Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Καταδικάζεις τη Χρυσή Αυγή» και να σου φταίνε «οι Γύφτοι»





Για να σας προλάβω 

(επειδή κάτι καίγεται κι άρχισε ήδη να βρωμάει το Twitter):

Σαν σήμερα, στις 10 Οκτωβρίου 1944, οδηγήθηκαν στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς 800 παιδιά Ρομά.Το δικό τους ολοκαύτωμα οι Ρομά το ονομάζουν στη γλώσσα τους Ποράιμος (Poraimos), που σημαίνει Αφανισμό.

Και μια επεξήγηση:

Δε γίνεται να «καταδικάζεις τη Χρυσή Αυγή» και να σου φταίνε «οι Γύφτοι».



Προσθέτω για το συγκεκριμένο

Δεν ήμουν εκεί ούτε δίκασα να ξέρω ποιος φταίει, και δεν έχει σχέση. Το χαρακτηριστικό είναι που δε λένε «σκότωσε κλέφτη» αλλά «σκότωσε Γύφτο» κι ύστερα αρχίζει από κάτω όργιο γενοικεύσεων και ρατσισμού.

Εδώ, σ΄εμάς που πανηγυρίζαμε χθες το 'Ένοχοι'. 

Ειρωνεία;

 

Ή μήπως βαθιά μέσα τους οι ριζωμένοι ζηλεύουν την ελευθερία των νομάδων;


______________________________

Πνευματώδης εμπεριστατωμένη απάντηση στο ανωτέρω τουιτάρισμά μου (και τόσο ενθουσιάστηκε με την εξυπνάδα που έβαλε καρδούλα στο δικό του σχόλιο):







1 σχόλιο:

  1. Όντως οι γενικεύσεις, είναι σαν την ομίχλη η οποία αλλοιώνει την πραγματική εικόνα. Εκτός όμως των χαρακτηρισμών, ''γύφτοι΄΄ ή ΄΄κλέφτες΄΄ το πρόβλημα είναι να βρεθείς στην θέση του θύματος της ληστείας, να νοιώσεις ότι κάποιοι μπήκαν στο σπίτι σου, να νοιώσεις τον πανικό του θύματος για την ζωή του και μετά δέχομαι να κρίνεις την αντίδραση του. Δεν τον πυροβόλησε επειδή ήταν ΄΄ γύφτος΄΄ αλλά επειδή απείλησε την ζωή του, μέσα στο σπίτι του. Ως εκ τούτου θεωρώ υπερβολή την αναφορά στην θανάτωση στο Αουτσβιτς με τον πυροβολισμό ενός έντρομου πολίτη, εναντίον ενός που μπήκε να τον ληστέψει, τον κτύπησε και μετά ετράπη εις φυγή. Με παρόμοιες αναρτήσεις δίνουμε δίκιο και αποθρασύνουμε τους όποιους επίδοξους εισβολείς στο σπίτι μας, χωρίς να ξέρουμε εάν θα επιζήσουμε πριν την αναχώρησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.