Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Επικήρυξη της αλεπούς €13 το κεφάλι: Τι άλλο θα δούμε προεκλογικά;




Το είχα δημοσιεύσει ως αστείο, ως έναν ακόμα εκφοβισμό μέσα στη γενική τρομοκρατία, την αφίσα με την απειλή ''Άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.. θα απαγορευτεί το κυνήγι'". Με απέραντη αηδία είδα ότι όντως οι Κυνηγοί συστρατεύθηκαν με τη συμμορία που κυβερνά. Το ίδιοι και κάποιοι οπαδοί. Έτσι ώστε, όπως είπε και φίλη «μ' αυτά με σπρώχνουν να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ» για να σώσω τα αδύναμα πλάσματα που δε μας φταίνε σε τίποτε.
Για το έγκλημα κατά της αλεπούς έχω ξαναγράψει. Από την ομάδα για την προστασία της αλεπούς σήμερα έλαβα ένα «αναπτυξιακό» νέο για την επικήρυξη της αλεπούς το οποίο με εξόργισε και σας το μεταφέρω παρακαλώντας σας να κοινοποιήσετε για να δείξουμε την αντίδρασή μας. 
Ιδού το νέο:

Αισχρό προεκλογικό – ψηφοθηρικό σκάνδαλο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ
Θέλεις ένα οικονομικό κίνητρο(σε καιρούς ανεργίας) για να ψηφίσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
Φέρε ένα κομμένο κεφάλι αλεπούς(!) και θα παίρνεις 13 ευρώ το κεφάλι!
!
Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Μόσχου Κορασίδη(ΠΑΣΟΚ), και με αφορμή τον αεροεμβολιασμό για κρούσματα λύσσας σε αλεπούδες, επικηρύσσει (επί της ουσίας) τις αλεπούδες και προτρέπει τους κυνηγούς να τις σκοτώνουν(για να ελεγχθούν για λύσσα…), όπου, προσκομίζοντας το … κεφάλι τους, θα λαμβάνουν το ποσό των 13 ευρώ ανά κεφάλι αλεπούς!
Να υπενθυμίσουμε, ότι από το 1992, η αλεπού έχει βγει από τα επιβλαβή είδη(ώστε να αμείβεται η θανάτωσή της) και παραμένει, δυστυχώς, στα θηρεύσιμα(χωρίς αμοιβή φυσικά!).
Κι έρχεται τώρα ο κ. Κορασίδης και το Υπουργείο, με απόφαση της 12/1/1015(13 μέρες πριν τις εκλογές της 25/1/2015) να τις επικηρύξει έναντι χρημάτων, για να (τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια) για να αποσπάσει ψήφους από τους κυνηγούς με «δόλωμα το οικονομικό κίνητρό!...
Ανάμεσα στα άλλα γράφει η υπουργική απόφαση:
«…Οι κυνηγοί κατά τη διάρκεια αποκλειστικά της κυνηγετικής περιόδου και μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015, δύνανται να προσκομίζουν κάποια επιπλέον δείγματα θανατωμένων αλεπούδων στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές διενεργώντας εξόδους χωρίς τη συνοδεία των λοιπών μελών των συνεργείων δίωξης στις Περιφερειακές Ενότητες Εφαρμογής του Προγράμματος (Πίνακας, Παράρτημα της παρούσας). H κατανομή των συλλεγόμενων δειγμάτων- ζώων θα διενεργείται κατά τέτοιον τρόπο ανά Περιφερειακή Ενότητα, έτσι ώστε ο απαιτούμενος αριθμός δειγμάτων- ζώων ανά 100 km² (2 ζώα ανά 100τχμ) να συλλέγεται από όλη την έκταση της επιφάνειας αυτής και όχι από το ίδιο σημείο ή από γειτονικά σημεία (Πίνακας, Παράρτημα της παρούσας).
Υπενθυμίζεται ότι τα ζώα που προσκομίζονται και θανατώνονται θα πρέπει να ανήκουν στον υγιή πληθυσμό ζώων(ΣΣ. ;!...)…
Οι κυνηγοί βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των οικονομικών ενισχύσεων του έτους 2015 που θα συνταχθεί προσεχώς ΘΑ ΔΥΑΝΑΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 13 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ στην τοπική κτηνιατρική αρχή (προκειμένου να είναι εφικτή η συλλογή δειγμάτων από το ζώο), ενώ τεκμήριο για το κάθε δείγμα (αλεπού που έχει θανατωθεί) θα αποτελεί το πλήρως συμπληρωμένο «Έντυπο Αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς για το Πρόγραμμα Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας» το οποίο και θα φυλάσσεται στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία…
…Η συλλογή αίματος από τα ζώα και κεφαλής αυτών θα διενεργείται τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα βιοασφάλειας, από τον/τους κτηνίατρο/ους της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιοχής μετά από την προσκόμιση αλεπούδων από τους κυνηγούς ή τα συνεργεία δίωξης…»
__________________________

Η Επικήρυξη, 12 Ιανουαρίου '15: ihunt.gr/13-eyro-gia-kathe-thireymeni-alepoy

Εικόνες
Πάνω: φωτ. Περουλής Σακελλαρίδης
Κάτω: Νόμιζα ότι ήταν αστείο



6 σχόλια:

  1. κρατος ανικανο... πολιτες αναίσθητοι... ζωντόβολα επιστημονες των κρατικων υπηρεσιών!!!
    τα ζησα στο χωριό μου στη δεκαετία του ΄60. Πάππου προς πάππου πηγαινε το πραγμα με το ¨"δασαρχείο" με επικηρύξεις των επιιβλαβων ζώων και πουλιών.
    Συμβαίνουν και σήμερα αυτά σε ευρωπαϊκό υποτιθεται έδαφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Νώντα μου..έτσι κι εδώ στο νησί βλέπουμε να εξαφανίζονται αγριοκούνελα και βαρβάκια.

      Διαγραφή
  2. Ανθρώπινα κεφάλια ήθελαν να επικηρύξουν,αλλά τη πλήρωσαν οι αλεπούδες που δεν ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο Λύσιππε..
      με άλλο τρόπο μεταφορικό, εξ άλλου, 'αποκεφάλισαν' τους δεκαοχτάχρονους.

      Διαγραφή
  3. Η Αθλιότητα στο μεγαλείο της!
    Και τώρα, τι να πούμε εμείς που ζούμε σ' ένα κτήμα στο πουθενά και ταΐζουμε σαλαμάκι (το οποίο και δεν τρώμε γιατί χρόνια τώρα είμαστε χορτοφάγοι!) την Foxy, την μικρή μας αλεπουδίτσα που μια μέρα είδαμε να έχει στρογγυλοκαθήσει και στον καναπέ;
    Βλέπεις δεν έχουμε σκυλιά, γι αυτό και έχουμε μαζέψει όλες τις αλεπούδες της περιοχής που περιφέρονται άνετα στο κτήμα μας, παρέα με όλων των ειδών τα θηράματα, ακόμα και με φασιανούς!
    Χαχαχα! Φυσικά και δεν θα πω που είναι το κτήμα... γιατί κινδυνεύουμε από το χειρότερο είδος ψηφοφόρου ... απαπαπα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μη μου το πεις
      μα σας θαυμάζω. Όχι πως θα περίμενα άλλο απο εσάς τους δυό.

      (Το σαλαμάκι σου μου φέρνει στο νου ότι εσύ δε θα το βρεις παράξενο που και εγώ, δεκαετίες χορτοφάγος, μαγειρεύω κρέας για το γάτο και το σκύλο..).

      Καλό μας σαββατοκύριακο
      κι ελπίζω κάποιοι να βάλουν μυαλό..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.