Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σχεδιάγραμμα Επιρροής του Τζην Σαρπ στην Αραβική Άνοιξη― Interative (νέο για Bloggers)





Ανακάλυψα αυτό τον interactive Χάρτη Επιρροής τού γνωστού πια στους αναγνώστες μου Φυλλαδίου του Gene Sharp για τη Μη Βίαιη Αντίσταση σε Δικτατορικά Καθεστώτα.
Είναι μιά καινοτομία για τα blogs, γι αυτό και δεν τόλμησα/κατάφερα να ενσωματώσω το Χάρτη στη Σελίδα με το απόσπασμα του φυλλαδίου () ή στην ανάρτηση που  εξηγεί την προέλευση και την εξάπλωσή του ( ).
Τη δύναμη των απλών ιδεών του θαυμαστή του Γκάντι τη διαπιστώσαμε πολύ κοντά μας φέτος που ξέσπασε η Αραβική Άνοιξη. Ο Χάρτης δείχνει πώς βοήθησαν τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook/twitter) αλλά και κάποιοι υποστηρικτές.

Κάτι καινούργιο από όσα έχω ήδη γράψει δε λέει για το θέμα. 
Λέει όμως για μας τους bloggers. Ως τώρα δε έχω δει interactive εικόνα σε ιστολόγια αλλά μόνο σε ακριβές ιστοσελίδες. Γι αυτό φίλοι Συμμπλόγκερς μπείτε, δείτε το κι αυτό και την εταιρία που το φτιάχνει και ―ποιός ξέρει;― ίσως κάποιος από εσάς να βρει τρόπο να μην τα παίρνουμε έτοιμα αλλά να φτιάχνουμε και μόνοι μας τέτοια σχεδιαγράμματα... Θα ήταν τομή πολύ ενδιαφέρουσα.
Enjoy λοιπόν,
και παρακαλώ
αν βρείτε κάτι μοιραστείτε το
    για να γίνουμε ακαταμάχητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.