Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Εκ βαθέων εξομολογούμαι: ο πόλεμος σκοτώνει.
Το ακούσαμε το μιράζ πριν πέσει. Δηλαδή δεν ξέρω αν ήταν αυτό ή άλλο μα ακούσαμε τα δυο αεροπλάνα να πετάνε πάνω από τη Μύκονο. Είναι φρικτός, άγριος κι απόλυτα αναγνωρίσιμος ο ήχος των μαχητικών κι ακόμα κι αν στη ζωή μου το βουητό τους δε συνοδεύει παρά την απαντοχή αργίας στις δοκιμές προ παρελάσεων, τώρα πλέον τρομάζω διότι στο νου έρχονται εικόνες τρομαγμένων παιδιών, διαμελισμένων βρεφών, έλλειψης φαρμάκων και εκτοπισμένων λαών.

Είναι πολύ κοντά μας όλο αυτό. Μπορεί μια χώρα με βάσεις και την οικονομική μας θέση να μείνει αμέτοχη, ακόμα κι αν το ήθελε; Ή είναι στημένο το παιχνίδι με τις παραβιάσεις ώστε να περάσει απαρατήρητος και επιτέλους να λυθεί ο Γόρδιος δεσμός του ονόματος Μακεδονία; [Κι όχι, μην παρεξηγηθώ: δε συνωμοσιολογώ ούτε, προς Θεού, φτάνω στο σημείο Στέφανος Χίος να υποπτεύομαι σκόπιμη κατάρριψη του Mirage. Για τα άλλα λέω, τις συνεχείς οχλήσεις και παραβιάσεις και τα έγινε - δεν έγινε του ανατολικού Αιγαίου].

Ξέρουμε πλέον ξεκάθαρα ποιοι κέρδισαν από τη σφαγή.
Εάν, για παράδειγμα, η Γερμανία έπαυε να πουλά όπλα στη Συρία, μόνο 50.000 θέσεις εργασίας θα χάνονταν, που δεν είναι και πολύ για μια δυνατή οικονομία, αλλά την πώληση δεν τη σταματά επειδή θα κατέρρεε η συνταξιοδοτική της Πρόνοια διότι εκεί, στα όπλα, έχουν επενδύσει τα συνταξιοδοτικά ταμεία της. Που δηλαδή σημαίνει ότι αντιστοιχεί ένα νέο θύμα πολέμου σε κάθε ώριμο ζευγάρι που μας επισκέπτεται και ανεβάζει τους τουριστικούς μας δείκτες ώστε να καταφέρνουμε να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και φόρους ώστε να αγoραστούν νέα Mirage ώστε να  μη διακοπεί ο αέναος φαύλος κύκλος.

Δεν είμαι πολιτική αναλύτρια ούτε πολεμική ρεπόρτερ, ούτε γνωρίζω πιο πολλά από τους πολλούς. Δε γράφω εδώ προβλέψεις ούτε αρθρογραφώ με γνώση επί του θέματος. Γι αυτό κι από αυτό το μικρό μου βήμα αποφεύγω τα μεγαλόστομα.

Όμως τώρα με το πολεμόχαρο κλίμα που μας τριγυρνά είναι, πιστεύω, ανάγκη  να εκφράσω όσο πιο δυνατά και καθαρά μπορώ σκέψεις που ως πρόσφατα θα τις είχα για ανάξιες να γραφτούν, συνηθισμένες και κοινές. Και με τρομάζει να νιώθω πως πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι, ότι κανείς- κανείς -κανείς δεν έχει ηθικό δικαίωμα με μια υπογραφή να καταδικάζει ανθρώπους να πεθάνουν, να αρρωστήσουν ή να ξεσπιτωθούν. 

Μετά την ανακοίνωση -διά τουίτερ- του Αμερικάνου Προέδρου ότι θα επέμβουν οι ΗΠΑ για να σταματήσουν τα τέρατα που γίνονται στη Συρία, και μετά την πιο φρέσκια του (που τα μισοαναιρεί με ένα: δεν σας είπα πότε, μπορεί τώρα μπορεί προς το ποτέ),  μετά την πτώση του μαχητικού και με την πικρή γεύση που αφήνουν τα πολεμόχαρα αφελή σχόλια φαντασιόπληκτων εθνικιστών, έχει σφιχτεί το στομάχι μου σε μια οργή, σα με όλη μου την ύπαρξη να θέλω να φωνάξω ΟΧΙ. 
Όχι. 
Συνέλθετε. Κοιτάξτε τις εικόνες του πολέμου, τους νεκρούς και τα χαλάσματα και τις σταματημένες ζωές, τα πνιγμένα όνειρα, το πένθος, τους ακρωτηριασμούς και μην το αρνιέστε ότι ο πόλεμος σκοτώνει.
Αφήστε πια τα ψέματα και τις σοφιστείες ότι ο πόλεμος με πόλεμο τελειώνει. Ο πόλεμος τελειώνει με ειρήνη, τελειώνει με ενσυναίσθηση και λογική και με δικαιοσύνη.

Δε θέλουμε ηρωισμούς. Θύματα είναι οι ήρωες και θύματα είδαμε αρκετά, δε θέλουμε άλλα. Θέλουμε να μη χρειάζεται ηρωισμός. Να είμαστε ασφαλείς να ζήσουμε δίχως να πρέπει να είμαστε γενναίοι. Θέλουμε να μεγαλουργούμε ή να τεμπελιάζουμε εν ειρήνη κι αυτό μας το δικάιωμα να το θυμάστε εσείς στο βάθρο με τις υπογραφές και με τις ρητορείες.

Φέρνω πολλά:
Την είδηση βεβαίως και εικόνες των μιράζ,
τουϊτερίσματα του Τραμπ, του Στέφανου Χίου, του Υπουργού,
ανακοίνωση του ΓΕΑ,
σχόλια πολλά και στρατοκαυλικά (για γέλια και για κλάματα)
και άρθρα και συνδέσμους για τη χρήση μισθοφόρων (ήδη από το 2013), έτσι για να μην οειρεύονται μερικοί ανταρτοπόλεμο με καρυοφίλια και σφαχτά με γλέντια κλέφτικα.

#ΕΚΤΑΚΤΟΠτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, ανοιχτά της Σκύρου, πριν από λίγο Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως μεταδίδει η #ΕΡΤΑυτά να τα βλέπει η ΝΔ που δεν είδε επεισόδιο πάνω από το νησί Ρω και κατηγορεί την Ελλάδα ότι προκαλεί στο Αιγαίο. Θαυμαστές του Ερντογαν.Την περίοδο 1990 - 2018 η Πολεμική Αεροπορία έχει θρηνήσει τον χαμό 125 στρατιωτικών της εν ώρα καθήκοντος και έχουν πέσει 81 αεροσκάφη για διάφορους λόγους. www.kathimerini.gr/.../o-akhryxtos-polemos-sto-aigaio-125-nekroi-se-81-peristatika


Αντιγράφω (δε διορθώνω) και sic για την ορθογραφία:
Το ΓΕΑ ανακοίνωσε και επίσημα πως ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε νοτιοανατολικά της Σκύρου, είναι νεκρός.
Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρεται επίσης ότι συστάθηκε αρμόδια επιτροπή για τα αίτια του δυστυχήματος.
«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.
Συγκροτείθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος». 


138 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά μετά τη ρίψη του στεφάνου στα Ίμια απ τον Καμμένο.Δε λες που δεν κατέβηκε για κατούρημα στη βραχονησίδα,θα χαν φτάσει οι Τούρκοι στο Λιανοκλάδι.
‪Kwstis Patra Manouras    Βέβαια αν μας λογαριαζαν ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε θα είχαμε και 138 αναχαιτήσεις από τα eurofighter. Αλλά που...‬

‪ Nassos Theodoridis Στο ζητημα του εναέριου χωρου, η Αθήνα παραβιάζει ξεκάθαρα το «διεθνές δίκαιο» που τόσο επικαλείται. Το «διεθνές δίκαιο» ορίζει ότι ο εναέριος χώρος πρέπει να είναι ίσος με τα χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα ενώ έχει έξη μίλα χωρικά ύδατα, μονομερώς από το 1931 όρισε τον εναέριο χώρο της στα δέκα μίλια. Οι περίφημες τουρκικές «παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου» γίνονται σε αυτά τα επιπλέον τέσσερα μίλια που θέλει να ελέγχει η Αθήνα παρά το «διεθνές δίκαιο»‬

Τα ΝΕΑ
Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ανοιχτά της Σκύρου.
Το αεροσκάφος επέστρεφε για προσγείωση στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση και βρισκόταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού.
Δεν είναι γνωστά έως στιγμής τα αίτια της πτώσης, ή η υγεία του χειριστή. 
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5 εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. 
Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό του πιλότου.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος επέστρεφε μαζί με ακόμη ένα από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο. Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες και σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του ήταν έμπειρος. 
Από τις πρώτες πληροφορίες συνάγεται το συμπέρασμα ότι όταν επέστρεφαν ο νούμερο 2 του σχηματισμού ανέφερε ότι ο νούμερο 1 συνετρίβη στη θάλασσα. Η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να μάθει τι συνέβη ενώ ο πιλότος του δεύτερου προσγειώθηκε και ενημερώνει τη μονάδα του.
Στις έρευνες συμμετέχουν εναέρια μέσα και πλοία του πολεμικού ναυτικού. Φρεγάτες και άλλα σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα Σινούκ με άνδρες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών που πηγαίνουν προς το σημείο πτώσης του αεροσκάφους προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο. 

Ιστορικό
Τα Mirage έφτασαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας το 1988 ως μέρος του αναβαθμιστικού προγράμματος της ΠΑ, που έως τότε πετούσε με αεροσκάφη 1ης και 2ης γενιάς. 
Μαζί με τα F-16 αποτελούν την κύρια και πιο σύγχρονη δύναμη αναχαιτίσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η αγορά των αεροσκαφών ονομάστηκε σχέδιο Talos και έφερε στην Ελλάδα 40 τέτοια μαχητικά.To 2000 αποφασίστηκε η αγορά 15 νέων 2000-5 mk.II και η αναβάθμιση 10 υφιστάμενων αεροσκαφών στο ίδιο επίπεδο. Η έκδοση mk.ΙΙ είναι μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για την Ελλάδα με εκτεταμένες αλλαγές και πραγματικές δυνατότητες πολλαπλών ρόλων.
Για το μέλλον σχεδιάζεται και η αναβάθμιση του υπολοίπου στόλου στο επίπεδο mk.II για λόγους ομοιογένειας υλικού.
Τουρκικά ΜΜΕ: «Δεν υπήρχαν τούρκικα μαχητικά στην περιοχή όπου έπεσε το Μιραζ»
Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.
Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.
Τραμπ: Aνακήρυξη πολεμικών επιχειρήσεων μέσω Twitter
Μέσω Twitter ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία μέσω πυραυλικών επιθέσεων ως απάντηση της επίθεσης με χημικά όπλα το Σάββατο στην Ντούμα.
"Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευθούν προς τη Συρία. Ρωσία ετοιμάσου, διότι έρχονται, και είναι ωραίοι, νέοι και "έξυπνοι!" Δεν έπρεπε να συμμαχήσετε με ένα κτήνος που σκοτώνει που σκοτώνει το λαό του με αέρια και το απολαμβάνει!"
Σύμφωνα με πληροφορίες η πυραυλική επίθεση αναμένεται εντός των επομένων 48 ωρών, ίσως και απόψε το βράδυ.

Ο Τραμπ  (πάνω) λέει, (κάτω) ξελέει.


οΡώσοι μισθοφόροι στη Συρία: ο άλλος στρατός του Πούτιν

economist
Η παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην υπηρεσία του καθεστώτος Άσαντ χρονολογείται ήδη από το 2013, δύο χρόνια πριν την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο ...
14/02/2018 

Πληθαίνουν οι αναφορές περί νεκρών Ρώσων μισθοφόρων από αμερικανικά πυρά στη Συρία

.

Eurocontrol: Προειδοποίηση για τις πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

 | 04:34Τελ. ενημ.: 11/04/201804:34

Προειδοποίηση στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA)

Από  τη Χίο 11 Απριλίου 2018
3 διακοπές ρεύματος δευτερολέπτων σε μια ώρα.
Είμαι κι εγώ που πιστεύω όταν αν επιτεθεί η Τουρκία θα χτυπήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ και το πιάτο του ΟΤΕ.
Σωστά πιστεύεις, αλλά μην σαλτάρεις τζάμπα. Θα ακούσεις και τα μπαμ ταυτόχρονα, έτσι κι αλλιώς. Όλο και κάποιος στόχος κάπου κοντά σου θα υπάρχει.

Bέττας: "Η χώρα απάντησε με μαγκιά στους Τούρκους.Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει ξύδι.Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι μπαλαρίνα, φορά στολή παραλλαγής"
τόση αντρίλα και σεξισμό είχαμε να ακούσουμε απ την εποχή της Επαναστάσεως του 21 

SL
Αυτός ο Βέττας που μίλησε για μπαλαρίνες,μαγκιές και Τούρκους είναι ο ίδιος που έκλαιγε στο ΑΤΜ της Βουλής γιατί δε προχωρούσε η ουρά στα κάπιταλ κοντρολς;
Στη Συρίαγίνεται μάχη στον αέρα, στη ξηρά και στη θάλασσα, για αυτό που υπάρχει στο υπέδαφος


Λοιπόν, κάποια στιγμή, όταν ανακαλύφθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιράν και Κατάρ, οι τρεις χώρες συμμαχοι (Ρωσία, Ιράν, Συρία) υπέγραψαν συμφωνία με στόχο να καταστήσουν τη Συρία ενεργειακό κόμβο μεταξύ 4 θαλασσών.
Ε δεν είναι και όλοι οι πόλεμοι κακοί!! Υπάρχουν και πόλεμοι που είναι δίκαιοι! Οχι; [σχολίασε κυρία φανατική 'κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων' όπως μου εξήγησε]
Daphne Chronopoulou 'Οχι. 
Χ μου σεβαστή κι αγαπημένη ΟΧΙ.
Υπεραπλούστευση το δίπολο καλοί-κακοί αλλά όχι.
Διότι 'κακό' είναι σίγουρα αυτό που προκαλεί τη δίκαιη αντίδραση 'καλού' πολέμου.
'Κακό' κάνει κι ο πόλεμος ακόμα κι αν γίνεται για καλό.
Καλό ποτέ δεν είναι να σκοτώνεις, να γκρεμίζεις τη ζωή των άλλων και να ξεσπιτώνεις.

14 Απριλίου


Άγριο σφυροκόπημα 60 λεπτών στη Συρία - Ισχυρές εκρήξεις και στη Δαμασκό- Βίντεο και εικόνες από την επίθεση http://dlvr.it/QPV0Xs 

US, UK & France have bombed multiple government targets in early morning #SyriaStrikes targeting alleged chemical weapons sites 


 Γελοιογραφία των λονδρέζικων Times:
Σκυλιά του Πολέμου
Βασίλη Μακρίδη
"...Από σήμερα το πρωί (γύρω στις 8, τοπική ώρα) επρόκειτο να ξεκινήσουν τις εργασίες τους στην Ντούμα οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), προκειμένου να αποφανθούν εάν έγινε όντως χρήση χημικών όπλων στην περιοχή και από ποιον (όλα τα στοιχεία, βεβαίως, μέχρι τώρα συντείνουν στο ότι η όλη υπόθεση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο fake στημένο και οργανωμένο από κοινού από τα διαβόητα «Λευκά Κράνη» και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες). Διπλά ύπουλο, συνεπώς, το χτύπημα των σφαγέων..."

Την Συρία την χτύπησαν γιατί έχει στην κατοχή της το "χαμένο" πυρηνικό οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσεΐν 


Είναι και κάποιες μετοχές που με τους βομβαρδισμούς ανεβαίνουν στα  ύψη. Εδώ  Raytheon, κατασκευαστές όπλων 13 Απρ. 2018 έφτασαν στο ψηλότερο 20ετίας.
Και δεν είναι μόνο 'καρχαρίες' οι συγκεκριμένοι αλλά άνθρωποι σαν εσάς κι εμένα, άνθρωποι που χρειάζονται τη σύνταξή τους όχι μόνο για σαμπάνιες αλλά και για το γιατρό ή τις σπουδές του παιδιού τους.


H Raytheon έχει υποκατάστημα και στην Ελλάδα για πώληση βυθόμετρων κ.λ. για σκάφη. Τη μετοχή όμως δεν την ανέβηκασαν οι αλιείς του Αιγαίου.


Σημείο των ημερών μας 
οι βρισιές που γράφτηκαν κάτω από αυτό το απολύτως λογικό ποστ της Εβίτας Λύκου.
Όσο για το επόμενο, του Κανέκου έγινε αιτία ο γνωστός τουϊτεράς να 'καρφώσει' το Μακελειό δημοσιεύοντας  όνομα και φωτογραφία (για απειλές)

Evita Lykou Οπωσδήποτε κρίμα, και συλλυπητήρια στην οικογένειά του, που είναι και η μόνη που βιώνει τον πόνο της απώλειας που τόσο εύκολα καπηλεύονται άλλοι για ιδιοτελείς σκοπούς

Σημείο επίσης αυτά που ακολουθούν


Δεν είναι μόνο ο Στέφανος Χίος.  Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ ακόμα θυμάμαι τα χρόνια που ο Τέρενς Κουίκ περνούσε για σοβαρός δημοσιογράφος.εξελληνισμένο από εμέ
(από από India Irie Sanatana Dharma)

_______________________________________________________

Ρώσοι μισθοφόροι στη Συρία: ο άλλος στρατός του Πούτιν

https://www.militaire.gr/ρώσοι-μισθοφόροι-στη-συρία-ο-άλλος-στρ/


Πτώση Mirage 2000-5: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του μαχητικού
Πτώση Mirage 2000 - 5: Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα σενάρια κατάρριψης http://www.onalert.gr/stories/ptwsh-mirage-2000-5-diapseudontai-kathgorhmatika-senaria-katarripshs/64721

#μιραζ #SyriaStrikes #Δαμασκός#Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου