Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η Μύκονος παρά τους ήχους των κομπρεσέρ, κοιμάται

 


Μια τεράστια καταστροφή πολιτισμική, ιστορική και οικονομική στον τόπο που αγαπήθηκε και τώρα με άγριο τσιμέντωμα κι επιχειρηματίες που δεν ενδιαφέρονται για παραδόσεις και πολιτισμό, οδεύει προς την ερήμωση, τη μόλυνση, την ανομία. 

Το #nomykonos είναι η απάντηση τουριστών επισκεπτών που ως πριν λίγα χρόνια μόνο καλά είχαν να πουν. Οι ξένοι επενδυτές της αρπαχτής του μπαζώματος δε νοιάζονται για το μέλλον του τόπου: επενδύουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος και μόλις καταστραφούν τα πρώην προσοδοφόρα, αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.

Σto opentvgr πριν λίγες μέρες, τώρα  Lifo.

Μα το νησί, παρά τους ήχους των κομπρεσέρ, κοιμάται.


_____________________________________

Εικόνες και σύνδεσμοι ακολουθούν#ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Υπουργείο Οικονομικών φέρνει νομοσχέδιο που θέτει σε κίνδυνο τις ακτές της χώρας!
❌Ανοίγει το δρόμο για δόμηση δίπλα στο κύμα και θεσπίζει απαράδεκτα μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο όλο τον παράκτιο χώρο!
⚠️Με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης να είναι έντονες όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα, το φυσικό περιβάλλον θα έπρεπε να θωρακίζεται και όχι να αντιμετωπίζεται σαν οικόπεδο προς εμπορική εκμετάλλευση!
Διάβασε περισσότερα 🔗 https://shorturl.at/dghmR
 


 Lifo: Μύκονος: Δεν έχουν τέλος οι οικοδομικές αυθαιρεσίες 


 

από το 2017:

Προκατειλημμένη είμαι λέει. 'Γιατί αν δεχθείς να πας θα δεις τι όμορφο μαγαζί έφτιαξαν' μου είπαν. 
Λες και θα το έφτιαχναν άσχημο. Μα δεν είναι αυτό τι θέμα. Ιδίως στον Πάνορμο που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως καταπατούν προστατευόμενο Υδροβιότοπο και Αρχαιολογικό χώρο. 

―Προστατευόμενο; Γελάνε κάποιοι και μου συστήνουν να μην ασχοληθώ, στο κάτω-κάτω όλη η Μύκονος, λένε, έχει καταστραφεί κι αν θέλω αγνό κυκλαδονήσι να πάω αλλού.

Διαφωνώ και αλλού δε θα πάω, αλλά πάλι άλλο είναι το θέμα διότι καμιά σημασία δεν έχει το πού θα πάω εγώ ή τι θέλω.

Μιλάμε για νόμους― ή μήπως δεν έχουμε;

Μιλάμε για καταπατήσεις κι εμπαιγμό  των αρχών και νταηλίκια αλήτικα και θράσος απροσμέτρητο.

Μιλάμε για συνέπειες ολέθριες για τον τόπο, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, την αρχαιολογική κληρονομιά, τα αποδημητικά πουλιά, τα μικρά ζώα.... ->

 https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2017/06/blog-post.html#ixzz8SR1acoyEhttps://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/mykonos-den-ehoyn-telos-oi-oikodomikes-aythairesies-ti-ginetai-me-principote


____________________________________________________

Σύνδεσμοι 

Μύκονος: Δεν έχουν τέλος οι οικοδομικές αυθαιρεσίες - Τι γίνεται με το Principote

Φωτογραφίες ντοκουμέντο δείχνουν ότι οι παρανομίες συνεχίζονται - Ανέγερση κτισμάτων σε μια νύχτα - Αποχώρησε από το νησί ο εισαγγελέας

https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/mykonos-den-ehoyn-telos-oi-oikodomikes-aythairesies-ti-ginetai-me-principote


Από το 2017 λέγαμε για τον Πάνορμο:

 https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2017/06/blog-post.html#ixzz8SR1acoyE

#Μύκονος #mykonos  #principote  #παραλία  #κυκλάδεs


Εξελίξεις

«Αντιμετωπίζει αιγιαλό και όχθες σαν οικόπεδα προς αξιοποίηση»

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις το χαρακτηρίζουν «νομοσχέδιο εξπρές» υπογραμμίζοντας πως επιχειρεί να καταργήσει το, ήδη ανεπαρκές σε καιρό κλιματικής κρίσης, ελάχιστο όριο προστασίας των 30 μέτρων παραλίας, δηλαδή της αδόμητης ζώνης από το όριο του αιγιαλού.

https://www.ethnos.gr/greece/article/302580/nomosxediogiaaigialoparaliessfodresantidraseisapenantikedekaiorganoseis?fbclid=IwAR0kcCzjdcWYCksLMpiRuX_TswEEO6dcIHpGPihxeNtI8bNlufWt55IqIkY 

 

Τα δικά μου

Δάφνη Χρονοπούλου Γρυπάρειο 27 Μαρτίου 2023 https://youtu.be/L9YA9fhflsA?si=W3xqyzAXBxs69A4Y

 

https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2022/06/blog-post_21.html σχετικά συνισταμένες (από λίγα μέτρα πιο κάτω) 37,41990° Β, 25,33610° Α Αυτή η μαλακισμένη» εγώ, μικρή αχιβάδα της Παλιγγενεσίας, κι i ragazzi giù nel campo... https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2019/01/rip.html

 

Δαϋίδ το Γολιάθ με γρανιτένια βράχια https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2021/04/blog-post_31.html

Μπάζα στη θάλασσα, αυθαιρεσίες, χωρίς άδεια- κι οι καταγγελίες; #Μύκονος (video) https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2021/02/blog-post_20.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.