Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Λούσιαν Φρόυντ /από Τα Μικρά Μου Μανιφέστα





Ο Lucian Freud ο αγαπημένος μου. Επειδή άρχισε αργά. Επειδή δε νοιάστηκε για τον κόσμο. Επειδή ζωγράφισε τις κόρες του γυμνές. Επειδή ζωγράφισε τις κόρες του γυμνές και εγκύους. Επειδή επιμένει πως δεν έχει διαβάσει το διάσημο θείο του. Επειδή αγαπάει τα ζώα. Επειδή βλέπει μέσα από την επιφάνεια. Επειδή η επιφάνειά του είναι διαφανής. Επειδή ξέρει να περιμένει. Επειδή δε βιάζεται. Επειδή δε βιάστηκε. Επειδή γερνά με χάρη.


Επειδή με συναρπάζει. Επειδή με παρηγορεί. Επειδή το ταλέντο αργά η γρήγορα θα φανεί. Επειδή η δουλειά αργά ή γρήγορα θα φανεί. Επειδή δεν ξεχνώ την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισα. Επειδή ακόμα δεν ήταν διάσημος. Επειδή με καθήλωσε. Επειδή στην αρχή δε μου άρεσε. Επειδή ήμουν νέα και άσχετη. Επειδή κατάλαβε τη σκιά. Επειδή δίχως σκιά δεν έχεις βάθος. Επειδή δίχως βάθος δεν έχεις γνώση. Επειδή γνώση είναι η πείρα. Επειδή η πείρα θέλει χρόνο. Επειδή η ουσία θέλει το χρόνο της. Επειδή πρώτα σπέρνεις. Επειδή μετά θερίζεις. 

Επειδή είναι ο σπουδαιότερος ζωγράφος της εποχής μου. Επειδή πήγε κόντρα στο ρεύμα. Επειδή η αλήθεια θέλει θάρρος. Επειδή η Τέχνη θέλει θάρρος. Επειδή το θάρρος θέλει υπομονή. Επειδή η αλήθεια κρύβεται. Επειδή όποιος ψάχνει βρίσκει. 
__________________________________



Lucian Freud






















                                            ______________________________________________
Παλιότερη ανάρτηση. 
Από σήμερα 22 Ιουλίου 2011, δε θα μπορώ να λέω "ο σπουδιαότερος/ο πιό αγαπημένος μου εν ζωή" ζωγράφος. Το πρώτο (εντός ωρών)  Αφιέρωμα: guardian.co.uk

                                                                                        

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.