Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Απόψε δε θα ερωτευτώ γαϊδούρι (θα προσέχω)





Σα σήμερα ξύπνησε η Βασίλισσα των Ξωτικών κι αγάπησε με ακράτητη λαγνεία τον πρώτο που συνάντησε, ο οποίος ήταν προικισμένος  εν αγνοία του με γαϊδουροκεφαλή.

Είναι η Νύχτα του Θερινού Ηλιοστασίου απόψε, μια Νύχτα της Μουσικής που στο Βόρειο Ημισφαίριο τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται γιορτές σε αρχαιολογικούς χώρους για να γιορτάσουμε το Καλοκαίρι. Όταν θα ξημερώνει, ο ήλιος θα μπει στο σπίτι μου περνώντας ακριβώς μέσα από την Πόρτα της Ληνώς και από αύριο θα αρχίσει το ταξίδι βήμα-βήμα προς τα πίσω. 
Αν βγείτε απόψε όμως (που σάς το εύχομαι), να είστε προσεκτικοί. Διότι είναι πάλι Νύχτα Ξωτικών, μια νύχτα για Μαγεία και για γητειές, σαν εκείνη τη Βαλπούργια που (όπως σας έλεγα)  έβαλε ο Γκαίτε μέσα στο Φάουστ του.
Σα σήμερα παντρευόταν ο Θησέας Δούκας των Αθηνών με την καλή του Ιππολύτη. Μα έξω στο δάσος μάλωναν ο Άρχοντας των Ξωτικών ο Όμπερον με τη δική του αγάπη την Τιτάνια κι ο Σαίξπηρ τα διηγείται με μπερδέματα πολλά που εύχομαι να μη σάς τύχουν.
'Αλλα περί του θέματος δε θα σάς πω. Αν έχετε το χρόνο συνιστώ το έργο, για το οποίο ο Mendelssohn συνέθεσε στα νιάτα του μια ουβερτούρα την οποία ενσωμάτωσε λίγο πριν το θάνατό του στη μουσική που έγραψε για μια παράσταση του έργου. Κι εκεί βρίσκεται και το πια πασίγνωστο Γαμήλιο Εμβατήριο

Χαρείτε τα:
‪Mendelssohn - A Midsummer Night's Dream : 
Overture (Abbado)‬, (Op.21)



Γαμήλιο Εμβατήριο (από Op. 61)



________

Εικόνες
Το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης
Την Πόρτα η οποία με κοιτά καθώς σάς γράφω τη βλέπετε (πάντα) στο πάνω μέρος τούτου του ιστολογίου (κι είναι και μέγα σύμβολό μου και τίτλος του βιβλίου μου του αφιερωμένου στο νησί).

Κάτω: το φαινόμενον




8 σχόλια:

  1. Πέρασα να πω ένα ευχαριστώ για τις ευχές σου και τρέχω να χαθώ στην ομορφιά αυτής της νύχτας... Καλό σου βράδυ Δάφνη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα σπάνια έργα το 'Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας! 'Ισως πιο γνωστό του Mendelsohn. 'Αραγε πόσα εκατομμύρια φορές παίχτηκε το γαμήλιο εμβατήριό του για να για να λαμπρύνει την επίσημη γαμήλια τελετή! Θερινό ηλιοστάσιο: 'Αλλος ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του βασιλιά και ζωοδότη ήλιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταθμός και στη δική μας την πορεία ελπίζω.. Καλημέρα με φως αλλιώτικο από σήμερα!

      Διαγραφή
  3. αχ με φόβησες... και θα πάγαινα σήμερις στο όρος αιγάλεω να δω θαλασσσίτσα... γκρρρρρρ

    θα πάρω σκόρδα... βοηθούν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί άσχημο θα 'ταν να σ' ερωτευθεί με πάθος η Βασίλισσα των Ξωτικών του Αιγάλεω & να σε αποπλανήσει σε αιώρα από κισσό; Όσο εμείς προσχουμε να μην ερωτευθούμε τα γαϊδούρια λέω να αφηνόμαστε στα ξωτικά ..

      Διαγραφή
  4. "Μη με ξυπνά ένας άγγελος απ' τ' άνθινο μου στρώμα? (γοητευμένη/μαγεμένη ξυπνώ!) Παρακαλώ σε ωραίε θνητέ, ξανατραγούδησε!..."
    Την έπαιξα την Τιτάνια στα νιάτα μου. Με αυτά τα λόγια ξυπνούσα ερωτευμένη πια με έναν Γάιδαρο! Τότε ήμουν και με έναν γάιδαρο ερωτευμένη και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να μπω στο ρόλο!
    Αχ Δάφνη τι με θύμησες!
    "Είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη που είναι φτιαγμένα τα όνειρα!"
    Ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, we are the stuff that dreams are made of...
      Καλά που ξεμαγεύτηκες κι είσαι εδώ τώρα! Καλό μας Καλοκαίρι κι ας μικρύνει η ημέρα..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.