Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Καύση κατασχεθέντων 'ναρκωτικών'



H ΕΛ ΑΣ δημοσίευσε video καύσης ‘ναρκωτικών’ όπως λέει τις ψυχοδραστικές ουσίες, προϊόν κατασχέσεων. Το video συνοδεύει και λίστα με περιγραφή και ποσότητα των ουσιών.

Ουδείς βεβαίως ψάχνει αν τα νούμερα ταιριάζουν κι αν καίγονται όλα τα κατασχεθέντα και κάθε πότε αλλά και το πώς ελέγχονται οι ουσίες που κρατά κάθε υπηρεσία για διάφορες θεμιτές κι αθέμιτες χρήσεις.

 

Ιδού η πυρά και τα νούμερα, ιδού και δείγμα της ανισότητας κι αδικίας συλλήψεων για να κρίνουμε μεγέθη: ίδια μέρα συλλαμβάνεται γυναίκα στο σταθμό τραίνου Θεσσαλονίκης με 3 κιλά ηρωίνης (παρά κάτι ψιλά κερασματάκια) και συλλαμβάνεται επίσης άνδρας στην Κορινθία με 'μικροποσότητα'.


   

Εκατόν εβδομήντα πέντε δέματα διαφόρων ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκαν την Παρασκευή με καύση, σε εγκαταστάσεις μονάδας στην περιφέρεια, από την προβλεπόμενη από τον νόμο αρμόδια επιτροπή.

 

Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν:

Κοκαΐνη: 46- κιλά και 662,5 γραμμ.

Ηρωίνη: 35 κιλά και 921,8 γραμμ.

Ακατέργαστη κάνναβη: 595 κιλά και 845,5 γραμμ.

Κατεργασμένη κάνναβη: 15 κιλά και 427 γραμμ.

Δενδρύλλια κάνναβης: 14.047 τεμάχια

Μεθαμφεταμίνη: 3.745,5 γραμμάρια

MDMA: 220,9 γραμμ. και 2.232 δισκία

Όπιο: 324,7 γραμμ.

 

Οι ναρκωτικές αυτές ουσίες είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών καθώς και άλλες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και για την καταστροφή τους τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/stin-pira-kataschethenta-narkotika-apo-tin-elas---ti-ousies-katastrafikan-video

 

https://www.youtube.com/watch?v=CO3ckxLBvAc&feature=emb_logo




...Πρόκειται για 23χρονη Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η προαναφερόμενη εντοπίστηκε απογευματινές ώρες του Σάββάτου 6 Φεβρουαρίου, κατά την αποβίβαση της από συρμό τρένου στον σταθμό Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εσωτερικά του ρουχισμού της και κατασχέθηκαν:

· (6) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 963 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη είχε δέσει με ζελοφάν τα δέματα στην κοιλιακή της χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 23χρονη λειτουργώντας ως μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/thessaloniki-gynaika-metefere-me-treno-29-kila-iroinis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.