Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Η Μάγδα Φύσσα και τα τερτίπια της άδειας αίθουσας (+ημερομηνίες δικάσιμων)
Γραμμή της υπεράσπισης οι αφόρητες καθυστερήσεις;  Η άδεια αίθουσα που σπάει το ηθικό των λίγων που επιμένουν;
Ο σαδισμός του να επιβάλλεις να δουν ωριαία εκπομπή του Στέφανου Χίου με Μιχαλολιάκο;
Το άντεξαν οι δικαστές, το υπέφερε κι η Πολιτική Αγωγή που δεν εισακούστηκε όταν επισήμανε «για την οικονομία της δίκης θα πρέπει να υποδεικνύονται από τους συνηγόρους τα επίμαχα σημεία των βίντεο» αλλά η Υπεράσπιση επέμεινε. Η σχεδόν δίωρη εκπομπή του 2011, εκτός από τα δήθεν σημαντικά για τη δίκη περί πογκρόμ στη συνέντευξη Μιχαλολιάκου είχε κι όλα τα του Χίου θεματάκια ώσπου πλέον η πρόεδρος του δικαστηρίου «διέκοψε τη συνεδρίαση την ώρα που ο υπότιτλος στην προβολή αναφερόταν σε 'μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια'».

Νωρίτερα όμως προβλήθηκαν αδιαμφισβήτητα πειστήρια ενοχής. Έγγραφα από τον φάκελο της δολοφονίας Φύσσα και συγκεκριμένα οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες  πριν και μετά το φόνο. Επίσης φωτογραφίες με το μαχαίρι, μαιάνδρους κ.λ.
Επίσης προβλήθηκαν τα έγγραφα για «τη δολοφονική απόπειρα κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (φωτογραφίες με στειλιάρια, σπασμένο αυτοκίνητο και μηχανή κ.ά.)» και το βίντεο από την ιστοσελίδα της Χ.Α. στο οποίο καταγράφεται η επίσκεψη ηγετικών στελεχών (Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος) και μελών του τάγματος της Νίκαιας (Πατέλης, Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Καλαρίτης) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. 

Σ' αυτό το video «προαναγγέλλουν την επίθεση ο Ι. Λαγός («Η Χ.Α. είναι εδώ, θα τους στηρίξει εντός και εκτός Κοινοβουλίου, οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα») και ο Ηλ. Παναγιώταρος («Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα το απόστημα που έχει όνομα ΠΑΜΕ θα τελειώσει και όλα αυτά με την αρωγή της Χ.Α.»).

Φέρνω αυτά και άλλα πολλά με συνδέσμους για περισσότερα από το https://jailgoldendawn.com/ που παρακολουθεί και καταγράφει τα πάντα, φέρνω σπαραχτική συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα. Και, όπως πάντα τις ερχόμενες δικάσιμες, για να μην αφήνουμε μόνη αυτή την ηρωική γυναίκα να πολεμά το Τέρας.


huffingtonpost
Την καταδίκη όχι μόνο των δολοφόνων του γιου της Παύλου, αλλά και όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ζήτησε η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, στο πλαίσιο αφιερώματος για τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.  
«Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς. Περιμένω μια καταδίκη.. καταδίκη…Δολοφόνησαν έτσι εν ψυχρώ ένα παλικάρι 34 ετών του έκοψαν τη ζωή του και μαζί με εκείνον κι εμάς. Αλλά μιλάω για εκείνον ο οποίος σήμερα δεν είναι εδώ. Είχε να προσφέρει πάρα πολλά και θα πρόσφερε σε αυτή την κοινωνία. Ήθελε να ζήσει και δεν τον άφησαν να ζήσει. Να μου εξηγήσουν επιτέλους γιατί».
Η κυρία  Μάγδα Φύσσα, που είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, είτε αυτή γίνεται στον Κορυδαλλό, είτε στο Εφετείο σχολίασε την έλλειψη ενημέρωσης για τη δίκη από τα ΜΜΕ καθώς και την απουσία κοινού.
«Είμαι σχεδόν μόνη μου στις αίθουσες του δικαστηρίου. Δεν έχει κοινό δυστυχώς. Δεν έρχεται κόσμος. Αν με ρωτήσεις τον λόγο δεν μπορώ να ξέρω. Σαφώς και παίζει ρόλο η ενημέρωση το ότι δεν προβάλλεται η δίκη από τα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης παίζει ρόλο και η συμπεριφορά μας, καθώς αυτή έχει αλλάξει, σαν να μην μας αφορά ενώ μας αφορά όλους. Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς, αλλά παρόλα αυτά βλέπω μια πτώση πάνω σε αυτό.Είμαι παρούσα στις αίθουσες γιατί πρέπει να είμαι εκεί, είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Πέραν του ότι αποφάσισαν να μας τελειώσουν, να τελειώσει η ζωή μας γιατί με την δολοφονία του Παύλου κι εμείς δεν υπάρχει τίποτα που να χαιρόμαστε και να ζούμε, απλά αναπνέουμε. Πέραν του ότι πρέπει να πηγαίνω στο νεκροταφείο, έχω και μια υποχρέωση να είμαι παρούσα στις δικαστικές αίθουσες για τον Παύλο μου, δεν γίνεται να μην είμαι εκεί, πρέπει να είμαι».
Για την συμπεριφορά της ΕΛΑΣ η κυρία Φύσσα υπογράμμισε ότι παρέχει ασφάλεια στους χρυσαυγίτες που βρίσκονται στην αίθουσα, την ώρα που συνεχίζουν να υπάρχουν θύματα από επιθέσεις της οργάνωσης.
«Προστατεύονται οι χρυσαυγίτες και όλοι αυτοί που έρχονται εκεί εκτός από εμάς. Και όχι μόνο εμείς ως οικογένεια και η πολιτική αγωγή και οι δημοσιογράφοι και αν μετρήσουμε τα θύματα αυτά τα τρία χρόνια που έχει ξεκινήσει η δίκη, είναι αρκετά που εξακολουθούν. Πόσους χτυπημένους έχουμε και με το πρόσφατο που χτυπήθηκαν 5 άνθρωποι ανάμεσά τους  και η δικηγόρος μας η οποία τραυματίστηκε πιο βαριά απ όλους. Όχι μόνο δεν νιώθουμε προστασία, αντιθέτως φοβόμαστε. Όταν βλέπαμε μέσα από τα κάγκελα, είμαστε μέσα στο Εφετείο και βλέπαμε την άλλη δικηγόρο την Ευγενία Κουνάκη, το τι προσπάθεια έκανε να μετακινήσει έναν αστυνομικό να πιάσει τους δράστες μετά την επίθεση το Νοέμβριο στην Λ Αλεξάνδρας και δεν κουνήθηκε κανείς, χτυπημένη με τα αίματα να τρέχουν, ήταν μια παρά πολύ θλιβερή εικόνα και εκείνη την ημέρα ένιωσα πάρα μα πάρα πολύ άχρηστη αφού δεν μπορέσαμε πάλι να κάνουμε κάτι. Να διευκρινίσω όμως κάτι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία των αστυνομικών. Μέσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και μετρημένοι πάρα πολύ λίγοι, οι οποίοι βλέπεις στο βλέμμα τους ότι θέλουν να μας προστατέψουν. Στο Εφετείο δεν θα το ξεχάσω και δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ την εικόνα, αλλά έφαγα σπρωξιά από αστυνομικό, την ώρα που έλεγε το απόβρασμα της κοινωνίας, γιατί εγώ δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς, που μου έδειχνε με το χέρι του «που είναι ο Παύλος τώρα» και εκείνη την ώρα σε αυτή την έξαλλη κατάσταση που ήμουν ο αστυνομικός με έσπρωξε και με πάρα πολύ δύναμη για να βγω έξω, να φύγω από εκεί. Ακόμα και τους δικηγόρους της υπεράσπισης τους προστατεύουν, αντίθετα με εμάς. Έχουμε περάσει αρκετά, ακόμα και τώρα.
Μόνη μου στην δικαστική αίθουσα χθες συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό, να σας πω ότι αυτές τις μέρες που είναι τα αναγνωστέα και προβάλλονται και οι συνομιλίες τους, τους δικηγόρους όλους αυτούς της υπεράσπισης να γελάνε. Είναι τραγικοί.
Αυτή την περίοδο στην δίκης της Χρυσής Αυγής παρουσιάζονται τα αναγνωστέα, δηλ. τα στοιχεία της δικογραφίας που “δένουν” τις κατηγορίες. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη παρουσιαστεί, η Χρυσής Αυγή είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.
Όπως προκύπτει ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος και δικαιώνονται οι δυο κοπέλες μάρτυρες και ο Νικολάου όπως είπαν τα πράγματα, έτσι ακριβώς έγιναν και τα είπαν οι ίδιοι μεταξύ τους, Παρόλα αυτά δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτό, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι να γελάνε ….με τα χάλια τους…να γελάνε….Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ότι στον επόμενο ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η δίκη».
Η κ. Φύσσα, είπε χαρακτηριστικά ότι μετά το τέλος της δίκης περιμένει «να γυρίσουν οι χρυσαυγίτες στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν». 
«Προσδοκούμε να διαλυθεί ως κόμμα η Χ.Α. Είναι τόσο φανερό πια ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση και να καταδικαστεί. Αυτή είναι η προσδοκία μου και γι αυτό αποφασίσαμε ότι θα πάμε με τον νόμο και αυτό που πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει τίποτα άλλο. Με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά, για τον πρώτο καιρό μιλάμε, γιατί ακούγονται στις συνομιλίες τους ότι θα γίνει χαμός, δηλαδή περίμεναν να γίνει ο χαμός. Κάτι που το αποτρέψαμε, επιλέξαμε να τραβήξουμε αυτόν τον δρόμο, έτσι θα πάμε και θα δούμε το αποτέλεσμα. Περιμένω μια καταδίκη.. καταδίκη…Δολοφόνησαν έτσι εν ψυχρώ ένα παλικάρι 34 ετών του έκοψαν τη ζωή του και μαζί με εκείνον κι εμάς. Αλλά μιλάω για εκείνον ο οποίος σήμερα δεν είναι εδώ. Είχε να προσφέρει πάρα πολλά και θα πρόσφερε σε αυτή την κοινωνία. Ήθελε να ζήσει και δεν τον άφησαν να ζήσει. Να μου εξηγήσουν επιτέλους γιατί; Για ποιο λόγο; Με τι ευκολία αφαιρούμε έτσι ανθρώπινες ζωές; Πως; Γιατί κάπου πατάνε, δεν μπορεί να γίνεσαι εγκληματίας από τη μια στιγμή στην άλλη, σφαγέας έτσι. Για ποιο λόγο; Τι είναι αυτό που τελικά έχει ανεβάσει τόσο την εγκληματικότητα σε αυτή την χώρα; Η ατιμωρησία; Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι θα υπάρξει ατιμωρησία. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Περιμένω.. περιμένουμε όλοι. Όλοι δίνουμε ένα αγώνα, είστε κι εσείς, είναι και η πολιτική αγωγή. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε. Και όλοι περιμένουμε κάτι να γίνει, αν μη τι άλλο να τους αφανίσουν να ξανά πάνε εκεί που ήταν στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν».Σε ανοιχτή γραμμή με τις πρωτοβουλίες Goldendawnwatch και Jailgoldendawn θα συλλέγουμε πληροφορίες, μαρτυρίες από τους παρατηρητές, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις διαδικασίες, έτσι ώστε κάθε εβδομάδα να σας παρέχουμε συμπυκνωμένη αναφορά για όσα διαδραματίζονται. Για ερωτήσεις, σχόλια, ή αν έχετε πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για το θέμα μπορείτε…


Τον προδίδει ο σκληρός του δίσκος [20/4/2018]

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 21/4/2018) Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού παρουσιάστηκαν έγγραφα, βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Μιχαλολιάκου, που κατασχέθηκε από τις εισαγγελικές αρχές αμέσως μετά τη σύλληψή του. Πρόκειται για ατράνταχτα πειστήρια που…

Τρία χρόνια δίκη της Χρυσής Αυγής: «Συντριπτική η αποδεικτική διαδικασία» – Συνέντευξη του δικηγόρου Θ. Καμπαγιάννη

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη με του Θανάση Καμπαγιάννη, συνήγορου Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Θ. Καμπαγιάννης μίλησε στον Γιώργο Πίττα από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη (18/4/2018). Όταν πριν τρία χρόνια ξεκινούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής, η ηγεσία της έκανε λόγο για «σκευωρίες» και ισχυριζόταν ότι μέσα στο δικαστήριο θα «αποδείξουν την αθωότητά» τους και…

Συνομιλίες δολοφόνων: Από “τους γαμήσαμε” στον πανικό (241η μέρα)

Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει προς τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων στην αντιφασιστική απεργία των συνδικάτων στις 25/9/2013. (Κείμενο: Αφροδίτη Φράγκου, Εργατική Αλληλεγγύη, 18/4/2018) Με τις αποκαλυπτικές για τη φονική τους δράση συνομιλίες Δεβελέκου, Μπαρέκα, Πατέλη, Ρουπακιά, Τσακανίκα και Κορκοβίλη ολοκλήρωσε το δικαστήριο κατά την 241η δικάσιμο (16/4) την ακρόαση συνομιλιών χρυσαυγιτών. Χαρακτηριστικές είναι οι…

Ο Λαγός στο κέντρο όλων των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου [16/4/2018]

Λαγός (αριστερά) και Μίχος με το τάγμα εφόδου της Νίκαιας. (Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 17/4/2018) Ο υπαρχηγός της Χ.Α., Ιωάννης Λαγός, βρισκόταν πίσω από κάθε δράση των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά και έδινε την έγκρισή του για κάθε ενέργεια των μελών τους, όπως αποδεικνύεται από τα ηχητικά ντοκουμέντα που ακούστηκαν χθες ενώπιον…

Τρία χρόνια δίκη της Χρυσής Αυγής: συνέντευξη με τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη

(Κείμενο: Τάκης Σκριβάνος, Athens Voice, 12/4/2018) Στις 20 Απριλίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση νύχτα, μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, τον Ιούνιο του ’12, από τάγμα εφόδου της ΧΑ, μας μιλάει για τις εξελίξεις. Για το πότε…

Ο δικηγόρος Τ. Ζώτος για την υπόθεση Λουκμάν: “Γενναία η πρωτόδικη απόφαση, κατόπιν δύσκολης μάχης”

(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 14/4/2018) Εν όψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό (Δευτέρα, 16/4) των «Χρυσαυγιτών» Δ. Λιακόπουλου – Χ. Στεργιόπουλου, που πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, μίλησε «Στο Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος της οικογένειας του θύματος. Ο κ. Ζώτος χαρακτήρισε γενναία και πολύ σημαντική την…

Αποκαλυπτικά ηχητικά (4): οι συνομιλίες που απομαγνητοφώνησε η Αντιτρομοκρατική (5 videos)

Αναδημοσιεύουμε ηχητικά από συνομιλίες που διαβάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και δημοσιοποιήθηκαν από το omniatv.gr. Στην ανάρτηση αυτή συγκεντρώνουμε τις συνομιλίες που επέλεξε να απομαγνητοφωνήσει η Αντιτρομοκρατική. (Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, omniatv.gr, 2/4/2018) Με την ανάγνωση απομαγνητοφωνήσεων από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των αριθμών που τέθηκαν υπό παρακολούθηση αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, καθώς…

Τη Δευτέρα 16/4 δικάζονται στο Εφετείο οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν

Οι κατηγορούμενοι Λιακόπουλος (μπροστά) και Στεργιόπουλος (πίσω). (Κείμενο: efsyn.gr, 13/4/2018) Η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών την Δευτέρα 16 Απρίλη στο Β’ ΜΟΕ στον 6ο όροφο. Ο νεαρός μετανάστης είχε δολοφονηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2013, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο, σε…

Αποκαλυπτικά ηχητικά (3): Οι συνομιλίες Δεβελέκου επιβεβαιώνουν πανηγυρικά το κατηγορητήριο (3 videos)

O Δεβελέκος (δεξιά) και πίσω του (από αριστερά) οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Πατέλης, Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος. Αναδημοσιεύουμε ηχητικά που ακούστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και δημοσιοποιήθηκαν από το omniatv.gr. Στην ανάρτηση αυτή συγκεντρώνουμε τις συνομιλίες του στελέχους της Χρυσής Αυγής Σωτήριου Δεβελέκου. (Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, omniatv.gr, 2/4/2018) Από τις συνομιλίες του…

Αποκαλυπτικά ηχητικά (2): Ο Περίανδρος εμπλέκει Μιχαλολιάκο-Παναγιώταρο στη δολοφονική επίθεση στον Δ. Κουσουρή (video)

(Κείμενο: 902.gr, 3/4/2018) Πολύ σημαντικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάγνωσης εγγράφων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε ότι στη χτεσινή δικάσιμο, κατά την παραπάνω διαδικασία, αναγνώστηκε τηλεφωνική συνομιλία (από άρση τηλεφωνικού απορρήτου) του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου (υπεύθυνος…https://jailgoldendawn.com/2018/04/01/%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85-96/

________
https://vimeo.com/260487760


efsyn 24.02.2018
Ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης προβλήθηκε επί μία ώρα η εκπομπή «Μακελειό» του Στ. Χίου (14.05.2011)

Συντάκτης: Γιώτα Τέσση
Με κάθε τρόπο προσπαθεί η υπεράσπιση να καθυστερήσει τη δίκη, όπως έγινε εμφανές χθες στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, όταν κατά τη διάρκεια προβολής αναγνωστέων εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών υποχρέωσαν το δικαστήριο να παρακολουθήσει εκπομπή του Στ. Χίου διάρκειας περίπου μίας ώρας, αν και μόνο λίγα λεπτά ήταν εκείνα που ενδιέφεραν την ακροαματική διαδικασία.Η Δίκη της Χρυσής Αυγής |  omniatv  Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσωρινά και για λίγες ημέρες λόγω επιπλοκής της σύνδεσής μου δεν καταφέρνω να απαντώ στα σχόλια.
Σας διαβάζω όμως και
ζητώ συγγνώμη- κάνω ό,τι μπορώ για να διορθώσω το πρόβλημα.