Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

13033 ως 7 Ιανουαρίου 2021 (και βλέπουμε) #COVID19gr

 


Ως 7 Ιανουαρίου παρατείνεται η καραντίνα.

Το τερματίσαμε; 

Ο εφιάλτης συνεχίζεται και το εμβόλιο ακόμα δε μας έχει σώσει.

Ενημερωτικά τα λέω και με πλήρη συναίσθηση της τραγικότητας όσων ζούμε με αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμμορφωθούμε με μάσκες στον εγκλεισμό και να κόψουμε τη γκρίνια διότι υπάρχουν και χειρότερα. Πολύ χειρότερα.


Τα νέα μας λοιπόν:
efsyn

Την παράταση του lockdown σε σχολεία, δικαστήρια, εστίαση και ψυχαγωγία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, καθώς έναν μήνα πετά την επιβολή του γενικού «λουκέτου» δεν έχει καμφθεί η πανδημία. Παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα. Αναμονή για λιανεμπόριο και εκκλησίες.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε σήμερα πως η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των γνωστών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκαν τα εξής:

·      Κλειστά μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων θα παραμείνουν τα σχολεία, κάτι που σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα θρανία πριν την 7η Ιανουαρίου του 2021.

·      Μέχρι τις 6 το πρωί της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

·      Παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

·      Σε ό,τι αφορά την εστίαση συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο», λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τα κομμωτήρια, τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου και τις Εκκλησίες.

Για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα καταστήματα αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «το σχέδιο μας είναι δυναμικό, εδώ και 10 μήνες, πάντα λαμβάνουμε υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και προσαρμόζουμε ανάλογα την στρατηγική μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση από αυτό τον αόρατο και ύπουλο εχθρό».

 «Είναι δυναμική η προσαρμογή του σχεδίου μας και ελπίζουμε με την τήρηση των μέτρων και εφόσον είμαστε συνεπείς και δεν εφησυχάζουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο και να μην χρειάζεται τέτοιου είδους εξέλιξη στο μέλλον» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

«Αργή η μείωση του ιικού φορτίου»

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως τα ισχύοντα μέτρα «στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή».

Και απέδωσε το γεγονός στην «κόπωση όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πέτσα, «υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών Covid-19».


Πέτσας: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό έως τις 7 Ιανουαρίου


flix.gr

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 κλειστά τα σινεμά στην Ελλάδα https://flix.gr/news/cinemas-closed-till-7-january-2021.html…




Ti_mou_lete... 

Αν και εκανα φιλότιμες προσπάθειες να μη συμβεί μεχρι τωρα, πιστευω οτι μεχρι 7 Ιανουαρίου θα ειμαι επίσημα αλκοολικός.


nyrros 

ΑΠΩΛΕΙΕΣ - ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Σήμερα

Διασωληνωμένοι  1 ηλικίας 18-39

Απώλειες 14 ηλικίας 40-64





https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/271801_kleista-sholeia-dikastiria-estiasi-kai-psyhagogia-mehri-7-ianoyarioy

#COVID19gr 

rotothema.gr  Lockdown: Σε δεκαήμερα καραντίνα όσοι έρθουν από το εξωτερικό μεταξύ 18 Δεκεμβρίου - 7 Ιανουαρίου

Χρύσα Δριτσέλη 

Κλειστή η ψυχαγωγία έως τις 7 Ιανουαρίου αλλά για τις εκκλησίες θα υπάρξει συζήτηση και ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Όχι ή δεν θα ανοίξουν ούτε οι Εκκλησίες ή να ανοίξουν θέατρα-κινηματογράφοι-καφετέριες. Όχι άλλα μέτρα άλλα σταθμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.