Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Του Αγίου Μνημονίου και του Νεποτισμού το ανάγνωσμα―αψήφιστα




Για τις εκλογές είμαι αποφασισμένη να μη μιλήσω.


Για ένα από τα θέματα τής καρδιάς μου όμως και τούτου του blog όπως θα ξέρετε είναι η Αποποινικοποίηση και τα Προγράμματα Απεξάρτησης. Αν συμμερίζεστε την έγνοια μου ενημερωθείτε εδώ συνοπτικά για τις θέσεις (και πράξεις) κάθε υποψήφιου συνδυασμού.

Θυμάστε πέρσι πώς μάς διασκέδασε που τα γενέθλια του μνημονιομανούς πρωθυπουργού πέφτουν την ημέρα που γιορτάζουμε τον Άγιο Μνημόνιο (βοήθειά μας); Να ΄το που πάλι η μοίρα παίζει μαζί του με καβαφικές συμπτώσεις. Διότι αν ο ανήρ μείνει στην Ιστορία θα είναι για το Μνημόνιο (που θα ταλαιπωρήσει μαθητές και φοιτητές του μέλλοντος) ομώνυμο του Αγίου που γιορτάζει στα γενέθλιά του και που, ζει την τελευταία ημέρα πριν καταβαραθρωθεί επίσημα η κληρονομιά που τόσες ανομίες τού επέτρεψε. Το κληρονομικό του κόμμα εννοώ.
Θα σας το ξαναπώ εκείνο το παλιό του Τσώρτσιλ: Εάν οι άνθρωποι που κυβερνούν διάβαζαν όσα απαιτούνται να έχεις διαβάσει για να κυβερνάς, δε θα είχαν το χρόνο να μάς κυβερνήσουν. Έτσι αφηνόμαστε στους αβαθείς, κενόδοξους, φιλόδοξους και επιπόλαιους που ούτε τη φοβέρα του Αγίου τους δεν ακούν.
Ό,τι κι αν γίνει αύριο για το καλό μας είναι. Ένα μικρούλι βήμα μακριά από την οικογενειοκρατία και το νεποτισμό* που μάς κατέστρεψε.
_______________



*Νεποτισμός: H τάση να καταλαμβάνονται ανώτερες θέσεις και αξιώματα από συγγενείς υψηλών προσώπων.
H λέξη μας ήρθε από την Ιταλία και βγαίνει από το nepote (ανιψιός), εκ του λατινικού nepos-nepot.
_________________________________________



6 σχόλια:

  1. Ελπίζω να μην έχασες κάθε ιδέα όταν έμαθες την ημερομηνία γέννησής μου. Άσε που είναι συνονόματος. Το Θωμάς είναι μπλογκικό. Ευχαριστώ για τις ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι βέβαια! Γιορτάζει και ο Άγιος Τύχων μαζί του. Χρόνια Πολλά 'Θωμά' & τυχερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νέπως [βλ. νήπιος, νέος]- απόγονος. νέποδες, νεποτισμός, ανεψιός (α, ευφων., π>ψ), ανεψιάδης, ανεψιαδούς, ανεψιαδής, ανεψιότης, νηγάτεος (γίγνομαι, πρκμ. γέ-γα-α), ανήγατος (Μακ.), νωπός (νέ-ος + οψ > νεοπός > νωπός, εο>ω), νωπογραφία.

    νήπιος [νά-ω (= ξεχειλίζω) + βίος (β>π), δηλαδή νάβιος > νήπιος (α>η)]- ανήλικο παιδί, μεταφ., παιδαριώδης, άφρων, ανόητος. νηπιάα, νηπιέη, νηπιάζω, νηπίασις, νηπίαχος (υπόκορ.), νηπιαχεύω, νηπιαχεύομαι, νηπιάχω, νηπιεύομαι, νηπιο-, νηπιόεις, νηπιόλεκτα (λέγω), νηπιότης, νηπιώδης, νηπύτιος (νηπιότης > νηπότης > νηπύτιος, ο>υ), νηπυτία, νηπυτιεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρο θαυμάσιο! Το αντιγράφω (με link& όνομά σου βέβαια) στο άλλο μου όπου αναρτώ ότι έγραψα γι αλλού κι έχω & τούτο.) Καλή αντοχή για σήμερα!

      Διαγραφή
  4. Κι΄εγώ ως ψηφοφόρος,έδωσα την ψήφο μου και μου έμεινε ο φόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.