Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Από εμάς τους Χρήστες σ' εσάς τους 200, ένα ευχαριστώ.





Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και Ομότιμοι

μόλις με ειδοποίησε το Facebook ότι φτάσαμε τα 200 'μου αρέσει' στη Σελίδα μας του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών και με ρωτά αν θέλω να γράψω κάτι για να σας ευχαριστήσουμε.

Στο Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών έχουμε δυο φεϊσμπουκικούς τόπους. Μια κλειστή Ομάδα για εμάς τους Ομότιμους, για ανταλλαγή πληροφοριών, σχεδιασμό δράσεων και αλληλοσυμπαράσταση, και μια Σελίδα δημόσια στην οποία δημοσιεύουμε τις δράσεις μας και πληροφορίες για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Στην κλειστή Ομάδα για να μπείτε πρέπει να είστε ένας από εμάς (χρήστες πρώην-νυν-whatevah),
στην άλλη όμως καλούμε να βάλουν ένα 'like' όσοι ενδιαφέρονται για τη δράση και τα ζητήματά μας και όσοι θέλουν να μας υποστηρίξουν (διότι με κάθε  'μου αρέσει' σας η σελίδα, δηλαδή η παρουσία μας, γίνεται ορατή σε πιο πολύ κόσμο).

Σήμερα φτάσαμε τα 200 'μου αρέσει' στη ανοιχτή Σελίδα μας του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών τώρα που κλείσαμε τον ένα χρόνο δράσης μας.
Δηλαδή εσείς
οι 200 άνθρωποι τολμήσατε να δείξετε δημόσια την υποστήριξή σας στον αγώνα μας.
Πιο λίγοι από όσους μαζεύει ένα γατάκι σε μια ώρα,
πιο λίγοι από τσόντες και γυμνά και ανέκδοτα,
πιο λίγοι
κι από εμάς τους Ομότιμους αφού ακόμα και δικοί μας δεν τολμούν να δηλώσουν δημόσια όχι υποστήριξη μα ούτε οποιαδήποτε σχέση με το Δίκτυο.

Δεν τους κατηγορώ. Γνωρίζω καλά την προκατάληψη και τη ρετσινιά που, δικαίως, πολλοί φοβούνται. Γνωρίζω πώς παίρνουν τα παιδιά από τις μάνες, πώς πετάνε οι συγγενείς στο δρόμο τον άνθρωπό τους απενοχοποιημένοι δια βολικών θεωριών περί ΄σκληρής αγάπης΄[taugh love]. Γνωρίζω τη δύναμη του στερεοτύπου που βλέπουμε σε ταινίες, ειδήσεις, ακόμα και μυθιστορήματα όπου ο χρήστης παρουσιάζεται ως κλέφτης άστεγος αλήτης κι η χρήστρια, πάντα ημίγυμνη κάνει βίζιτες για εκείνη την παροιμιώδη «δόση της» που ούτε ξέρετε τι σημαίνει.

200 άτομα σε ένα χρόνο.
Ο αριθμός από μόνος του δείχνει την προκατάληψη κι έρχεται να αποδείξει την τεράστια ανάγκη ύπαρξης τού Δικτύου μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας αλλά και να φανούμε, να μας δείτε, να μας ακούσετε και να διαπιστώσετε ότι δεν έχουμε ουρές και κέρατα αλλά είμαστε άνθρωποι σαν εσάς
που -σαν εσάς- κάναμε λάθος επιλογές (ή επιμένουμε να τις επαναλαμβάνουμε) και ―σαν εσάς επίσης― πληρώνουμε το τίμημα των πράξεων και των στραβοπατημάτων μας.

Εσάς τους Διακόσιους σας ευχαριστούμε
από την καρδιά μας
γιατί είστε μεγάλο στήριγμα.
Το Δίκτυό μας διεκδικεί θεσμικά, καταγγέλλει, συλλέγει και έχει διάφορες δράσεις (στις οποίες είστε ευπρόσδεκτοι) αλλά γνωρίζουμε καλά ότι στη μάχη κατά του Στίγματος εσείς που νοιάζεστε για την υπόθεσή μας είστε απαραίτητοι.
Και σας ευχαριστούμε.




Εικόνες
Ασπρόμαυροι εμείς με υποστηρικτές στο Γραφείο μας
Ενημέρωση δράσεων στη Σελίδα - Καμπάνια 'Υποστήριξη_Όχι_Τιμωρία και άλλα

Η σελίδα μας: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.