Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

3 Νοεμβρίου Λάικα #govegan #animallovers #crueltyfree #animal #animalcrossing #stopeatinganimals #friendsnotfood #AnimaLiberAction

 

Λαικα



. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ 💔
Στις 3 Νοεμβρίου 1957 ένα μικρό θηλυκό σκυλί με το όνομα Kudrjavka (γνωστό σε όλους ως 'ΛΑΙΚΑ') στάλθηκε στο διάστημα σε ένα ταξίδι μονόδρομου. 😔
Χρησιμοποιήθηκε ως «επιστημονικό πείραμα».
Η προετοιμασία του, μαζί με άλλα σκυλιά, ήταν ένα ατελείωτο βασανιστήριο: 20 ημέρες σε στενά κλουβιά, ώρες και ώρες φυγοκέντρησης με ηλεκτροδια στο κεφάλι μέχρι να ασφαλιστεί η Λάικα στο διοικητήριο Sputnik τρεις μέρες πριν την εκτόξευση.
Οι Σοβιετικοί επικοινώνησαν στον κόσμο ότι ο σκύλος θα ζούσε για εβδομάδες και, αν η ανάρρωση δεν ήταν δυνατή (αδιανόητο επειδή ο Sputnik δεν είχε θερμική ασπίδα) μια αξιοθρήνητη ένεση θα τον "έκοβε για ύπνο. ”
Σήμερα γνωρίζουμε ότι η καημένη η Λάικα έζησε ίσως οκτώ ώρες, ίσως μερικές μέρες, δεμένη μέσα στον μικρό κύλινδρο, μέχρι που η υπερθέρμανση του την έκαψε ζωντανή.
Την θυμόμαστε ως ένα από τα πολλά σύμβολα της εκμετάλλευσης ζώων 💔

💚

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.