Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Παΐσιος και για την Αρμενία; #NagornoKarabakh



Βλέπω Αζέρους να κόβουν αυτιά Αρμένη* επειδή δεν ‘άκουσε’ την εντολή να αποχωρήσει. Βλέπω να μαζεύονται τα ιερά και τα όσια, να καίγονται σπίτια. Βλέπω τους αυριανούς πρόσφυγες και μετανάστες, να χορεύουν σε κύκλο αποχαιρετισμού.

Και, βλέπω και τον Άγιο Παΐσιο που όλα πια τα έχει πει, να μνημονεύεται πως είπε και πως ‘"Οι Αρμένιοι θα πάρουν τα εδάφη τους από την Τουρκία, και η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά Κωνσταντινούπολη". Ρωσική η πηγή, Αρμένης μεταφέρει ―και δε σχολίασα κι ούτε θα μπορούσα. Διότι σε τέτοιες στιγμές απελπισίας ξέρουμε πώς ο άνθρωπος γαντζώνεται από παράλογα ευχολόγια.

 Αν κάτι με τρομάζει όμως είναι που στις, ως τώρα, 530 αντιδράσεις, ούτε μια δεν είναι αρνητική ή περιπαικτική. Μόνο από κάτω, στα σχόλια  προσθέτουν κι άλλα με αναφορά σε μητροπολίτες που είπαν τα ίδια.



Ardemis Nahabetian

8 ώρες

"Οι Αρμένιοι θα πάρουν τα εδάφη τους από την Τουρκία, και η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά Κωνσταντινούπολη"

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Οι Αρμένιοι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στα ιστορικά τους εδάφη, η Τουρκία θα υποστεί την οργή πολλών κρατών, η Μέση Ανατολή θα γίνει η αρένα των πολέμων στους οποίους θα συμμετάσχουν οι Ρώσοι, Η Τουρκία θα καταστραφεί και θα διαγραφεί από τον χάρτη για πάντα. Η χώρα θα χωριστεί σε τρία ή τέσσερα μέρη: Έλληνες, Κούρδοι και Αρμένιοι θα καταλάβουν τα εδάφη τους. Ο χρόνος μετράει ήδη

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κενανίδης της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου περιγράφει τη συνομιλία που είχε με το γέροντα. Του μίλησε επίσης για φανατικούς ανθρώπους που θα καταστρέψουν την Ευρώπη.

Πηγή: Άρθρο στο ρωσικό newshay.com ένα χρόνο πριν από τον πόλεμο στο Αρτσάχ. (15/10/2019)



____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.