Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Στον Πάνορμο άλλαξε ο Μανωλιός― ('Προστατευόμενος' σου λέει μετά..)




Προκατειλημμένη είμαι λέει. 'Γιατί αν δεχθείς να πας θα δεις τι όμορφο μαγαζί έφτιαξαν' μου είπαν. 
Λες και θα το έφτιαχναν άσχημο. Μα δεν είναι αυτό τι θέμα. Ιδίως στον Πάνορμο που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως καταπατούν προστατευόμενο Υδροβιότοπο και Αρχαιολογικό χώρο. 
―Προστατευόμενο; Γελάνε κάποιοι και μου συστήνουν να μην ασχοληθώ, στο κάτω-κάτω όλη η Μύκονος, λένε, έχει καταστραφεί κι αν θέλω αγνό κυκλαδονήσι να πάω αλλού.
Διαφωνώ και αλλού δε θα πάω, αλλά πάλι άλλο είναι το θέμα διότι καμιά σημασία δεν έχει το πού θα πάω εγώ ή τι θέλω.
Μιλάμε για νόμους― ή μήπως δεν έχουμε;
Μιλάμε για καταπατήσεις κι εμπαιγμό  των αρχών και νταηλίκια αλήτικα και θράσος απροσμέτρητο.
Μιλάμε για συνέπειες ολέθριες για τον τόπο, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, την αρχαιολογική κληρονομιά, τα αποδημητικά πουλιά, τα μικρά ζώα.

Με αφελή χαρά είχα γράψει όταν έγιναν οι πρώτες απόπειρες να σταματήσει ο μέχρι θανάτου βιασμός του Πανόρμου. Και δεν ήμουν μόνη. Πολλοί Μυκονιάτες και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών σύσσωμη, φωτογραφίζαμε τα χειμωνιάτικα μπαζώματα των μικρών χειμάρρων, (χειμώνα, τότε που γίνονται οι βρωμοδουλειές) και παρασταθήκαμε στο Δημαρχείο σε μια συνεδρίαση που ευτυχώς βιντεοσκοπήθηκε διότι θα ήταν αδύνατον να γίνει πιστευτό το θράσος του αντιπροσώπου τής επιχείρησης ο οποίος από τη μια δήλωνε Μυκονιάτης [«εδώ μεγαλώνω τα παιδιά μου»] κι από την άλλη έφερε μαζί του τραμπούκους μάγκες να βρίσουν «τους Μυκονιάτες» μέσα στο Δήμο τους μπροστά στο Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους τους.

Το μαγαζί σφραγίστηκε στις 30/6 στις 8μμ. Την επομένη ο υπεύθυνος έσπασε τη σφράγιση και το λειτούργησε κανονικά. Μάλιστα, έτσι για το γινάτι, κάθε μέρα άπλωνε και ακόμη μια σειρά ομπρέλες (παράβαση κι αυτό μα ποιος τον σταματά;). Έβαλε και μια (παράνομη επίσης) φωτεινή πινακίδα (έτσι για να φωτίζεται με θράσος η παρανομία). 
Την 1/7 το Α.Τ . Μυκόνου συνέλαβε τον υπεύθυνο με την διαδικασία του αυτόφωρου,  το ίδιο και στις 2/7, το ίδιο και 3/7 και πάει λέγοντας.
Ο επιχειρηματίας συνέχισε να χάνει τις προσφυγές του και λέγαμε πως η συμπεριφορά του και τα αυτόφωρα θα συνυπολογίζονταν εναντίον του στα διοικητικά δικαστήρια που δεν τον δικαίωσαν. 
Μόνο που άλλη ήταν η στρατηγική του και καθόλου δεν ενδιαφερόταν για δικαίωση σε δικαστήρια ή τη γνώμη μας για εκείνον. Εξ άλλου προφανώς γνώριζε ότι, ακόμα κι αν ξεχνιόταν η κραυγαλέα περίπτωσή του, ο νόμος 180/79 Π.Δ., αρ 2 παρ 4,5, αναφέρεται ξεκάθαρα σε 3έτη αποκλεισμό επιχειρησης  μετά την παραβίαση σφράγισης και τη συνέχιση λειτουργίας .
Αυτό που ήθελε ήταν να αρμέξει το καλοκαίρι του δίχως να χάσει εισπράξεις ούτε μιας μέρας. και ύστερα να  προχωρούσε στο σχέδιο Β΄ που φαίνεται έπιασε εξαπίνης  το Δήμο μας.  
Αντί λοιπόν σα πέρσι να προσπαθήσει να φανεί μετανιωμένος και διορθωμένος απλώς, απλούστατα, άλλαξε φορεσιά:
Με αλλαγή ΑΦΜ, επωνυμίας και την υποβολή πλήρους φακέλου δικαιολογητικών επανέρχεται λοιπόν στον Πάνορμο Μυκόνου η επιχείρηση που είχε προβεί το 2016 σε παρεμβάσεις και καταπατήσεις. Νέα επωνυμία, νέα άδεια λειτουργίας, άλλαξε ο Μανωλιός.

Σας φέρνω συνδέσμους (και προς το video για να θαυμάσετε ποιότητα και ήθος) + το νόμο και + άρθρο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών με πληροφορίες για τις αναπάντεχες εξελίξεις αλλά και εξηγήσεις αρκετές (για όσους δεν ξέρουν) για τους λόγους  που η  περιοχή και η παραλία του Πανόρμου προστατεύεται από πολλαπλά δατάγματα οπότε με τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση πλέον ασχολείται  ο Συνήγορος του Πολίτη  + με πολλές φωτογραφίες + σύνδεσμο προς την επερώτηση στη Βουλή, του Βουλευτή Κυκλάδων του Ν. Συρμαλένιου, για τις αυθαιρεσίες και  καταπατήσεις παραλιών της Μυκόνου.

Ακόμα κι αν δεν ζείτε στη Μύκονο τούτο το παραμύθι κρατά  μέσα του τη σύγχρονη Ελλάδα σα μια μπουκιά ψωμί βουτηγμένη στα μαγειρέματά της.



 Το παλιό με εικόνες παραβάσεων + το video: 

Για τις εικόνες μου:
Αν μπείτε σε σελίδες του Mykonos Tribe θα δείτε πώς ήταν ο Πάνορμος δίχως ξαπλώστρες και ομπρέλες, μ' εμάς, ένα κόσμο που σεβόταν ακόμα και τα καλάμια και δεν τα κόβαμε για να στολίσουμε τα σπίτια μας.
Προσπάθησα να βρω τωρινές (κι έχω πιο κάτω με το άρθρο της ΚΕΠΟΜ) όμως για μένα αυτά που βλέπω είναι ό,τι στυλιστικά μου προκαλεί αποστροφή και σάς το φέρνω να με νιώσετε: 
―πάνω: υγρός ο σφίχτης ολοξύριστος γυαλίζει σα φαλλός, με κίτρινο βρακί που του φουσκώνει στο επίμαχο σημείο, φωτογραφίζεται στα αγαπημένα καθαρά νερά και πίσω του ως το νερό ξαπλώστρες
―μετά: μεσήλικες με τα κιλάκια τους ποστάρονται αγκαλίτσα ανακοινώνοντας 'θα καταστρέψουμε τη Μύκονο' εννοώντας κάτι τύπου 'θα το κάψουμε μανίτσα μ΄απόψε' αλλά αγνοώντας πόσο η γλώσσα την αλήθεια λέει και όντως  με την παρουσία τους καταστρέφουν το νησάκι μας.
―μετά: η νέα φίρμα στα λαδόξιδα (ή είναι λικεράκια;) και, θα τη δείτε και πιο κάτω πλάι στην παλιά, δε μοιάζει τυχαία που μετά τις περιπέτειες τον έβγαλαν τον πελεκάνο απ' το logo.  To Πριντσι..παύτο  βλέπετε, δε μάς κατέκτησε·   παρέμεινε ως Πριντσι..πότο μα η απόρριψη πρέπει να τσούζει.





Κ.Ε.ΠΟ.Μ
Το θέμα της διαχείρισης των παραλιών στην Μύκονο χρήζει σοβαρού σχεδιασμού και εποπτείας αφού είναι από τους σημαντικότερους πόλους έλξης των επισκεπτών στο νησί, αλλά και των επιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων. Η Κ.Ε.Πο.Μ. έχει θίξει ως τώρα πολλές φορές το θέμα της ορθής διαχείρισης και θα συνεχίσει να εκφράζει τις ανησυχίες της, θέλοντας να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη και προστασία τους, με τρόπο που να διασφαλίζεται η αειφορία τους για τις επόμενες γενιές.
Μία από τις υποθέσεις που μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα είναι η περίπτωση της επιχείρησης που λειτουργεί από πέρυσι στο Πάνορμο και που στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας στις 10/05/17 πήρε τη προέγκριση για λειτουργία, με καινούρια επωνυμία. Ο Πάνορμος ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα παραλιών μαζί με την Φραγκιά, τη Φτελιά και τη Μερχιά, κ.ά. που προστατεύονται από Δημοτικές αποφάσεις και νόμους του Κράτους.
Ξεκινώντας λοιπόν από τις τελευταίες εξελίξεις παραθέτουμε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης και επιμένουμε ότι η διαχείριση των παραλίων του νησιού πρέπει να γίνεται με διαφάνεια.
Μάλιστα, στις 23 Μαΐου 2017 κατατέθηκε επερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο για το θέμα αυθαιρεσιών και καταπατήσεων των παραλιών στη Μύκονο (δες την επερώτηση και την απάντηση Σταθάκη ΕΔΩ).
Παράλληλα ο Συνήγορος του Πολίτη που ξεκίνησε να ασχολείται με την υπόθεση ήδη από πέρσι, ζητάει επίσης σε έγγραφο του (24.05.2017) την άμεση αυτοψία από όλες τις υπηρεσίες μιας και εμφανίζονται πλέον καινούρια στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Σύρου για τις παράνομες εγκαταστάσεις της επιχείρησης που λειτουργεί στον Πάνορμο όπως: μπετένιες πλατείες με σκυρόδεμα, πέργκολες και πισίνες, για να αναφέρουμε κάποια. Το θέμα έχει πλέον περάσει στην Δικαιοσύνη.
Panormos 2
Όταν αναφερόμαστε στο Πάνορμο δεν είναι γιατί έχουμε προσωπικά με τη συγκεκριμένη επιχείρηση ή τους ιδιόκτητες.
Είναι γιατί η συμπεριφορά  και οι παράνομες ενέργειες των συγκεκριμένων επιχειρηματιών  είναι από τις πιο προκλητικές και γιατί όλοι οι επιχειρηματίες και ο ίδιος ο Δήμος οφείλουν να πράττουν σύμφωνα με το νόμο και να σέβονται τις ισχύουσες διατάξεις.
Θυμίζουμε ότι αποτελεί  συνέχεια πολλών παρεμβάσεων της Κίνησης για παρεμβάσεις- καταπατήσεις στον Δημόσιο χώρο.
Όπως άλλωστε σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη και το Συμβούλιο της Επικράτειας, ο αιγιαλός είναι κοινό αγαθό και ανήκει σε όλους.
Καλούμε λοιπόν τον Δήμο να επανεξετάσει το ζήτημα του Πανόρμου, και τη μείζονα αντιπολίτευση να επανατοποθετηθεί -σύμφωνα και με τα νέα έγγραφα/εξώδικο- να ανακαλέσει τη θετική της ψήφο για την αδειοδότηση, να υπερασπιστεί το ρόλο της στην τήρηση των νόμων ως αυτοδιοικητική παράταξη και να συνταχθεί μαζί μας. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι πολίτες αυτού του τόπου. Να αποφασίσουν δηλαδή, τι μέλλον θέλουν γιατί η ευθύνη για την μοίρα του τόπου είναι κοινή και εμπεριέχει την ελευθερία της επιλογής.
Διότι ας μην ξεχνάμε ότι είτε πρόκειται για πεζουλάκι, πλατεία, ή παραλία και γενικά οποιονδήποτε Δημόσιο χώρο, η δημοτική αρχή που κάνει σωστά τη δουλειά της οφείλει να πράττει  ως αρχή πολιτική και όχι επιχειρηματική είτε συντεχνιακή και ως θεσμός αυτοδιοίκησης. Δεν πρέπει δηλαδή να υιοθετεί τiς πρακτικές της πιο “σκοτεινής” πλευράς των  επιχειρηματιών που ανθούν πλέον στον τουρισμό και που είναι βαθιά αντικρατιστές (γεγονός που βαθμιαία γιγαντώθηκε με την κρίση), που έχουν μάθει να παρακάμπτουν θεσμούς, κρατικές δομές και νόμους προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, να μην λογοδοτούν και να αποφεύγουν ελέγχους.  Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Μυκόνου είναι νομικός και ακόμη και αν ψηφίζεται η παράταξή του από κάποιους από τους παραπάνω, δεν πρέπει να ταυτίζεται με αυτούς, αλλά αντίθετα να έχει σαν γνώμονα το συμφέρον όλων όσων ζουν και εργάζονται πάνω στο νησί.
 Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος: Ο Πάνορμος ως   παράδειγμα της «νέας» παραβατικότητας στη Μύκονο
Η συμπεριφορά της επιχείρησης που λειτουργεί το εστιατόριο στον Πάνορμο τα τελευταία χρόνια, μας έχει απασχολήσει επανειλημμένως και θα συνεχίσει να μας απασχολεί.
Όχι μόνο γιατί παρανομεί απροκάλυπτα σε μια περιοχή προστατευόμενη, από πολλές διατάξεις, δεν συμμορφώνεται και προκαλεί, αλλά κυρίως, γιατί αγνοεί ελεγκτικούς μηχανισμούς, νόμους και διατάξεις, ερμηνεύει την νομοθεσία κατά το συμφέρον της και δεν διστάζει να απειλεί ακόμη και τους δημόσιους λειτουργούς, για να πετύχει τον σκοπό της.
Επιμένει να λειτουργεί χωρίς άδεια αποδεικνύοντας έτσι την ανυπαρξία του κράτους αλλά κυρίως την εύνοια της Δημοτικής αρχής του Δήμου Μυκόνου, παρά τις δηλώσεις του ίδιου του Δημάρχου στο παρελθόν, για την προστασία της περιοχής και την αντίδραση και υποκριτική συναίνεση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην συνεδρίαση αυτής, τον Μάιο του 2016.
Λειτούργησε λοιπόν κανονικά παρά την σφράγιση της επιχείρησης τον περασμένο  Ιούνιο, επανήλθε με αίτηση για νέα άδεια στην Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου τον Νοέμβριο του 2016 παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η αδειοδοτούσα αρχή δεν μπορεί για 3 χρόνια να εγκρίνει λειτουργία  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια επιχείρηση.
 Και αφού δεν τα κατάφερε με τον τρόπο αυτό, μεταλλάχθηκε!
Άλλαξε επωνυμία και ΑΦΜ χωρίς στην ουσία να αλλάζει μετόχους και συμπεριφορά. Στην συνεδρίαση στις 10/05/17 της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων, εξετάστηκε ο φάκελος προ έγκρισης του εστιατορίου στον Πάνορμο το οποίο έφερε αίτηση με καινούργια εταιρική μορφή.
Στο φάκελο που εξέτασε το Συμβούλιο, είχαν κατατεθεί από την εταιρεία δύο βεβαιώσεις από την πολεοδομία Μυκόνου κατά τις οποίες βεβαιώθηκε η τακτοποίηση αυθαιρεσιών ακόμη και για κτίσματα μετά το 2011.  Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πολεοδόμος κ. Αντώνης Καστορίνης και τις δύο αιτήσεις της εταιρείας τις απάντησε αυθημερόν αποδεικνύοντας ότι όταν θέλει, μπορεί να λειτουργεί άμεσα παρά τη δικαιολογία της υποστελέχωσης και την παραφιλολογία ότι το τοπικό γραφείο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και καθυστερεί στις αποφάσεις.
Στην συνεδρίαση αυτή, παρά την διαπίστωση του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη γύρω από τη μη ύπαρξη νόμιμων άδειων και την έλλειψη έλεγχου των αρμόδιων υπηρεσιών όπως επίσης και τις διαπιστώσεις της δικηγόρου του Δήμου που σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ιστορικό παραβατικότητας μέχρι σήμερα του εν λόγω εστιατορίου, δόθηκε νέα προέγκριση από το Δήμο.
Η πολυπόθητη προέγκριση δόθηκε με έξι ψήφους υπέρ (πέντε της συμπολίτευσης και μία της μείζονος αντιπολίτευσης) και μία κατά, από τον σύμβουλο της Κ.Ε.Πο.Μ.
Για την τελική άδεια και λειτουργία της επιχείρησης θα αποφανθεί ο Δήμος και η άδεια θα υπογραφεί απο το Δήμαρχο, αφού στον φάκελο υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βεβαίως, η βεβαίωση της Αρχαιολογίας. Αρκεί να μην λειτουργήσει ως τότε μόνο με την προ έγκριση. Παρ’ όλα αυτά το εστιατόριο όπως ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στα κοινωνικά δίκτυα άνοιξε στις 11/05/2017 χωρίς να έχει λάβει ακόμη οριστική άδεια λειτουργίας!
Panormos 4
Πολλά τα ερωτήματα λοιπόν:
– Για ποιο λόγο και με εντολές τίνος δεν έχει εκδοθεί από τον πολεοδόμο Μυκόνου ως όφειλε, πρωτόκολλο κατεδάφισης την Άνοιξη του 2016;
– Πότε προέβη σε νέα αυτοψία η Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Μυκόνου για να διαπιστώσει νέες αυθαίρετες κατασκευές;
– Για ποιόν λόγο και με εντολές τίνος, ο προϊστάμενος της πολεοδομικής υπηρεσίας εξυπηρέτησε ταχύτατα την εν λόγω επιχείρηση όταν ο όγκος της δουλειάς του κατά δήλωσή του ιδίου, τον αναγκάζει να μην εξυπηρετεί επαρκώς πολίτες και άλλους επιχειρηματίες του νησιού;
– Πως τακτοποιούνται αυθαιρεσίες μετά το 2011 και με την υπογραφή τίνος μηχανικού;
– Για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφίες για να  αποδειχθούν οι παραβάσεις;
– Για ποιον λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου κ. Ατζαμόγλου  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου στις 11/5/17 επιτέθηκε στην επικεφαλής της ΚΕΠοΜ, Άννα Καμμή όταν εκείνη ενημέρωνε τον Δήμαρχο και το Σώμα για την κατ’ εξακολούθηση προκλητική και παράνομη λειτουργία της επιχείρησης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια επιχειρήματα των παραβατών επιχειρηματιών;
Αυτά και άλλα πολλά μένουν να διερευνηθούν από την αρμόδια Εισαγγελία και τους ελεγκτές νομιμότητας.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Δημοτική αρχή του κ. Κουκά υποστηρίζει επιλεκτικά ορισμένους επιχειρηματίες και άλλους όχι.
Panormos 3
 Να πούμε το όχι εγκαίρως. 
Όταν λοιπόν ένας Δήμος  εξυπηρετεί τους ημέτερους και επιλέγει να συμπεριφέρεται με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στο θέμα της ανοχής παραβάσεων από επιχειρηματίες όπως αυτούς του Πάνορμου, αναρωτιέται κανείς ποιό είναι το κριτήριο του και ποιά η συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο που διοικεί. Ειδικά σε μια εποχή που ορίζεται άμοιρη, λόγω οικονομικής κρίσης, το αποτέλεσμα είναι να  αφήνονται όλα στην τύχη της κάθε λογής  επιχειρηματικότητας, που εξαιτίας της απουσίας του κράτους, του χρέους, της φτώχειας στην υπόλοιπη Ελλάδα, με προκάλυψη τη φτηνή ρητορική ότι «δίνει εργασία στον κοσμάκη» διαλύει τόπους, οικονομίες και ανθρώπινες ζωές.
Σε αυτό το φόντο η Μύκονος δεν μπορεί να είναι το παράδειγμα επιβίωσης και πλουτισμού με όρους «άγριας Δύσης», με τα αρπακτικά, το ξέπλυμα, τον εργασιακό μεσαίωνα και μια δουλική δημοτική αρχή.
Αν κάποτε τα εντός του νησιού  περίεργα «δούναι-λαβείν» διευθετούνταν με πολιτικά μικρορουσφέτια και μια ‘ανεκτή’ παραβατικότητα, τώρα τα πράγματα άλλαξαν και αυτό που έχει προκύψει έχει ασύλληπτο μέγεθος και θα έχει συνέπειες πέρα από κάθε φαντασία.
Καλούμε λοιπόν την κοινωνία της Μυκόνου να ανασυνταχθεί. Να μην βλέπει αρνητικά τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες εκείνων που ενδιαφέρονται από αγάπη για τον τόπο. Κυρίως να μην απορεί γιατί κάποιοι -ιδιώτες ή συλλογικότητες- παίρνουμε την πρωτοβουλία να καταγγείλλουμε τις κραυγαλέες παραβάσεις τυχάρπαστων επενδυτών, που σήμερα είναι δω και αύριο άλλου. Ας συμπορευτούμε όλοι  μαζί σε αυτήν την προσπάθεια αντίδρασης απέναντι στην ανευθυνότητα των αρμόδιων να συνταχτούν με τον νόμιμο και δίκαιο. Τώρα πριν να είναι αργά πλέον για όλους μας.
Τέλος, και ενώ ακόμα το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, ας προστατέψουμε κάποια κομμάτια της αξιοπρέπειας αυτού του τόπου, γιατί η συλλογική μνήμη και ιστορία καταγράφει τα λάθη όλων, ιδιαίτερα όσων είχαν την δυνατότητα να πράξουν διαφορετικά αλλά προτίμησαν την σιωπή.
Ας μην είμαστε εκείνοι, που σιώπησαν όταν είχαμε ακόμα φωνή.


Panormos today and yesterday
Ο Πάνορμος χτες και σήμερα. Αρχείο Δημήτρη Κουτσούκου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Επαναλαμβάνουμε και υπενθυμίζουμε ότι,
η παραλία Πανόρμου προστατεύεται
από πολλαπλά διατάγματα
– Ως αρχαιολογικός χώρος από την ΥΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/21736/1223  – ΦΕΚ 606/1995 για την κήρυξη αρχαίων θέσεων και μνημείων, την οποία η εν λόγω επιχείρηση δεν έχει σεβαστεί. Ας σημειωθεί ότι η Εφορεία Κυκλάδων έχει εκδώσει δυο σήματα διακοπής εργασιών μια και το κτίριο του εστιατόριου έχει κατασκευαστεί άνευ έγκρισης από την ιδια την Εφορεία,
– Το Π.Δ. 243 / 2005 ΠΔ της χωροταξικής Μυκόνου για τον καθορισμό Ζώνης Οικιστικού Έλεγχου ΖΟΕ .
– Ως υδροβιότοπος, σημείο  εκβολής ρέματος και έχει ενταχθεί στο κατάλογο μικρών νησιωτικών υγρότοπος  και απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.
__________________________________
Οι φωτογραφίες (πλην της διπλής σύνθεσης στο τέλος)
  προέρχονται από την σελίδα προβολής της επιχείρησης στο facebook
___________________________________

Άρθρο 2, Νόμου180/79 Π.Δ
1. Σε περίπτωση τελεσίδικης καταδίκης κατόχου άδειας λειτουργίας κέντρου διασκεδάσεως ή καταστήματος που αναφέρεται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος, για έγκλημα το οποίο περιλαμβάνει στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου, η άδεια αφαιρείται οριστικά από την Αρχή που τη χορήγησε. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και αν η επιχείρηση διευθύνεται από Εταιρεία, εφόσον η καταδίκη αφορά πρόσωπο που αναφέρεται στην παρ. 4 του άρθρου 1 του παρόντος.
2. Η Αρχή που χορηγεί την άδεια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως και καταστημάτων που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος, καθώς και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά Υγειονομικές Διατάξεις προσφέρονται οινοπνευματώδη ποτά για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, αφαιρεί με απόφασή της τη χορηγηθείσα άδεια και σφραγίζει το κατάστημα για χρονικό διάστημα δέκα (10) μέχρι εξήντα (60) ημερών, εφόσον:
α. Βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς ή άλλα αρμόδια όργανα τρεις (3) συνολικά παραβάσεις, εντός έτους, των διατάξεων του άρθρου 4 του παρόντος, των υγειονομικών διατάξεων που καθορίζουν μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των κέντρων διασκέδασης και των λοιπών καταστημάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος, των διατάξεων που ισχύουν κάθε φορά για την κοινή ησυχία, τη λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης αδείας λειτουργίας μουσικής και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.
β. Εκδόθηκαν, ύστερα από μηνύσεις ιδιωτών, τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση των προηγουμένων διατάξεων. Εάν μετά από τρεις (3) αποφάσεις προσωρινής αφαιρέσεως της άδειας λειτουργίας καταστήματος, στις οποίες συνυπολογίζονται και τυχόν αποφάσεις προσωρινής αφαιρέσεως που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν σύμφωνα με τις προϊσχύσασες διατάξεις, βεβαιωθεί εκ νέου παράβαση των προαναφερομένων διατάξεων εντός έτους από την έκτιση της τελευταίας προσωρινής αφαιρέσεως, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος δύναται να αφαιρείται οριστικά με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ύστερα από πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
3. Οι διοικητικές ποινές της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλονται από την Αρχή που εξέδωσε την άδεια λειτουργίας και στις περιπτώσεις που στα καταστήματα της παραγράφου αυτής:
α. Γίνεται διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών ή
β. Συχνάζουν αντικοινωνικά, κακοποιά ή ύποπτα διακίνησης ναρκωτικών άτομα ή
γ. Λαμβάνουν χώρα σοβαρές αταξίες αντικοινωνικού χαρακτήρα που προκαλούν το κοινό αίσθημα ή δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια, τη νεολαία και τα ήθη. Αν οι λόγοι για τους οποίους αφαιρέθηκε προσωρινά η άδεια λειτουργίας, εξακολουθούν να υπάρχουν, δύναται να αφαιρείται οριστικά αυτή με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ύστερα από πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
4. Σε περίπτωση παραβίασης της σφραγίσεως ύστερα από απόφαση προσωρινής αφαιρέσεως της αδείας και θέσεως σε λειτουργία του καταστήματος, αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας αυτού με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας.
5. Σε πρόσωπο από το οποίο αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας του καταστήματός του, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος άρθρου, δεν επιτρέπεται η χορήγηση άδειας λειτουργίας οποιουδήποτε καταστήματος από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2, πριν την πάροδο τριών (3) ετών από την οριστική απόφαση.

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.