Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τι γυρεύουν οι υπουργοί στα κανάλια; #ert (με σχόλια)



Δεν έχω καταλάβει γιατί οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης τριγυρνούν στα ιδιωτικά κανάλια που καραδοκούν να τους αντικαταστήσουν με ελιές, ποτάμια και τσεκούρια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλεγεί παρά τον πόλεμο και την τρομολαγνεία που εξαπόλυσαν μήπως έπρεπε να είχε πάρει το μήνυμα ότι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους κι ότι με την παρουσία τους οι υπουργοί τους δίνουν αξία και κύρος;
Γιατί αντί για γελάκια και συνεντευξούλες στα παράθυρα δεν κρατάνε τη θέση τους; Γιατί δεν επιλέγουν τις Συνεντεύξεις Τύπου ώστε να πηγαίνει ο δημοσιογράφος σ' αυτούς κι όχι εκείνοι σα σταρλετίτσες στα κανάλια;
Γιατί δε βιάζονται να στηθεί ειδησεογραφικό της ΕΡΤ;

Αν βλέπω εγώ το τι ετοιμάζεται πώς δεν το βλέπουν εκείνοι;
Κι ακόμα:
Μην ξεχνούν ότι άνθρωποι σαν εμένα (οι πιο πολλοί νομίζω) δεν τους ψηφίσαμε επειδή νιώθουμε αριστεροί και Πρώτη-Φορά-Αριστερά και άλλες ρητορείες, δεκάρα δε δίνω για τους όρους. Τους ψηφίσαμε επειδή κουραστήκαμε από τη βρωμιά, θέλουμε να απαλλαγούμε από τους ολιγάρχες, τα λαμόγια, τη χυδαιότητα.


Θέλουμε ειδήσεις καθαρές, δίχως προπαγάνδα, θέλουμε παιδεία, θέλουμε κάθαρση. Σταματήστε, σας παρακαλώ σταματήστε, να τρέχετε στο ΣΚΑΙ και το MEGAMOU γιατί θα με χάσετε. 
Οι αληθινοί εχθροί καραδοκούν, μην το ξεχνάτε.
______________________________
AlexV ‏
για να μην ξανανοίξει η ΕΡΤ και να κλείσει η ΝΕΡΙΤ που υπογράφουμε;

Θα καθυστερήσει λίγο το ν/σ για την ΕΡΤ


Απέναντι στους συμβιβασμούς, οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ μπορούν να δώσουν λύση - via

Η ΝΕΡΙΤ απειλεί την ΕΡΤ… :: left.gr

ΕΡΤ: H αναβολή του ν/σ για την επίσημη επαναλειτουργία της "άναψε" τη συζήτηση -

! "οι της ΝΕΡΙΤ μπλοκάρουν την έναρξη της ΕΡΤ φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις αποζημιώσεις που πήραν όταν έκλεισε η ΕΡΤ"

Η ΕΡΤ και οι νοσταλγοί του «μαύρου»

Η Νεριτ που πληρωνουμε με τη ΔΕΗ δεν ειναι αυτη στην Αγ. Παρασκευή; Συνωνυμία ειναι;

Corina Vasilopoulou ‏
Δες με τι σκούζει τις τελευταίες μέρες ο (, ) για να καταλάβεις τι παίζεται.

Corina Vasilopoulou ‏
Οντα όπως ο Μουρούτης και ο Αδωνις λένε «όχι στην ΕΡΤ». Ενας σοβαρός λόγος για να ξανανοίξει χθες.

άτακτος ‏@33_3_3  
αγαπητέ Γιώργο ούτεγώ θέλω να ανοίξει η ΕΡΤ θες να βγάλει κανένας εκεί το διορισμό της συζύγου σου; θα σε μπλέξουν τα καθάρματα

ο Δραχμοchiμμορίτης 
ΜΙΛΗΣΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΦΩΝΑΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΣΤΗ ΝΕΑ .ΦΩΝΑΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΡΤ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

άτακτος ‏@33_3_3  
εγώ δε βλέπω ΕΡΤ γιατί να την πληρώνω λένε οι πατσαβούρες του Μουρουτη &εγώ δεν έχω πάει ποτέ στο Μέγαρο μουσικής αλλά του δώσατε επιδότηση
Alexandros Charoulis ‏
Ενώ θα έπρεπε η ΝΔ να κρύβεται (όπως κάνει συνήθως...) και να σιωπά (σαν τον Κωστάκη Καραμανλή) στο θέμα της ΕΡΤ, βγάζει και γλώσσα! Ακούς;

 Αφού δημοσίευσα έρχεται ο Κώστας Βαξεβάνης με ένα άρθρο με το οποίο συμφωνώ. Σας μεταφέρω το σχετικό με τους προβληματισμούς μου απόσπασμα, από το κουτί της πανδώρας :


........... Υπουργοί και υφυπουργοί, εμφανίζονται στα κανάλια με την αγωνία να εξηγήσουν τις καλές προθέσεις τους και λιγότερο την πολιτική τους, με το άγχος να αρέσουν με όσα λένε και λιγότερο με όσα κάνουν. Όπως ακριβώς όμως συνέβαινε προεκλογικά το 2012, πριν ολοκληρώσουν την πετυχημένη τους τηλεοπτική εικόνα, τα κανάλια έχουν διαμορφώσει τη δικιά τους γι αυτούς. Όσο η κυβέρνηση δεν προβαίνει στο ευεργετικό πογκρόμ για την κοινωνία, όσο δεν υποβάλει σε «δόγμα του σοκ» από την ανάποδη το σύστημα της ολιγαρχίας και της διαφθοράς, τόσο αυτό θα ανακαλύπτει τον τρόπο να επιβιώνει. Και δυστυχώς και τον τρόπο να γίνεται συμπαθές σε αυτούς που φοβούνται μην τυχόν και γίνουν αντιπαθείς στην τηλεόραση.
Δεν ονειρεύομαι καμιά επίθεση στα «θερινά ανάκτορα». Δεν είμαι οπαδός της άλωσης του κράτους και της μετατροπής του σε κομματικό κράτος. Πολύ περισσότερο δεν πιστεύω πως η πολιτική γράφεται με επιθετικότητα για την επιθετικότητα που θα ικανοποιεί το πολιτικό και ιδεολογικό «εγώ». Πιστεύω επίσης πως πρέπει να εμφανίζεις στοιχεία πολιτικής διαστροφής ή ανασφάλειας για να θεωρείς πως πρέπει να περάσεις την πολιτική σου από τα φίλτρα και τα πάνελ των Αυτιάδων ώστε να χαρακτηριστεί αποδοτική.
Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει ένα δεδομένο. Η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει ενδεχομένως να βρει την απαραίτητη επικοινωνιακή φόρμουλα για να αρέσει, την ώρα που όσοι την ψήφισαν αλλά και όσοι πλέον την υποστηρίζουν, περιμένουν να μην αρέσει. Δηλαδή να αρέσει στην κοινωνία.
Οι ισχυροί προβληματισμοί για την επικοινωνιακή πολιτική, απλώς φανερώνουν πρόβλημα ή σύγχυση στην πολιτική. Η πολιτική λοιπόν πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Σύγκρουση με τα συμφέροντα που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν. Το επιχείρημα πως χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις για να μην εκτραπεί η κατάσταση και να μην θορυβηθούν φίλοι και εχθροί στο εξωτερικό είναι απλώς ένα σύνδρομο φόβου που σιγά σιγά μπορεί να γίνει κακή πολιτική φύση.
Άλλωστε στο εξωτερικό, εκτός από τους μερκελιστές και τους οπαδούς της λιτότητας, υπάρχουν και οι δύσπιστοι. Όσοι δηλαδή πιστεύουν πως οι ολιγάρχες δεν πρόκειται να χτυπηθούν.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο διαπραγματευτικό ατού, από μια κυβέρνηση που έχει τη στήριξη του λαού της. Από μια κυβέρνηση δηλαδή που κάθε μέρα εισπράττει το χειροκρότημα του κόσμου για όσα πρωτοφανή κάνει και ταυτόχρονα γίνεται πιο ισχυρή και δημοφιλής εξαιτίας ακριβώς αυτού του λόγου.
Η αποκάλυψη πως μέσα στην Αστυνομία στήθηκε μια προβοκάτσια με στόχο τον Πανούση και την κυβέρνηση με επίκεντρο την υπόθεση με τους μετανάστες, δεν αθωώνει την κυβέρνηση. Στον κρατικό μηχανισμό αυτή τη στιγμή υπηρετούν άνθρωποι η οποίοι πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους στην εξάρτηση και τις κυβερνήσεις της υποταγής. Το να τους βαφτίζεις τεχνοκράτες οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν αν λάβουν «καλές πολιτικές εντολές» είναι μια ψευδαίσθηση.
Τέτοιοι σύμβουλοι, ακόμη και αν τους επενδύσεις με θεωρίες καλής θέλησης, θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σύστημα και να ανατρέπουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η χειρότερη υπηρεσία τους δεν είναι οι προβοκάτσιες, αλλά η αναποτελεσματικότητα και ο φόβος που καλλιεργούν σε σένα τον φορέα της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Ότι δηλαδή ψαλιδίζουν την προοπτική της κυβέρνησης και την προσμονή του κόσμου με συστημικούς καθωσπρεπισμούς του στυλ «ξέρετε δεν γίνεται κύριε υπουργέ», «είναι επικίνδυνο αυτό σούπερ υφυπουργέ» και άλλα τέτοια στα οποία έχουν εκπαιδευτεί.
Στο Υπουργείο του Γιάννη Πανούση, έστησαν αυτό που έστησαν. Το ίδιο θα κάνουν παντού γιατί θα πάψουν να φοβούνται και θα θεωρήσουν την κυβέρνηση χειρίσιμη και σε απόγνωση. ..........
...............Οι Εισαγγελίες είναι γεμάτες από δικογραφίες που αφορούν τους ολιγάρχες και τους τραπεζίτες που έφαγαν τα λεφτά της χώρας. Δεν προχωράνε γιατί η διαπλοκή γνωρίζει τον τρόπο να τις μπλοκάρει. Η πολιτική απόφαση που θα βάλει όλα αυτά τα θέματα στην επικαιρότητα, το απλό ερώτημα προς τη Δικαιοσύνη «τι γίνεται με όλες αυτές τις υποθέσεις», θα δημιουργήσει τη φυσική ευεργετική ροή για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Πρέπει ο πρωθυπουργός να ξηλώσει την προκρούστεια κλίνη που συστηματικά κατασκευάζει η διαφθορά για να ξαπλώσει η κυβέρνηση, με το επιχείρημα πως είναι ένα αναπαυτικό κρεββάτι πολιτικής μακροημέρευσης. Πρέπει οι υπουργοί να φύγουν από τα τηλεπαράθυρα και να μπούνε στα λεωφορεία, στις ουρές του ΙΚΑ, στο δρόμο. Προς θεού χωρίς κάμερες. Πρέπει να κάνουν το ακόμη πιο δύσκολο, να αναζητήσουν στα υπουργεία ,και τις υπηρεσίες τους έντιμους, άξιους και ανιδιοτελείς ανθρώπους για να στελεχώσουν τον μηχανισμό που θα ανατρέψει τη διαφθορά. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την παραδοχή πως τη χώρα μπορούν να διοικήσουν αποτελεσματικά μόνο οι πυλώνες της διαπλοκής. Πως τις Τράπεζες μπορούν να ελέγχουν οι ίδιοι άνθρωποι επειδή άλλαξαν πολιτικό πρόσημο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμμείνει στα στοιχεία που τον ανέδειξαν. Στην ανάγκη ανατροπής. Στην αποκατάσταση της κοινωνίας. Στην τιμωρία αυτών που έκλεψαν και αδίκησαν τη χώρα.
Το ξέρω πως είναι νωρίς για να μιλάμε για ευθύνες, αλλά οι καλύτεροι λογαριασμοί με την ευθύνη, την προσωπική σου ευθύνη, γίνονται όταν δεν την ξεχνάς, όχι όταν τη διαπραγματεύεσαι με συμβούλους και μάλιστα αποδεδειγμένα διεφθαρμένους.
Ο κόσμος δεν πείθεται για την πολιτική όταν την διαφημίζεις στα τηλεπαράθυρα, αλλά όταν τη βλέπει να εφαρμόζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την εξουσία για να κάνει τον τερματοφύλακα απέναντι στην επιχειρηματολογία της πολιτικής. Την πήρε για να βάλει γκολ. Βάλτε.
______________________________

7 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=gAf9Q85HAJ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα σε στεναχωρησω αλλα ο συριζα δε θα καταφερει και πολλα , αν δε κανει αυτο που υποσχεθηκε να χτυπησει αυτους που δε χτυπιουντα τελικα ποτε!
    οσον αφορα την ΕΡτ ειλικρινα με αφηνει αδιαφορο ,ενα καναλι με ειδησεις που στηριζαν παντα τη κυβερνηση, πχιοτικες δηθενιες,που κ που καμια καλη εκπομπη. αν ανοιξει ξανα ας γινει φαρος πολιτισμου ενα καναλι με υπαλληλους οπως ολος ο κοσμος , δηάδη οχι μισθους που ακουγαμε
    τοτε να δωσω οτι αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα θα στενοχωρήσεις άσωτε;

      Αυτό που πραγματικά με στενοχωρεί είναι που κάποιοι χαίρονται με κάθε στραβοπάτημα γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τη χώρα σα τσιφλίκι τους κληρονομικό.

      Διαγραφή
  3. Ο συμβιβασμός με το κατεστημένο αργά ή γρήγορα οδηγεί και εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΑνώνυμοςΣάββατο, Μαρτίου 07, 2015 7:05:00 π.μ.:

    Μεταφέρεστε στα Ανεπιθύμητα.
    Όχι από εδώ τρομοκρατία περί μεταναστών.
    Σύνδεσμοι τέτοιοι σβήνονται. Από εδώ δε θα τους χαριστούν κλικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΑνώνυμοςΣάββατο, Μαρτίου 07, 2015 7:06:00 π.μ.

    Ναι;
    (Εμετικά τα εκεί σχόλια..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.