Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γυναίκα δε σημαίνει Μάνα ― Ακούτε ρατσιστές της γης; Αυγά δε σάς κλωσσάμε



Για να αποφύγει να απαντήσει σε κατηγορίες για τη σφαγή αμάχων* από τον τουρκικό στρατό ο Ερτογάν είπε πως η μεγάλη σφαγή είναι οι αμβλώσεις που καταστρέφουν το τουρκικό έθνος χτυπώντας το 'soy' (που μη μου πείτε πως δεν αναγνωρίζετε τη λέξη).
Εκτρώσεις και καισαρικές είναι ο στόχος του για εσωτερική κατανάλωση και άνοιγμα προς τα Εμιράτα και τις επενδύσεις τους.
Ευτυχώς οι γυναικείες οργανώσεις κι η αντιπολίτευση αντέδρασαν κι έγινε χθες μια διαδήλωση γυναικών με  σύνθημα 'το σώμα μου είναι δικό μου' γραμμένο από μια γενναία γυναίκα πάνω στη γυμνή κοιλιά της.
'Χάνεται η τουρκικότητα' λέει ο Ερτογάν σ΄ένα λαό ανάκατο όσο και της Ελλάδας στην οποία πολλά υποφέραμε για τον ελληνισμό μέχρι να γίνουμε εσωστρεφές κι οπισθοδρομικό κρατίδιο. Τα ίδια ακούστηκαν στη ναζιστική Γερμανία για το jus sanguinis, το ονομαζόμενο κι από τους Γάλλους droit de sang, 'δικαίωμα αίματος' στη γη. Μια μπούρδα των ανιστόρητων δηλαδή.
Κάθε γυναίκα , λέει ο Ερτογάν πρέπει να κάνει τουλάχιστον τρία παιδιά γι αυτό κι οι αμβλώσεις πρέπει να απαγορευτούν. Κι ακατανόητα προσθέτει τις καισαρικές, μια αρχαία ιατρική πρακτική που μάς έδωσε τον Ιούλιο Καίσαρα κι η οποία αν απαγορευθεί θα ξεπαστρέψει αρκετές εγκύους.
Μα είπαμε, αν Γυναίκα σημαίνει Μάνα τότε  η γυναίκα που δεν τεκνοποιεί είναι βάρος στη γη. Οι άλλες, οι πολύτεκνες, έγκυοι και ξυπόλυτες κλειδωμένες στην κουζίνα τους δεν αποτελούν επαγγελματικό ανταγωνισμό ή κίνδυνο αύξησης της ανεργίας και καταμερισμού του πλούτου.
Γνωστά και με κουράζει να τα λέει μα ο Ερτογαν από τη μια κι από την άλλη εδώ η άνοδος ενός κόμματος-συμμορίας με το  99% των μελών του άνδρες με υποχρεώνει ηθικά να πω τα χιλιοειπωμένα.
Οι επιθέσεις σε μετανάστες δεν είναι μακριά από την απαγόρευση  των αμβλώσεων κυρίες μου. Κι η απαγόρευση των αμβλώσεων οδηγεί σε πλήρη κατοχή του σώματός μας από κάθε  άνδρα (εραστή ή βιαστή), οδηγεί σε κατακρεούργηση του σώματός μας σε παράνομα ιατρεία (ρωτήστε τη γιαγιά σας), οδηγεί (να σάς θυμίσω;) στα 'έκθετα' των περασμένων πατριαρχικών αιώνων που αφήνονταν σε πόρτες και ορφανοτροφεία και, μια εποχή που αυξήθηκαν λόγω πολέμου η πορνεία κι οι βιασμοί, στις βρεφοδόχους όπως της φωτογραφίας.
Μια  τρύπα στον τοίχο είναι για μάς το σημείο που παίρνουμε μετρητά κι όχι ο τόπος που θα αφήσουμε το μωρό μας.
Γι αυτό παρακαλώ αντισταθείτε: Γυναίκα δε σημαίνει Μάνα.



__________________________________________________
*1. στο Roboski/Uludere

*2. Το κόμμα του Ερτογάν σχεδιάζει να κατεβάσει ως την 4η εβδομάδα το δικαίωμα άμβλωσης πράγμα που σημαίνει απαγόρευση αφού η εγκυμοσύνη διαπιστώνεται συνήθως μετά την 5η εβδομάδα. 

18 σχόλια:

  1. Εγώ, αγαπητή Δάφνη μου, δεν είμαι υπέρ της έκτρωσης...για το μόνο απλό λόγο ότι είναι ένας φόνος που διαπράττεται εις βάρος ενός ζωντανού πλάσματος, που δε φταίει σε τίποτα για τη δική σου ανευθυνότητα.Σε γενικές γραμμές όμως, σωστή είναι η θέση σου στο κείμενο.Γυναικα δε σημαίνει απαραίτητα μάνα!Δε θα μας πούνε εμάς τα φασιστάκια πως να ζήσουμε τη ζωή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε (ή Ανώνυμη) το να είμαστε υπέρ της δυνατότητας επιλογής δε σημαίνει πως ενθαρρύνουμε τις εκτρώσεις. Κανένα κράτος δε δικαιούται να επεμβαίνει στο σώμα μας.
      Όποια δεν είναι υπέρ ας μην τις κάνει
      . Όσο για το 'ζωντανό πλάσμα' χμ.. μη μπούμε στα θρησκευτικά περί ψυχής διότι τι δεν είναι 'ζωντανό' στον κόσμο μας;
      Στα άλλα χαίρομαι που συμφωνούμε!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Δάφνη, συμφωνώ εν μέρει με αυτό που λες...Βασικά, πρέπει να είναι τρελά οργανωμένο ένα κράτος για να απαγορεύσει τις εκτρώσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει και σημασία στο θέμα της αντισύλληψης, ώστε και οι γυναίκες να είναι ικανοποιημένες και να μη δολοφονούνται αθώα παιδιά...Επίσης, ένα σωστό κράτος δεν τις απαγορεύει εξ ολοκλήρου.Υπάρχουν και οι εκτρώσεις που γίνονται για πολύ σοβαρούς ιατρικούς λόγους, οι οποίες πιστεύω ότι, αν δεν υπάρχει αναλλακτική, δεν πρέπει να απαγορεύονται!Θέλει πολλή μελέτη το θέμα.Όσο για το αν αποτελεί ζωντανό πλάσμα ένα αγέννητο παιδί κι αν έχει ψυχή, δεν είναι καθόλου θρησκευτικό το θέμα.Γιατροί λένε ότι έχει συναισθήματα από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του, κι αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις ενός εμβρύου μόλις εκτεθεί σε διάφορα ερεθίσματα...Είδα ανάλογο ντοκιμαντέρ και έπαθα την πλάκα μου σχετικά με αυτό το θέμα!Ανώνυμη

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας. Μια μικρή παρέμβαση: το ζυγωτό δεν έχει καμία συνείδηση, και οπωσδήποτε όχι συναισθήματα. Δεν είναι καν βιώσιμο μέχρι τις 24 εβδομάδες και οπωσδήποτε όχι στις πρώτες 12, που είναι το όριο για την ελληνική τουλάχιστον νομοθεσία. Πρόκειται απλά για οργανική ύλη με το δυναμικό να γίνει ζωή. Οι αντιδράσεις που βλέπετε δεν αποτελούν συνέπεια της ύπαρξης συναισθημάτων, αλλά είναι απλές, αυτόματες εξελικτικές αντιδράσεις που μπορούν να παρατηρηθούν και σε μια αμοιβάδα (απλός μονοκύτταρος οργανισμός) εφόσον απειλείται ο ζωτικός της χώρος. Αυτά είναι τα γεγονότα, όλα τ' άλλα είναι δογματικές δοξασίες. Η αυτοδιάθεση και η ελευθερία της επικυριαρχίας πάνω στο σώμα σου είναι το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα. Και καμιά γυναίκα δεν πρέπει να πιέζεται (όχι μόνο νομικά, αλλά και ηθικά) να γίνει μητέρα αν δεν το επιλέξει η ίδια. Το δικαίωμα την έκτρωση είναι θεμελιώδες στοιχείο του κράτους δικαίου. Τα κράτη που απαγορεύουν δικτατορικά τις εκτρώσεις δεν είναι καθόλου τρελά οργανωμένα, είναι αρρωστημένα, και είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο οδηγούν μόνο σε μια μαύρη αγορά των εκτρώσεων όπου γιατροί-χασάπηδες θησαυρίζουν εις βάρος της ψυχικής και σωματικής υγείας των γυναικών. Δεν θα επέλεγα ποτέ μου (θέλω να πιστεύω) να κάνω έκτρωση γιατί η ψυχοσύνθεσή μου δεν θα το άντεχε. Αλλά αυτό θα ήταν δική μου απόφαση κι όχι της πολιτείας.

      Σημείωση: δείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη τη σχετική ταινία «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες & 2 Μέρες» («4 Luni, 3 Saptamani Si 2 Zile») του Ρουμάνου Κρίστιαν Μουτζίου.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή μου Ανώνυμη η σαφέστατη απάντηση τής 'anemodektis' με κάλυψε απόλυτα & νομίζω δε θα διαφωνήσετε πως έχει δίκιο.
      Παρατηρώ όμως Κυρίες μου πως κανένας άνδρας δε νοιάστηκε να σχολιάσει κι αυτό μάλλον υπογραμμίζει πόσο το θέμα αφορά εμάς & μόνο εμάς ― ούτε νομοθέτη, ούτε σύζυγο, ούτε το Θεό τον ίδιο.
      Παρατηρώ επίσης πως σε ένα πράγμα συμφωνούμε όλες: δε θέλουμε να κάνουμε εκτρώσεις. Γι αυτό & θα επαναλάβω πως τις θέλουμε νόμιμες, όχι υποχρεωτικές.

      Διαγραφή
    5. Νόμιμες τις θέλουμε, γιατί, όπως επισήμανα πριν, υπάρχουν και εγκυμοσύνες που απειλούν τη ζωή της εγκύου, οι οποίες, αν η γυναίκα θέλει να ζήσει φυσικά, κρίνονται αναγκαίο να τερματιστούν με έκτρωση.Αλλά θέλει πολλή μελέτη το θέμα...
      Αλλά όπως και να' χει, εγώ δε συμφωνώ με το την απόφαση του τουρκικού κράτους, για ένα λόγο που μπορεί να φανεί ηλίθιος.Άμα νοιάζεσαι για τον κόσμο και θεωρείς τον εαυτό σου ανθρωπιστή, απαγόρεψέ τες, αλλά μελέτησε σε βάθος το θέμα, παρουσιάζοντας σωστά επιχειρήματα και συμπεράσματα ερευνών...Η αύξηση του πληθυσμού ΔΕΝ αποτελεί επιχείρημα για να περάσεις έναν τέτοιο ολοκληρωτικό νόμο, πάνω σε ένα θέμα του οποίου κάθε περίπτωση έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά...Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τρόποι να αυξηθεί ο πληθυσμός ενός κράτους και πιο ελεύθεροι, συνεπώς οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι ο Ερντογάν σκέφτηκε την εύκολη λύση για να επιλύσει το πρόβλημα του κράτους του...
      Εν πασει περιπτωσει...κανένας δεν έχει αναμνήσεις από τη ζωή του ως έμβρυο, οποτε δε μπορούμε να ξέρουμε την αλήθεια σχετικά με το τι αισθάνονται.Δεν αμφιβάλλω ότι τα λεγόμενά μου, όπως και τα δικά σας, μπορεί πιθανότατα να είναι μόνο και μόνο μια λανθασμένη άποψη επάνω στο θέμα.Εγώ προσωπικά το θεωρώ βάρβαρο, γι' αυτό και θα το αποφύγω όσο μπορώ...Αλλά συμφωνώ με εσάς στο θέμα της επιλογής.Ο άνθρωπος πρέπει να νιώθει ελεύθερος να επιλέξει.Άλλωστε αν επιλέξει το σωστό (άσχετα με το ποιό είναι αυτό)ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής (λέω εγώ, τώρα), θα ξεχωρίσει από όσους επιλέξουν συνειδητά το λάθος.
      Καλό μεσημέρι!
      Α...και να μην το ξεχάσω:Θα σας πρότεινα να δείτε και το ντοκιμαντέρ "Σιωπηλή Κραυγή".

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή Ανώνυμη θα το δω.
      Κατά τα άλλα νομίζω πως συμφωνούμε περί Επιλογής.
      Τώρα για τον Ερτογάν (με τον οποίο χαίρομαι που κι εσείς διαφωνείτε) πιστεύω πως το θέμα δεν είναι η αύξηση του πληθυσμού που επικαλείται για να ευχαριστήσει μουλάδες που επικαλούνται τη θρησκεία ενώ, άνδρες όλοι τους, δε νοιάζονται παρά να διατηρήσουν ένα status quo που τους κρατά άρχοντες κι αφέντες στο καλύβι τους & με πολλά παιδιά για σκλάβους. Τα ίδια κι οι φανατικοί Χριστιανοί κι οι Μορμόνοι των ΗΠΑ.
      Πιστεύω γενικά πως σε θέματα προσωπικής ζωής δεν έχει δουλειά ο Νόμος που μετατρέπει τον πολίτη σε άβουλο βρέφος για το οποίο αποφασίζει το κράτος-γκουβερνάντα όπως παλιότερα ο Πατερούλης-Βασιλιάς κι η Μαμά-Πατρίδα.
      Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας & σάς εύχομαι Καλό βράδυ
      (& τύχη με προσοχή ώστε να σάς κρατήσει η ζωή μακριά από το προσωπικό δίλημμα μιας έκτρωσης).

      Διαγραφή
    7. Να είστε καλά, έστω κι αν άργησα να απαντήσω...

      Διαγραφή
    8. Κι εσείς.Το εκτιμώ που απαντάτε παρά τη διαφωνία μας.

      Διαγραφή
  2. Μαζί σου καλή μου Δάφνη!! Ελπίζω να έχει μείνει ακόμα κόσμος που αντιστέκεται σε αυτή την οπισθοδρόμηση και τον σκοταδισμό που ζούμε, γιατί η παραίτηση που βλέπω γύρω μου έχει αρχίσει να με θυμώνει με τους συνανθρώπους μας!! Εδώ υπάρχουν χώρες στις οποίες επιτρέπεται ακόμα η κλειτοριδεκτομή σε μικρά κορίτσια, οπότε τί συζητάμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Ειρήνη μου τι θέμα τρομερό θίγεις! Μια αρχαία 'παράδοση' που ακόμα καλά κρατεί & ακρωτηριάζει εκατομμύρια κορίτσια σε τρεις ηπείρους.. Πρόσφατα διάβαζα για να γράψω εδώ & τρόμαξα.. (Είδες φαντάζομαι το Λουλούδι της Ερήμου― μπροστά σε όσα συμβαίνουν φάνηκε παραμυθάκι..). Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι περισσότερες επιθέσεις σε μεταναστες γινονται αφου οι μεςταναστες εχουν επιτεθεί πρωτοι. βιασμοι ξυλοδαρμοί δολοφονίες για μερικα ευρω, εινια μια πραγματικότητα και δεν ιενια καθολου σωστό να μην ασχολούμαστε με αυτο το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα δει κάποτε ένα βίντεο για τις εκτρώσεις, και έλεγε ο γιατρός ότι το έμβρυο αισθάνεται και φόβο και πόνο. Έλεγε επίσης ότι η έκτρωση είναι σαν να σκοτώνεις έναν άνθρωπο κόβοντάς τον μικρά κομματάκια αρχίζοντας από τα πόδια.
    Αργότερα διάβασα κάπου ότι στο διάστημα που γίνεται η έκτρωση δεν έχει αναπτυχθεί εγκέφαλος.
    Η οντότητα είναι ο εγκέφαλος και όλα γίνονται μέσα σ΄ αυτόν. Εκεί είναι τα αισθήματα εκεί ο πόνος κλπ. Όλο το υπόλοιπο, είναι ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του. Άρα αν δεν υπάρχει εγκέφαλος δεν υπάρχει πόνος. Ποιος πονάει αν δεν υπάρχει εγκέφαλος;

    Το ερώτημα όμως που μου έχει μείνει, είναι αν οι εκτρώσεις γίνονται πράγματι μόνο στο διάστημα που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα εγκέφαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απάντηση είναι απλή. Εάν το ζήτημα είναι ηθικό αποφασίζουν οι θρησκείες κι ανακαλύπτουν οι γιατροί σε ποιο στάδιο αποκτά το έμβρυο ψυχή ή εγκέφαλο ή πόνο κοκ.
    Για μένα όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Πρώτη είναι η έγκυος κι εκείνη αποφασίζει, με το γιατρό της σύμβουλο για το ως πότε εκείνη δεν κινδυνεύει από την έκτρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να νοιαστεί για το μωρό; Ε όχι κι έτσι... δεν πρόκειται για αντικείμενο.

      Διαγραφή
    2. Το αντικείμενο δεν είναι αν πρόκειται για Αντικείμενο αλλά για σωστή επιλογή προτεραιοτήτων σε ένα κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.