 
Αποφύγετε ή ταξιδέψτε εν γνώσει του κινδύνου.





_____________________________________________________________
Σύνδεσμοι

Βιασμός και δολοφονία στην Κρήτη
Η Suzanne Eaton που είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα δολοφονήθηκε και βιάστηκε ένα πρωί που είχε βγει για τζόγκινγκ. Ο δολοφόνος τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έριξε κάτω, την ξαναχτύπησε, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ, τη πήγε σε σπηλιά  όπου τη βίασε αναίσθητη ή νεκρή κι ύστερα την πέταξε σε φρεάτιο.
Πόσταρε στο Facebook βίντεο από το σημείο του εγκλήματος και ομολόγησε πως τη σκότωσε γιατί ήθελε να κάνει σεξ.

Περί Athens Voice

Athens Voice: Και οι... «κανονικοί άνθρωποι» δεν μας κατάλαβαν https://tvxs.gr/news/ellada/athens-voice-kai-oi-kanonikoi-anthropoi-den-mas-katalaban


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.