Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Βεντέτα παρ' Αρείω Πάγω; Πάλι ο Τάσος #ΘεοφίλουΕισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ασκεί αναίρεση της αθωωτικής απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε ο Τάσος Θεοφίλου.
Και όχι, δεν είναι Πρωταπριλιάτικο.
Ένας νέος άνθρωπος, που κλείστηκε στη φυλακή 6 χρόνια κινδυνεύει να ξαναμπεί στη φυλακή τον ερχόμενο Μάιο όπου πιθανότατα θα μείνει (όπως την πρώτη φορά) άλλα 2 χρόνια υπόδικος ώσπου να να ξαναδικαστεί και ποιος ξέρει τι θα συμβεί ώσπου πάλι ένα Εφετείο να τον αθωώσει.

Γιατί αυτά;
Επειδή δεν είναι Ρουπακιάς. Επειδή δεν είναι δολοφόνος, ούτε μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Επειδή απλώς οι ιδέες του δεν αρέσουν στον κύριο Αντιεισαγγελέα.
Άλλο ένα θύμα του «Αντιτρομοκρατικού» νόμου που μόνο «αντί» δεν είναι αφού στόχο έχει να μας τρομοκρατεί ώστε να διπλοσκεπτόμαστε πριν εκφράσουμε ιδέες ή πριν αυτοπροσδιοριστούμε ως Αναρχικοί.
Όμως στα δημοκρατικά κράτη δε δικάζουμε ιδέες, μόνο πράξεις. Η βεντέτα του Αρεοπαγίτη με το νέο Αναρχικό είναι μια προσβολή για όλους μας, υπονομεύει την ελευθερία Λόγου και Σκέψης, δηλαδή ταλιμπανίζει την κοινωνία μας.

Ας επαγρυπνούμε.

Φέρνω: Την είδηση από τον ίδιο, υπενθυμίζω τα παλιά, με εικόνες και Χρυσής Αυγής τα «Άφησαν ελεύθερο το Συριζαίο», κείμενο το Τάσου Θεοφίλου, εξώφυλλα, συνδέσμους προς πιο πολλά, σχόλια, και, για μέτρο μας: μια φωτογραφία του Παττακού να παίζει ταύλι με τον Θεοφιλογιαννάκο, όχι στη φυλακή αλλά αποφυλακισθέντες σε θέρετρο.
Βγάζω κι από τη ναφθαλίνη τα παλιά hashtags με την ευχή αχρείαστα να 'ναι.


Τάσος Θεοφίλου

«Στην Αθήνα σήμερα την 27η Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στο κατάστημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης ΑΓΓΕΛΗΣ κάλεσε εμένα, τον γραμματέα του Ποινικού Τμήματος Γεώργιο Σωφρονιάδη, και μου δήλωσε ότι: Ασκεί αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 505 παρ. 2 ΚΠΔ, κατά της με αριθμό 2186/2017 (2938/16, 3303/16, 518/17, 565/17, 580/17) αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείουκακουργημάτων Αθηνών με την οποία κηρύχθηκε αθώος ο κατηγορούμενος Αναστάσιος ΘΕΟΦΙΛΟΥ …» 
Έτσι ξεκινάει η υπ’ αριθμόν 21/2018 έκθεση αναιρέσεως με την οποία ο εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Αγγελής ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που με απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, και να παραπεμφθώ ξανά για να δικαστώ από άλλους δικαστές. Ο εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Αγγελής προήχθη πέρσι σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής». 
Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφω στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που με απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της «αντιτρομοκρατικής». 
Όσο κι αν η «αντιτρομοκρατική», και ο κύκλος των χειραγωγούμενων από αυτή εισαγγελέων, φαίνεται να έχουν αποκτήσει μια σχεδόν εμμονική προσήλωση στο πρόσωπό μου, η υπόθεσή μου παραμένει μια υπόθεση που δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά και έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων. Είναι πολιτική γιατί ανέδειξε τη δύναμη και την κοινωνική επιρροή του κινήματος. Γιατί απέδειξε ότι η «αντιτρομοκρατική» και οι χειραγωγούμενοι από αυτή δικαστικοί κύκλοι, παρότι ανεξέλεγκτοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Και αυτό πρέπει να αποδειχτεί για μία ακόμα φορά στις 11 Μάη. 
Υ.Γ. Όπως έγραψε κάποτε μέσα από τις φυλακές Γρεβενών ένας καλός σύντροφος: «Υπομονή. Δύναμη. Πίστη στην υπόθεση. Έχουμε δίκιο. Τέλος».


Υπενθύμιση:διαρροή της αντιτρομοκρατικής στο bloko λίγο μετά την απόφαση του εφετείου σε ανάρτηση με τίτλο "γιατί τρόμαξε η ΕΛ.ΑΣ με την αθώωση Θεοφίλου

Αθήνα, 4/4/2018
Κώστας Παπαδάκης
Αννυ Παπαρούσσου
Η άσκηση αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής για τον Τάσο Θεοφίλου απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών δεν μας εκπλήσσει. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι έχει σημάνει η απόφαση αυτή για τους μηχανισμούς που τον έστειλαν κατηγορούμενο και ποια μηνύματα τους εκπέμπει.
Ούτε το περιεχόμενό της μας ανησυχεί. Αποτελεί διαφορετική εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και όχι αναιρετική προσέγγιση νομικών σφαλμάτων και ελλείψεων της απόφασης, που μάταια κανείς θα αναζητήσει. 
Όπως δηλώναμε την ημέρα που εκδόθηκε, η απόφαση αυτή απέτρεψε την επιδιωκόμενη μετατροπή του ποινικού δικαίου από δίκαιο αποδείξεων σε δίκαιο ενδείξεων και κυρίως «δίκαιο» υποδείξεων. 
Και αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της πλειοψηφίας του δικαστηρίου διότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις των μηχανισμών, που δεν σταμάτησαν ούτε την τελευταία στιγμή, και απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές που δεν ασκούν απλά εξουσία, αλλά απονέμουν δικαιοσύνη και σαν τέτοιες θα μείνουν στην ιστορία. 
Είμαστε βέβαιοι ότι και στον Αρειο Πάγο υπηρετούν τέτοιοι δικαστές και η αναίρεση – που προσδιορίστηκε μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τις 11/5/2018 - θα απορριφθεί, όπως της αντιστοιχεί.
Η πολύμηνη δίκη δεν ανέδειξε καμμία απόδειξη ενοχής του Θεοφίλου. Η απόφαση ήταν δίκαιη και το σκεπτικό της υποδειγματικό. Εκείνοι που επιμένουν και βιάζονται να τον βάλουν ξανά στη φυλακή συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους και νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες, την πολιτική σκοπιμότητα και την εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής.
Θα βρουν μπροστά τους για άλλη μία φορά το κίνημα συμπαράστασης και τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Και τα σενάριά τους θα περιοριστούν αμετάκλητα στη νοσηρή φαντασία τους.
Οι συνήγοροι υπεράσπισηςΚατάφερα να γίνω παρ' Αρείω Πάγω...

...ληστεία τράπεζας στην Πάρο το 2012. Δυό χρόνια μετά ο Θεοφίλου καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε 24 ετών κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία. Όμως η εισαγγελία άσκησε έφεση και με πολλές αναβολές και μετά από 11 δικάσιμες  φτάσαμε να απολογηθεί.
Το κατηγορτήριο είναι σαθρό. Κάτι για dna σε καπέλο, κάτι για ανώνυμο τηλεφώνημα για κάποιο Τάσο αλλά και 19 μάρτυρες κατηγορίας από τους οποίους κανείς δεν τον αναγνώρισε.
Έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης στους Πυρήνες της Φωτιάςκαι από τις κατηγορίες που αφορούσαν την κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού. Όμως είναι στη φυλακή και ξαναδικάζεται.
Γιατί τα 24 χρόνια; Γιατί οι αμφιβολίες της εισαγγελίας; Διότι ο Θεοφίλου δηλώνει αναρχικός.
Δηλαδή διώκεται για τις ιδέες του (από ένα σύστημα που, θα επαναλάβω: έστειλε σπίτι του τον αποδεδειγμένα δολοφόνο Ρουπακιά)...☞ http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2017/05/blog-post.html#ixzz5BiUGefdP
ΣΧΟΛΙΑ


Η αίτηση αναίρεσης της αθώωσης του Θεοφίλου είναι στην λογική ας αθωωθείς όσες φορές θες, φτάνει να σε καταδικάσουμε μια. Και έχουμε όλο το χρόνο να πετύχουμε σύνθεση δικαστηρίου με αρκετά μισάνθρωπους ώστε να μας αρέσει.
Δεν σταματάει το Κυνήγι του Τάσου Θεοφίλου ούτε μετά την αθώωση του. Αναίρεση της απόφασης για την αθώωση του ζητάει ο Αντ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου.
Γιώργος Αλεξάτος"Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφω στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που με απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της «αντιτρομοκρατικής»".
 Stelios nikitopoulos‏ 

Θέλουν να ξαναβάλουν φυλακή τον Τάσο Θεοφίλου, η Eldorado ανακοινώνει το θετικό για αυτήν αποτέλεσμα της διαιτησίας. Αυτό το σάπιο κράτος δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.

Η αίτηση αναίρεσης της αθώωσης του Τ.Θεοφίλου επιβεβαιώνει τον εκδικητικό χαρακτήρα της Ελληνικής δικαιοσύνης που πια δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει τα πολιτικά κριτήρια με τα οποία κινείται. Ντροπή, απόλυτη ντροπή.

Το θαύμα της μεγάλης εβδομάδας είναι ότι κάποιοι που είχαν πάθει αφωνία την προηγούμενη εβδομάδα με την καταψήφιση από την κυβέρνηση της κατάργησης τρομονόμου,σήμερα βρήκαν τη φωνή τους κ εξοργίζονται με την κακή δικαιοσύνη για το Θεοφίλου

Εγώ το μόνο που έχω καταλάβει τόσα χρόνια σ'αυτή τη δουλειά, είναι πως όταν κυνηγάς το κράτος, η δίκη γίνεται σε 5 χρόνια, όταν σε κυνηγάει το κράτος η δίκη γίνεται σε 5 μέρες 

GioDim_Να μου πει κάποιος , ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, αν είναι περισσότερο αποδεκτή ηθικα η έφεση κατά της απαλλακτικης Αμβροσιου ή η αναίρεση κατά της απαλλακτικης Θεοφιλου (Αφήστε, μην πείτε, αρκεί να το σκεφτειτε)

_________________________________________

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνέλευση/ενημέρωση σχετικά με την αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του συντρόφου Τάσου Θεοφίλου, Πέμπτη 12/04 στις 19:00, στην αίθουσα Γκίνη


Νόστιμον μαρ: Ζητούν να δικαστεί ξανά ο Τάσος Θεοφίλου

http://www.efsyn.gr/arthro/aitisi-anairesis-tis-athootikis-apofasis-gia-ton-theofiloy

Τάσος Θεοφίλου― απολογία και όχι μονο, 1 Μαΐου 2017:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου