Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Άλλο να είσαι αρχίδι κι άλλο να έχεις αρχίδια...

                                             


Άλλο να είσαι αρχίδι κι άλλο να έχεις αρχίδια, αναφώνησα χθες και σόκαρα τον εαυτό μου.

 

Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Κατηγορήθηκα μπροστά σε 50 συνεργάτες για κάτι που δεν είχα κάνει κι ο μόνος που ύψωσε φωνή να με υπερασπιστεί ήταν Άγγλος συνεργάτης ενώ ο φίλος και άνθρωπος που με ξέρει πάνω από δεκαετία ψέλλισε κάτι τύπου ‘μη μαλώνουμε’.

Κι η σκέψη ότι άλλοι είναι αρχίδια κι άλλοι έχουν αρχίδια  μού ήρθε αυτόματα στο νου.

 

Σ’ εμένα. Που κάνω θέμα για όλα αυτά τα πατριαρχικά σεξιστικά υπολείμματα, που μου ηχούν γελοίες εκφράσεις  πεπαλαιωμένες γι’ αυτούς που φοράνε ή σέβονται τα παντελόνια τους και άλλα γραφικά.

 

Κι ωστόσο στην οργή μου θέλοντας να εκτονωθώ να τι μου βγήκε. Διότι είμαστε μέρος της κοινωνίας που μας εξέθρεψε και όλα αυτά που με το νου παλεύουμε ζουν μέσα μας ακόμα.

 

Γι’ αυτό, δίδαγμα ηθικόν στην εποχή που ζούμε: γενναίοι να είμαστε κι αγνοί, πιστοί  και έντιμοι κι όλα τα ‘κάνσελ’  και κυνήγια μαγισσών για μια λέξη ή καμιά μπαρούφα που μας βγήκε δίχως σκέψη ας τα προσπερνάμε.


 ___________________________________

Σημείωση όμως: 

το θέμα είναι οι παραδοσιακές εκφράσεις που ξεπηδούν με την οργή και όχι ο φίλος μου. Η πίκρα κι η απογοήτευση μου πέρασαν ήδη. Διότι ναι, οι άνθρωποι είμαστε οι πράξεις μας αλλά όλες, δε θα απορρίψω από μια παράληψη.

___________________________________

εικόνα:

σκιά μου με ιβίσκο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.