Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μια Νομαδική Φυλή στη Μύκονο― The Mykonos Tribe Reunion






       Από χθες και μέχρι την Πανσέληνο ο χρόνος κι η καρδιά μου είναι  αφιερωμένα στο νησί το αγαπημένο και το Reunion της Φυλής, των Νομάδων της Μυκόνου.





Συχνά ακούμε για τις Φυλές των Πόλεων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στο ντύσιμο, τη συμπεριφορά, τα ήθη.
Μια από τις ιδιαιτερότητες της Μυκόνου είναι που η ανοχή των Μυκονιατών για το διαφορετικό επέτρεψε να εξελιχθούν στο νησί διάφορες ομάδες που διαφέρουν μεταξύ τους μα συνυπάρχουν αρμονικά δίχως να πολυαναμιγνύονται αλλά δίχως και να αλληλοενοχλούνται. 
Μιά από αυτές τις Φυλές, Οι Νομάδες της Μυκόνου, όπως την ονόμασε μιά ανθρωπολόγος που έκανε το διδακτορικό της μελετώντας την, είναι η φυλή '80s-'90s που φέτος οργανώνει το Tribe Reunion, τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.
'Αυτό-θρησκοι', αυτόνομοι, φιλότεχνοι ή καλλιτέχνες και οριακά περιθωριακοί, οι Νομάδες πήραν τη σκυτάλη από τους χίππις που τις προηγούμενες δεκαετίες έρχονταν να ξεκαλοκαιριάσουν στα ελληνικά νησιά πριν επιστρέψουν στις Ινδίες ή τις ευρωπαϊκές πόλεις για το χειμώνα.
Το ήρεμο τοπίο του νησιού και το μυκονιάτικο ταμπεραμέντο ταίριαξαν με τους Νομάδες κι έφεραν πολλές αλληλεπιδράσεις. Άλλοι επέδρασαν με το μουσικό τους γούστο αφήνοντας στο νησί μιά συγκεκριμένη μουσική κληρονομιά· άλλοι συνέχισαν το προσκύνημα στα Άσραμ της Ινδίας φέρνοντας στολίδια κι εμπορεύματα εξωτικά που επηρέασαν με το γούστο τους τη διακόσμηση σπιτιών και μαγαζιών· άλλοι άφησαν πίσω τους μαγαζιά που έμειναν θρυλικά όπως η Βεγγέρα (που έκλεισε) ή άλλα που υπάρχουν ακόμα.
Κάποιοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο νησί, άλλοι έρχονται τα καλοκαίρια σε εξοχικά, φίλους ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που αγάπησαν από τα νιάτα τους τότε που ακόμα δεν είχαν ηλεκτρικό ή δρόμο κι η οικογένεια έφερνε με μουλάρι το ψωμί του πρωινού.
Τα χρόνια πέρασαν και οι Νομάδες της Μυκόνου μεγαλώνοντας σκόρπισαν σε πατρίδες, οικογένειες, Άσραμ ή καριέρες. Και χάθηκαν. Ώσπου φέτος ένας τους έφτιαξε ένα προφίλ στο Facebook με όνομα 'Mykonos Tribe '80s-90s' με σκοπό να συγκεντρωθούν εκεί φωτογραφίες της εποχής. Η απήχηση ήταν αναπάντεχη κι επειδή όλο και συχνότερα εκφραζόταν η επιθυμία για συναντήσεις γεννήθηκε η ιδέα του Tribe Reunion Festival.


Πού Τι  Πότε

Στις αγαπημένες παραλίες της Φυλής,
 στον αμπελώνα και στη Δήλο.
Yoga, Παιχνίδια για παιδιά, μιά Λογοτεχνική Κουβέντα, Μνημόσυνο και Κονσέρτο.
Από το γέμισμα του φεγγαριού ως την Πανσέληνο.
_______________☼


6 σχόλια:

  1. καλησπέρα
    θα ρωτήσω τον ξάδελφό μου αν ξέρει γι αυτό
    δούλευε στη Μύκονο κι είχε και μεγάλη παρέα πριν 10 15 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυλή '80s-'90s που φέτος οργανώνει το Tribe Reunion, τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

    συγκέντρωση δεν είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμ έχω περάσει κάτι εξαίσιες διακοπές 70's - 80's, μετά κόλλησα Πάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπότε αγαπητή ellinida μπήκες σε άλλη Νομαδική Φυλή, της Πάρου (& σώθηκες διότι, κρίνοντας από όσα ξεβράζει ο Νοτιάς στις ακτές μας, είστε δημιουργικότεροι ― μέχρι Λογοτεχνικό Χωριό έχετε ενώ εμείς πήραμε ντοκτορά στην Αποσύνθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.