Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Αρχίζει το #τέλος_του_κόσμου απόψε ή αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο;


  

Η 'καταστροφή του Κόσμου' είναι κινητή εορτή και δεν ήθελα να σας αγχώσω οπότε το άφησα ως τελευταία στιγμή, σήμερα που οι πιο ανίδεοι λένε πως θα επέλθει. Οι πιο πληροφορημένοι όμως γνωρίζουμε ότι η ημερομηνία στην οποία δε θα επέλθει είναι η 23η Σεπτεμβρίου 2017 ενώ άλλοι πιο προνοητικοί διακηρύσσουν ότι η έκλειψη θα σημάνει πως αρχίζει το τέλος, η Αποκάλυψη, που ξεκινά  21 Αυγούστου μα ολοκληρώνεται  με μία δεύτερη ηλιακή έκλειψη στις 8 Απριλίου του 2024.


Αστρολογικά τούτος ο Αύγουστος έχει προβλεφθεί μοιραίος για το είδος μας μα η αφορμή που διαλέχτηκε η νέα ημερομηνία είναι η εμφάνιση ενός μυθικού πλανήτη, που κατά τους αστρονόμους δεν υπάρχει αλλά κατά τους αρχαίους Σουμέριους θα φέρει την Αποκάλυψη. Το όλον γίνεται θεαματικό λόγω της ολικής έκλειψης ηλίου, που είναι η πρώτη ορατή στην Αμερική μετά από 99 χρόνια.
Απόψε στις 19.05 ώρα Ελλάδας και 9.05 το πρωί για το Όρεγκον, ο ήλιος θα κρυφτεί πίσω από τη σελήνη βυθίζοντας στο σκοτάδι μια λωρίδα γης που διατρέχει 14 πολιτείες των ΗΠΑ. 75 λεπτά αργότερα η έκλειψη θα γίνει ολική, μάλιστα στη μικρή πόλη Μάντρας της ίδιας Πολιτείας θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.
Ήδη όπως φαντάζεστε πλήθη τουριστών συρρέουν, ταμπέλες έχουν τοποθετηθεί και οι σύγχρονοι προφήτες ετοιμάζουν τις ομιλίες τους.


Σας φέρνω πολλά για να διασκεδάσουμε πάλι με τους τρελούς ανθρώπινους φόβους, βολική μετάθεση σε μακρινούς πλανήτες των ευθυνών μας για μια καταστροφή του είδους μας που επίκειται λόγω δικών μας έργων. Είναι μου φαίνεται η ενοχή βαριά και προτιμήσαμε πάλι προσευχές και λιτανείες από το να ελέγξουμε τα πυρηνικά, τη σπατάλη των πόρων και τους τρελούς που μας κυβερνούν. 

Η συλλογή μου:
πληροφορίες
+ χάρτης- γραφικό της ολικής στις ΗΠΑ από τη NASA
+ αστρολογικός χάρτης της σήμερον ―για όσους καταλαβαίνουν
+ σχόλια ('τουί' κ.λ.)
+ εικόνες με εκλείψεις μεσαιωνικές, εξώφυλλα φυλλάδων, ως και σλόγκαν  «Μέχρι να έρθει το #τελος_του_κοσμου ας χαλαρώσουμε!» από εμπορικό σάιτ που είδε να κινείται το  hashtag και το ενσωμάτωσε στη διαφήμισή του για να ανεβαίνει στη ροή)
+ σύνδεσμοι 
προς το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης/ site με 'τον καιρό 'στο διάστημα /τη NASA που παρέχει από ενημέρωση ταξιδιωτών για τον καιρό στις ΗΠΑ και το μποτιλιάρισμα στις λεωφόρους ως την Έκλειψη ζωντανά (live).
+ κάτι ιστορικό από το Δημήτρη Τσοκάκη που έφτιαξε χάρτες του ουρανού εκείνης της ημέρας και μας διηγείται από Θουκιδίδη και Πλούταρχο πώς αντέδρασε ο Περικλής στη δεισιδαιμονία του καιρού του: Η έκλειψη της 3ης Αυγούστου του 430 πΧ




Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, ο περιβόητος θρυλικός πλανήτης των αρχαίων Σουμέριων Nibiru πρόκειται σύντομα να περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας.
Ο πλανήτης Χ – όπως αλλιώς ονομάζεται- θεωρείται από ερευνητές πως «κρύβεται» πίσω από άλλα αστέρια του ηλιακού συστήματος και γι’ αυτό μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί. Οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν πως η έλευση αυτού του πλανήτη θα προκαλέσει την… Αποκάλυψη και την συνακόλουθη καταστροφή του κόσμου.
Ο Ντέϊβντ Μιντ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλανήτης Χ – Η άφιξη του 2017», πιστεύει πως ο πλανήτης πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον νότιο πόλο της γης και αυτό θα προκαλέσει βιβλικές καταστροφές. Όπως αναφέρει ο πλανήτης πρόκειται να φτάσει κοντά στη γη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017
Στην «Αποκάλυψη» αναφέρεται: «Ένα μεγάλο σημάδι φάνηκε στον ουρανό. Μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, έχοντας το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και ένα στεφάνι από 12 αστέρια στο κεφάλι της, σημειώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την θεωρία του Μιντ
«Το μεγάλο σημάδι, η γυναίκα, όπως περιγράφεται στην «Αποκάλυψη» είναι μορφή αστρονομικών φαινομένων και διαρκεί μόνο λίγες ώρες. Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το αστρονομικά λογισμικά μοντέλα, αυτό το σημάδι δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο, ποιος θα μπορούσε αυτό να το αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία;», δηλώνει ο Μιντ, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Πλανήτης Χ θα περάσει για μια και μοναδική φορά κοντά από τη γη τον Σεπτέμβριο.
Ο Μιντ μέσα από το βιβλίο του και τα βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ υποστηρίζει πως η παγκόσμια γνώμη θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη εδώ και χρόνια για αυτό που πρόκειται να συμβεί όταν έρθει ο Πλανήτης Χ σε τροχιά πολύ κοντινή της γης.
Στο παρελθόν, είχε προβλεφθεί πως ο πλανήτης Nibitu επρόκειτο να χτυπήσει τον πλανήτη μας τον Δεκέμβριο του 2015 και πριν από αυτό τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Είχε επίσης προβλεφθεί πως θα «χτυπούσε» τη γη το 2012 έτος το οποίο ήταν μαζί με την Αποκάλυψη των Μάγια.


Ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στο Όρεγκον. 
Συνολικά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ που ζουν σε μια λωρίδα πλάτους 113 χιλιομέτρων η οποία διατρέχει 14 αμερικανικές πολιτείες θα μπορέσουν να δουν την ολική έκλειψη ηλίου.
Όμως εκατομμύρια ακόμη θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια μερική έκλειψη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αστρονόμων.
Η Νότια Καρολίνα στις ακτές του Ατλαντικού είναι η τελευταία πολιτεία των ΗΠΑ όπου θα είναι ορατή η ολική έκλειψη του ηλίου στις 21:48 (ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Τσάρλεστον.--- 


Ο  αστρολογικός χάρτης,  Αθήνα 9 το πρωί, τώρα που γράφω. Για τις θέσεις των πλανητών αφού η Σελήνη, εννοείται, σε 12 ώρες θα έχει μετακινηθεί. 

Ώρα Ελλάδος:
Νέα Σελήνη, Σύνοδος Σελήνης ήλιου απόψε στις 9.30 μμ (από 7.40μμ ως 11.20μμ)
Ηλιακή έκλειψη (αόρατη) στις 9.26μμ (21 Αυγ. 6.47μμ ως 22Αυγ. 0.04μμ)

Εγκεκριμένα από τη NASA γι απόψε


Αεροφωτογραφία προσωρινού καταλύματος 30.000 ανθρώπων που περιμένουν την ολική έκλειψη στο Όρεγκον    



#τελος_του_κοσμου  και παπαριές. Την τελευταία φορά που θα ερχόταν φεσώθηκα σε όλες τις τράπεζες με πιστωτικές και δάνεια. Παντού ψεμα

#τελος_του_κοσμου ακούω Ας κάνω μια καβάτζα σε ρίο μάρε, ποτέ δεν ξέρεις

The great sheep
Δε θέλω να το παινευτω,αλλά έχω επιβιώσει τουλάχιστον 5 φορές απο #τέλος_του_κόσμου

Παντως αυτο το #τελος_του_κοσμου πρεπει να ναι κινητη γιορτη.Καθε χρονο ερχεται διαφορετικη μερα

Πρέπει να γίνει μια παγκόσμια ημέρα το #τελος_του_κοσμου με συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι που αλλάζουν κάθε χρόνο συγχυζόμαστε

Μια φορα να το πουν και να ρθει πραγματικά το #τελος_του_κοσμου , γίνεται;;;;

Εντάξει κι αν δεν ερθει το #τελος_του_κοσμου ...δε χαλασε κι ο κοσμος

#τελος_του_κοσμου Άντε και του χρόνου!



Μα έλα βρε μωράκι μου, τελευταία μέρα του κόσμου σήμερα, να μην βγω και εγώ με τα παιδιά;

Αφεντικό δεν θα έρθω σήμερα μην με βρει η συντέλεια στους πέντε δρόμους

Τι ώρα προμηνύεται το τέλος του κόσμου; Γιατί σε λιγο πετάω με το αεροπλάνο.

Έχω τόση γκαντεμιά τελευταία που μπορεί καταλάθος να επιβιώσω μόνο εγώ και οι κατσαρίδες αυτού του κόσμου.


You know you are fucked when our world depends
on Kim Jong Un being the SANE one.




Διάγραμμα ηλιακής έκλειψης σε χειρόγραφο του 13ου αιώνα. Από την Ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης (The New York Public Library Digital Collections).





_______________________________________
Σύνδεσμοι


Από τη NASA
πληροφορίες για τον καιρό και το μποτιλιάρισμα στις λεωφόρους, και
η έκλειψη ζωντανά από τη NASA: https://eclipse2017.nasa.gov 

2 σχόλια:

  1. Μέσα "στο παιχνίδι" και αυτό: η καλλιέργεια του μαζικού φόβου με την... ημερολογιακή απειλούμενη καταστροφή, τις δεισιδαιμονίες, τους εξωγήινους κτλ, κτλ.
    Κι όμως οι "εφιάλτες" είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι και γήινοι: οι μακελάρηδες του κόσμου "made in usa" (και αλλού...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, καλλιεργημένη μαζική υστερία, φίλε Ευρυτάνα
      και μετάθεση του φόβου,

      Συνωμοσιολογία πλούσια και γελοία ώστε αν πας να ψάξεις κάτι παραπάνω κινδυνεύεις να σε απαξιώσουν συγχέοντάς σε με οπαδό του Παΐσιου ή της Επίπεδης Γης.
      'Μοναχικοί Λύκοι' οι παλαβωμένοι λευκοί, 'τρομοκράτες' και νεκροί πάντα όλοι οι άλλοι
      ενώ οι μάζες πανικόβλητες δεν ξέρουν με τι να πρωτοτρομοκρατηθούν- με τέλος της γης, με ανεργία και Εφορία ή- καινούργιο αυτό: με παλαβωμένο πλανητάρχη.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.