Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

9ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας― το Πρόγραμμα


H Απαγόρευση οποιασδήποτε ουσίας γεννά τη Μαύρη Αγορά. Η Μαύρη Αγορά γεννά την παραβατικότητα και την παρανομία, στιγματίζει κατά τα άλλα νομοταγείς πολίτες και γεμίζει τις φυλακές ενώ ταυτόχρονα στερεί φόρους από το κράτος.

Σήμερα λόγω της Κρίσης οι ευπαθείς και κυνηγημένες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο. Με το πρόσχημα της υποχρηματοδότητησης παίζονται κομματικά παιχνίδια εις βάρος χρηστών και θεραπευομένων.
Η Νομιμοποίηση της Κάνναβης και η Συνταγογράφηση Ουσιών και Υποκαταστάτων (με κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου) είναι μια απλούστατη λύση που, εν μία νυκτί, θα καταργούσε την περιβόητη Λίστα αναμονής, θα άδειαζε τις φυλακές ενώ θα γέμιζε τα κρατικά ταμεία, θα συντελούσε (ατομικά και κοινωνικά) στη μείωση της βλάβης και της παραβατικότητας και θα έσωζε από το περιθώριο ανθρώπους κατά τα άλλα νομοταγείς που καταστρέφονται λόγω της αυθαιρεσίας του νόμου.

Παρακαλώ πάρτε το μέρος της λογικής και στηρίξτε μας!




Πρόγραμμα Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ στην Αθήνα
 (8-9 Μαΐου '13 ) 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.
Για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί "ναρκωτικών" ουσιών.

Τετάρτη 8 Μαΐου: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 
12.00 – 15.00: Ενημερωτική εκδήλωση: Η Ιατρική χρήση της Κάνναβης στην Ευρώπη

Ομιλητές:
- Dr. William Notcutt, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κανναβινοϊδών Φαρμάκων (International Association for Cannabinoid Medicines (IACM), Αγγλία, Η ιατρική χρήση της κάνναβης στην Ευρώπη και τον κόσμο.

- Tjalling Erkelens, Bedrocan (πιστοποιημένοι καλλιεργητές φαρμακευτικής κάνναβης), Ολλανδία, Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και η παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη.

- Hanka Gabrielova, Konopa (εκπρόσωποι εκστρατείας νομιμοποίησης), Τσεχία, Η νόμιμη ρύθμιση της ιατρικής χρήσης της κάνναβης στην Τσεχία.

- Γιώργης Οικονομόπουλος, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ)

- Προβολή ντοκιμαντέρ “what if cannabis cured cancer?” (2010, 48')

18.00 – 21.30: Ενημερωτική εκδήλωση: Βιομηχανική κάνναβη, μια οικολογική πρόταση.

Ομιλητές:
- Mark Reinders (HempFlax), εκπρόσωπος της European Hemp Industry Association (EIHA), Ολλανδία, Η καλλιέργεια και παραγωγή κλωστικής κάνναβης στην Ευρώπη: υπάρχουσα κατάσταση και προοπτικές.

- Monika Brümmer, Αρχιτέκτονας, Cannabric, Ισπανία, Οικολογική δόμηση με κλωστική κάνναβη.

- Patrick De Ceuster, Wervel, Βέλγιο, Η διατροφική αξία της κάνναβης.

- Hanka Gabrielova, Konopa, Τσεχία, Η καλλιέργεια και η χρήση της κλωστικής κάνναβης στην Τσεχία.

- Δρ. Σ. Βυζαντινόπουλος, πρώην Τακτικός Ερευνητής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε), συντάκτης μελέτης ΕΘΙΑΓΕ για την Κλωστική Κάνναβη (2000), Κλωστική κάνναβη: Μία νέα και πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια για την χώρα μας.

- Eκπρόσωποι Ελλήνων αγροτών
- Eκπρόσωποι Κannabishop

Έκθεση προϊόντων κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης

Πέμπτη 9 Μαΐου: Αμφιθέατρο 984, Τεχνόπολη, Πειραιώς 100 
14.00 – 19.00: Ημερίδα: Πολιτικές μείωσης της βλάβης, καλά παραδείγματα από την Ευρώπη και εναλλακτικά μοντέλα ρύθμισης.

Ομιλητές:
- Dr. Pavel Bem, μέλος τους Τσέχικου Κοινοβουλίου, πρώην Δήμαρχος Πράγας, εκπρόσωπος Global Commission on Drug Policy, Τσεχία, Διεθνείς πρωτοβουλίες για εναλλακτικά μοντέλα ρύθμισης και αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, το παράδειγμα της Τσεχίας.

- Annie Machon, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Γρφείου Law Enforcement Against Prohibition (LEAP), Γερμανία- Αγγλία, Το κόστος και οι βλάβες του πολέμου κατά των ναρκωτικών και εναλλακτικές προτάσεις για μη-τιμωρητικές πολιτικές.

- Marie Nougier, Εκπρόσωπος International Drug Policy Consortium (IDPC), Αγγλία, Καλές πρακτικές πολιτικών μείωσης της βλάβης και χώροι ελεγχόμενης χρήσης.

- Joep Oomen, ENCOD, Εκπρόσωπος Trekt um Plant, Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Αμβέρσας, Βέλγιο, Το μοντέλο της μη κερδοσκοπικής συλλογικής καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση: το παράδειγμα της κοινωνικής λέσχης κάνναβης Αμβέρσας.

- Jorge Roque, δικηγόρος, Πρόεδρος Diferença Real; Συνεργάτης Rio Grande Sul Harm Reduction University Brasil, πρώην πρόεδρος INPUD, Πορτογαλία, Το πετυχημένο μοντέλο μείωσης της βλάβης και αποποινικοποίησης της χρήσης στην Πορτογαλία.

- Θανάσης Αποστόλου, Εταιρεία Διογένης για την προώθηση του διαλόγου πολιτικής των ναρκωτικών στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, Ολλανδία- Ελλάδα, Το επιτυχημένο παράδειγμα της Ολλανδίας και προτάσεις για αλλαγές των πολιτικών για τα ναρκωτικά.

- Κ. Γαζγαλίδης, Αντιπρόεδρος ΟΚΑΝΑ

- Εκπρόσωπος συλλόγου θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ

- Γιώργης Οικονομόπουλος, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ)

- Εκπρόσωπος ΜΚΟ Θετική Φωνή

- Εκπρόσωποι κομμάτων

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Αλλά και στο μουσικό φεστιβάλ διεκδίκησης στο αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ Βούλας (10-11/5) σε μια δράση επανάκτησης του δημόσιου χώρου για να αντιταχθούμε στο ξεπούλημα της παραλίας.

2 σχόλια:

  1. Το χειρότερο είναι να βλέπεις να καταστρέφεται ένας νέος άνθρωπος επειδή είχε την ατυχία να τον φυλακίσουν για μια συνήθεια που δεν προδιαθέτει για βίαιη συμπεριφορά... και να βλέπεις δεκάδες ανθρώπους που γυρίζουν μεθυσμένοι κάθε μέρα και βιοπραγούν απέναντι στην οικογένεια τους να κυκλοφορούν ελέυθεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.
      Γεμίζουν οι φυλακές, στιγματίζονται άνθρωποι. Ή περιμένουν στη Λίστα για το υποκατάστατο, φυλακισμένοι στην παρανομία και το σωματικό πόνο ενώ το κρατικό μονοπώλιο τους παίζει σαν τον χειρότερο έμπορο επειδή ο νόμος δεν επιτρέπει να πάνε σε ένα γιατρό και με συνταγή να αγοράσουν το φάρμακό τους από το φαρμακείο ώστε να κάνουν τη θεραπεία τους όπως κάθε ασθενής (ή αλκοολικός).

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.