Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Θα με «πετάξουν έξω» ή θα πετάξω; Σένγκεν, Τρομοκρατία και «αρνιά σε σταύλο»



Σε πανικό με ειδοποιεί αγαπητό μου πρόσωπο καθημερινά επειδή βλέπει ειδήσεις και δεν πιστεύει ότι μπήκα (18/11) στο Βερολίνο όπως πάντα (i.ε. με ελληνική ταυτότητα που -επειδή ρώτησα: μπορούσε να ήταν και άδεια οδηγήσεως).
― Μας «πέταξαν από τη Σένγκεν»  με πληροφορούν, και θυμάμαι εκείνο  το γεωγραφικώς ανέφικτο «θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη».
―Πότε έγινε αυτό, ρωτώ, από πριν ταξιδέψω και οι απαντήσεις είναι δυό, αναλόγως από ποια πλευρά του φράχτη κάθεται ο συνομιλητής:
Ελλάδα: ΤΩΡΑ! Πριν 2 μέρες.
Γερμανία: WAS????

Για να είμαι εντελώς ακριβής κι ίσως έτσι να καταλάβουμε τι διαστρεβλώθηκε, μόλις αποβιβαστήκαμε στο γερμανικό αεροδρόμιο μας παρακάλεσαν– εμάς τους κρατών της Σένγκεν― να μη φύγουμε τρέχοντας όπως συνηθίζουμε αλλά να δείξουμε το έγγραφο που πιστοποιεί ποιοι είμαστε. Που σημαίνει ότι ΕΜΕΙΣ, επαναλαμβάνω: οι Ευρωπαίοι, συγκεκριμένα  Έλληνες  (εγώ) και Γερμανοί (πριν από εμένα στην ουρά), δείξαμε το έγγραφο με το οποίο ταξιδεύουμε ώστε να περαστεί το όνομά μας σε υπολογιστή.
Κι αυτό ήταν όλο όπως το έζησα.
ΑΝ τώρα, αν  η ταυτότητά μου ήταν κλεμμένη κι έκανα τη βλακεία να τη δείξω ή ΑΝ με καταζητούσε η Interpol  κι εγώ επέλεγα να μπω στη Γερμανία αεροπορικώς από Βερολίνο, ΑΝ δηλαδή ήμουν και σεσημασμένη και πανηλίθια, δεν ξέρω τι θα μου είχε συμβεί.

Δηλαδή συνοψίζω:
Δείξαμε έγγραφο σε κακοφωτισμένο χώρο όπου υπάλληλος  κλεισμένος σε κουβούκλιο με τζαμάκι, ούτε κοίταξε ούτε μπορούσε να κρίνει αν μοιάζουμε με τη φωτογραφία μας, και προχωρήσαμε  ΜΙΑ φορά και ταχύτατα, δίχως σφραγίδες και βίζες. Είχαμε τελειώσει πολύ πριν εμφανιστούν οι αποσκευές στην 'κορδέλα'.
Για να γίνει όμως κατανοητή η γελοιότητα του πανικού σάς υπενθυμίζω:
 Στο Ελευθέριος Βενιζέλος επιδεικνύουμε ταξιδιωτικό έγγραφο σε κάθε μας μετακίνηση μέσα στο αεροδρόμιο κι αλίμονό μας αν ξεχάσαμε να πάμε σε μια τουαλέτα ή να ψωνίσουμε κάτι που μόλις προσπεράσαμε. Μεταβολή (ή όπισθεν) απαγορεύεται και στα check points που κόβουν τους διαδρόμους με προσωπικό αεροδρομίου ΚΑΙ αστυνομία, ζητούν να δείχνουμε το έγγραφο με τη φωτογραφία, που αποδεικνύει ποιοι είμαστε ΜΑΖΙ ΜΕ το εισιτήριο που γράφει πού πάμε, δηλαδή ότι όντως 
1. Έχουμε εισιτήριο 
2. είναι το εισιτήριο στο όνομα των εγγράφων μας
 και
3. Πορευόμαστε ΜΟΝΟ προς την πύλη εξόδου, δηλαδή κανείς ατσεκάριστος δε βρίσκεται στο αεροδρόμιο του οποίου οι αρχές γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε ποιο στάδιο επιβίβασης βρισκόμαστε.

Αυτά στο Ε. Βενιζέλος. Όχι τώρα, από  όταν άνοιξε.
Αντίθετα, στα γερμανικά αεροδρόμια η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή όπως ήταν παλιά τα επαρχιακά της Ελλάδας.

Σάς τα γράφω αυτά από το Βερολίνο.
Και δε μιλώ μόνο για μένα. Ως γνωστόν ήταν εδώ παρέα μου ολόκληρη μπάντα (η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τους μουσικούς, τη γραμματέα της και την κολλητή της) και το ερεύνησα.
 Τα ανωτέρω είναι η δική μου εμπειρία και των φίλων μου.
Εντός ωρών ξαναταξιδεύω.
Αν τα δω διαφορετικά ― με ξέρετε: πρώτους εσάς θα ενημερώσω. Όμως για όσα έχουν γίνει σας εγγυώμαι ότι δεν πρόσθεσα ή αφαίρεσα το παραμικρό.

Μαζί με τα δικά μου φέρνω και το video   όπως πάντα φέρνω την είδηση διατυπωμένη αλλού. Για να κρίνουμε.
«Ιστορίες που ανακαλούν μνήμες άλλων εποχών» όπως λέει η Καθημερινή όπου ανώνυμοι «αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στην «Κ» την ταπεινωτική διαδικασία ελέγχου στην οποία υποβάλλονται στα γερμανικά αεροδρόμια». 
Προσθέτω επίσης την πληροφορία που μοιάζει να ξεχνάμε, ότι το ίδιο ανακοίνωσε και η Γαλλία το Μάιο 2016, πάλι ως μη μόνιμο μέτρο, πάλι λόγω τρομοκρατίας.  Φέρνω video που παρουσιάζεται απειλητικά αλλά έχει και το γέλιο του. Π.χ.
Ερώτηση: όσοι δεν είχαν διαβατήρια;
Απάντηση ρεπόρτερ:  Αλήθεια πολλοί Έλληνες ταξιδεύουν με ταυτότητας. Δύο κυρίες λένε 'Αμάν;' αλλά δεν είδα τι έγινε.
..Ασθανόμασταν σαν αρνιά στο σταύλο [sic]






 «Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων στις πτήσεις από την Ελλάδα, στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017, εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, ένας αριθμός που είναι πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν». Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας σε ερώτηση της «Κ» για τους λόγους που οδήγησαν στην επαναφορά των αυστηρών ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια, προκαλώντας την ταλαιπωρία των επιβατών από Ελλάδα.
Τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από 12 Νοεμβρίου για ακόμη 6 μήνες, περιορίζονται στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στις αφίξεις από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, διευκρινίζει το γερμανικό υπουργείο. «Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών στην Αυστρία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Ενημερώθηκαν σχετικά με υπομνήματα η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, καθώς και οι υπουργοί Εσωτερικών όλων των χωρών-μελών της Σένγκεν», εξηγεί το Βερολίνο και επιμένει ότι βρίσκεται σε στενή και μόνιμη επικοινωνία με την Ελλάδα. Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή οι εξονυχιστικοί έλεγχοι, από τις 12 Νοεμβρίου δηλαδή μέχρι χθες, σε σύνολο 33.000 επιβατών έχουν συλληφθεί 20 άτομα.
Oι αυξημένοι έλεγχοι στα αεροδρόμια συνδέονται με την έναρξη της εορταστικής περιόδου και το στήσιμο των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων αγορών σε όλες τις γερμανικές πόλεις που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο τζιχαντιστών. Σε μια παράλληλη εξέλιξη χθες, οι Αρχές συνέλαβαν έξι πρόσφυγες από τη Συρία, θεωρώντας τους υπόπτους για τη διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Οι ύποπτοι, ηλικίας από 20 έως και 28 ετών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων τα ξημερώματα στις πόλεις Κάσελ, Εσεν, Αννόβερο και Λειψία. Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αστυνομικοί.
«Οι συλληφθέντες είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης εναντίον δημόσιου στόχου επί γερμανικού εδάφους με όπλα ή εκρηκτικά», ανέφερε χθες ο Κρίστιαν Χάρτβιγκ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Εσεν, όμως, οι ύποπτοι ετοίμαζαν επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Την πληροφορία αυτή δημοσίευσε η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η Bild. Οι έξι συλληφθέντες Σύροι έφθασαν μαζί στη Γερμανία μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2015, στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, τις Αρχές ειδοποίησαν για τα σχέδια των συλληφθέντων άλλοι πρόσφυγες.
Να μην ξεχνάμε ότι στα αεροδρόμια έλεγχο διαβατηρίων & ταυτοτήτων των επιβατών από χώρες Σένγκεν προς χώρες Σένγκεν, κάνουν οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών. Είναι γραμμένο και στη Συνθήκη.

Αλληλεγγύη στους Έλληνες μετανάστες!

Η Γερμανία καταργεί το Σενγκεν για τους προερχόμενους απο Ελλάδα επιβάτες για μην επωφεληθούν οι πρόσφυγες. Οι αξίες της πατρίδας μου της ΕΕ

_________________________________

6 σχόλια:

  1. Είσαι ΚΑΙ σεσημασμένη ΚΑΙ πανηλίθια. Συμπέρασμα. ΣΚΆΣΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαζό είσαι παιδάκι μου?

      Διαγραφή
    2. http://www.eleftherostypos.gr/sports/135818-ebalan-braxiolia-parakoloythisis-stoys-paiktes-tis-gkenk/

      Διαγραφή
    3. O Τοιχοδιώκτης εκτός από τη μανία που έχει πάθει μαζί μου
      βρίσκεται γενικώς σε σύγχιση.

      Χαζό; Θεόχαζο είναι το άμοιρο.


      Διαγραφή
    4. Μα πως μπορει να είναι δυνατόν όλοι πια να έχουν εμμονές μαζί σας;
      Μηπως ειναι η δική σας ηλικιακή ανάγκη γξα να έχετε εναν περιγυρο για να επιβεβαιώνεστε?
      Εχουμε μαθει σπιθαμη προς σπιθαμη ανατομικα το σωμα σας απο την υπερεκθεση,επισης τι ηπιατε σ αυτη τη ζωη , που τα ηπιατε κ πολλα αλλα.
      Αν κ μεγαλος αριθμος ανθρωπων πιστευει οτι περαν της λαχταρας σας για ολους αυτους τους αγωνες που δινετε υπερ των αδυνατων υπαρχει απο πισω ενα διαφορετικο σκηνικο.
      Κοιταξτε το λιγο αυτο με την εμμονη.
      Δεν σας παει... Ολα στον καιρο τους κ ο κολιος τον Αυγουστο.. Αλλιως τσαμπα καιει η λαμπα
      Τριανταφυλλια

      Διαγραφή
    5. Έχετε μάθει; Από πού;

      Να σας μάθω κι εγώ κάτι λοιπόν:
      Όταν κάτι 'κρέμεται στα μανταλάκια' /παίζεται σε ειδήσεις σάς επιβάλλεται και μπορείτε να παραπονιέστε πως δε σας ενδιέφερε μα το ακούσατε. Όταν όμως τυπώνεται σε βιβλία, αναρτιέται σε ιστολόγια, εεμφανίζεται σε συγκεκριμένες εκπομπές και περιοδικά, τότε, σόρυ που σας το χαλάω, αλλά γυρεύοντας πηγαίνετε να το μάθετε.

      Δεν το λέω εγώ, ο νόμος το λέει.
      Εδώ είναι ιδιωτικός μου χώρος. Κανείς δε σας υποχρεώνει να έρχεστε, κανείς εκτός της περιέργειάς σας. Ανώνυμε.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.