Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Άστρο αλφαδιά στη Νέα Ηλιθιοκρατία Εξαρχείων-


Το πρώτο δημοτικό δένδρο Εξαρχείων εξουδετερώθηκε 18 Δεκεμβρίου. Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου πάει και το δεύτερο. Στη θέση τους πιο ταιριαστός στολισμός, το φωτεινό Άλφα, άστρο της Αναρχίας.

Όμως τι, να χαρώ;
Τι να χαρούμε;
Το στολίδι της Πλατείας είναι η Bibliothèque η πολύπαθη αν και νέα. Το βιβλιοπωλείο του εκδότη φίλου Βάσου Γέωργα ο οποίος είχε τα κότσια σε εποχή ηλιθιοκρατίας να ανοίξει βιβλιοπωλείο στην πλατείατου κλωτσομπουνιδιού  και να το στηρίζει με εκδόσεις κι εκδηλώσεις και παζάρια  κι εκπομπές και συναυλίες και ομιλίες. 
Και επισκευές. Διότι κάθε λίγο κάποιοι ανεγκέφαλοι (ή βαλτοί;) το καίνε κι αφήνουν απειλητικά σημειώματα. Κι ο ηρωικός εκδότης καθαρίζει, βάφει, ξεκινά ξανά. Ως πότε όμως.

Παραμονές Χριστουγέννων ήταν να στηθεί πάλι το παζάρι βιβλίων.
Δεν πήρε άδεια.
Γιατί;
Θ' αλλοίωνε τη φυσιογνωμία της πλατείας, του είπαν.

Ποια; Ναι, τη φυσιογνωμία. Τη γνωστή, ξέρετε. Με τους μυστικούς λίτες, τους αυτοπροσδιοριζόμενους αναρχικούς που δέρνουν εξαθλιωμένα ζάκια, τους ασύληπτους δολοφόνους άστεγης χρήστριας*, τους μικρεμπόρους μπάφου, τους ψιλονταήδες που κάνουν καγκελάκι στις εθνικές επετείους κι όλους εκείνους τους ύποπτους ανόητους που συνειδητά ή ασυνείδητα συντηρούν το παραμύθι περί του αβάτου με τις κλούβες.
Να σας χαιρόμαστε- παρά το ωραίο δένδρο είστε λίγοι, ελάχιστοι. Όχι σε αριθμό, σε μέγεθος. Γρανάζια κι εσείς της Νέας Ηλιθιοκρατίας που πατά πάνω σας για να τρομοκρατεί το πνεύμα το ελεύθερο και δημιουργικό.

Πάνω στην αφίσα του παζαριού που δε θα γίνει, ανακοινώνει ο εκδότης:
"[ΜΑΤΑΙΩΣΗ του ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ]
Κατόπιν απαιτήσεως των ανθρώπων που οργανώνουν εκδήλωση αντικουλτούρας ενάντια στο κράτος στη πλατεία Εξαρχείων η 3η μέρα του Τριήμερου Χριστουγεννιάτικου Baazar Βιβλίου ματαιώνεται επειδή "αλλιώνουμε τη φυσιογνωμία της περιοχής"
συμμορφωνομαστε εις τα υπόδειξεις και αφήνουμε τη πλατεία ελεύθερη σε άλλες δράσεις 
ίσως πιο σημαντικές απ΄τις δικές μας
Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας
και υποσχόμαστε να μην το ξανακάνουμε..."

Την ανάρτηση συνοδεύω με συνδέσμους και εικόνες από τις δολιοφθορές του βιβλιοπωλείου της Πλατείας Εξαρχείων. Και σας καλώ, ως μόνη αληθινή αντίσταση στη βλακεία που μας κυκλώνει και κάνει στάχτη το μέλλον μας, αντί για νέα δενδράκια -ή και μαζί μ΄αυτά' να αντισταθούμε με το μόνο τρόπο που μας ωφελεί: αγοράζοντας και διαβάζοντας βιβλία. Παντού και πάντα.  Αλλά ιδίως φέτος, μετά από την εξωφρενικής ηλιθιότητας ματαίωση του χριστουγεννιάτικου παζαριού, σας καλώ, καθεμιά και καθένας μας όσο μπορεί να πάμε στη Bibliothèque ή να παραγγείλουμε από αυτήν έστω ένα βιβλίο. 
Για στήριξη,
για επένδυση,
για να μείνει ζωντανό το πνεύμα στην Πλατεία Εξαρχείων
ή έστω,
σα δώρο για μένα (εξ άλλου είναι το μόνο αθηναϊκό  βιβλιοπωλείο στο οποίο θα βρείτε  όλα τα βιβλία μου).





Εγκλήματα



Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017





*


Πράγματα και θαύματα
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
___________________________
ΠΟΥ
Bibliothèque
Εκδόσεις
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ των βιβλίων της Bibliothèque:
Στέγη Bibliotheque Θεμιστοκλέους 76 & Βαλτετσίου γωνία, 
πλατεία Εξαρχείων, 10680 Αθήνα
τηλ. +30-2108223067

Και πιο προσωπικά:
Στη Bibliotheque όλα τα βιβλία μου (όσα δεν έχουν εξαντληθεί) και για το  Clipart Radio: 2 Ώρες με τη Δάφνη Χρονοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.