Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Πανελλαδικό Φόρουμ για την Κάνναβη― 5-6 Νοεμβρίου


'Τα παιδιά μας πίνουν ηρωίνη και έτσι που πάνε μπορεί να πέσουν και στο χασίς' είχε πει πατέρας φίλης στον πατέρα μου ζητώντας του να βοηθήσει να μας συνετίσουν.

Ένα πολύ κουραστικό πρόβλημα που συναντάμε ξανά και ξανά όσοι ασχολούμαστε με την Αποποινικοποίηση των ουσιών που ονομάστηκαν 'Ναρκωτικά' είναι που οι πιο πολλοί συνομιλητές μας έχουν άποψη δίχως γνώση.
Εγώ λέει ο ένας, πιστεύω σε 'μαλακά και σκληρά', 'όχι' λέει ο άλλος, 'όλα είναι βλαβερά και οδηγούν στο θάνατο' ενώ άλλος επιμένει πως στο θάνατο οδηγεί ακόμα και το φάρμακό μας, το υποκατάστατο. Στα πολλά χρόνια που ασχολούμαι ως χρήστρια ή μετά ακτιβιστικά, σχεδόν ποτέ δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που ομολογεί ότι δεν ξέρει. Πράγμα ολέθριο είτε μιλάμε αφηρημένα για την 'κοινή γνώμη' είτε για πολιτικούς, δικαστές, νομοθέτες και γιατρούς.

Πια μόνο οι πολύ ανενημέρωτοι ταυτίζουν τους μπάφους με τις πρέζες ενώ όλο και πιο συχνά, ιδίως αν πέσουν οι ίδιοι στην ανάγκη, μαθαίνουν για τις νέες ανακαλύψεις για την Κάνναβη. Όμως το κενό γνώσης είναι μεγάλο και δυστυχώς την πληροφόρηση την έχουν αντικαταστήσει μύθοι και προπαγάνδα ενός αιώνα.
Γι αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό που οι Ηλιόσποροι οργανώνουν το Πανελλήνιο Φόρουμ για την Κάνναβη (στο οποίο θα συμμετέχω στην ενότητα για τον Πολιτισμό) και σας προσκαλώ να έρθετε να ενημερωθείτε.
Είτε είστε δημοσιογράφος, είτε γιατρός, είτε καρκινοπαθής, είτε γονιός, είτε πολιτικός, είτε απλώς είστε άνθρωπος που θέλετε να γνωρίζετε πριν εκφέρετε γνώμη.

Οι ομιλητές, σαν τη γράφουσα, είναι διαλεχτοί ένας κι ένας και η οργάνωση προβλέπει ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Σας περιμένουμε!


Ακολουθεί το Πρόγραμμα Σαββάτου 5 και Κυριακής 6 Νοεμβρίου, η αφίσα μας, και σύνδεσμοι προς το φεϊσμπουκικό event και τις ισοσελίδες της οργάνωσης.
Πανελλαδικό Φόρουμ για την Κάνναβη
5-6 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο, κτήριο Γκίνη
Αμφιθέατρο 20, είσοδος από Στουρνάρη
[ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ: αν θυμάστε Νομική σημειώστε ότι αλλάξαμε]


Οι διεθνείς εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και ευφορικούς σκοπούς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Πολλές χώρες ήδη εφαρμόζουν διαφορετικά μοντέλα νομιμοποίησης από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι καιρός και στην Ελλάδα να ανοίξει πιο σοβαρά ο κοινωνικός διάλογος για ένα βέλτιστο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς καλές πρακτικές, αλλά και την τοπική κουλτούρα και νοοτροπία. 

Ένα μοντέλο που θα κόψει τη ροή εσόδων και θα αποδυναμώσει το οργανωμένο έγκλημα, θα βοηθήσει τους χρήστες να απεξαρτηθούν από την μαφία, θα προστατεύσει την δημόσια υγεία και την κοινωνία από κακής ποιότητας κάνναβη και προβληματική χρήση/ κατάχρηση από ενηλίκους και ανηλίκους, ενώ θα ενισχύσει δομές πρόληψης και θεραπείας, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ωφελήσει πολλούς κλάδους της οικονομίας. 

Για τον σκοπό αυτό η ομάδα που διοργανώνει από το 2005 το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- Γιορτή της Κάνναβης, σας προσκαλεί στο πρώτο Πανελλαδικό Φόρουμ για την Κάνναβη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στη Νομική Σχολή Αθήνας.


Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (15.00 – 22.30)
15.00 – 17.30: Θεσμικά πλαίσια και διαφορετικά μοντέλα νόμιμης ρύθμισης της Κάνναβης. 
Ομιλητές: Χρύσα Βουτσινά (δικηγόρος), Λίνα Καρανασοπούλου (δικηγόρος), Ηλιόσποροι.
Βίντεο παρεμβάσεις: Derrick Bergman (VOC, Ολλανδία)Mike Trace (IDPC, Αγγλία)Paul Stanford (ΗΠΑ), εκπρόσωποι των Social Club 18-20 (Jordi) και Hemprat (Raul) (Βαρκελώνη, Ισπανία).
Συντονίζει η Ιωάννα Σωτήρχου (δημοσιογράφος).

17.30 – 20.00: Κάνναβη και πολιτισμός.
Ομιλητές: Κώστας Φέρρης (σκηνοθέτης), Δάφνη Χρονοπούλου (συγγραφέας), Μέλανδρος Γκανάς (Εκδόσεις του Κάμπου), Λιάκος Μπουρνόβας (συγγραφέας).
Βίντεο παρεμβάσεις: Δημήτρης Πουλικάκος (μουσικός) και Θέκλα Τσελέπη (ραδιοφωνικός παραγωγός), Martin Steldinger (Hanf Museum, Βερολίνο, Γερμανία).
Συντονίζει και παρεμβαίνει ο Χριστόφορος Κάσδαλης (δημοσιογράφος).

20.00 – 22.30: Κάνναβη και ακτιβισμός.
Ομιλητές: Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, Χρήστος ΡιγανάςΚενό Δίκτυο, Ηλιόσποροι, Πέτρος Ευδόκας (Σύλλογος Φίλοι της Κάνναβης, Κύπρος).
Βίντεο παρεμβάσεις: Κώστας Σκλιάμης (Legalit, Παν. Άμστερνταμ), Dana Beal (Cures not wars- GMM, ΗΠΑ), Steffen Geyer (Hanf Parade, Βερολίνο, Γερμανία).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (15.00 – 22.30)
15.00 – 17.30: Ιατρική και θεραπευτική χρήση της Κάνναβης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ομιλητές: Θανάσης Αποστόλου (Diogenis Drug Policy Dialogue)Γιώργης Οικονομόπουλος (Ιατρός- ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Σύρος Κωνσταντίνος (Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης), Jackie Poitras (MAMAKA- Μαμάδες για την Κάνναβη).
Βίντεο παρεμβάσεις: Rick Simpson (Καναδάς), Βαγγέλης Μήτσης (EKATI medical club, Βαρκελώνη, Ισπανία).

17.30 – 20.00: Καλλιέργεια και αυτοπαραγωγή.
Ομιλητές: Δημήτρης Γερονίκος (γεωπόνος)Skalamata GrowterpenesTheseedbank.gr, πυρήνας forum gr420.info.
Βίντεο παρεμβάσεις: Albert από UndergrowTV (Ισπανία).

20.00 – 21.15: Ένα βέλτιστο μοντέλο ρύθμισης της Κάνναβης για ιατρική και ευφορική χρήση στην Ελλάδα. Συντονισμός Ηλιόσποροι, ΕΛΕΥΣΥΝΑ. Βίντεο παρέμβασηΚώστας Σκλιάμης (Legalit, Παν. Άμστερνταμ).

21.15 – 22.30: Τα επόμενα βήματα του κινήματος, δικτύωση, προβολή και διεκδίκηση. Συντονισμός συζήτησης Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, ΕΛΕΥΣΥΝΑ.

Στόχος του Φόρουμ είναι αφενός η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα οφέλη της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης και τα θετικά αποτελέσματα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του εξωτερικού, και αφετέρου η ενίσχυση της ορατότητας, της προβολής και της αποτελεσματικότητας του κινήματος για τη νομιμοποίηση της Κάνναβης, η ζύμωση και η αναζήτηση κοινού βηματισμού και διεκδικήσεων. 

Το αντιαπαγορευτικό κίνημα μετράει περισσότερα από 30 χρόνια διεκδικήσεων στην Ελλάδα και το Φόρουμ για την Κάνναβη θα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε την δικτύωση και την επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν σαν κοινό στόχο όλα αυτά τα χρόνια την αναζήτηση ενός βιώσιμου μοντέλου νόμιμης ρύθμισης της Κάνναβης. 

Προσκαλούμε ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και άτομα που ασχολούνται με το ζήτημα της μεταρρύθμισης των πολιτικών για τις ουσίες και τη νομιμοποίηση της Κάνναβης, να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ. Επιδιώκουμε την ψύχραιμη και πολιτισμένη πολυφωνία, τον δημιουργικό διάλογο και την τεκμηριωμένη ανταλλαγή επιχειρημάτων. 

Η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να σπάσουμε την προκατάληψη, τα ταμπού και τον φόβο. Η απαγόρευση της κάνναβης στηρίχθηκε στην παραπληροφόρηση και σε αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες. Οργανώνουμε μια συλλογική διεκδίκηση και μια τεκμηριωμένη απάντηση στην προπαγάνδα δαιμονοποίησης της κάνναβης. Δεν διαφημίζουμε την χρήση, προτείνουμε όμως μια δίκαιη, ανθρώπινη, κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και υπεύθυνη στάση απέναντι στον κοινωνικό ρατσισμό, το στίγμα, την εκμετάλλευση και την επιβεβλημένη παρανομία χιλιάδων συνανθρώπων μας. 

Διάβασε περισσότερα για την Κάνναβη και την αντιαπαγορευτική προσέγγιση που προτείνουν οι επιστήμονες και οι ακτιβιστές: http://iliosporoi.net/2013-03-08-18-19-57


Διοργάνωση:
Ηλιόσποροι, δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία, www.iliosporoi.net
Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), http://elefsyna.org/
Κενό Δίκτυο, http://voidnetwork.gr/

Υποστηρίζουν:
Σύλλογος Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης
Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη
Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης
gr420.info
EKATI Medical Club
Medical Mediterranean Genetics
Legalit.gr
Theseedbank.gr
Canabiseeds.com
Hempoilshop.gr
περιοδικό Sputnik

Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – Γιορτή Κάνναβης: http://legaliseprotestival.blogspot.gr/
Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα “ναρκωτικά”: https://www.facebook.com/legaliseprotestival/-- 

Ηλιόσποροι Δίκτυο Πληροφόρησης- Δράσης Νέων για την Πολιτική και Κοινωνική Οικολογία    www.iliosporoi.net 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου