Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Λιμάνι Μυκόνου- Κυνοκομείο Σπάρτης: βρείτε τη διαφορά


 

Μύκονος, Νέο Λιμάνι, σήμερα, 7ο  C. Ο κ Kastell παίρνει εισιτήριο για Ραφήνα.

Βλέπετε τη μικρή πωλήτρια μέσα από το τζάμι; Αυτή με το μαύρο σακάκι και σκουφί (‘tuxedo cat’), ήρεμη, άφοβη, περίεργη για τον κόσμο, καθισμένη στα ζεστά. Μια ευτυχισμένη γάτα.

 

Τόσο δύσκολο είναι;

Είναι όνειρο παλιά και όραμά μου: Αν κάθε μαγαζί υιοθετούσε ένα αδέσποτο δε θα είχαμε αδέσποτα. Τόσο δύσκολο είναι;  Νερό, τροφή, έγνοια να αποφευχθούν αλλεπάλληλες γέννες, ευγένεια και καλοσύνη θέλουν και γίνονται η καλύτερη παρέα.

Το ευτυχισμένο αυτό, από τη δυστυχία και το θάνατο το χωρίζει ένα τζάμι κι ένας ψευτότοιχος κοντέινερ. 

Όχι; Ακολουθεί σκληρή εικόνα:

Κυνοκομείο Σπάρτης: κουταβάκι πέθανε από το κρύο. Είχε ορό, έτρεμε μα το κρέμασαν σε δέντρο μέσα σε αυτοσχέδιο σκυλόκλουβο. Υπήρξε πρόταση να φιλοξενηθεί και δεν το έδωσαν. Παιδάκι, πέθανε από το κρύο μόνο, άρρωστο, αβοήθητο. Δολοφονημένο δηλαδή. Κακοποίηση δεν είναι αυτό; Κι όμως μαθαίνω πως έχει κι άλλα σκυλιά έξω το Κυνοκομείο Σπάρτης. 

Ο νόμος άλλαξε. Μα οι νόμοι αν δεν εφαρμόζονται δε βοηθούν και για να εφαρμοστούν χρειάζεται παιδεία, καρδιά και ήθος. 

Τα έχετε; Ας τα έχετε, ανοίξτε τις πόρτες (και «ο μισθός» σε μορφή χαράς, ακολουθεί).






_______________________________

Το έγκλημα


Κυνοκομείο Σπάρτης: Νοσήλευε κουτάβι εν μέσω ψύχους κάτω από δέντρο και αρνήθηκαν να το δώσουν για φιλοξενία 

Το κουτάβι ηλικίας ούτε 2 μηνών έτρεμε από το κρύο με τους υπευθύνους να ισχυρίζονται ότι τρέμει απλώς γιατί του βάζουν ορό.

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν εν μέσω ψύχους το απόγευμα του Σαββάτου στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο  Σπάρτης, στο οποίο εν μέσω ψύχους οι υπεύθυνοι "νοσήλευαν" με ορό κουτάβι κρεμώντας τον ορό του πάνω σε κλαδί δέντρου, έχοντας το ζώο σε κλουβί μεταφοράς ενώ ταυτόχρονα ψιχάλιζε. 


Το κουτάβι ηλικίας ούτε 2 μηνών έτρεμε από το κρύο με τους υπευθύνους να ισχυρίζονται ότι τρέμει απλώς γιατί του βάζουν ορό... Όταν εθελόντρια του Stray Sparta Greece που βρέθηκε στο κυνοκομείο ρώτησε για ποιο λόγο δεν τοποθετούν έστω μία κουβέρτα απάντησαν ότι δε χρειάζεται και ότι μετά θα επιστρέψει στο χώρο του κυνοκομείου κανονικά. Σημειωτέον ότι το εν λόγω κυνοκομείο είναι παράνομο, σε τραγικές συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν περισσότερα από 400 ζώα, τα περισσότερα εξ αυτών αλυσοδεμένα σε κάδους σκουπιδιών ή σε μικρά λασπωμένα κλουβιά, ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους. 


Κυνοκομείο Σπάρτης: Νοσήλευε κουτάβι εν μέσω ψύχους κάτω από δέντρο και αρνήθηκαν να το δώσουν για φιλοξενία https://www.mainlynews.gr/ellada/kynokomeio-spartis-nosileye-koytavi-en-meso-psyhoys-kato-apo-dentro-kai-arnithikan-na-0

__________________________________________________________

Εικόνες 

πάνω ο κ Kastell κι η γάτα του ταμείου, 

κάτω το άρρωστο κουταβάκι με ορό σε δέντρο και video.Κυνοκομείου Σπάρτης (που, μη στοχοποιήσουμε: δεν είναι και το μόνο δημοτικό κυνοκομείο με σκοπό την εξόντωση αντί τη διάσωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.