Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ουρανία, Ουκρανία και Πρεσβεία στην Καλλιθέα ―με τα δικά μου του πολέμου ψιλολόγια

 


Κάτι συμπτώσεις όμως που έχει η ζωή. 

Στην Καλλιθέα, στο μνημείο του σοβιετικου στρατιώτη, γράφτηκε σύνθημα υποστήριξης προς τους Ναζί του τάγματος Azov. Πριν να το σβήσει πολίτης που περνούσε με το παιδί του, κοιτάξτε πώς έγινε και το είδε, λέει, υπάλληλος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα ο οποίος το φωτογράφησε και πρόλαβαν να διαμαρτυρηθούν χθες το απόγευμα. 

 

Βανδαλισμός, όποιοι κι αν το έκαναν Το μνημείο, με  επιγραφή το από Θουκυδίδη πασίγνωστο ρητό «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος»,  είναι απόλυτα αντιφασιστικό: στήθηκε προς τιμήν τριών Σοβιετικών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, αιχμαλώτων πολέμου που δραπέτευσαν, εντάχθηκαν και πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ.

 Κι εμείς, εδώ ήμασταν, δεν ξεχάσαμε τη μικρή απόσταση από Ουρανία σε Ουκρανία ή το Σουηδό που στρατολογούσε Χρυσαυγίτες για το ουκρανικό ναζιστικό τάγμα Αζόφ. 

  

Όσο για μένα, ξέρω πως κάποιοι απογοητεύεστε και δικαίωμά σας να με λέτε αφελή κι ισοαποστασού μα είμαι κατά των πολέμων καθώς και κάθε δράσης που τσουβαλιάζει ως «μάζα» τους ανθρώπους και, και εξ αρχής, εκ ταπεραμέντου και ιδεολογίας πάντα τάσσομαι στο πλευρό των αμάχων κάθε πλευράς. 

«Κράξτε»  ελεύθερα να ξεθυμάνετε.







Ουίνστον Σμιθ 🕊🇺🇦🕊

Η πρώτη ανάρτηση και φωτογραφία του συνθήματος του Azov στο μνημείο στην Καλλιθέα έγινε από την Ρωσική Πρεσβεία. Τρομερή σύμπτωση ότι σε πόλη 4,5 εκ, ο πρώτος που περνούσε εντελώς τυχαία από τη μνημείο νυχτιάτικα και το είδε ήταν υπάλληλος της Πρεσβείας. Τί σου είναι η ζωή.





Η ελευθερία και η "δημοκρατία" της δύσης αντικατοπτριζεται στους ουκρανούς ναζί σε αυτό το βίντεο. https://t.co/OxmclSGraR

— Feliks Dzierżyński ☭✯💣🇷🇺🇵🇱 💉💉💉 (@los_heraldos) March 20, 2022


    Επειδή άρχισαν τα πού βρέθηκαν οι Σοβιετικοί αιχμάλωτοι στην Αθήνα, προσθέτω:

Το χειμώνα του 1943-44 σοβιετικοί πολίτες ή στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου που κρατούσαν στα χέρια τους οι ναζί δεν στέλνονταν μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία. Στέλνονταν και στην υπόλοιπη κατεχόμενη Ευρώπη προκειμένου να μην επιστρέψουν στο ανατολικό μέτωπο σε περίπτωση που δραπέτευαν.

Κάπως έτσι, ένας λόγος Γερμανών που στρατοπέδευσε εκείνη την περίοδο στην Καλλιθέα μεταξύ των οδών Συγγρού – Μαντζαγριωτάκη – Δοϊράνης – Δαβάκη, κρατούσε αιχμαλώτους μεταξύ των οποίων και σοβιετικούς στρατιώτες. Τα ονόματα των τριών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού ήταν Αλέξης, Βάνιας Νικολάι και Κόλιας.





Αίσχος στα ελληνικά ΜΜΕ που έδειξαν τα μαστιγώματα γυμνών δεμένων σε κολώνες ως 'τιμωρία πλιάτσικου' από τάχα καλούς αστυνομικούς. Πεινάνε οι άνθρωποι. Κι η Αστυνομία δικάζει; Μα είναι παλιά παράδοση τέτοια τιμωρία. #Ουκρανία #ΑΖΟΦ





_____________________________________________________


Δε θα μείνει για πολύ μα αν γράψουμε στο Google:

ανοίγει η σελίδα του Πούτιν σε Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin.
#τρολιές μετά το προχθεσινό ρώσικο του ψεύτικου Ζελένσκι που ζητούσε υποτίθεται από τους Ουκρανούς να αρχίσουν να παραδίδονται (αν δεν το είδατε ψάξτε το, είναι φτιαγμένο με τη γνωστή εφαρμογή που χρησιμοποιούν συχνά κωμικοί).



_________________________________
Σύνδεσμοι
Ρώσικη Πρεσβεία σε Twitter: https://twitter.com/RFEmbassyGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.