Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Ναι κατινιάρικο, αλλά εσείς γιατί τους βλέπετε;
Απέκτησα τηλεόραση όταν εγκαταστάθηκα στη Μύκονο. Δεν έπιανε καλά με τις συνηθισμένες κεραίες και βάλαμε δορυφορική σύνδεση για τα κανάλια ταινιών και τα ξένα ειδησιογραφικά (CNN, Al Jazeera αλλά και National Geographic, MTV (που εξελληνίστηκε και δε βλέπεται), Mezzo και το διασκεδαστικό Ε! το χολυγουντιανό.
Διαβάζω και γράφω πάρα πολλές ώρες οπότε ακόμα και για αυτά που έχω στο σπίτι δεν είμαι κατάλληλη να μιλήσω. Διαπίστωσα όμως ότι βλέποντας τα ίδια θέματα από αλλού και όχι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ απέχω από το μέσο συμπολίτη στη θεώρηση του περιβάλλοντός μου και των προβλημάτων της Κρίσης.
Κι έχω μια απορία. Γιατί, αλλά γιατί, άνθρωποι κατά τα άλλα σώφρονες εξακολουθούν να βλέπουν τις ελληνικές ειδήσεις στα  MEGA ΣKAI που όλοι γνωρίζουμε τη στάση και το ποιόν των τηλεπαρουσιαστών τους, όπως για παράδειγμα τον τρόπο που κόβουν (για διαφημίσεις ή επειδή πάντοτε τελειώνει ο χρόνος) όποιο καλεσμένο παρεκκλίνει από την 'γραμμή'.
Ακόμα κι αν αμφιβάλλει κανείς πως υπάρχει ΄γραμμή' αναρωτιέμαι πώς ανέχεται να ενημερώνεται από ανθρώπους που καλοπληρώνονται για να τον προσβάλλουν, να παρουσιάζουν ένα ολόκληρο λαό κλέφτη, φοροφυγά και αργόμισθο παραμερίζοντας πολιτικές ευθύνες ή για να φλερτάρουν λαϊφσταϋλίστικα με ακροδεξιούς τραμπούκους.
Δεν έχω πρόβλημα με τους υπέρογκους μισθούς, εύχομαι να τους έπαιρναν περισσότεροι. Δυσπιστώ και ενοχλούμαι όμως όταν στοχοποιείται ο συνταξιούχος αγρότης αντί για τους πρώην Πρωθυπουργούς (όλους) που παρά τις μειώσεις άλλων τομέων διατηρούν (π.χ.) δύο οδηγούς ο καθένας ισοβίως. Επί εικοσιτετραώρου, με αμοιβή για το νυκτερινό και τα εκτός έδρας, που πληρώνεται από το κράτος, δηλαδή από τα ποσά που κόβονται από τους συνταξιούχους ή από τις απολύσεις.
Λαϊκίστικα και κατινιάρικα όλα αυτά; Ναι είναι και με λυπεί που τα σκέπτομαι. Αλλά δε γίνεται να τα αγνοήσω γι αυτό σας παρακαλώ: Αγνοήστε τους, μην τους βλέπετε, μην αφήνεστε να σας κάνουν  πλύση εγκεφάλου αυτοί που σας υποτιμούν.

______________________________________
Το έγγραφο για το παράδειγμά μου των οδηγών των πρώην πρωθυπουργών  (συμπεριλαμβανομένων του κ Πικραμένου και της χήρας Γεωργίου Ράλλη) σε άρθρο στο Newsit.
Οι μισθοί είναι γνωστοί από το περιοδικό Unfollow
'"Τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ

Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA"

10 σχόλια:

 1. Αν δεν υπήρχε η τηλεόραση ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την τελεόραση την έχω για διακοσμητικό στο σαλόνι. Πλέον σκέφτομαι ότι πιάνει πολύ σκόνη και με ΟΛΑ , μάλλον θα την ξεφορτωθώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ Ben μπορεί και να την έκανες κάτι χρήσιμο έτσι που πιάνουν τα χέρια σου..
   Κι όμως λίγο οι ταινίες, λίγο τα ξένα ρεπορτάζ.. θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη ( για τους computer challenged δηλαδή, γιατί εμείς το προσπεράσαμε).

   Διαγραφή
 3. Εγώ θα πω ενα τραγουδάκι σήμερα, για όλους αυτούς που επιμένουν να βλέπουν ειδήσεις στην τηλεόραση...

  "Οι δικαιολογίες είναι περιττές
  Κι από εμπειρίες είχες αρκετές
  Ε, άιντε, ξεκαθάρισε τι θες"

  http://www.youtube.com/watch?v=E4wS0U31ugI


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λες με τραγούδι να πεισθούν να μην τους βλέπουν;
   Αν είναι να αρχίσω κι εγώ (η άμουση) να τραγουδώ- κι όποιος αντέχει.
   Ευχαριστώ για το link, Georgina ακούραστη!

   Διαγραφή
 4. Δεν τους βλέπουμε Δάφνη μου και όταν είμαι σε άλλο σπίτι την στιγμή των ειδήσεων παίρνω μαύρο δρόμο γιατί εκνευρίζομαι πολύ. Η ενημέρωση γίνεται με καλοδιαλλεγμένα άρθρα ή απλά τους τίτλους ειδήσεων κάποιων ραδιοφωνικών σταθμών και όχι κάθε μέρα.. σάμπως αλλάζει και τίποτα;

  Άντε και καλό μας ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ κι εγώ όχι βέβαια μα συναντώ συχνά ανθρώπους που τους βλέπουν κι είναι όλοι τους σε πανικό, τρομοκρατημένοι με την τρέλα της ημέρας που τους σκοτίζει τα μυαλά. Μια η δραχμή, μια δεν έχει τάχα φάρμακα, μια τα ληγμένα- κατασκευασμένοι φόβοι που αποπροσανατολίζουν από τα μεγάλα.
   Επιδρούμε ελπίζω όμως, γι αυτό τα γράφω..
   Καλή σου μέρα Margo με μουσική και το βοριά.

   Διαγραφή
 5. Λαϊκίστικα και κατινίστικα?
  Καθόλου!!
  Μεγάλες αλήθειες...απλά κάποιοι βάφτισαν τις αλήθειες κατινίστικες για να μην τις πλησιάζουν οι πολλοί...
  Να κάθεσαι στα αυγά σου δηλαδή παίζοντάς το ανώτερος και καλά και να κάνεις πως δε βλέπεις, ενώ βλέπεις...έτσι περνάνε καλύτερα όλοι τους...όταν πας να ρωτήσεις τα αυτονόητα, σου λένε ότι λαϊκίζεις...γνωστό το παιχνιδάκι τους, αλλά το πήραμε χαμπάρι!!
  Να μη σε λυπεί που τα σκέφτεσαι..να σε λυπεί (όλους μας δηλαδή) που δεν κάνουμε κάτι για όλα αυτά..
  καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστώ You Maria,
  μου δίνεις δύναμη
  γιατί κι εγώ αυτό πιστεύω.
  Η κοροϊδία (λαΪκισμού, συνομωσιολογίας, οικο-μανίας)
  έχει γίνει μέσο επιβολής αυτολογοκρισίας.
  Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή