Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Νέα απάτη για Παλιά εφεύρεση: «Παρουσιάζοντας το Βιβλίο»



Το ότι δε μου αρέσει καθόλου ο Τζίμης Πανούσης είναι ζήτημα γούστου και δικαίωμά σας να μη συμμερίζεστε την απόφασή μου όταν σβήνω ποσταρίσματα με videos του από σελίδες που διαχειρίζομαι.

Το τελευταίο το σβήνω ξανά και ξανά, όμως, όχι μόνο λόγω γούστου αλλά ήθους.
Κυκλοφορεί πάρα πολύ (μέχρι του να αναγκαστώ να σχολιάσω) ένα video του στο οποίο παρουσιάζει τη Σύγχρονη Επαναστατική Εφεύρεση το Βιβλίο.

Μυαλό ο «Τζιμάκος», ε;

Μόνο που δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου. Είναι πάνω από 10 χρόνια που κυκλοφορεί video με αυτή την ιδέα και έχει πάρει εκατομμύρια likes και κοινοποιήσεις.

Γιατί ενοχλούμαι όταν το βλέπω μπροστά μου;

Διότι οι Έλληνες κωμικοί κλέβουν ασύστολα το Twitter και τους Bloggers (δίχως να πληρώνουν όπως οι Αμερικανοί κι οι Ευρωπαίοι)
αλλά και διότι το να τσαλαβουτάς για ψάρεμα στα ρηχά νερά ξενόγλωσσων επιτυχιών αποκαλύπτει μια βαθιά περιφρόνηση για το κοινό σου που, προφανώς, θεωρείς αμόρφωτο και απληροφόρητο. Κι αυτό με προσβάλλει βαθιά  παρότι προσωπικά δεν ανήκω σε αυτό το κοινό, επειδή δε θέλω να ανήκω σε τέτοια κοινωνία.

Ιδού στοιχεία της ιδέας Introducing The Book:

https://www.youtube.com/watch?v=YhcPX1wVp38

και




https://youtu.be/xFAWR6hzZek

__________________________
Επειδή αμέσως εμφανίστηκαν υπερασπιστές οι οποίοι μίλησαν για το, άσχετο με το θέμα, δικαίωμα στη σάτιρα, μεταφέρω απάντηση:

Daphne Chronopoulou Η σάτιρα είναι τελείως άλλο πράγμα. Δε σατιρίζει εδώ.

Για να μη λογιζόμαστε απατεώνες:

Την ιδέα ενός αστείου την πληρώνεται όποιος την έχει.
και με το 'πληρώνεται' εννοούμε δυό βασικά πράγματα:

1. δίνουμε credit, δηλαδή το όνομα του δημιουργού

2. Εάν κάποιος αναρτήσει κάτι στο Διαδίκτυο δε ζητά αμοιβή από τους ερασιτέχνες. Μα ο επαγγελματίας που βιοπορίζεται από τη χρήση (ακόμα κι αν δεν έχει έσοδα από το συγκεκριμένο) οφείλει στο δημιουργό αλλά ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ να δίνει ΠΗΓΗ.

Κι αυτό είναι έτσι όσο κι αν σας είναι αρεστός ο «Τζίμης».

_________________________________________________________________

Το ότι δε μου αρέσει καθόλου ο Τζίμης Πανούσης είναι ζήτημα γούστου και δικαίωμά σας να μη συμμερίζεστε την απόφασή μου ...

Δημοσιεύτηκε από Daphne Chronopoulou στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

8 σχόλια:

  1. Δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από τον συγκεκριμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήξερες πόσο συνηθίζεται η πρακτική όμως... Κι όχι μόνο από αυτόν αλλά και από αστέρια της τηλεοπτικής ειδησεοπαρουσίασης και 'δημοσιογράφους' οι οποίοι (οι ίδιοι ή οι βοηθοί τους) καθημερινά ξεκοκαλίζουν Twitter και bloggers και κατακλέβουν τις ιδέες μας, τις εκφράσεις, τα αστεία... ακόμα και τις πηγές μας.

      Έτσι χωρίς αιδώ, χωρίς την άδεια, χωρίς μια συγγνώμη...

      Διαγραφή
  2. Και εγώ έχω βαρεθεί να πέφτω πάνω του. Ό,τι θυμάται χαίρεται το Τουίτερ και το φβ! Το ότι κλέβει απροκάλυπτα ξένες ιδέες για να κάνει τον εγχώριο καμπόσο είναι μεγάλο ζήτημα και για πολλούς δυστυχώς θεωρείται απλώς "διασκεδαστικό".

    Τέλειο το ισπανικό βίντεο για το βιβλίο. Πολύ καλοφτιαγμένο, μου φτιάχνει την διάθεση κάθε φορά που το βλέπω. Και το άλλο είναι ωραίο, δεν το είχα ξαναδεί, ευχαριστώ Δάφνη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που βγήκε κι ένα καλό αγαπητέ Μαραμπου, το είδες εσύ.
      Διότι το ισπανικό το είχα δημοσιεύσει εδώ πριν πολλά χρόνια.

      ΤοTwitter και το Fb έχουν αλγόριθμο που επιλέγει για μάς ανάλογα με όσα διαλέγαμε ως τώρα. Η δυστυχία μου είναι ποιυ επειδή το εν λόγω είναι για βιβλίο, πολλοί θεώρησαν πως θα μου άρεσε και με κούρασαν να μου το κοτσάρουν ξανά και ξανά. Βαρέθηκα να σβήνω- δεν ήθελα βλέπεις να τους προσβάλω.

      Σκόπιμα δεν έδωσα εδώ σύνδεσμο με το video του Πανούση. Ωστόσο από τα σχόλια (και στο fb που έγιναν μάλιστα καυγάδες στη σελίδα μου) διαπίστωσα ότι όλοι το έχουν δει.
      Αν δεν το έχεις δει και σου τύχει ρίξε μια ματιά (όσο αντέχεις) και θα διαπιστώσεις πως δεν είναι ότο επηρεάστηκε: μετέφρασε απλώς. Το ισπανικό. Μα δίχως ένα ευχαριστώ βεβαίως...

      Διαγραφή
    2. Το είχα δει παλιότερα. Ολότελα κακόγουστο! Ο Τζίμης Πανούσης δεν έχει καμία διάθεση να προβάλλει την φιλαναγνωσία και οι περισσότεροι θεατές του το ίδιο. Προς τι λοιπόν αυτό; Δεν αντέχω να το ξαναδώ!

      Διαγραφή
  3. μ'έχει κουράσει εδώ και καιρό... όσο δηλαδή μ'έχει κουράσει το θέμα της αντιγραφής και της λογοκλοπής...βλάκας και καθόλου αστείος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επικίνδυνα ομοφοβικός.
      Μα είπα, δε θα κάτσω να τον κριτικάρω― γούστο του καθενός να βλέπει ένα ομοφοβικό σκουλίκι που εξισώνει τη σβάστικα με το άστρο του Δαϋίδ ή που λέει 'κοπελίτσα' τον gay και διάφορες παρλαπίπες πως «υπάρχουν αδελφές-υπάρχουν και πούστηδες».
      Γούστο και άποψη. Η Απάτη όμως είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.