Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Στη Λέσβο πογκρόμ― χωρίς συλλήψεις; #RefugeesGR



Την ώρα που η Μάγδα Φύσσα αντιμετωπίζει σε άδειες αίθουσες τη Χρυσή Αυγή, στη Λέσβο οργανώνονται πογκρόμ κατά των προσφύγων. Δίχως συλλήψεις (ως τώρα).
Άλλα δε θα πω, φέρνω την είδηση με λίγα σχόλια και μικρό δείγμα θράσους  (από δολοφόνους και  υποστηρικτές τους).



Γελοία φασισταριά, υποκείμενα χωρίς ψυχή, πριν λίγες βδομάδες γυναίκες και παιδιά σαν αυτά που χτυπήσατε σήμερα στη Λέσβο, πνιγόντουσαν στο Αγαθονήσι.

Όλη την νύχτα οι φασίστες κυνηγούσαν #RefugeesGRστην Λέσβομε αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων και αλληλέγγυοι...Συλλήψεις φασιστών —> ΜΗΔΕΝ

η χώρα λέει διασύρεται επειδή πέταξε μπογιές ο Ρουβίκωνας και όχι επειδή χθες έγινε πογκρόμ στη Λέσβο| όλα καλά

Τραυματίες πρόσφυγες με εγκαύματα από τις φωτοβολίδες που πέταξαν οι φασίστες στη Λέσβο 


Ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά... Οι τραμπούκοι και οι παρακρατικοί δεν έχουν θέση στο νησί μας 
Στη Μυτιλήνηυπάρχει σημαντικό πρόβλημα.Η μόνη λύση είναι η απέλαση των φασιστών.

Χθες βράδυ φασίστες επιτέθηκαν σε πρόσφυγες στη Μυτιλήνη κι έστειλαν δεκάδες στο νοσοκομείο. Χθες επίσης ο Ρουβίκωνας έριξε μπογιές στη γαλλική πρεσβεία. Μάντεψε ποια είδηση είναι πρώτη στα ΜΜΕ και ποιών τη σύλληψη απαιτούν επίμονα τα κοράκια.

Όταν έρχεται Γερμανός τουρίστας και ζητάει δωμάτιο σε 5αστερο ξενοδοχείο, μόνο που δεν του καθαρίζουμε τη σόλα της παντόφλας με τη γλώσσα.
'Οταν έρχεται πρόσφυγας και ζητάει βοήθεια, του πετάμε πέτρες και κατάρες.
Ελλάδα, η χώρα του φωτός.






ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σκηνικό πολέμου θύμιζε η Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των συγκρούσεων ακροδεξιών με πρόσφυγες και τις αρχές - Σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στον καταυλισμό της Μόριας επιβιβάστηκαν με τη βία οι διαμαρτυρόμενοι μετανάστες
Σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στον καταυλισμό της Μόριας επιβιβάστηκαν με τη βία σήμερα στις 05.30 διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αφγανοί, που από την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι είχαν καταλάβει την κεντρική πλατεία Σαπφούς της πόλης. Με επιχείρηση που κράτησε -το πολύ- 10 λεπτά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποσπούσαν έναν-έναν τους διαμαρτυρόμενους, τους οποίους οδηγούσαν στα λεωφορεία. Οι αλλοδαποί παρέμεναν αμυνόμενοι και αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την πλατεία έως την τελευταία στιγμή, σε μια σφιχτή ανθρώπινη αλυσίδα έχοντας στο κέντρο της γυναίκες και παιδιά.
Της τελικής επιχείρησης της Αστυνομίας, είχε προηγηθεί η μετατροπή, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, σε πεδίο μάχης της πλατείας Σαπφούς και της Μυτιληνιάς προκυμαίας, καθώς και των σοκακιών του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ομάδες νεαρών, κυρίως ακροδεξιών, επιχειρούσαν όλη νύχτα με σχέδιο και στόχο να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών.
Υπό ιαχές όπως «κάψτε τους ζωντανούς», ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίζονταν εναντίον των αλλοδαπών οι οποίοι μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που κατέβηκαν στην πλατεία από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν. Ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στη κινητοποίηση, απλώνοντας πάνω από τα κεφάλια τους βρεγμένες κουβέρτες.
Οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν αρχικά μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων και μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ τους περικύκλωσε, Σε ενίσχυση των προσφύγων και των μεταναστών, εξάλλου, είχαν σπεύσει πολίτες του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και ομάδα αλληλέγγυων….

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατεία Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Μετά το πέρας της τελετής, η μεγάλη πλειονότητα των συγκεντρωμένων αποχώρησε, αλλά περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία απαιτώντας την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Γύρω στις 22.00 οι συγκεντρωμένοι που ως τότε προσπαθούσαν απλά να απωθήσουν τους αστυνομικούς, ενισχύθηκαν από ομάδες νεαρών από χωριά του νησιού, οι οποίοι κλήθηκαν μέσω της σελίδας σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του ακροδεξιού χώρου, από έναν γνωστό ακροδεξιό. Αυτοί άρχισαν αληθινή επιχείρηση εναντίον των αστυνομικών, ανάβοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους κυλούσαν προς τους αστυνομικούς, ενώ πίσω από τους κάδους εκσφενδόνιζαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά με στόχο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες -- ιδιαίτερα τα γυναικόπαιδα, που ήξεραν πως υπήρχαν εκεί. Κάποια στιγμή περί τις 23.00 επιχείρησαν κυκλωτική κίνηση, επιτιθέμενοι από τη μεριά της αγοράς, οπότε και μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ολόκληρη η πλατεία Σαπφούς και η προκυμαία Μυτιλήνης. Ακροδεξιά στοιχεία και μόνο πλέον, καθώς οι υπόλοιποι πολίτες που απλά διαμαρτύρονταν είχαν αποχωρήσει, πέταξαν πάνω σε παιδιά και γυναίκες προσφύγων και μεταναστών φωτοβολίδες και κροτίδες. Η αστυνομία έκανε τότε για να περιφρουρήσει τις ζωές και την ασφάλεια των αλλοδαπών, χρήση δακρυγόνων.
Στη 01.00 τα επεισόδια μεταφέρθηκαν από την προκυμαία της Μυτιλήνης μέχρι το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης και στα γύρω στενά. Έβαλαν φωτιά σε κάδους στήνοντας με αυτούς οδοφράγματα στις αστυνομικές δυνάμεις και διακόπτοντας την κυκλοφορία σε όλο το λιμάνι.
Περίπου στις 03.00, απωθήθηκαν από τον χώρο της πλατείας αλληλέγγυοι στους αλλοδαπούς πολίτες και κάποιοι ντόπιοι, που συνέχιζαν τον ιδιότυπο ανταρτοπόλεμο τους με την Αστυνομία. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος καταδίωξαν ομάδα 15 ατόμων αγνώστου ταυτότητας, που κατευθυνόταν στο χώρο των επεισοδίων με ρόπαλα. Ενώ ο καταυλισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας είχε τεθεί σε επιφυλακή για την πιθανότητα αντιπερισπασμού.
Στις 05.20 σήμερα άρχισε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά των αλλοδαπών στη Μόρια. Στις 05.30, όλα είχαν τελειώσει.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, κυρίως μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να τους προσφερθούν φροντίδες.
Στην πλατεία Σαπφούς έφτασε από την πρώτη στιγμή των γεγονότων και παρέμεινε εκεί όλη τη διάρκεια της νύχτας ο Εισαγγελέας υπηρεσίας Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


efsyn22.04.2018
Μέχρι αργά τη νύχτα διήρκεσαν τα επεισόδια στη Μυτιλήνη αφότου ομάδα ακροδεξιών κινήθηκε εναντίον των προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς. Μετά τον πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απομακρύνονται από την πλατεία και να επιτίθενται σε πρόσφυγες που κινούνταν μέσα στην πόλη. 
Μετά τις 2.30 τα ξημερώματα οι επιθέσεις έγιναν πιο σποραδικές, με τους ακροδεξιούς να έχουν απομακρυνθεί στους γύρω δρόμους από την πλατεία.
Ο αριθμός των τραυματιών έως αργά τη νύχτα αυξανόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες από αλληλέγγυους στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, 35 άνθρωποι από πέτρες, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να πάνε στο νοσοκομείο εξαιτίας των επεισοδίων που μαίνονται στους δρόμους γύρω από τη πλατεία.
Παράλληλα συνεχίζονται οι καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον προσφύγων -κυρίως ανηλίκων- σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα από φασιστικούς κύκλους, καθώς και ότι σε αυτά πρωταγωνίστησαν περίπου 50 άτομα, άγνωστοι στη Μυτιλήνη, ενώ υπήρξαν και  χούλιγκαν με διακριτικά ποδοσφαιρικής ομάδας. Μέχρι στιγμής πληροφορίες για προσαγωγές δεν υπάρχουν. 
Τα επεισόδια ξεκίνησαν έπειτα από την υποστολή της σημαίας, τελετή που γίνεται κάθε Κυριακή βράδυ στο νησί.

 Ygritte Snow‏ 
Απ οτι διαβαζω στη Λεσβολεει είχαν συγκεντρωθεί "αθωοι πολιτες" ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς κ μετα την υποστολή της σημαίας σε χωρο κοντα στην πλατεία Σαπφούς ειπανε δεν παμε να την πεσουμε κ στους μεταναστες? Ε και πήγανε..


Παντού έχουν ανοχή οι φασίστες αλλά στη Λέσβοέχουν κάνει πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες να εμφανίσουν την ακροδεξιά ως σημαντική δύναμη,δεν τους έχει κάτσει συγκριτικά κ έχουν εξοργιστεί

Δείγμα θράσους











_______________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

2 σχόλια:

  1. Ένα φθινόπωρο, πριν λίγα χρόνια, κάτι γυφτάκια που ασχολούνται με τη ζητιανιά στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, επειδή φοβούνταν λιγάκι που θα γύριζαν στην Αθήνα ήρθαν και με βρήκαν:"τι ζητάει Η Χρυσή Αυγή?"
    "Να φύγουν οι ξένοι!" τους απάντησα.
    Με κοίταξαν με ανοιχτό το στόμα... "Και οι τουρίστες?" ξαναρώτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.