Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Αρχή τέλους της Ναρκοαπαγόρευσης- Το Όρεγκον νομιμοποιεί και τα «σκληρά ναρκωτικά»



Σ' αυτές τις αμερικάνικες εκλογές δεν ψηφίζεται μόνο ο Πρόεδρος αλλά κι ο νόμος των 'ναρκωτικών΄.

Το Όρεγκον, με απόφαση των πολιτών καταργεί τη Ναρκοαπαγόρευση νομιμοποιώντας  (μετά την Κάνναβη) και όλα τα ονομαζόμενα 'σκληρά' ναρκωτικά.

Το Όρεγκον με την πολιτική του για την Κάνναβη έχει ζωντανέψει πόλεις που ήταν νεκρές κι έχει αυξήσει τα εισοδήματα των πολιτών κι ακόμα  με την ανοχή και Μείωση Της Βλάβης ήδη έχει μειώσει τους θανάτους και την εξαθλίωση.

Μακάρι να γίνει παράδειγμα.


lifo

Το Όρεγκον έγινε η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ που αποποινικοποιεί την κατοχή σκληρών ναρκωτικών, μεταξύ άλλων κοκαΐνης και ηρωίνης.    Όσοι συλλαμβάνονται με μικροποσότητες ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα καλούνται πλέον να πληρώνουν πρόστιμο 100 δολαρίων ή να κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης.    Το Όρεγκον γίνεται επίσης η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που νομιμοποιεί την θεραπευτική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών.   

 Τα νέα μέτρα εγκρίθηκαν με δημόσια ψήφο στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής χαλάρωσης των νόμων περί ναρκωτικών. Αλλού, ψηφοφόροι σε Αριζόνα, Νιου Τζέρσεϊ, Μοντάνα και Νότια Ντακόταν ψήφισαν για νομιμοποίηση της μαριχουάνα.    Έρχονται να προστεθούν σε 11 ακόμη Πολιτείες και την περιφέρεια της Κολούμπια, που έχουν ήδη δώσει πράσινο φως στην ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από ενήλικες- ναρκωτικό που παραμένει απαγορευμένο σε ομοσπονδιακό επίπεδο.    Η παραβίαση του ισχύοντος νόμου κατά της κατοχής ναρκωτικών στο Όρεγκον επιφέρουν πρόστιμο 6.250 δολαρίων και μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους.    Ωστόσο, παρά την αλλαγή πολιτικής, όσοι στο Όρεγκον παρασκευάζουν ή διακινούν σκληρά ναρκωτικά συνεχίζουν να απειλούνται με ποινική καταδίκη. 

   Η νέα νομοθεσία στο Όρεγκον θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου 2021.   Η Drug Policy Alliance, οργάνωση με έδρα στη Νέα Υόρκη, αποτελεί μεγάλο υποστηρικτή του συγκεκριμένου μέτρου και έχει δαπανήσει πάνω από 4 εκατ. δολάρια σε καμπάνιες, ενώ στηρίζεται από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, που είναι μέλος του συμβουλίου.    «Οι πολίτες του Όρεγκον κατανοούν πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την χρήση ναρκωτικών ως πρόβλημα υγείας», σχολίασε η Kassandra Frederique, διευθύντρια της οργάνωσης.    

Χώρες όπως η Ελβετία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία έχουν ήδη λάβει παρόμοια μέτρα για την αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών.   


Daphne Chronopoulou .
ΟΙ άνθρωποι ξεχνούν πως η Ναρκοαπαγόρευση έχει ζωή λιγότερο από ενός αιώνα κι άφησε πίσω της περισσότερους νεκρούς από τη μη δαιμονοποιημένη χρήση.
Όπου έχουν καταργήσει τη Ναρκοαπαγόρευση ―Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία κλ (είτε με θέσπιση επιτρεπτής ποσότητας, είτε με παροχή συνταγογραφούμενης διαμορφίνης, μορφίνης κ.λ― τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά όχι μόνο στη μείωση θανάτων αλλά και της εγκληματικότητας. 

1 σχόλιο:

  1. Ομολογώ ότι τέτοιες κινήσεις (ακόμα και για την Κάνναβη) δεν τις περίμενα από Η.Π.Α. μεριά, μπράβο τους.
    (Περιμένω παρόλα αυτά με ανυπομονησία τις θεωρίες συνομωσίας σχετικά με την ανάμιξη του Σόρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.