Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Νεκρός μετά από πτώση στο Α.Τ. Ομονοίας

 



Τι θα γίνει πια με το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας;

Εμείς που τα παρακολουθούμε κι έχουμε ακούσει ιστορίες φρίκης καθόλου δεν απορήσαμε για την πρόσφατη εκπαραθύρωση.

Ο κρατούμενος, ως γνωστόν, είναι στη φύλαξη των αστυνομικών.

Ακολουθεί η είδηση



 copwatch.gr

‘’Στις 3:00 το πρωί της Κυριακής (28/05) έπεσε από τον δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας ενας κρατουμενος του οποιου τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα.
Ο κρατούμενος επεσε με το κεφαλι και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον κρατούμενο από το Αστυνομικό Τμήμα στο Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Περιέργως οι αστυνομικοι, στην ευθυνη των οποίων ήταν ο κρατούμενος, δεν συνόδευσαν τον σοβαρά τραυματία. Οι γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά τελικά ο κρατούμενος κατέληξε, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση του.
Αιφνιδίως αστυνομικός από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τηλεφώνησε στην εφημερία του Ερυθρού Σταυρού για να πληροφορηθεί για την κατάσταση του κρατουμένου. Όταν ενημερώθηκαν οι αστυνόμοι ότι ο κρατούμενος κατέληξε, διέκοψαν κάθε περαιτέρω συζήτηση.
Η εφημερία ωστόσο του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε να μάθει τα στοιχεία του άντρα που κατέληξε στο νοσοκομείο. Εισέπραξε όμως την εξής απίστευτη απάντηση «δεν σας ενδιαφέρει ποιος ειναι» είπαν οι αστυνομικοι."


zougla 

Νεκρός Γερμανός πολίτης στο Α.Τ. Ομόνοιας 


Στις 3:00 το πρωί της Κυριακής (28/05) έπεσε από τον δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας ένας κρατούμενος του οποίου τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα.

Ο κρατούμενος επεσε με το κεφαλι και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον κρατούμενο από το Αστυνομικό Τμήμα στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Περιέργως οι αστυνομικοί, στην ευθύνη των οποίων ήταν ο κρατούμενος, δεν συνόδευσαν τον σοβαρά τραυματία. 

Οι γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά τελικά ο κρατούμενος κατέληξε, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση του.

Αιφνιδίως αστυνομικός από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τηλεφώνησε στην εφημερία του Ερυθρού Σταυρού για να πληροφορηθεί για την κατάσταση του κρατουμένου. Όταν ενημερώθηκαν οι αστυνόμοι ότι ο κρατούμενος κατέληξε, διέκοψαν κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Η εφημερία ωστόσο του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε να μάθει τα στοιχεία του άντρα που κατέληξε στο νοσοκομείο. Εισέπραξε όμως την εξής απίστευτη απάντηση «δεν σας ενδιαφέρει ποιος είναι» είπαν οι αστυνομικοί.

Σημειώνεται οτι διάγουμε προεκλογική περίοδο. Επισημαίνεται ακόμα, πως ειναι απαράδεκτο ενας κρατούμενος να πηδάει από τον δεύτερο όροφο Αστυνομικού Τμήματος με πολύ ύποπτο ποινικό μητρώο, να μεταφέρεται σε κρατικό νοσοκομείο χωρίς συνοδεία αστυνομικών και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι Α.Τ. Ομόνοιας να αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία αυτού που κατέληξε στην εφημερία του Ερυθρού Σταυρού. 

Ο κανονισμός προβλέπει πως αν υπάρξει τέτοιο συμβάν σε Αστυνομικό Τμήμα, ο κρατούμενος - τραυματίας πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από έναν αστυνομικό και να ενημερώνεται γραπτώς το δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει για όλο το ιστορικό του συμβάντος. Σε περίπτωση θανάτου οφείλει η αστυνομία να προσκομίσει γραπτώς όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Η εφημερία δεν μπορεί να αναφέρει το συμβάν θανάτου με την ένδειξη αγνώστων στοιχείων όταν ο αποθανών προσκομίζεται μέσω ΕΚΑΒ από Αστυνομικό Τμήμα. Αυτά λέει ο νόμος. 

Σύμφωνα τώρα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Ζούγκλα», ο κρατούμενος που κατέληξε στον Ερυθρό Σταυρό είναι Γερμανός και γεννήθηκε το 1968. Συνελήφθη διότι υπήρξε προηγουμένως σήμα στην περιοχή, πως κάποιος κυκλοφορούσε σε κατάσταση μέθης. Το όνομα του κρατουμένου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τις αστυνομικές αρχές.


Τι απαντούν το Γερμανικό Προξενείο και η Πρεσβεία στην Αθήνα 

 Η «Zούγκλα» επικοινώνησε αρχικά με υπάλληλο της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα μέσω του τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρισκόταν στη Θεσσαλομνίκη και όπως μας απάντησε δεν ήταν ενημερωμένος για το περιστατικό ενώ μας παρέπεμψε να επικοινωνήσουμε με την Πρεσβεία τη Δευτέρα το πρωί λόγω αργίας.

Ωστόσο λίγο μετά τις 17.00 επικοινώνησε με τη «Ζούγκλα» τηλεφωνικά ο πρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα. Μας ανέφερε πως δεν γνώριζε για το περιστατικό ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις. Επίσης επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούμε και επίσημα από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας. 




huffingtonpost


Νεκρός ο 55χρονος Γερμανός που πήδηξε από τον Α' όροφο του ΑΤ Ομονοίας

28/05/2023

Τι λένε πηγές της ΕΛΑΣ για το μοιραίο περιστατικό ενώ ο κρατούμενος ήταν υπό την ευθύνη της αστυνομίας

 

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός κατέληξε τα ξημερώματα τής Κυριακής ένας 55χρονος υπήκοος Γερμανίας, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα πήδηξε από τον πρώτο όροφο τού αστυνομικού κτιρίου στην Ομόνοια και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα πολίτης κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ενημέρωσε πως ένας άνδρας υπό την επήρεια αλκοόλ προκαλεί φασαρίες με περαστικούς στο κέντρο της Αθήνας. Πλήρωμα περιπολικού τον εντόπισε στο σημείο και τον μετέφερε στο ΑΤ Ομονοίας, όχι ως κρατούμενο, αλλά υπό το καθεστώς ”προστατευτικής φύλαξης”.

Ο 55χρονος διέλαθε της προσοχής των αστυνομικών, που όπως υποστηρίζουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ εκείνη την ώρα είχαν να διαχειριστούν τρία αυτόφωρα, άνοιξε το παράθυρο και έπεσε στο κενό. Οι ένστολοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και διασώστες τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου όμως οι γιατροί ήταν αδύνατο να τον κρατήσουν στη ζωή.

___________________________________

#copwatch
#CopWatchGR
#greece
#greekpolice

#ΑΤΟμονοίας

2 σχόλια:

  1. Έχει μεγάλη ιστορία το Α.Τ. Ομόνοιας
    Κάποτε σε, πολυ νεαρή ηλικία, εξακρίβωση-προσαγωγή είχα περάσει
    τόσο.. μα τόσο υπέροχα.. που θυμάμαι ακόμη το πάρτι
    Μου έδωσαν μεγάλη στοργή και φροντίδα!
    Καλή Συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μορφέα και τυχερός ήσουν... πολλές οι μαρτυρίες.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο.
    (Κάτι με μπλοκάρει και δε μπορώ να σχολιάσω στο ίδιο μου το blog). ΔΑΦΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.