Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Με σύριγγες στο δρόμο




Το #StepsGR μαζί με δικό μας μέλος του Δικτύου Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων Ουσιών  βγαίνει στο δρόμο και ανταλλάζει καινούργιο με χρησιμοποιημένο υλικό χρήσης ναρκωτικών. Δηλαδή κυρίως συλλέγουμε χρησιμοποιημένες σύριγγες από δρόμους και πεζοδρόμια. 
Μια πρωτοβουλία αναγκαία, ένα βήμα για τη Μείωση Της Βλάβης.

Πραγματική λύση, εμείς γνωρίζουμε, είναι η αλλαγή πολιτικής, η συμμόρφωση με πιο μοντέρνα μοντέλα αντιμετώπισης των συνεπειών χρήσης. Λύση είναι οι Χώροι Ασφαλούς Χρήσης, το άδειασμα των φυλακών που ρίχνει το χρήστη στην παρανομία, η προσφορά και καθαρών των αναγκαίων για χρήση αλλά και υποκαταστάτου σε όποιους το έχουν ανάγκη.

Αγωνιζόμαστε να γίνουν κατανοητά τα αιτήματά μας κι ο τόπος μας επιτέλους να πάψει να στιγματίζει αθώους ανθρώπους. Ως τότε είμαστε αναγκασμένοι να αντικαθιστούμε το κράτος, το Υπουργείο και το Δήμο που στη δικαιοδοσία τους πέφτει το ζήτημα καθαρισμού δρόμων και δημόσιας υγείας. Ως τότε το παλεύουμε σύριγγα-σύριγγα στο δρόμο σώζοντας τους δικούς μας από τις μεταδοτικές ασθένειες, όπως την ηπατίτιδα C που στην Ελλάδα είναι μάστιγα, αλλά και μαζεύοντας από τους δρόμους χρησιμοποιημένες σύριγγες που συντείνουν στο στιγματισμό και την περιθωριοποίηση περιοχών της Αθήνας.

Υ.Γ. από την εμπειρία μας:
«Όταν μας έβλεπαν να μαζεύουμε σύριγγες από κάτω,ενας αριθμός χρηστών κινητοποιήθηκε μόνος του,κι άρχισαν να μαζεύουν και να μας τα φέρνουν. 
Αυτό δείχνει ότι θα πρέπει τέτοιες προσπάθειες και δράσεις να τις εντείνουμε. Είναι πολύ αναγκαίες τέτοιες δράσεις. »





________________________________________________

Επειδή ζούμε στη χώρα του 'πού το είδες να γίνεται'
εικονογραφώ με αφίσες φετεινού προγράμματος Μείωσης Της Βλάβης' στην Ν. Ορλεάνη.
Εκτός του πολύ χαρακτηριστικού logo βλέπουμε και  οδηγίες για όσο πιο ασφαλή χρηση κρακ αλλά και , από το Σιάτλ, μια ειδοποίηση ότι στην αγορά κυκλοφορεί επικίνδυνη κοκαϊνη νοθευμένη (όπως γίνεται συχνά) με επικίνδυνο φάρμακο για ζώα. Πάγιο αίτημά μας είναι και ο έλεγχος των ουσιών που κυκλοφορούν στις πιάτσες κι είναι αιτία θανάτων αλλά και χρόνιων προβλημάτων. 
Σκόπιμα επιλέγω τη συντρητική Αμερική για την εικονογράφηση διότι στις ΗΠΑ, που εμπνεύστηκαν και έστησαν το πρόβλημα, η αντιμετώπηση αυτή είναι καινούργια. Στην Ευρώπη αυτά έχουν γίνει και προσωρήσει εδώ και δεκαετίες.






________________________________________________
@drug.peers.net





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.